X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Wintrer czytałam o tym i sok z malin to raczej na przeziębienie;-) A liście już mają inne działanie- zdaje się że Tobie już tego nie będzie trzeba , jak piszesz że coś się zaczęło dziać to znaczy że już naprawdę lada moment:-)

Masia akurat dziś pospalam, ale wczoraj po 20 to już odleciałam 🙄, dwa czy 3 dni temu znów miałam orgazm przez sen ... Dziwne uczucie aczkolwiek było bo odrazu się obudziłam
    Mąż wczoraj podszedł do mnie namiętnie pocałowal złapał za brzuch mówi Hania nie patrz , po czym popatrzył na mnie i mówi " dziwnie tak " i tyle Z namiętności 🙄😏

Adaśka daj znać co tam- przy tak wysokiej temperaturze to raczej nie obstawiam @ teraz . . . Na szczęście krew to sen - bo raczej na małpe się nie zapowiada :-)

Klasia ja na początku też miałam bóle głowy, ale to może ze 2 razy takie na tabletke teraz już przeszło i mam nadzieję że i Tobie szybko przejdą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 06:37

• adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sennik arabski: „ Jeśli we śnie widzisz krew o pięknym czerwonym odcieniu, wieszczy Ci to radość.”
    Tego się będę trzymać bo to nie pierwszy taz jak śni mi się krew.

No dobra nie ide już spać bo nie mogę dlatego witam się ze wszystkimi i życzę pieknego dnia. Podobno ma być dzisiaj ciepło (21 stopni!)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 07:15

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie😷

Ja wstałam z cholerny bólem gardła ja to normalnie się wykończe 🤦‍♀️

Anetka nawet napar z liści malin i rycyna czy jakoś się zwie i inne Cuda nie zdzialaja jak kawaler nie chce wyjść to nie wyjdzie i już 😂 zostaje mi czekanie i objawy zbliżającego się porodu nic wiecej😁

Adaska kochana na szczęście to tylko sen! 😊

Ja to też miałam sen ze hej byłam n A porodówce jakoś tak wszystko się dzialo eklektycznie powoli przyszedł inny lekarz prowadzący zaoferował mi znieczulenie zewnatrzoponowe nic nie bolało a jak urodziłam i przytulił am dziecko to okazała się dziewczynka 🙄🤨🙄🤨🤐🙄🤨🤐😜😜😜😜😜😜😜

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klasia ja po odstawieniu piersi przytyłam 4 kg 🙄 ale szybko spadam z wagi z nadwyżka 7kg. Zajęło mi to chyba 2 miesiące 🤔🤔

Muszę zmienić suwak bo za cholere nic nie widac🤦‍♀️

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter a może mleczko z masłem i miodem? :)
    Działa na przeziębienie. Pij duuuzo herbaty z miodem i cytryna.
    Jedz czosnek. Działa antybakteryjnie

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter ta mikstura co pisałam jest sprawdzona. Słyszałam to od dwóch babek mówiły że lekarka im to dała
    3 tygodnie temu moja koleżanka leżała i prawie płakała bo urodzić nie umiała nic się nie działo. Pisałam jej o tej miksturze , napisała podobnie jak Ty - że mimo że bardzo chce to jednak " boi " się tego spróbować kilka dni późnej o 21 napisała że wypiła ta miksture o 2 jechała na szpital 😁
    Ja w to wierzę
    Zresztą teraz 3 miesiące temu moja siostra też rodziła i dużo na szpitalu było babeczek co miało problem A polozne mówiły- dziewczyny pić olej rycynowy 😁

Wczoraj gadałam z salowa z ginekologii moja sąsiadka 😁
    Mówiła że laska leżała na łóżku i mówi do lekarza Panie doktorze niech mi Pan pomoże! Nie umiała urodzić, lekarz stanął rozłożył ręce i mówi ale co ja mam zrobić co mogłem to zrobiłem
    A ona do niego " kurwa całe 9 miesięcy chodziłam do Ciebie placilam Ci kasę to teraz coś zrób " 😂😂😂😂
    Lekarz nie zareagował oczywiście bo wiedzieli wszyscy że nawdychala się gazu i nie wie co mówi 😂😂😂😂

• adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka ja jestem ciekawa jak u mnie będzie poród wyglądał. Ja nie będąc w ciąży jestem cholerykiem i jak jestem zła to wszyscy na baczność stoją.
    Przy moim porodzie to chyba będzie ochroniarz stał i pilnował wszystkich żebym ich nie zabiła 😂

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Winter a może mleczko z masłem i miodem? :)
    Działa na przeziębienie. Pij duuuzo herbaty z miodem i cytryna.
    Jedz czosnek. Działa antybakteryjnie

