X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    A inne usg? wiesz ile wynosiło endo itp więc może w inne miejsce ? to był mój pierwszy monitoring a więc nie mnie się wymądrzać...
    Poszukam ale na moim WYPIZ*OWIE będzie ciężko :(
    Najwyżej poczekam aż pregnyl przestanie działać i machnę testa.

jeśli dzisiaj byłaby owu, to poniedzialek by chyba pasował? nie wiem...

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Zwykle nie obserwowałam swojego śluzu itd, tylko od lutego coś mnie wzięło. I 24 lało się ze mnie, 25 też a 26,27 itd był śluz wodnisty i 27 zaczął boleć jajnik dopiero.
    Nie ma co dumać bo nawet wróżka daty owulacji nie jest w stanie powiedzieć -czas i odpowiednie kroki pozostają

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Poszukam ale na moim WYPIZ*OWIE będzie ciężko :(
    Najwyżej poczekam aż pregnyl przestanie działać i machnę testa.

jeśli dzisiaj byłaby owu, to poniedzialek by chyba pasował? nie wiem...
    uważam,że jak najbardziej

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki! :)

Ooooooooo matulu nadrabiania mam tyle ze ho ho ....nie daje rady popoludniami i wieczorami pisac sen po prostu wygrywa -chyba ze kimne i sie przebudze i spania na jakis czas nie mam to tak :) - Zauwazylam ze rano wypije kawe pozniej caly dzien nie mam ochoty robic sobie kolejnej...i jak zjem obiad to pozniej nie moge na jedzenie parzec...pozniej tylko woda lub herbata...coraz bardziej odczuwam mdlosci jak i gniam siusiu....

Nera kochana gratuluje pekniecia pecherzyka i miejmy nadzieje ze to syn bedzie -teo Ci zycze :* no to drobniutka z Ciebie kobietka :) Ja mam na odwrot w 1 ciazy wygladalam jak orka i szybko wrocilam do swojej figury i to na minusie bo przy 169 cm wazylam 54kg przy druiej nie wyladalam jak Buka z muminkow a przy trzeciej ciazy dopiero brzuszek mi wyszedl w 5 miesiacu ale nie znaczny Bajabongo z brzuchem mialam przy 7 miesiacy wystrzelil ale nie byl tak duzy jak przy pierwszej... mam nadzieje ze nie bede sie toczyc przy tej ciazy :D ale sum sumarum nie przejmuje sie zbytnio ciesze sie ze z ciazy i najwazniejsze by dzicko bylo zdrowe

Bibi kochana ciesze sie ze jestes juz po zabiegu ! duzo zdrowka Ci zycze i sybkiego powrotu do domu :*

Izka Gratuluje w poniedzialek napewno zarodek bedzie bardziej widoczny :D

Czytam dalej i odpowiadam na kolejne posty :D

Nera1986, jagodowamery lubią tę wiadomość

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Llulaby wrote:
    Ja taki mialam 3go gdy serduszkowalismy a 4go w poniedzialek sam przezroczysty i rozciagliwy takze kochana jak Nera wspomniala wojna! ;) 😁[/QUOT

Kochana Rewelacyjne wiesci!!! Gratuluje! :)

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelaa wyluzuj. Ja też schizuje ale wolę swoje przeczucia zachować w głowie i je wyciszam. Jeśli mnie by bolało nie myslalabym o robieniu testów tylko jak najszybciej do ginekologa. Kiedyś miałam taki ból na owulacje. Nie wiedziałam. Myślałam że pęka mi coś od środka. Jajnik rozrywalo. Dopiero na usg u ginekolog dowiedziałam się że to na owulacje. Brałam nospe i jeszcze coś rozkurczowego bez wiedzy. To nie było potrzebne bo ginekolog powiedziała że i tak nie pomoże. Tylko się nałykałam niepotrzebnie i najadłam stresu przy okazji.

adelaa lubi tę wiadomość

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter a ja Ci gratuluję nadrabiania tematów hahaha :D i dziękuję :*

Llulaby, jagodowamery, Winter86 lubią tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Nie ma co dumać bo nawet wróżka daty owulacji nie jest w stanie powiedzieć -czas i odpowiednie kroki pozostają

Czyli muszę zacząć chodzić na monitoring i testy owu robić. 🤔 I przestać myśleć o objawach ;)

jagodowamery lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Czyli muszę zacząć chodzić na monitoring i testy owu robić. 🤔 I przestać myśleć o objawach ;)
    ale obiecaj ,że to ostatni raz kiedy obiecujesz i dotrzymasz słowa !? :D

Winter86 lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Adelaa wyluzuj. Ja też schizuje ale wolę swoje przeczucia zachować w głowie i je wyciszam. Jeśli mnie by bolało nie myslalabym o robieniu testów tylko jak najszybciej do ginekologa. Kiedyś miałam taki ból na owulacje. Nie wiedziałam. Myślałam że pęka mi coś od środka. Jajnik rozrywalo. Dopiero na usg u ginekolog dowiedziałam się że to na owulacje. Brałam nospe i jeszcze coś rozkurczowego bez wiedzy. To nie było potrzebne bo ginekolog powiedziała że i tak nie pomoże. Tylko się nałykałam niepotrzebnie i najadłam stresu przy okazji.

