Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetka32 wrote:Kurde Katarynka jak to przeczytałam to normalnie mam ochotę Cię zjebac 🙄🙄🙄
Ale przemyslalam i poniekąd ( Ale tylko poniekąd ) rozumiem Twoje obawy i strachy
Musisz jednak mimo wszystko zmienić nastawienie . Jak do tej pory kochana nie przyszło Ci dużo kg to już nie przyjdzie. Odżywiaj się poprostu zdrowo mało i często:-) wyjdzie to i Tobie i maluszkowi na plus . Ja obecnie mam prawie 130 cm w pasie nogi szczupłe wiele nie przyszło cm A kg +14 , ostatnio 9.12 - 13.01 niecałe dwa kilo . A uwierz że jem i nie odmawiam sobie niczego . Mam potworne i brzydkie rozstępy na brzuchu i żyje- nie mam wyjścia. Planuje jedynie ich się pozbyć po ciąży. Dlatego może właśnie nastaw się na takie myślenie? Przytyje to zrzuce będę ćwiczyć. Moja mała w 30 tygodniu wazyla 2.3 kg , i bardzo się cieszę że ładnie przybiera A ja mimo tych wszystkich kilogramów i rozstępów nadal mam ochotę dostarczać jej wszystkiego tego czego potrzebuje. Nauczyłam się robić sałatki z ziarnami kurczakiem - opycham się tym do woli . Jeśli mam na coś ochotę to jem i nie wyobrażam sobie inaczej . Przecież nie jesteśmy wstanie zjeść więcej niż to możliwe - napewno od jakiegoś czasu jem mniej bo zwyczajnie ( niewiem czemu ) mniejszymi porcjami mocno się najadam ( pewnie żołądek ucisniety). Decyzja należy do Ciebie ! Nie mówię że źle robisz nie mówię że zla matka z Ciebie. Bardzo fajnie że dbasz o siebie o swoje ciało... Ale kurczę nie można przesadzać. Dziś jest ok nie wiesz jak będzie za tydzień czy dwa
Dziękuję Ci Anetko za te słowanie chodzi o to że się głodze, jem regularne posiłki, staram się jeść zdrowo, dużo owoców itp. Dla dziecka bym wszystko oddała, ale ten problem leży w psychice. Niby wiem że większość energii idzie dla dziecka, ale mam wrażenie że jeśli po posiłku nic nie robię i pójdę się położyć np to już te kalorie się gdzieś odłożą. No masakra po prostu. Poważnie zastanawiam się nad pójściem do psychologa. Masz rację że jak przytyje to po porodzie mogę się odchudzać ile wlezie, tylko żeby moja psychika to w końcu zrozumiała. Niby teraz tak myślę, a za chwilę popatrzę w lustro i znowu to samo...
-
Ja kochane w to wierzę że jeśli człowiek coś bardzo pragnie to prędzej czy później to pragnienie przyciągnie na siebie, także wierzcie mocno w to co pragnienicie!
Katarynka ja też mało przytyłam w sumie to do tej pory też 4 kg, ciągle tylko patrzę czy nie mam rozstępu, ostatnio zauważyłam że pojawił mi się cellulit na udach, nie moge na to patrzeć. Tak jak Anetka pisała cały czas myślę o tym i wiem o tym że po ciąży wszystko się zmieni będę miala większy wpływ na swoje ciało i mogła z nim coś zrobić. Jeśli tak czujesz to wizyta u psychologa na pewno nie zaszkodzi a uchroni Cie tez przed depresja po porodowa.20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Ja kochane w to wierzę że jeśli człowiek coś bardzo pragnie to prędzej czy później to pragnienie przyciągnie na siebie, także wierzcie mocno w to co pragnienicie!
Katarynka ja też mało przytyłam w sumie to do tej pory też 4 kg, ciągle tylko patrzę czy nie mam rozstępu, ostatnio zauważyłam że pojawił mi się cellulit na udach, nie moge na to patrzeć. Tak jak Anetka pisała cały czas myślę o tym i wiem o tym że po ciąży wszystko się zmieni będę miala większy wpływ na swoje ciało i mogła z nim coś zrobić. Jeśli tak czujesz to wizyta u psychologa na pewno nie zaszkodzi a uchroni Cie tez przed depresja po porodowa.
