Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Cudnie że malutka już takie fikołki robi Ja tez jestem takiego zdania jak Ty, nie ma co się dołować ze innym się udaje, tylko szukać w tym szansy i dla nas. Rozumiem, że dla osób które długo się starają jest to trudne, ale będąc na forum gdzie kobiety się starają - ciężko aby takich sytuacji nie bylo. Goldlemon- wg mnie powinnaś pilnie przebadać się na endometriozę, coś czuje że tu może być problem.Starania od marca 2018
-
Dziewczyny bardzo się cieszę i dziękuję za wsparcie. W grupie zawsze raźniej i że brzuchatki wspierają te starające się też bym bete nawet i zrobiła gdybym chociaż cień ujrzała po zniknięciu tego hormonu już myślę że na kolejny cykl tez ugadam na to lekarza;)
-
babydust1 wrote:megson jednego dnia sa objawy a innego nie ma
ale schizy sa i beda musisz sie nayczuc z tym zyc albo z tym walczyc
nie spotkalo cie nic zlego , wszystko u ciebie prawidlowe beta pieknie rosnie nie masz podstaw zeby sie martwic ze cos pojdzie nie tak
ja w 1 ciazy wogole nie bralam pod uwage ze sie nie uda serio nawet przez chwile ... mimo ze lezalam 7 tyg plackiem z wielkim krwiakiem nawet wigilie na lezaco spedzilam
sprobuj takie podejscie
ciaza z synem byla tuz po wczesnym poronieniu wiec schizowalam strasznie ale za to koljena z najmlodsza tez byla taka ze wogole nie bralam pod uwage ze cos zlego sie stanie ... wszedzie slyszlaam slowa NIE LEKAJCIE SIE w 7 tyg po serduszku juz powiedzialam dzieciom ze beda mieli rodzenstwo i na luzie ja przeszlam maksymalnym
tylko teraz znowu schizuje ..
Jest to moja pierwsza ciąża i totalnie nie wiem czego się spodziewać 😞 tak bardzo się boje powiedzieć w święta rodzicom, że jest coś na rzeczy, a nawet jak nie będę chciała im mówić, to na pewno sami się domyślą, bo wiedza, że staramy się od pół roku.
Moja przyjaciółka z mężem chcieli powiadomić rodziców w 8tc na rodzinnym obiedzie i podczas tego obiadu Ola poroniła 😭😭😭 tak bardzo się tego boję... 😢😢😢
Dziękuje baby za te wszystkie słowa otuchy 💜 totalnie sobie nie zdawałam sprawy z tego, że objawy mogą ustępować 😳 myślałam, że mdłości będą się tylko nasilać ze względu na wzrost bety 😳
Tak swoją drogą muszę pomyśleć co zrobić z moją pracą. Dowiedziałam się przed chwilą, że nici z przedłużenia. Moja firma outsourcingowa z końcem roku pewnie wręczy mi wypowiedzenie z miesięcznym wyprzedzeniem. Co wtedy mam zrobić? Jak to rozegrać? Jakieś specjalne pismo trzeba do nich wystosować? Totalnie nie wiem jak to wszystko pozałatwiać 🤯06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Anet.kaa wrote:Dokładnie! Dlatego tak ważne jest aby się przebadać pod tym kątem, ponieważ wg statystyk kobieta mająca endometriozę w 95% ma problemy z zajściem w ciąże. Znalazłaś jakiegoś lekarza od endo ?Starania od marca 2018
-
Babydust, ogólnie w moim środowisku nie mam przyjaciółki/koleżanki, której udało się donosić pierwszą ciąże 😢 moja inna przyjaciółka miała poronienie zatrzymane w 9 tc, a o tym, że maluszek się nie rozwija, dowiedziała się w 12tc na usg. Później szpital, zabieg łyżeczkowania, bezsensowna kłótnia jej rodziców z jej partnerem o cała sytuację... Z kolei moja szwagierka poroniła również w 8tc swoją pierwszą ciążę... 😭 Każdej z moich znajomych udało się dopiero za 2 razem 😢😢😢06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnyGoldemon jeśli faktycznie to endomenda to napewno to nie jest idiopatyczna
Nie ma czegoś takiego- osobiście w to nie wierzę
Megson , nie chce straszyć... Ale tak naprawdę dopiero jak człowiek jest w ciąży to zaczyna się martwić. I prawda taka że to trwa do końca ciąży... można w jakiś sposób się uspokoić np dodatkowym badaniem czy kolejnym usg ale chyba do samego końca człowiek będzie miał jakieś zmartwienia . Należy nauczyć się z tym żyć, znaleźć sposób na uspokojenie . Ja pamiętam jak cały czas się czułam na początku ciąży jakbym na bombie siedziała:-(
Musisz jakoś to opanować, bo stres dziecku nie służy, tym bardziej teraz kiedy najmocniej się ono rozwija ...
Ja do dziś mam ciągle jakieś obawy A to mało się rusza A to mokro i wilgotno czy to nie wody , a to czy szyjka się nie skraca itd itd ...