Właśnie na śniadanie mam zamiar zjeść czosnek z kanapeczka i popic herbatka z miodem-dzięki za rade💗

Anetka 😂😂rozbawilas mnie z tą dziewczyną 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 07:49

adaska lubi tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a w jaki sposób mi to ona opowiedziała to już wogole stałam się śmiałam chyba z 10 minut 😁😁😁

Adaśka w trakcie porodu wszystko jest dozwolone :-)
    Różne rzeczy się słyszy więc spokojnie poradza sobie i z Tobą 😁

Winter86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój suwak to wogole się od 2 dni nie przesuwa 🙄

• adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ja jestem ciekawa przeogromnie czy jutro będzie spadek. Zawsze mam dwa dni przed @. Jutro 12 dpo fl 14 dni 🤔

Dziewczyny mam do was pytanie. Czy wy będąc w ciąży zawsze chciałyście rodzic naturalnie czy poprzez cc?
    No i jakie macie podejście do znieczulenia? :)
    Szpital prywatny czy państwowy?

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku mówiłam o cc , oczywiście to jest kwestia indywidualna i ja to ja
    Jeśli miałby już być poród naturalny to tylko ze znieczuleniem
    Mimo że mam wysoki próg bolu ( bo wiem że mam )
    Hsg miałam na żywca, żadnych jasiow znieczulen czy przeciwbólowych A mimo to panie z rentgena były w szoku . Pytaly mnie jak ja to zrobiłam czy oni cokolwiek zrobili bo większość dziewczyn to się dra A ja nawet nie pisnelam

adaska lubi tę wiadomość

• izka2503 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze wszystkie brzuchatki to poranne ptaszki 😅
    Adaska może w Tobie też już owocuje coś? ☺️
    Ja wczoraj cały dzień w lozku, dziś muszę zebrać siły i wysorzatac mieszkanie, chociaż się zastanawiam czy jeszcze nie iść zmruzyc oka 😅

Co do porodu to ja mocno zastanawiam się nad porodem w wodzie, jeśli będzie dane rodzic mi naturalnie to jak najbardziej. Nie wiem jak jest teraz w pl ale tutaj w Niemczech dostaje znieczulenie jeśli tylko sobie tego zycze. Gdzieś w styczniu będę miała możliwość udać się do paru szpitali na dni otwarte i zobaczyć ich ofertę jak wyglądają sale itp a potem muszę zdecydować się na któryś szpital. Kiedyś mi mój lekarz pow ze drobna ze mnie kobitka i mogę mieć z góry zalecana cesarke, ale jak narazie póki jestem w ciąży nic takiego nikt nie wspominał o cesarce.

20.04.2019r.aniołek (*)

24.07.2019r. Test pozytywny

20.08.2019r. ❤️Bije,
    27.08.2019r. Wszystko ok,

Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘

1.02.2023r.test pozytywny
    3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )

13.04.2023r beta hcg 58,5
    15.04.2023r.beta hcg 189,10
    17.04.2023r.beta hcg 505,80
    22.04.2023r.beta hcg 5609,70
    Progesteron 9,28
    25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
    04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞

On34lat
    Ona34lat
  • adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka u mnie to po prostu bardzo wczesne pójście do łóżka (już po 19 byłam w łóżeczku 😊)
    Drzwi otwarte w szpitalu to super sprawa. Ja osobiście o czymś takim nie słyszałam.
    Ciekawe czy u nas jest coś takiego. 🤔
    Wiem jedynie ze prywatne szpitale maja swoje oferty w internecie i galerie zdjęć. Mój mąż marzy o tym, żebym rodziła w prywatnym szpitalu, bo chce mieć pewność, że będę pod najlepsza opieka (jest przewrażliwiony na moim punkcie ♥️)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka Adaska Izka ja miałam traume po 1 porodzie niestety nie chciałam już wogole mieć dzieci przez to jak traktowana bylam😡
    Miałam też w wodzie bo chciały mi w jakiś sposób też ulżyć - ale za ciula wafla nic nie pomagało bo po 1. Sama napuszcxalam wodę i sama siedziałam. Żadna mądra położna (wiek50+) - moim zdaniem wypalone zawodowo- nie zaoferował pomocy jak sobie pomóc w wodzie czy kleczaco czy kucac wogole jak się zachować suma sumarum później na łożu porodowym jak miałam 8cm i myślałam że zejdę z tego świata to mi kazała się nie drzec 😡 ja pier*** gdyby były milsze pomocne i wogole się zajmowały i pochodziły jak do człowieka napewno poród byłby trochę lżejszy suma sumarum...
    2 był spoko nawet też bez znieczulenia byl"sztab" położnych ginekolozka dodawał otuchy i sił (oczywiście innym państwowym szpitalu) ale za to miałam lyzeczkowanie na żywca ale i tak poród był do zniesienia przy moich krzyzowych