Dziewczyny dajcie na luz naprawdę
Niedawno kumpela rodziła , chudzinka moja taka . Przed ciąża wazyla 46-48 kg , w ciąży przybrała 19kg pamiętam jak śmiała się że ma nawet cellulit na kolanach ( no ale ona się śmiała z tego) zaraz po porodzie -8kg była przerażona że tak mało bo jeszcze 11 zostało mały ma 4 tygodnie a ona wygląda tak jak wyglądała przed ciąża:-)
Jak nie pozeracie tonami fast foodow chipsów nie pijecie litrami coli to raz dwa wszystko się zrzuci
Katarzynko moim zdaniem bardziej korzystne dla Ciebie i maluszka będzie będzie spacerek anizeli rowerek:-)
Ja staram się równiez o siebie dbać, ale tak jak pisałam stawiam na harmonię wszystko pomiędzy " dobrze wywazone "
Iza ja też wierzę w przyciągnie myśli 😁😁😊😊
Także dziewczyny od dziś wbijać sobie do głowy przytyje to stracę jak urodze! Mamy chłopów przecież Nie jesteśmy same . Mój mąż już wie że po pologu i zgodzie idę na siłownię i mówi że nie ma najmniejszego problemu by zostawać z dzieckiem. Na chwilę obecną nie pozwala mi za wiele robić A ja korzystam w najlepsze 😁😁. -
Katarynka jesli faktycznie nie dajesz sobie rady to warto udac sie do psychologa. Od tego są żeby Nam pomóc.
Ja z synkiem jeżdżę do psychologa i do psychiatry.
Wczoraj mieliśmy pierwsza wizytę u psychologa, kolejną za miesiąc.
To są naprawdę dobrzy specjaliści.
Ja jestem bardzo zadowolona. Za wizyte u jednego jak i u drugiego place 200 zl.
Co do wagi w ciąży. Ja idąc do szpitala w 38tc miałam 20kg na plusie. Urodziłam w 40t5d , wiem że do dnia porodu jeszcze pewnie ni trochę przybrało.
Ale miałam to gdzieś....dla mnie najważniejsze było zdrowie dziecka.
Wyobraź sobie że po porodzie szybko waga zleciała mi w dół. .... Wazyłam 7kg mniej niż przed zajściem w ciążę.
Jedyne co mi zostalo to rozstępy na brzuchu. Ale one mi akurat wcale nie przeszkadzają....ani mi ani mężowiNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
Megson sliczne pazurki 😀 i ten slodki psi nosek 😍 ja uwielbiam duze psy .
megson91 lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Anetko test powtórzyłam dla pewności i negatywny więc czekam na okres. Co do porodu to ja osobiście jak będę kiedyś w ciąży to tylko cesarkę biorę pod uwagę. Akurat to jest coś czego bym się panicznie bała. I właśnie grunt to nie wpaść w depresje poporodowa. Także jeżeli już wam się ciężko pogodzić ze zmienia się ciało to lepiej iść do psychologa. No niestety nie każdy wygląda tak samo przed jak i po ciąży. Moja córcia miała trzy miesiące jak poszlam na ćwiczenia. Jakoś dawalam radę. Teraz chodzę cztery razy w tygodniu na ćwiczenia:)
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 13:25
adaska, OlaaM, megson91, Anetka32, Ola👄, ŁAsica lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Wg mnie nie ma co się przejmować przybywającymi kilogramami czy zmianą ciała. Trzeba myśleć pozytywnie. Najważniejsze aby wszystko dobrze się skończyło. Psycholog jest bardzo dobrym rozwiązaniem. Korzystałam sama po stracie córeczki. Pomógł pewne rzeczy zrozumieć. A byłam już na skraju wytrzymałości.
Teraz wiele bym dała aby mieć te kilka kg za dużo czy aby wymiotować na potęgę.
Dlatego kochane nie przejmujemy się niedoskonałościami. One miną.