Starania według mnie przy ciąży to " Pikuś "megson91 lubi tę wiadomość
-
megson91 wrote:Babydust, ogólnie w moim środowisku nie mam przyjaciółki/koleżanki, której udało się donosić pierwszą ciąże 😢 moja inna przyjaciółka miała poronienie zatrzymane w 9 tc, a o tym, że maluszek się nie rozwija, dowiedziała się w 12tc na usg. Później szpital, zabieg łyżeczkowania, bezsensowna kłótnia jej rodziców z jej partnerem o cała sytuację... Z kolei moja szwagierka poroniła również w 8tc swoją pierwszą ciążę... 😭 Każdej z moich znajomych udało się dopiero za 2 razem 😢😢😢
dopoki nie ma czegos niepokojacego to jest dobrze i tego sie trzymaj
ale pamietaj zeby laptopa nie klasc na brzuchu ...
a w pracy jak ci wrecza wypowiedzenie to po prostu im powiedz ze jestes w ciazy i chroni cie kodeks pracy moze do tego czasu bedziesz miala juz zaswiadczneie od lekarza o ciazy ale nie musisz nawet tego im pokazywac i ze nie przyjmujesz wypowiedzenia i tyle reszta po ich stronie sami sie musza ogarnac a wierze ze osoba ktora bedzie wreczac wypowiedzenia bedzie obeznana z prawem pracy i sie natychmiast wycofa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 13:03
megson91 lubi tę wiadomość
-
Witaj Guśka21
Adaska - dobrze ,że nic Ci się nie stało! 😣
(Przepraszam ,że poprawię ale to kolizja,nie wypadek)
Jak przeczytałam,że miałaś wypadek to aż mi się gorąco zrobiło przez moment dopóki dalej nie zaczęłam czytać!
86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
05.2023r -puste jajo płodowe
"Zwyciężca to po prostu marzyciel, który się nie poddał."
6.02- data cudownej nowiny
8.02- 35dc beta hcg 3283,00
28.05 - Moja maleńka 0,5 kg. Lili ❤
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
Liliana ur. 30.09 o godz. 5:46 SN
3360g , 50cm ❤ -
Anetka32 wrote:Goldemon jeśli faktycznie to endomenda to napewno to nie jest idiopatyczna
Nie ma czegoś takiego- osobiście w to nie wierzę
Megson , nie chce straszyć... Ale tak naprawdę dopiero jak człowiek jest w ciąży to zaczyna się martwić. I prawda taka że to trwa do końca ciąży... można w jakiś sposób się uspokoić np dodatkowym badaniem czy kolejnym usg ale chyba do samego końca człowiek będzie miał jakieś zmartwienia . Należy nauczyć się z tym żyć, znaleźć sposób na uspokojenie . Ja pamiętam jak cały czas się czułam na początku ciąży jakbym na bombie siedziała:-(
Musisz jakoś to opanować, bo stres dziecku nie służy, tym bardziej teraz kiedy najmocniej się ono rozwija ...
Ja do dziś mam ciągle jakieś obawy A to mało się rusza A to mokro i wilgotno czy to nie wody , a to czy szyjka się nie skraca itd itd ...
Starania według mnie przy ciąży to " Pikuś "
Anetka, masakra w takim razie 🤯
Muszę jakoś głowę od tego wszystkiego odciągnąć, bo nie wyrobie inaczej z takimi myślami 🤯06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
babydust1 wrote:ale to nie znaczy ze kazda kobieta traci swoje pierwsze dziecko i tego sie trzymaj ja swoja donosilam bratowa donosila, kuzynki tez mam kolezanki ktore nigdy nie poronily (wiekszosc tak naprawde) nie patrz na te zle przyklady tylko na te dobre
dopoki nie ma czegos niepokojacego to jest dobrze i tego sie trzymaj
ale pamietaj zeby laptopa nie klasc na brzuchu ...
a w pracy jak ci wrecza wypowiedzenie to po prostu im powiedz ze jestes w ciazy i chroni cie kodeks pracy moze do tego czasu bedziesz miala juz zaswiadczneie od lekarza o ciazy ale nie musisz nawet tego im pokazywac i ze nie przyjmujesz wypowiedzenia i tyle reszta po ich stronie sami sie musza ogarnac a wierze ze osoba ktora bedzie wreczac wypowiedzenia bedzie obeznana z prawem pracy i sie natychmiast wycofa
Masz rację Baby, za bardzo się negatywnie nakręcam 🥴 a od tego negatywnego myślenia mogę tylko zaszkodzić małemu sezamkowi 😞
Czyli mam się totalnie nie przejmować sytuacją z pracodawcą? 🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Nera wrote:Witaj Guśka21
Adaska - dobrze ,że nic Ci się nie stało! 😣
(Przepraszam ,że poprawię ale to kolizja,nie wypadek)
Jak przeczytałam,że miałaś wypadek to aż mi się gorąco zrobiło przez moment dopóki dalej nie zaczęłam czytać!
Słyszałyście ze Małgosia Rozenek (podobno) jest w ciąży?
Z tego co wiem długo się starali o dziecko. Fajnie ze im się udałomegson91, Nera lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:Masz racje Małgosiu- zle napisałam :*
Z tego co wiem długo się starali o dziecko. Fajnie ze im się udało
Czytałam właśnie dzisiaj rano ☺️
Podobno ma termin na czerwiec 2020 i jest na początku czwartego miesiąca 💜🤞🏻06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
30.12 💜
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Czytałam właśnie dzisiaj rano ☺️
Podobno ma termin na czerwiec 2020 i jest na początku czwartego miesiąca 💜🤞🏻
a majdan 47latmegson91 lubi tę wiadomość
-
adaska wrote:Masz racje Małgosiu- zle napisałam :*
Z tego co wiem długo się starali o dziecko. Fajnie ze im się udało
No właśnie coś mi się o uszy obiło ostatnio 😌86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM
3360g , 50cm ❤ -
babydust1 wrote:tez czytalam jest w moim wieku wiec wiecie tym bardziej kibicuje:)ona wszystkjie dzieci z invitro ma
a majdan 47lat
A Karol strasburger ...86r.( 3 córki )
05.2016r. - poronienie
29.07 -1930g szczęścia ❤
15.09 - ok 3000❤
11.10 - termin porodu OM