Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:Anetka mi nigdy waga z usg nie sprawdzila sie z rzeczywistoscia
i to byly duze rozbieznosci ponad 500gr wiec tutaj tez rozbieznosci moga byc
a dostalas wydruki z usg ? tam wymiary tez pokazuja czy odpowiada tyg ciazy jesli wymiary sa ok to tez bym nie panikowala pamietaj ze wymiary moga sie roznic o 2 tyg od wzorca i to tez o niczym zlym nie swiadczy
jedynie w pierwszej ciazy juz na porodowce lekarz mi zmierzyl dziecko na takim poklejonym przedpotopowym sprzecie ze wogole nie wierzylam ze on cos tam widzi i ... nie pomylil sie nawet o 10gr idealnie wymierzyl co do grama
Nie dostałam nic, w sumie też nawet nie Widizalam monitora . Zapytałam o wagę " usłyszałam - właśnie sprawdzam spokojnie " następnie usłyszałam 668 gram - pytam czy to dobrze? Odpowiedź tak
Babydust ponownie będę się modlić razem z Tobą Wkoncu przecież musi być dobrze !
Nera dziewczyny pewnie macie rację... No ale jak to kobieta lubi sobie wymyślać różne problemy.
Wzięłam się do porządku za jedzenie. Mimo że sobie niczego nie odmawiam , wręcz przeciwnie zjadam dużo nie patrzę na nic to przytylam 1kg w ponad miesiąc. Ogólnie mam 5kg do przodu od początku ciąży. Położna mówi że mało. Może tu jest problem ? Dużo zdecydowanie dużo dużo dużo więcej wypijam wody niż przed ciąża... ale też nie schudlam na początku jak niektóre kobietki -
Anetka32 wrote:Nie dostałam nic, w sumie też nawet nie Widizalam monitora . Zapytałam o wagę " usłyszałam - właśnie sprawdzam spokojnie " następnie usłyszałam 668 gram - pytam czy to dobrze? Odpowiedź tak
Babydust ponownie będę się modlić razem z Tobą Wkoncu przecież musi być dobrze !
Nera dziewczyny pewnie macie rację... No ale jak to kobieta lubi sobie wymyślać różne problemy.
Wzięłam się do porządku za jedzenie. Mimo że sobie niczego nie odmawiam , wręcz przeciwnie zjadam dużo nie patrzę na nic to przytylam 1kg w ponad miesiąc. Ogólnie mam 5kg do przodu od początku ciąży. Położna mówi że mało. Może tu jest problem ? Dużo zdecydowanie dużo dużo dużo więcej wypijam wody niż przed ciąża... ale też nie schudlam na początku jak niektóre kobietkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 09:57
-
Gosia czekam na sprawozdanie twoich objawów na dziś 😂
Anetka, tez mam wrażenie ze jak pójdziesz na następna wizytę to mała już sporo podrośnie. A po bożym narodzeniu jak pójdziesz, po obżarstwie świątecznym, to będzie już z 3kg ważyła 😂
Klasia- jak ja ci wspolczuje tych kolejek 🙄 ja mam na to alergie 😖👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Gosia czekam na sprawozdanie twoich objawów na dziś 😂
Anetka, tez mam wrażenie ze jak pójdziesz na następna wizytę to mała już sporo podrośnie. A po bożym narodzeniu jak pójdziesz, po obżarstwie świątecznym, to będzie już z 3kg ważyła 😂
Klasia- jak ja ci wspolczuje tych kolejek 🙄 ja mam na to alergie 😖 -
Klasia wrote:Powiem szczerze że i tak krótko bo jak se przypomnę jak mój po wypadku do ortopedy chodził to była masakra a starsze panie potrafiły się pozrec na słowa
W przychodniach zawsze licytacja która więcej chorób i więcej lekow bierze 🤦🏻♀️Klasia lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Bo emeryci zawsze się spiesza 🙄
W przychodniach zawsze licytacja która więcej chorób i więcej lekow bierze 🤦🏻♀️
Teraz przyszła se starsza pani i pyta czy ktoś przepuści bo ona tylko z wynikami. Kqrwa ja też tylko z wynikami i tak samo siedzę jak inne a ona ma 20 któryś nr -
Klasia wrote:Ooo to to
Teraz przyszła se starsza pani i pyta czy ktoś przepuści bo ona tylko z wynikami. Kqrwa ja też tylko z wynikami i tak samo siedzę jak inne a ona ma 20 któryś nr
A pochwale się wam ze wczoraj sobie kupiłam Femibion1 (1-12tc) ma lepszy skald a mój lekarz koleżance, która tez się stara powiedział żeby go brała. To gorsza nie będę👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Gosia czekam na sprawozdanie twoich objawów na dziś 😂
7dc- Tempka i szyjka żyje swoim życiem 🤷♀️ dalej miękka, ślisko w środku , przeźroczysty, trochę się rozciągać zaczyna.Do owulacji 9-10dni TEORETYCZNIE ...