A teraz z innej beczki . Czy któraś z was zażywa, zażywała aromek? Gin przepisał mi. Owulki mam 14-17 dnia. Stwierdził że podrasuje mi jajeczko. Czy którejś pomógł?11.2018 😇23tydz
06.2019 😇
07.2019 😇
16.11 - mamy ♥️ 6+2
5-8.12 szpital, krwiak
14.12-wizyta 10+2, CRL 4,33
30.12 prenatalne CRL 7,6cm, 💜
11.01 mała księżniczka 😍
4.02-22.02 Szpital 😓 szew ratunkowy -szyjka 7 mm
28.02 połówkowe- 440g 💜💜 21+2
09.03-szewek trzyma, leżing cd.
29.03 bez zmian
07.04 diabetolog -> cukrzyca 🍬 narazie próbujemy z dietą
12.04 szyjka 9 mm, rozwarcie wewn 🥺
18.04 -16.05 szpital -> 1340g niuni 💓 28+2 sterydy-> 1700g niuni 💓 30+2 -> 2340g niuni 💓32+2.
24.05 - szyjka 19-20mm 💪💪, podejrzenie cholestazy 😓
27.05 - cholestaza, wdrożone leczenie
1.06- cholestaza pełną parą, b.złe kwasy żółciowe
2.06- 19.06 kierunek szpital 2200g niuni 34+5💓
15.06- moja księżniczka już z nami 2870 💓💜💓 - 36+4
-
Macie rację dziewczyny. Muszę się ogarnąć bo inaczej sfiksuję, albo co gorsza zaszkodzę dziecku...
Tutaj pytanie do ciężarnych, ile spożywacie posiłków w ciągu dnia? Macie stałe pory jedzenia, czy po prostu wtedy gdy czujecie głód? -
O boziu seter!!! 💜💜💜
To jest moja miłość od zawsze! 💜💜💜
Ta rasa jest taka majestatyczna 🥰06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
katarynka9595 wrote:Macie rację dziewczyny. Muszę się ogarnąć bo inaczej sfiksuję, albo co gorsza zaszkodzę dziecku...
Tutaj pytanie do ciężarnych, ile spożywacie posiłków w ciągu dnia? Macie stałe pory jedzenia, czy po prostu wtedy gdy czujecie głód?dla zdrowia i dobrej wagi
-
megson91 wrote:O boziu seter!!! 💜💜💜
To jest moja miłość od zawsze! 💜💜💜
Ta rasa jest taka majestatyczna 🥰
To nasz drugi seter. Wczesn8ej mieliśmy suczke Rite , żyła niecałe 10 lat (miała raka gruczołu mlekowego). Strasznie przeżyłam jej śmierć. Jedynym lekarstwem bylo kupienie drugiego psa....i tak tez zrobiliśmy.
Molly jest z Nami od 22 grudnia 2013rTaki prezent na święta sobie zrobiliśmy.
Bałam się jak to będzie jak na świecie pojawi się Nikos. Ale niepotrzebnie. Molly za Małym skoczylaby w ogień. Nikos może robić z Nią dosłownie wszystko, czasami się denerwuje na Niego (To widac....zwłaszcza jak Ona chciałaby sobie poleżeć na słońcu A On każe jej biegać I wtedy ją goni 😂).
Jak zbliża się ktoś obcy to Molcia biega dookoła Nikosia....chroni Go....I Nie odstępuje Go na krok.
Jest naprawdę kochana.
W listopadzie skończyła 5 lat...A zachowuje się czasami jak taki szczeniaczek 😂 ze smiechu można się posikacWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 15:20
megson91 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
MisiaMonisia wrote:Te psy chyba "nigdy" nie dorastają 😂 całe życie są glupiutkie, zwariowane.... ale przekochane ❤
To nasz drugi seter. Wczesn8ej mieliśmy suczke Rite , żyła niecałe 10 lat (miała raka gruczołu mlekowego). Strasznie przeżyłam jej śmierć. Jedynym lekarstwem bylo kupienie drugiego psa....i tak tez zrobiliśmy.
Molly jest z Nami od 22 grudnia 2013rTaki prezent na święta sobie zrobiliśmy.
Bałam się jak to będzie jak na świecie pojawi się Nikos. Ale niepotrzebnie. Molly za Małym skoczylaby w ogień. Nikos może robić z Nią dosłownie wszystko, czasami się denerwuje na Niego (To widac....zwłaszcza jak Ona chciałaby sobie poleżeć na słońcu A On każe jej biegać I wtedy ją goni 😂).