Ostatni był w pro-familli byłam mega zadowolona ogólnie od miejsca gdzie rodzilam-na szczęście tych małych cholerny Ch zielonych płytek nie było na ścianach było wszędzie biało fotele na najwyższym standardzie wanna na środku opieka super i wielka pomoc i też bez znieczulenia bo szybko nawet poród przebiegał ale ból był nie do zniesienia... Ale tym razem skorzystam że znieczulenia

Jednym słowem każdej kobiecie rodzącej bez żadnego Ale powinno or, yslugiwac znieczulenie - mamy prawo do tego💪💪💪💪💪

Co do cc ja bym nie chciała mam dużo koleżanek jak imoja siostra po raz kolejny miała cc i różne opinie różnie kobiety znoszą po cc i ogólnie rekonwalescencja troszku dłuższą no inne procedury są tzn. leżysz dobę lub krócej nie możesz zajmować się dzieckiem i takie tam...
    Każda kobieta ma mieć wybór i ja to szanuje. 💗

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter no może tak ale np u mnie w szpitalu znieczulenia nie podają- choć się tym szczyca i głośno mówią że każdej kobiecie się należy
    Niestety nie u mnie w szpitalu. Siostra teraz chciała to jej powiedzieli że nie ma na tyle anastezjologow i tyle .
    A ja może nie tyle że mogę ale raczej muszę rodzić u siebie bo moja lekarka chce odebrać poród. Niestety ale u mnie jest duże ryzyko że odrazu wytnie mi całą macice
    Dlatego wolę żeby to była ona - zrobi co się da żeby ja uratowac

• katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Czy u was też tak wieje?😱

Ja miałam dzisiaj taki piękny sen, że miałam już synka przy sobie. Taki był śliczny ❤

Jeśli chodzi o poród to zanim zaszłam w ciążę to zawsze chciałam cc ale teraz jak rozważam wszystkie za i przeciw to chyba wolę naturalnie ale na pewno ze znieczuleniem. Chce rodzić w prywatnym szpitalu. Ogólnie Nie wyobrażam sobie jak to będzie bo ja mam bardzo niski próg bólu ale skoro tyle kobiet rodzi to ja na pewno też dam radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 08:51

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szpital w moim mieście omijam szerokim łukiem.
    Pamietam jak na siłowniki skręciłam kolano i pojechałam na SOR to myślałam ze mąż ich tam rozniesie. Kazali brać Apap i smarować altacetem. Sama się leczyłam.
    Szpital sławny na cała Polskę ale niestety w negatywnym znaczeniu.
    Dlatego ja chciałabym rodzic chyba w jakimś prywatnym szpitalu w Łodzi. Wiem ze za to się płaci ale chce być traktowana należycie, a nie jak świnia która przywieźli na rzeź ( przepraszam ale w niektórych szpitalach tak właśnie się zdarza). Ja bym chciała rodzic naturalnie ale zobaczymy jak będzie. Moja mama miała CC bo miałam położenie pośladkowe. Mama mi mowila, ze jak mnie wyjęli to kolana miałam przy uszach a w brzuchu byłam bardzo w nią wtulona. Wyglądałam jak żaba i pierwsze słowa mamy jak mnie zobaczyła „Pani doktor jaka ona jest żabowata!” 😂
    Wyglądałam jak Azjatka. Miałam ciemna karnację i długie, czarne włosy i skośne oczy :)

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• adaska Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarynka to faktycznie piękny sen ♥️ Jeszcze trochę i się spełni :) (zleci szybciej niż myślisz)
    U mnie słonecznie :) bez wiatru. Mąż wychodzi o 10 z pracy i lecimy sprzątać w ogrodzie :)

Wczoraj miałam najlepsza kolacje od daaawna. Zapomniałam wam powiedzieć 😂. Kupiliśmy świeże, ciepłe bułeczki i Nutelle. Ojezu ♥️
    Orgazm spożywczy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2019, 09:07

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj przyszła @ więc dziś 2 DC . W tym cyklu po @ zacznę mierzyć temperaturę. A co do porodów. Pierwszy fatalna atmosfera i okropne Panie. Ból tragiczny. Drugi poród ból tragiczny ale rodziłam w pro familia prywatnie w Łodzi. I poza porodem wszystko super. Miałam znieczulenie przez trochę a niestety miałam wyrazić zgodę na podanie kolejnego a Ja byłam już taka że myślałam tylko żeby to się skończyło i nie chciałam bo już myślałam że moment i urodzę zanim tamto znieczulenie całkiem puści a niestety tak nie było... Także gdyby coś kiedyś to tylko CC w prywatnej klinice. Siostra tak miała niedawno i zachwycona

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 1238 1239 1240 1241 1242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