Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

STYCZNIOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    wpisz Unabomber, o kolesiu, ktory w US wysylal listy z bombami przez 17 lat i nie mogli go zlapac, zrobili to wlasnie po 17 latach dzieki pojawieniu sie instytucji profilera :)

Mój mąż oglądał Dark, ja nie chciałam :P
    My mamy Netflixa i HBO GO więc oglądamy główniete seriale, które tam są, o tym Gomorre nie słyszałam, o czym to?
    Dziewczyny, z Netflixa to polecam wam "Good place" - lekkie, miłe i przyjemne :) a z takich poważniejszych seriali to ja jestem oczarowana "The crown" :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

oar890bvpobm9vcr.png
    fb3d941327.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    SMAg a w ktorym dniu po owulacji zrobiłaś ten test?

Dziewczyny, ja zaczynam wariować. Chyba siada mi na psychikę. Szyjkę sprawdziłam, znowu mega wysoko i ten śluz dziwny, ale taki ma kolor kremowy dziś, więc nie wiem, czy zaraz nie zmieni się w kawę z mlekiem.

Na piersiach zawsze miałam żyłki przed okresem ale to co mam teraz wygląda okropnie, jakbym miała papieową skórę, nawet na sutkach prześwitują mi żyłki.

A z drugiej strony ten ból brzucha, migrena, brak <3, pogorszone wyniki męża i niby cykl bezowulacyjny.

Oszaleję, chyba zrobię jutro ten test, żeby już wiedzieć :( Zaczynam świrować jak na początku starań.

Help!
    12 dpo

Hania ! Może jakiś mały cud się zdarzy i się uda ;* albo rzeczywiście się nakrecasz strasznie tak jak ja ... Wiem że łatwo powiedzieć żeby wyluzować i odpuścić ale potem jeszcze większe rozczarowanie.
    No ale może u Ciebie będzie szczęśliwe zakończenie :*

A co do obiadu to sprawdź sobie stronę qchenne inspiracje, tam są fajne przepisy na obiady :)
    Mój mąż na szczęście sam stwierdzil że za duzo mięsa jemy i teraz mam pyszne sałatki do pracy bo sam robi :D

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• KAL Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja po wizycie ale z komórki dużo pisania :) na przerwie w pracy napiszę ok:)

Akceptacja!
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kal czekamy na wieści!! Ale dobrze widzieć Cię z usmiechem ;-)

SMag mądralo, 12 dpo to za wcześnie! Cukierkowa (potwierdź proszę) w ciągu 2 dni miała z bieli vizira po mocną krechę! Wszystko możliwe.

Tak, ja się nakreciłam bardzo, dlatego,że jestem już tym cyklem i czekaniem wycieńczona psychicznie. Od "nie ma szans bo nie było owulacji, do to już 10 dni opóźnienia i może jednak owulacja była!". Ja już po prostu chcę tylko wiedzieć. Najgorsza prawda, ale prawda! :p

SMag testujemy razem 11.01 jak nie przyjdzie @ do żadnej z nas?

SMag lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Kal czekamy na wieści!! Ale dobrze widzieć Cię z usmiechem ;-)

SMag mądralo, 12 dpo to za wcześnie! Cukierkowa (potwierdź proszę) w ciągu 2 dni miała z bieli vizira po mocną krechę! Wszystko możliwe.

Tak, ja się nakreciłam bardzo, dlatego,że jestem już tym cyklem i czekaniem wycieńczona psychicznie. Od "nie ma szans bo nie było owulacji, do to już 10 dni opóźnienia i może jednak owulacja była!". Ja już po prostu chcę tylko wiedzieć. Najgorsza prawda, ale prawda! :p

SMag testujemy razem 11.01 jak nie przyjdzie @ do żadnej z nas?

Mi tempka spadła to już raczej szans nie mam, ale jak @ nie przyjdzie do jutra wieczor to testujemy :) razem raźniej !

Wiem że jesteś zmęczona, mam to samo . Musimy myśleć pozytywnie :*

LISTA STARACZEK

• Natalia91! Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, SMag trzymam za was mocno kciuki! Negatywny test już nie raz oszukał dziewczyny wiec dopóki @ nie ma szanse są ;) także trzymam za was mocno kciuki! A nawet jak nie teraz i przyjdzie @ to przynajmniej rozpoczyna się nowy cykl przyjemnej roboty ;)

SMag byłaś już u lekarza co do hormonów, które masz wykonać? Bo ja idę dopiero jutro a badania robiłabym w czwartek i to będzie 4 dc- mam zamiar podpytać lekarza czy to nie za pozno na hormony....

