Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera1986 wrote:U mnie skoku brak mało tego przedwczoraj miałam śluz rozciągliwy wodnisty z białymi nitkami I pęcherzykami powietrza, wczoraj przeźroczysty lepki a dziś znów rozciągliwy wodnisty z pęcherzykami powietrza... jak dobrze ,ze dziś usg
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Może dzisiaj pęcherzyk pęknie 🤔
A bardziej dokładnie u mnie wygląda to tak :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/870e5f8a13a6.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:13
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Cześć dziewczyny ja nadal testu nie zrobiłam... Dzisiaj rano miałam uczucie w podbrzuszu jakbym lada chwila okres miała dostać... Czekam do jutra! Ale coś mi się wydaje że wredna @ przyjdzie, mam takie przeczucia....Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Cześć dziewczyny ja nadal testu nie zrobiłam... Dzisiaj rano miałam uczucie w podbrzuszu jakbym lada chwila okres miała dostać... Czekam do jutra! Ale coś mi się wydaje że wredna @ przyjdzie, mam takie przeczucia....W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Hej dziewczyny
Adelaa oby nie przyszła @ masz dużo cierpliwości ja już pewnie z 10 testów bym zrobiła.
Nera ciężko określić owulacje mam nadzieję zw po dzisiejszej wizycie będziesz wszystko wiedziała. Mogłabyś spojrzeć na mój wykres dziś miałam skok temp. Możliwe że owulacja była w piatek/sobotę aplikacja nic mi nie zaznacza nie wiem co p tym myśleć?
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Nera1986 wrote:Oby nie !
Oby, oby.. wszystko wskazuje na to, że mogę mieć nadzieję, że nie przyjdzie ale jednak jakieś obawy mam...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Mysza1990 wrote:Hej dziewczyny
Adelaa oby nie przyszła @ masz dużo cierpliwości ja już pewnie z 10 testów bym zrobiła.
Nera ciężko określić owulacje mam nadzieję zw po dzisiejszej wizycie będziesz wszystko wiedziała. Mogłabyś spojrzeć na mój wykres dziś miałam skok temp. Możliwe że owulacja była w piatek/sobotę aplikacja nic mi nie zaznacza nie wiem co p tym myśleć?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Mysza1990 wrote:Hej dziewczyny
Nera ciężko określić owulacje mam nadzieję zw po dzisiejszej wizycie będziesz wszystko wiedziała. Mogłabyś spojrzeć na mój wykres dziś miałam skok temp. Możliwe że owulacja była w piatek/sobotę aplikacja nic mi nie zaznacza nie wiem co p tym myśleć?
Zrobiłam 5 testów i przystopowałam nie chce się rozczarować, dlatego czekam. Jak okres dostanę to znaczy, że dobrze, że nie zrobiłam tego testu. Rano się budzę i mam przeczucia, że dostanę później te przeczucia mi przechodzą.. A moja @ uwielbia przychodzić w nocy, gdy śpię. 😡Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Mysza -owulacja moim zdaniem była przedwczoraj
ale możliwe ,że przy szyjce śluz był rozciągliwy a ie zauważyłaś -wtedy wczoraj .Zależy kiedy odczuwałaś mokro/śliskoWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:30
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Adelaa jeśli jesteś w ciąży to normalnym objawem jest uczucie jakbyś miała miesiączkę dostać ja tak miałam i nawet teraz czasem tak mam
Nera powodzenia i pęknięcia jednego pięknego pęcherzyka życzę drugi niech poczeka sobie grzecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:35
Nera1986, adelaa lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Nera już poprawilam bo na telefonie nawet nie zwróciłam uwagi 😁
Ale i tak aplikacja nic nie wyznacza ☹
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Mysza1990 wrote:Nera już poprawilam bo na telefonie nawet nie zwróciłam uwagi 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 08:48
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Mysza1990 wrote:Nera już poprawilam bo na telefonie nawet nie zwróciłam uwagi 😁
A więc tak . Na początku po @ występuje zazwyczaj kwaśny lepki, mętny i dość suchy śluz tzw gorszej jakości. Następnie przeistacza się w śluz najbardziej płodny czyli - rozciągliwy, przejrzysty, dający uczucie wilgotności, śliskości,-naoliwienia natomiast podczas owulacji staje się kremowy ,mokry ,wodnisty lub przypomina konsystencję białka jaja. (Śluz mokry lub ciągnący się to najlepszy czas na staranka.)Po owulacji śluz diametralnie się zmienia spowrotem na mętny, nierozciągliwy . Pierwszy dzień występowania śluzu o cechach mniej plodnych - " dzień szczytu śluzu" jest często dniem jajeczkowania.