Jak zbliża się ktoś obcy to Molcia biega dookoła Nikosia....chroni Go....I Nie odstępuje Go na krok.
Jest naprawdę kochana.
W listopadzie skończyła 5 lat...A zachowuje się czasami jak taki szczeniaczek 😂 ze smiechu można się posikac
Moim ogromnym marzeniem było zawsze posiadanie setera, są przepiękne! 💜💜💜
I ta mahoniowa szata 🥰🥰🥰
Nasze psiaki są na etapie przytulania brzuszka swoimi głowami 🙈 już się nie mogę doczekać aż maluch będzie na świecie i będą mogli razem rozrabiać 🙈😂MisiaMonisia lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
megson91 wrote:Moim ogromnym marzeniem było zawsze posiadanie setera, są przepiękne! 💜💜💜
I ta mahoniowa szata 🥰🥰🥰
Nasze psiaki są na etapie przytulania brzuszka swoimi głowami 🙈 już się nie mogę doczekać aż maluch będzie na świecie i będą mogli razem rozrabiać 🙈😂
Molly na okrągło trzymała głowę przy moim brzuchu. Później jak dostawała kopniaki to była zdziwiona 😂 i wolała kłaść głowę na moich udach😂
Po narodzinach Małego była troszkę zazdrosna....więc z wózka potrafiła ukraść pieluszke czy butelkę, albo ściągnąć skarpetke z nóżki i ją wszamać 😂
ale nigdy krzywdy Mu nie zrobiła.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
MisiaMonisia wrote:Psy chyba wyczuwaja że w brzuszku ktoś mieszka.
Molly na okrągło trzymała głowę przy moim brzuchu. Później jak dostawała kopniaki to była zdziwiona 😂 i wolała kłaść głowę na moich udach😂
Po narodzinach Małego była troszkę zazdrosna....więc z wózka potrafiła ukraść pieluszke czy butelkę, albo ściągnąć skarpetke z nóżki i ją wszamać 😂
ale nigdy krzywdy Mu nie zrobiła.
To prawda że psy czują że ktoś jest w brzuchu. Mój york śpi ze mną na łóżku i jak leżę na boku to wchodzi pod kołdrę i kładzie się przy brzuchu, tak żeby go dotykać ❤megson91 lubi tę wiadomość
-
Dziś mam kolędę ...Czekam na księdza i doczekać się nie mogę 🤦♀️Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Wy tak o pieskach a ja właśnie wróciłam z weterynarii bo mój kochany psiak połamał łapę przednią i to obie kości a najlepsze jest w tym wszystkim to że muszę jechać 70 km do lekarza i to dopiero jak do mnie zadzwonią kiedy 😢
Brak słów i dobrze że tu chociaż na miejscu mu ją prześwietlili, podali przeciwbólowe i troszkę usztywnili żeby nie latała 😭😭😭 -
Czy ja to w tle widzę mopsika
? I moje płytki z kuchni
Piękne psy dziewczyny!
Ja tam w ciąży dużo przytyłam i nic do tej pory nie zrzuciłam i żyjeWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 17:36
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyKatarynka ja jem wtedy jak jestem głodna, no oprócz śniadania bo na nie nigdy nie mam ochoty więc zazwyczaj jem jakieś granole na siłę 🙈
Normalnie późnej jem obiad , następnie jem albo owoce albo pije sok owocowo warzywny ( jak mąż zrobi i mi wepcha) no i potem kolacja . Więc też nie jadam 5 posiłków. Jem normalnie jeśli jestem głodna nie podjadam A robię sobie normalne jedzenie. Ostatnio na śniadanie w nałóg wszedł mi też serek biszkoptowy - mniam . Najpierw jakieś płatki potem dojadam serkiemwarzywa to u mnie najczęściej tylko w postaci surówek do obiadu lub jak wcześniej wspomniałam soków. Mąż robi je dziennie ale ja nie wszystkie pije bo on wrzuca do wyciskarki wszystko ( seler jarmuz szpinak natka pietruszki ) - Tak ze jednym słowem fuj
Lolcia14 lubi tę wiadomość
-
I po kolędzie 🙂 Nikos na księdza mówił "Mesjasz"....nie.wiem skąd to wziął
Ola👄 lubi tę wiadomość
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