SMag lubi tę wiadomość

7u22ugpj8heetxf1.png
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia91! wrote:
    Hania, SMag trzymam za was mocno kciuki! Negatywny test już nie raz oszukał dziewczyny wiec dopóki @ nie ma szanse są ;) także trzymam za was mocno kciuki! A nawet jak nie teraz i przyjdzie @ to przynajmniej rozpoczyna się nowy cykl przyjemnej roboty ;)

SMag byłaś już u lekarza co do hormonów, które masz wykonać? Bo ja idę dopiero jutro a badania robiłabym w czwartek i to będzie 4 dc- mam zamiar podpytać lekarza czy to nie za pozno na hormony....
    Dzięki ;* zobaczymy :)
    Ja nie byłam jeszcze u gina. Chce na własną rękę zrobić prolaktyne, FSH, LH i estradiol. Póki co nie mam @ badania planuje na piątek, sobotę lub niedzielę w zależności kiedy przyjdzie (jeśli przyjdzie) ;)

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zamiast brzucha boli głowa... I jakaś taka zmulona jestem..jakbym miała gule w gardle..

LISTA STARACZEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Sung testowałam kilka dni temu, 3 dni temu, bie wizira. Nawet cienia, cienia nie. A potem weszłam w okres tych dni bez <3, więc jak @ nie przyjdzie do 11.01 to zatestuję. Bo 2 tyg przed 11.01 zaczęliśmy znowu działać :-)

Ale zajść w ciążę przy 40-43 dniowym cyklu? Nie wiem czy jeżeli owulacja byla w 28 dc to dobrze, bo ktoś pisał na jakimś wątku, żeby lepiej z późnej owu nie zafasolkować.

Brzuch już mnie tak rwie :( Chyba @ będzie jednak pierwsza niż test :(

Jakieś głupoty ktoś napisał. Moje pierwsze dziecko poczelismy gdzieś przed 40 dc. Testuj!

SMag, _Hania lubią tę wiadomość

• _Hania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do męża, już taka na granicy nawet nie wiem na granicy czego, chyba sfiksowania :p

Uspokoił mnie, powiedział, że jak jestem w ciąży, to ona na pewno nie zniknie, żebyśmy dali sobie jeszcze dwa dni. Cwaniaczek dopiero co kilka dni temu latał sam po testy bo chciał wiedzieć :p

Mówi, że wykupiliśmy już pół apteki na następny cykl, na stymulacje, dla mnie, dla niego, witaminy, więc jak się nie uda, to przynajmniej nasz arsenał farmakologiczny nie pójdzie na marne a z nim na pewno już zajdziemy :-)

I że zawsze chciał bliźniaki ( w jego rodzinie są ) więc liczył na to po stymulacji, bo lekarz mu powiedział, że czasami zdarza się mnoga ciąża :p

W tym całym wariactwie znalazłam jakieś pozytywy. I to mój stary takie mądrości :p W każdym razie czekam na @ spokojniejsza :-) A jak nie to zatestuję, ale najlepiej z porannego moczu skoro nawet nie wiem kiedy miałam owulacje. (Śluz płodny mam zaznaczony na Sylwestra, ale to przecież 31 lub 32 dc a bol piersi i brzucha od 26.12).

Sung dzięki za informację, dobrze to słyszeć bo powiem Ci, że wizja bycia w ciąży z późnej owulacji, jeszcze przy tych bolach brzucha co mam wydawała mi się przerażająca.

W ogóle dzięki dziewczyny za wsparcie ;-)

A SMag, oglądałaś wykresy ciążowe w galerii? Tam sporo jest testów pozytywnych po spadku temp, ale nie wiem jak duży był u Ciebie. Nie chcę Cię nakręcać, ale raczej dać wiarę :-)

SMag lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania mądrego masz Męża :) dobrze, że potrafią nas czasami sprowadzić na ziemię i uspokoić. Mój też jak fiksuje mówi że wszystko będzie dobrze, że jeszcze aż tak długo się nie staramy żeby panikować. Ufam mu i wierzę, że będzie dobrze.
    I Wy też jesteście dużym wsparciem :*
    Zlukaj mój wykres, jest w stopce
    .. ogólnie słabo to widzę, ale wiadomo, że nie każda ma książkowo i zachodzi ładnie w ciążę :) bardziej się przychylam że @ zawita do dwóch dni jednak ale wtedy i mój arsenał dziś zamowiony nie pójdzie na marne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 11:26

_Hania lubi tę wiadomość

LISTA STARACZEK

• ignite Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMag jak długie masz cykle?,widzę że u Ciebie ovu wyznaczył Ci na 21 dnia cyklu a test owulacyjny masz dodatni,pytam bo u mnie 20 dzień cyklu,temp.stoi praktycznie w miejscu,a cykle mam 31 dniowe.Możliwe że jeszcze nie miałam ovu? Dodam jeszcze że śluz płodny miałam od 17 do 19

ignite
  • Cukierkowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa gratuluje!
    KAL dawaj znaki!