(dzień szczytu śluzu to ostatni dzień w którym występuje chociaż jedna cecha bardziej plodnego- przejrzysty ,rozciągliwy, wodnisty, mokro ,ślisko ) )W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Miśka 91 wrote:Masz teraz jakieś objawy? Jak się czujesz ?
Hm.. Nie wiem jak mam to zinterpretować. Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się, żeby od samej owulacji do dnia dzisiejszego bolały mnie jajniki. Śluz miałam straszny jeszcze wczoraj, dzisiaj trochę przystopował, ale czuję nadal mokrość (zawsze miałam suchość pochwy przed miesiączką) no buzię ładną dostałam. Z początku powychodziły mi jakieś chrosty co wcześniej mi się nie zdarzało, (jak już to mi trądzik ropny wychodził niestety) a dziś mam tak ładną buźke jak nigdy. Moja mama dziś oceni, gdy przyjedzie na kawę no i cycki w ogóle nie bolały, dopiero wczoraj zaczęły boleć, ale tylko po bokach i sutki. Apetytu nie mam, nie wspomnę o słodkim. Zawsze przed miesiączką się zajadałam, a teraz nie mam najmniejszej ochoty. No i przepraszam dziewczyny za wyrażenie - wodnisty stolec nadal jest. Zauważyłam, że od wczoraj mam większe parcie na mocz, ale nie biorę tego do siebie, bo wystarczy, że człowiek dużo wody będzie pić i taki jest tego efekt. Rano się tylko czuję jakby miała przyjść miesiączką, takie dziwne uczucie w podbrzuszu, po chwili, gdy już się wysiusiam to to uczucie przechodzi. Zauważyłam też, że jestem bardziej senna. Wczoraj przespałam się po południu, bo byłam zmęczona (w nocy spałam 9 godzin) a wieczorem o 22 znowu byłam zmęczona. O północy już spałam jak niemowlak. Piersi zrobiły mi się takie obrzmiałe, większe co mnie ucieszyło, bo z natury mam małe nie wiem co mam myśleć, słyszałam, że w ciąży śluz jest zazwyczaj kremowy, biały i nawet wodnisty. U mnie raz wystąpił kremowy, a 4 dnia po owulacji (już nie pamiętam) miałam takiego gluta jasno żółtego. A potem leciał mi śluz wodnisty jak z kranu w kolorze jasno żółtym. (do dzisiaj) a 7dnia czy 9 (już też nie pamiętam) miałam kremowy. W każdym razie kremowy zdarzył się tylko raz. zdarzy się, że w ciągu dnia poczuje się słabo, raz upadłam i mąż chciał pogotowie wzywać, później było mi słabo po prostu na tyle, że musiałam się położyć ale mogłam też funkcjonować. Od 11 dnia po miałam biegunkę, a wczoraj to byłam chyba 5 razy w ubikacji, aby załatwić swoją potrzebę. Piłam dużo wody, naprawdę dużo a stolec i tak wodnisty. Ja już nie wiem czy to faktycznie ciąża czy co... Nie nastawiam się. Dodam tak jeszcze, że zawsze przed okresem u mnie dominował biały śluz i to były takie małe kropelki... Bylam na urodzinach u swojego brata 4 dni temu i wszyscy jedli tylko nie ja, poważnie. Tort zjadłam, bo wypada, był mój ulubiony sernik nawet a ja nie zjadłam nawet kawałka... Przed okresem? Zjadłabym tonę tego słodkiego! 6 dnia po owulacji bolało mnie podbrzusze i jajniki oraz kuł mnie środek macicy co dla mnie było nowością. Potem 7 dnia po wieczorem podbrzusze bolało i jeszcze rano 8 dnia po i koniec bólu. Aż do dzisiaj. Zero bólu. Aha! I więcej mi coś bulgota w jelitach...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.