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
No i Gosiu lepiej dla ciebie. Przestaniesz opowiadać po owu że nic z tego bo już tak było 😂
-
Anetka Ty się nic nie nakręcaj!!! Dzieciaczki w normie to te które mieszczą się miedzy 5 a 95 centylem i każdy centym miedzy tymi widełkami jest ok ja się tez martwiłam bo moja była przez długi czas bliżej 95 centyla. Baaaa w 26 tygodniu ważyła 1100!!! Byłam przerażona ze to jakaś makrosomia. 2 tygodnie później na wizycie u mojego lekarza było już 1400, w 29tc 1500 a w 31tc 1800. Powiedziałam lekarzowi ze się boje ze nie dam rady urodzić bo ona tak strasznie szybko rośnie. Na co lekarz stwierdził, że owszem - ma sprzęt warty kilkadziesiąt tysięcy, ale waga za 30zl wazy lepiej 😂 także głowa do góry! Gdyby coś było nie tak na pewno by Ci dała znać! Poza tym z tego co wiem ryzyko hipotrofii wyszłoby już na USG polowkowym
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
A co do mojej wagi to startowałam z 53 kg a na ostatniej wizycie ważyłam 62. Schudłam prawie kg w przeciągu miesiąca miedzy 27 a 31tc lekarz powiedział, ze tak tez się może zdarzyć i nie kazał się martwić także 10 głębokich wdechów kochana ❤️❤️❤️ I nie czytaj tych głupot w internecie, bo wg niektórych stron powinnam już urodzić 100 razy z różnych śmiesznych powodów 🤣
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
Nera wrote:7dc- Tempka i szyjka żyje swoim życiem 🤷♀️ dalej miękka, ślisko w środku , przeźroczysty, trochę się rozciągać zaczyna.Do owulacji 9-10dni TEORETYCZNIE ...
Anetka wedlug mnie przyrost wagi idealny !! nie probuj na sile tyc , wazne jest zdrowe odzywianie , nie mozna byc glodnym i tyle
dobrze ze ja chodze tylko i wylacznie do takich lekarzy do ktorych na godziny sie umawia a nie kto pierwszy ten lepszy toz to za PRL tak bylo >...megson91 lubi tę wiadomość
-
Masia2 wrote:Anetka Ty się nic nie nakręcaj!!! Dzieciaczki w normie to te które mieszczą się miedzy 5 a 95 centylem i każdy centym miedzy tymi widełkami jest ok ja się tez martwiłam bo moja była przez długi czas bliżej 95 centyla. Baaaa w 26 tygodniu ważyła 1100!!! Byłam przerażona ze to jakaś makrosomia. 2 tygodnie później na wizycie u mojego lekarza było już 1400, w 29tc 1500 a w 31tc 1800. Powiedziałam lekarzowi ze się boje ze nie dam rady urodzić bo ona tak strasznie szybko rośnie. Na co lekarz stwierdził, że owszem - ma sprzęt warty kilkadziesiąt tysięcy, ale waga za 30zl wazy lepiej 😂 także głowa do góry! Gdyby coś było nie tak na pewno by Ci dała znać! Poza tym z tego co wiem ryzyko hipotrofii wyszłoby już na USG polowkowym
a teraz chudzina jeden z najnizszych w klasie ..
Masia2, megson91 lubią tę wiadomość
-
Ja się urodziłam 3200 i do 6 klasy podstawówki byłam jak szczypior. Wysoka a chuda. Mama pamietam jak mi spodnie kupowała to mi gumki wszywała bo mi z dupska wszystko spadało. A później pierwsza @, dostałam dupy, bioder i cycków i tak zostało a czasami się nawet powiększa 😂👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
adaska wrote:Ja się urodziłam 3200 i do 6 klasy podstawówki byłam jak szczypior. Wysoka a chuda. Mama pamietam jak mi spodnie kupowała to mi gumki wszywała bo mi z dupska wszystko spadało. A później pierwsza @, dostałam dupy, bioder i cycków i tak zostało a czasami się nawet powiększa 😂
tylko teraz o nia zadbalam i schudla 8 kilo bo wazyla tyle co ja ... -
zawsze zazdrościłam dziewczynom które mogą przytyć 😜 wiecznie byłam „chuda i długa”. Odkąd zaczęłam leczyć się na tarczyce, przytyłam 10 kg i w końcu mam wagę prawidłowa 🤷♀️
a wiecie dziewczyny ze choroby tarczycy bardzo często dziedziczą dziewczynki...?💙🧸&🧸💙 -
babydust1 wrote:nie zapomnij o przytulankach zdazaja sie takie wczesne owulacje trzymam kciuki
.
Ja w tym cyklu już totalnie najmniejszej ekscytacji nie posiadamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 12:34
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
listek🍃 wrote:zawsze zazdrościłam dziewczynom które mogą przytyć 😜 wiecznie byłam „chuda i długa”. Odkąd zaczęłam leczyć się na tarczyce, przytyłam 10 kg i w końcu mam wagę prawidłowa 🤷♀️
a wiecie dziewczyny ze choroby tarczycy bardzo często dziedziczą dziewczynki...?
tata po wycieciu tarczycy kilka lat temu ... -
Nera wrote:Ja w tym cyklu już totalnie najmniejszej ekscytacji nie posiadam
Starania są, bo jakos tak wyszło ale nie mam nadziei, ze się uda. Za to nastrój dopisuje👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️