Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wee wee chyba jak każda z nas, tak i ja bardzo chcę zajść w ciążę, ale w tym cyklu postanowiłam się nie nakręcać. Nawet jak mój Mąż mówi 'o pewnie ciąża' (na mój ból piersi czy zachcianke na słodycze) to proszę aby tak nie mówił żeby się nie denerwować więcej luzu i mniej stresu może to jest recepta na upragnione dwie kreski
Nera86, Lulaby lubią tę wiadomość
PCOS
Starania o pierwsze maleństwo.
3 cykl starań -
Witamy Cię Wee Wee, czekamy na dobre wieści!!
-
A ja dziś zaopatrzyłam się w wiesiołka, testy owulacyjne już do mnie idą. Teraz to już będzie tylko coraz lepiej. W lutym nie udało się z testowaniem, @ była szybsza, ale marzec to też dobry miesiąc na dwie kreski;) Taki wiosenny prezent byłby idealny;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 18:41
-
wee_wee wrote:cześć
tak tylko chciałam napisać, że staramy się z mężem o dziecko, wprawdzie dopiero drugi cykl, więc jesteśmy naprawdę na początku. Zrobiłam badania przed staraniami, toksoplazmoza za mną - więc bardzo duży plus. prolaktyna nieznacznie podwyższona, ginekolog stwierdziła, że nic z tym nie robimy. No i kończę 1sze opakowanie Ovarinu:)
Chciałabym wyluzować, ale chęć zajścia w ciąże jest tak silna, że ciężko przemówić sobie do rozsądku, tak więc dużo myśl w głowie . Wg testu owulacja była 27-28.01. Czekam
pozdrowienia i powodzenia
-
o jaaa, dziękuję jakoś raźniej się zrobiło.
tak, wkrótce testowanie za 6-7 dni powinnam dostać @. Tak czy siak, cokolwiek się stanie, idzie wiosna więc i endorfin będzie więcej.
Jedyne co odczuwam to okropny ból piersi, ale u mnie to raczej standard związany z PMS, z tym, że w tym cyklu już po samej owulacji zaczęły mnie boleć. I miałam pobolewanie brzucha przez 2 dni w ok. 23-24 cd. Nie wyciągam żadnych wniosków
pozdrowienia dziewczyny:) -
Ja dziewczyny założyłam sobie taki zeszyt, wklejam tam testy owulacyjnego pisze który to dc, organizacja przede wszystkim
Hazzel lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Ja dziewczyny założyłam sobie taki zeszyt, wklejam tam testy owulacyjnego pisze który to dc, organizacja przede wszystkim
Hmmm no to mnie zainspirowałaś. Kilka wolnych zeszytów mam, a rzeczywiście da to super zobrazowaną kontrolę nad cyklem.
-
Nera86 wrote:Ja mam testy w poprzedniego i obecnego cyklu podpisane dniem cyklu i godziną . Strumieniowe ciężko wkleic w zeszyt hehe
Ja mam paskowe z allegro takie różowe i zobaczymy czy się sprawdzą
Miała któraś może je? Ten kolor jest taki neonowy, z firmy elite chyba -
Olaa..32 wrote:No strumieniowe ciężko
Ja mam paskowe z allegro takie różowe i zobaczymy czy się sprawdzą
Miała któraś może je? Ten kolor jest taki neonowy, z firmy elite chyba
Mi wczoraj przyszły takie. Zrobiłam wczoraj ok 12 i nic nie wykazaly a L-check-1 midstream który wykrywa szczyt lh robilam dziś z rana o 8 i pozytywny a o 10:20 był już negatywny
Jestem juz po wzroście lh . Zrobiłam teraz dla Ciebie i tak pokazuje .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 19:57
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
Nera86 wrote:Mi wczoraj przyszły takie. Zrobiłam wczoraj ok 12 i nic nie wykazaly a L-check-1 midstream który wykrywa szczyt lh robilam dziś z rana o 8 i pozytywny a o 10:20 był już negatywny
Jestem juz po wzroście lh . Zrobiłam teraz dla Ciebie i tak pokazuje .
-
Niby powinno ale powtórzyłam później i lh już prawie nieobecny. Fałszywie mogą wyjść z porannego moczu a ja sikałam z drugiego i przy kawie a później co najwyżej nie wykazać bo stężenie większe jest wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:04
W oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc -
Owulacyjne najlepiej robić po południu bądź wieczorem, wtedy ponoć wychodzą wiarygodne wyniki, ja staram się robić o 17-18 godzinie, no zobaczymy jak u mnie się sprawdzą
-
http://forum.gazeta.pl/forum/w,19585,167503345,167503345,testy_owulacyjne_moja_przygoda.html
Tutaj też fajnie jest pokazane, dziewczyna robiła nawet dwa razy dziennie, no ciekawe, może jak będę bliżej owu też zacznę dwa razy dziennie robić, bo pik LH można szybko przeoczyćNera86, Hazzel lubią tę wiadomość
-
Ja juz tyle testów mam za sobą. Rozcieńczony mocz nie powinien wykazać lh tak? A mimo wszystko mi wykazał. O 7 robilam siku , kawa 7:30 , 8 test - testowa ciemniejsza od kontrolnej, 10:20 negatywny totalnieW oczekiwaniu na czwarty cud z próbą strzału "w synka"
2.05.2016 poronienie 6/7tc