Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBunia czy wrote:Odebrałam wynik wczoraj wieczorem atpo 1300 czy któraś z was może mi to wyjaśnić ? Monisia gratulacje
Wynik znacznie ponad norme . Już wcześniej pisałam że masz ogromne problemy z tarczyca - pamiętasz?
Taki wynik wskazuje na zapalenie tarczycy tsh też masz wysokie . Może to być choroba Hashimoto , Gravesa- Basedova
Koniecznie leki i mam nadzieję że teraz mi wierzysz że z Twoim lekarzem jest coś nie tak skoro na takie tsh nie zareagował
Szukaj dobrego endokrynologaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 06:28
Inezkaa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Minisia gratulacje! Niech teraz beta pięknie przerasta
Bunia, koniecznie dobrego endokrynologa- już nie tylko problemy z zajściem czy utrzymaniem ciąży ale takie poziomy hormonów na pewno dają multum innych objawów i nie sieją kwiatków w twoim organizmie, wręcz przeciwnieMinisia82, megson91 lubią tę wiadomość
👧25 lat 🧑33 lata❤
5cs
Cykle 25-26 dni
18.01 II kreski na teście 🍀🙈
20.01 beta 814.40💚
progesteron 21.5
22.01 beta 2323.00💚
31.08 całe 2990g małego człowieka 💚
Matylda 10.09 3160g 53cm ❤
-
Bunia ja zbytnio nie jarze w wynikach ale twoje to już normę daaawno przekroczyły. Posłuchaj Anetki bo ona naprawdę wie co pisze. Przy głupim tsh lekarz powinien zareagować bo ponad 13 to aż dziw że nie skarzysz się na duszności. Do endo jak najszybciej bo będziesz mogła zapomnieć o ciąży jak tego nie zbijesz
-
Anetka32 wrote:Wynik znacznie ponad norme . Już wcześniej pisałam że masz ogromne problemy z tarczyca - pamiętasz?
Taki wynik wskazuje na zapalenie tarczycy tsh też masz wysokie . Może to być choroba Hashimoto , Gravesa- Basedova
Koniecznie leki i mam nadzieję że teraz mi wierzysz że z Twoim lekarzem jest coś nie tak skoro na takie tsh nie zareagował
Szukaj dobrego endokrynologa
To będzie u niego 2 wizyta
Jeśli będzie potrzeba to zmienię Endo -
Wczoraj jak zobaczyłam wynik też byłam w szoku 😲 liczyłam po cichu że może wyjdzie coś w granicach między 5 a 8, bo wiem że to bardzo wcześnie jeszcze. Liczę że wszystko będzie tak jak powinno być 😊
Myśl o dziecku chodziła za mną przez jakieś ostatnie 2 lata ale nie mogłam się zdecydować. Mąż bardzo chciał, to będzie jego pierwsze, 2 która jest w domu jest z 1 małżeństwa. Jak się poznaliśmy byłam krótko po rozwodzie i mówiłam że żadne małżeństwo i dzieci nie wchodzą w grę. Po 8 latach w maju tego roku wzięliśmy ślub a we wrześniu było pierwsze przytulanko bez zabezpieczeń. Kobieta jednak bardzo zmienna jest 😂Sylwucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBunia czy wrote:Tzn chodzę do endokrynolog,biorę letrox .Raptem od września mam problemy z tarczycą ,teraz kazał powtórzyć badania i na kontrol idę 5.11 TSH z 13,334 siadło mi teraz jest 7... Coś ale na pierwszej wizycie nie robiłam.atpo tylko USG i w USG wyszło Hashimoto więc dał mi skierowanie na atpo i z wynikami niedługo idę zobaczymy co powie
To będzie u niego 2 wizyta
Jeśli będzie potrzeba to zmienię Endo
Napisałam tak bo wcześniej pisałaś że lekarz twój kazał się nie przejmować tsh wartości 13 , z tego co pamiętam pisałaś też o kolezenace która zaszła w ciążę z wysokim tsh
Skoro jednak lekarz podjął działania to ok , zapewne zwiększy Ci dawkę leku teraz .
-
Witajcie, ale z was ranne ptaszki 😁
Minisia gratulacje, piękna beta 🥰
Bunia dziewczyny tutaj dobrze Tobie doradzają, z twoimi wynikami na prawdę nie ma jaj to trzeba wszystko unormowac, moja siostra ma taką tarczyce i już trochę ja zblila ale to co się z nią działo to o matko! Zasypiala na siedząco, wiecznie zmęczona, zrobili jej usg tarczycy i okazało się że ma guzki które są ciągle pod obserwacja.
Mam dobrą koleżanke która całe życie chorował na hasimoto jak ja trochę zbila to znów rosła, lekarz jej mówił że w takiej sytuacji ciąże żeby sobie wybiła z głowy i nawet jej związek zaczol być czysto i wyłącznie koleżenski biznesowy, bo prowadzili razem biznes i byli od zawsze ze sobą.
Kiedyś bzykneli się raz na miesiąc, po 3 miesiącach dziwne rzeczy z nią zaczęły się dziać a to że okresu nie miała to nie było dla niej dziwne bo w jej stanie to często się zdarzało. Zrobiła test, I dwie krechy pamiętam jak krzyczała i przeżywała co jej ten facet zrobił że ona nie chce dzieci tym bardziej on. Ustalili że całe życie będą razem wspólnie kasę wydawać na podróże po świecie a teraz mają mała Krystynę 😅która tak zmieniła ich życie i podejście do życia że jak ich widzę to nie dowierzam.