Basia - wrzesień 2018
    Gosia - maj 2024
  • SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ignite wrote:
    SMag jak długie masz cykle?,widzę że u Ciebie ovu wyznaczył Ci na 21 dnia cyklu a test owulacyjny masz dodatni,pytam bo u mnie 20 dzień cyklu,temp.stoi praktycznie w miejscu,a cykle mam 31 dniowe.Możliwe że jeszcze nie miałam ovu? Dodam jeszcze że śluz płodny miałam od 17 do 19
    Cykl mi się tak wydłużył po nieszczęsnym niepokalanku chyba :/ normalnie miałam około 27 cykl a teraz się wlecze i wlecze przez tą pozna owulację chyba.
    Jak stoi w miejscu to moglas jeszcze nie mieć owu . Powinno być chyba 6 niższych temperatur i trzy wyższe. W dniu szczytu śluzu połączonym z pierwszą wyższa temperatura powinna być owu. Poczytaj dokładnie bo też nie wszystko jeszcze ogarniam

LISTA STARACZEK

• SMag Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukierkowa wrote:
    Majaaa gratuluje!
    KAL dawaj znaki!
    Kiedy robiłaś pierwszy test , w którym dpo ? Bo Hania mi tu nadzieję daje ;)
    a nie dogrzebe się chyba do Twojej wiadomości na forum :)

LISTA STARACZEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Jakieś głupoty ktoś napisał. Moje pierwsze dziecko poczelismy gdzieś przed 40 dc. Testuj!

Dokładnie. Ja mam dwie córki z późnych owulacji gdzie cykle miałam ponad 50 dniowe!

_Hania, SMag, MiSia :) lubią tę wiadomość

• Enii Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    SMAg a w ktorym dniu po owulacji zrobiłaś ten test?

Dziewczyny, ja zaczynam wariować. Chyba siada mi na psychikę. Szyjkę sprawdziłam, znowu mega wysoko i ten śluz dziwny, ale taki ma kolor kremowy dziś, więc nie wiem, czy zaraz nie zmieni się w kawę z mlekiem.

Na piersiach zawsze miałam żyłki przed okresem ale to co mam teraz wygląda okropnie, jakbym miała papieową skórę, nawet na sutkach prześwitują mi żyłki.

A z drugiej strony ten ból brzucha, migrena, brak <3, pogorszone wyniki męża i niby cykl bezowulacyjny.

Oszaleję, chyba zrobię jutro ten test, żeby już wiedzieć :( Zaczynam świrować jak na początku starań.

Help!

Hania rób sikanca nawet dzis!! Najlepiej o czułości 10.. Ja niby jutro mam miec termin @ ( chociaz trudno stwierdzic bo poprzedni @ dostalam w 25dc).
    Co do sluzu to masakra , uczucie mokrości ale itakiego scisku <??> nie wiem jak to nazwac. Biały gesty jest.

Nie stresuj sie czy była ovu czy nie. Ja tez obstawialam ze nie było. Trzymam kciuki <3

KAL sciskam mocno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 12:00

_Hania lubi tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enii, w którym dniu cylu wyszły Ci 2 kreski?
    Teraz nie zrobię, dopiero mogłabym wieczorem, t ojuz chyba lepej poczekać do rana. Ale tak mnie brzuch boli typowo na @, że żadna ciąża by tego nie przetrwała :p Zaleje mnie jak nic po tych 40 dniach.

Enii lubi tę wiadomość

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL - Czekamy na wieści!
    NiecierpliwaKarolina - tak, od razu pójdę na betę, ale dziś chyba nie zdążę. Ewentualnie kupię jeszcze sikany i zrobię rano. Jaki jest najbardziej polecany? BoboTest? Teraz miałam Pink.

Na razie naprawdę się nie nastawiam, ale liczę, że może się udało... na wkładce czyściutko i wygląda jakby @ miał nie przyjść... Trzymajcie kciuki!!!

_Hania, SMag, karolkaa22, Magda - mbc, Enii lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej. Ja po wizycie ale z komórki dużo pisania :) na przerwie w pracy napiszę ok:)
    KAL, koniecznie napisz wszystko! :*

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