U mnie to teraz już nie wiadomo kiedy była owulacja ze względu na to, że od 16 dni bolą jajniki, a od paru dni boli tylko lewy, który bolał 27 lutego. ;D już wyluzowałam i nie szukam objawów, nie doszukuje się niczego bo bez sensu, 9 kwietnia ginekolog sprawdzi mi te jajniki i będzie wszystko wiadomo 😊

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze mi poszło ! 13 a ja w piżamie i wszelkie plany w lesie - nygusa mam niesamowitego a najchętniej bym poszła spać przez tą nędzną pogodę i chyba tak zrobię

adelaa, jagodowamery lubią tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Llulaby Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesoo ile do nadrobienia.... 🤦‍♀️😂

Zaczne od tego ze jak sie z mezem statalismy nic nie wychodzilo odpuscilismy i zaskoczylo.. ale niestety nastapilo poronienie.. wiec najlepiej wyluzowac i odpuscic 😉

U mnie ovu się przeusnela bo ost @ mialam 25 grudnia a pvu z kalendarzyka okolo 10 stycznia a serduszkowalismy dzien po... Tak myslalam.. i nagle wyszly dwie kreski, blade... Tydzien po spodziewanej @. Wizyta u gina z mysla ze to juz ok 7-8 tydzien gdzie testy ciemnialy z tyg na tydzien.. a tutaj zonk bo gin mowi ze jest bardzo wczesna ciaza jakieś 4 tyg dopiero wiec niee wiadomo ... i poronilam...

Któraś z was nie pamietam ktora mi powiedziała ze po poronieniu mozna szybko zajsc w ciaze i moze sie udalo trzeba czekac... w niedziele ma byc @ a juz mi.blada krecha wyszla wiec jestem dobrej nadziei.

A ovu mialam 3go marca i wtedy serduszkowalismy wiec... 🙏😁😉

Nera1986, adelaa, jagodowamery, KARO, Miśka 91 lubią tę wiadomość

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    ale obiecaj ,że to ostatni raz kiedy obiecujesz i dotrzymasz słowa !? :D

Dotrzymam słowa :D jak wyjdzie test pozytywny, a raczej beta to dam wam znać 😛 jak wyjdzie negatywny to też poinformuję, wtedy czekam na miesiączkę a po miesiaczce kolejne starania i będę neutralnie podchodzić do tematu ciąży 😊 czasem się za bardzo chce i nic nie wychodzi, a jak zaczyna się to '' olewać'' to nagle fasolka się pojawia. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • Winter86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    <3
    Powodzenia!

Adaska trzymam mocno kciuki!!!!

adaska, jagodowamery lubią tę wiadomość

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    dobrze mi poszło ! 13 a ja w piżamie i wszelkie plany w lesie - nygusa mam niesamowitego a najchętniej bym poszła spać przez tą nędzną pogodę i chyba tak zrobię
    Nera zazdroszczę...Ja właśnie jadę do pracy. Ostatnie popołudnie dzisiaj mam i niby jutro wolne + niedziela, ale mam zajęcia na uczelni...:( zanim wrócę spać do domu, to będzie godzina 23:15 😥😥

• Nera1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Lulaby - po poronieniu najszybciej dlatego często lekarze każą wstrzymać się dwa -trzy tyg ze serduchami (chyba po złości to ;) )

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    U mnie to teraz już nie wiadomo kiedy była owulacja ze względu na to, że od 16 dni bolą jajniki, a od paru dni boli tylko lewy, który bolał 27 lutego. ;D już wyluzowałam i nie szukam objawów, nie doszukuje się niczego bo bez sensu, 9 kwietnia ginekolog sprawdzi mi te jajniki i będzie wszystko wiadomo 😊
    Trzymam za słowo, że wyluzowalas. Zacznij robić testy ovu ale z apteki bo z tymi na necie różnie bywa..

Nera1986 lubi tę wiadomość

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Dotrzymam słowa :D jak wyjdzie test pozytywny, a raczej beta to dam wam znać 😛 jak wyjdzie negatywny to też poinformuję, wtedy czekam na miesiączkę a po miesiaczce kolejne starania i będę neutralnie podchodzić do tematu ciąży 😊 czasem się za bardzo chce i nic nie wychodzi, a jak zaczyna się to '' olewać'' to nagle fasolka się pojawia. :)
    i to droga do sukcesu ! Zobacz ile par chce a nici ,a inni nie chcą i tyyyyle wpadek

adelaa lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Nera zazdroszczę...Ja właśnie jadę do pracy. Ostatnie popołudnie dzisiaj mam i niby jutro wolne + niedziela, ale mam zajęcia na uczelni...:( zanim wrócę spać do domu, to będzie godzina 23:15 😥😥
    o losie - przespałabym chyba wszystkie :D

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Llulaby Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Llulaby wrote:
    Ja taki mialam 3go gdy serduszkowalismy a 4go w poniedzialek sam przezroczysty i rozciagliwy takze kochana jak Nera wspomniala wojna! ;) 😁[/QUOT

Kochana Rewelacyjne wiesci!!! Gratuluje! :)
    Jeszcze nie ma czego gratulowac 😉
    @ ma nyc w niedziele a wczoraj popoludniu zeobilam test... blada druga krecha widoczna dzisiaj a gin stwierdził dzisiaj ze macica jest powiekszona i jak jest ciaza to wczesna i kazał czekac.. a ja sikam a cycki bola niesamowicie od tygodnia😁

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