Także kochane tym co się nie udaje życie tak potrafi zaskoczyć i pisać różne scenariusze. Dziś nie mamy na coś nasznse a jutro może być już inaczej, trzeba wierzyć w lepszy czas!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 07:00
Bunia czy lubi tę wiadomość
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
Dzień dobry
Anetko - piersi mnie bolą, ciągnie mnie na @ do dołu i w krzyżu łupie86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Hej dziewczyny Ale u mnie dziś brzydka pogoda leje od rana
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Gosiu twój wykres jest niemożliwy 😕
Tempka się trzyma, biegunki nie miałaś, sutki cię swędzą. Oj coś to podejrzane -
Czytam i czytam wasze wpisy odnośnie moich wyników ,😦😦
Mam doła totalnego wiem że @pojawi się na 100%
Nie mam siły chyba już walczyć
,chyba odpuszczę i najpierw leczenie pozbijam wyniki badań na lepsze
Trzymam mocno kciuki za inne ,żeby u was się udało 😆
Ech...musiałam się wyżalić ,będzie trochę lżej 😚 -
nick nieaktualnyNera wrote:Dzień dobry
Anetko - piersi mnie bolą, ciągnie mnie na @ do dołu i w krzyżu łupie
❤
Kochana przecież wiesz że to o niczym nie świadczy A ciągnąć Cię tak może i najblizsze 9 miesięcy;-)
Może @ A może nie przyjść. Ciężko powiedzieć temperatura się trzyma , to nie wina luteiny mnie skakala nawet na lutce .
Co ma być to będzie 😊😊
Trzymam mocno kciuki! 😘😘😘
Myszka serio dalej bez testu ? Jak Ty tak potrafisz 😁😁😁
Bunia przecież to nie koniec świata;-) Czytałaś co Iza napisała? Wiesz ile osób z hashi ma dzieci? To nie jest wyrok ! Lekami podleczysz nie poddawaj się 😘😘😘Bunia czy lubi tę wiadomość
-
Myszko czyżbyś zrobiła ten test i nie chcesz się pochwalić?
-
Melduje ze i ja mam Hashi! Ale moje anty tpo wynosi 130. W ciąży TSH zaczęło rosnąć ale większa dawka leku i już jest lepiej.
Mysza trzymam kciuki za test.
Nera jeszcze wczoraj pisałaś ze 14-16 dpo to są wiarygodne testy, wiec do 30.10 mamy jeszcze chwilkę 😉
Gratuluje Minisia. Jak z choroba Crohna radzisz sobie w ciąży? Zaszłaś w remisji? W trakcie poprzednich ciąż miałaś zdiagnozowana chorobę? Ja mam wzjg i wraz z początkiem ciąży się zaostrzyło, mam nadzieje ze powoli z niego wychodzę ale nie jest lekko...
Anetka przyłóż mężowi z małej jak będzie kiedyś spał - tak jak Klasia pisała 😁 doczekać się nie mogę aż u nas będzie można poczuć malucha bo mój mąż to nie ogarnia ze będzie ojcem 🤣Inezkaa, Klasia, megson91 lubią tę wiadomość
💙🧸&🧸💙 -
Ostatni raz piersi mnie bolały przeszło 7lat temu . Normalnie miałam wczoraj zdziwienie przy zdjęciu stanika, ale dziś po przebudzeniu tysiąc jeden myśli bowiem bolały mnie tylko i wyłącznie w ciąży, ale dupek swoje potrafi więc nawet nie dopuszczam tej myśl . Bo to już 3 raz kiedy mi nadzieja podskakuje w tym cyklu . Za dużo nowości ,za bardzo się wyróżnia 🤷♀️86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Udało mi się dziś zapisać do ginekologa idę na 14:15 do Endo niestety nie przypiesze wizyty muszę czekać do 5.11
Także zobaczymy co mi powie ginekolog
A i jeszcze mam pytanie czy jak 4.11 zrobię betę
Będę 12 dpo to powinien wynik coś już wskazać ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 08:38
-
Dziewczyny każdej z Was kibicuje mocno ale w tym miesiącu/cyklu bardzo bardzo kibicuje naszej Nerci.
Tyle dobrego zrobiła, każdej z nas pomogła. Dobro wraca.
Nera, proga masz fajnego, objawy tez inne, temperatura piękna. Czy aż tak organizm robiłby Cię w konia?
Tendencja jest taka - cykl w którym się udaje jest inny od pozostałych 👍Inezkaa, Neeyenne, Masia2 lubią tę wiadomość
💙🧸&🧸💙 -
listek🍃 wrote:Melduje ze i ja mam Hashi! Ale moje anty tpo wynosi 130. W ciąży TSH zaczęło rosnąć ale większa dawka leku i już jest lepiej.
Mysza trzymam kciuki za test.
Nera jeszcze wczoraj pisałaś ze 14-16 dpo to są wiarygodne testy, wiec do 30.10 mamy jeszcze chwilkę 😉
Gratuluje Minisia. Jak z choroba Crohna radzisz sobie w ciąży? Zaszłaś w remisji? W trakcie poprzednich ciąż miałaś zdiagnozowana chorobę? Ja mam wzjg i wraz z początkiem ciąży się zaostrzyło, mam nadzieje ze powoli z niego wychodzę ale nie jest lekko...
Anetka przyłóż mężowi z małej jak będzie kiedyś spał - tak jak Klasia pisała 😁 doczekać się nie mogę aż u nas będzie można poczuć malucha bo mój mąż to nie ogarnia ze będzie ojcem 🤣