SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    40...
    Teraz 40 lat to nie jest późno na dziecko, fakt że może być ci trudniej jak dziewczynom po 20, ale teraz przy tak rozwiniętej ginekologii, taki wiek to żaden problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 14:55

babydust1, jagodowamery lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ostatnią taką normalną miesiączkę miałam 18.01. Miewam ją co 23/24 dni maksymalnie do 25 dnia, ale zawsze wiem kiedy przyjdzie. Przechodzę je ciężko, bo są bolesne, i zawsze przed mam oznaki, że to już. Tak teraz dostałam 09.02, w terminie @, plamienia które trwało tydzień. Od tamtej pory nie mam. Jeśli mam się sugerować, że to plamienie było słabszą miesiączka to spóźnia się już 13 dni 🙄

A może to ciąża? ;)

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie pogoda przepiekna! Słonko swieci jest ciepło, a ja mam dzisiaj takie nerwy na wszystko, ze mała rzecz i już jestem wściekła i bym kogos zabiła. 🙄

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    ooo dziekuje kochana :) :) miod na moje serce :) moja ginka tez mowi ze to wcale nie tak pozno ;) ze coraz wiecej jest kobiet co dopiero o pierwsze teraz sie stara w tym wieku
    mam juz starszaki :) pierwsze dziecko urodzilam majac 27 lat :) znowu w pieluchy nam sie chce zagrzebac :)

jestem jakas poddenerwowana dzisiaj jakby PMS mial przyjsc :( :( mezowi juz sie oberwalo i corce tez :( echh

Dokładnie, teraz coraz więcej kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w wieku 40 lat, a zdarzają się takie kobiety, które pierwsze swoje dzieciątko mają w wieku 48 lat. ;) Głowa do góry, życzę Ci dwóch kreseczek i zdrowego dzieciątka. :) Ja się starałam 3 cykle, ostatnio wszystko wskazywało na to, że się udało, ale niestety - miesiączka przyszła i to bolesna. Teraz będzie 4 cykl starań i mam nadzieję, że tym razem się uda. ;) Zacznę brać od jutra kwas foliowy, witaminę D i może olej lniany. Muszę zadbać o swoje zdrowie, a kolejny mój minus taki, że jestem nałogową palaczką i zamierzam rzucić palenie jak najszybciej, bo nie wyobrażam sobie, aby w ciąży palić papierosy 🚬

babydust1 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie pogoda przepiekna! Słonko swieci jest ciepło, a ja mam dzisiaj takie nerwy na wszystko, ze mała rzecz i już jestem wściekła i bym kogos zabiła. 🙄

Przybij piątkę, bo ja też dziś jestem bardzo nerwowa. :( u mnie też na chwilę obecną świeci słońce, byle żeby się to utrzymało. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny.
    oo to tak jak ja :(

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Dokładnie, teraz coraz więcej kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w wieku 40 lat, a zdarzają się takie kobiety, które pierwsze swoje dzieciątko mają w wieku 48 lat. ;) Głowa do góry, życzę Ci dwóch kreseczek i zdrowego dzieciątka. :) Ja się starałam 3 cykle, ostatnio wszystko wskazywało na to, że się udało, ale niestety - miesiączka przyszła i to bolesna. Teraz będzie 4 cykl starań i mam nadzieję, że tym razem się uda. ;) Zacznę brać od jutra kwas foliowy, witaminę D i może olej lniany. Muszę zadbać o swoje zdrowie, a kolejny mój minus taki, że jestem nałogową palaczką i zamierzam rzucić palenie jak najszybciej, bo nie wyobrażam sobie, aby w ciąży palić papierosy 🚬
    ja w ciaze zachodze w miare bezproblemu tylko z utrzymaniem jest gorzej :( ale jakby to nie tylko wina wieku bo jak mialam 28 lat to tez mialam poronienie. tylkok teraz az 2 ... i to w ciagu 4 miesiecy ... :( :( czyli odczekanie tych przepisowach 3 miesiecy nic nie dalo :( no ale trzeba myslec pozytywnie :) musi sie udac :) ufam ze tak bedzie
    \

a ty koniecznie przestan palic :) oczysc organizm zanim zajdziesz w ciaze :) to dobrze zrobi zarowno tobie jak i dziecku :) probowals kiedys tych gum czy cos takiego ? moze sprobuj
    faszerowanie sie witaminami nic nie da jak trujesz sie papierosami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Czeka na odpowiedni moment :) wybierasz się do lekarza??

Jutro mam zapowiedzianą wizytę, którą umawiałam prawie 1.5 miesiąca temu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    A tak w ogóle dziewczyny jak macie na imię, ile macie lat, z jakiej części Polski jesteście?
    :)

Maryla, niespotykane:), 25lat, woj. śląskie

OlaaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    A może to ciąża? ;)

Nie wiąże tego wszystkiego z ciąża, bo byłoby za piękne żeby mogło być prawdziwe 😄 jutro się okaże.

adelaa lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jutro mam zapowiedzianą wizytę, którą umawiałam prawie 1.5 miesiąca temu :)
    O to ciekawe czego się dowiesz ;)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie przedstawiłam
    Ola, 26 lat rocznikowo, Gdansk :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    O to ciekawe czego się dowiesz ;)

Pewnie zaburzenia, chociaż gdybać mogę 😉

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Pewnie zaburzenia, chociaż gdybać mogę 😉
    Wszystko jest możliwe, ja zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza :) także wyobraź sobie moje zdziwienie :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Wszystko jest możliwe, ja zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza :) także wyobraź sobie moje zdziwienie :)
    Wczoraj czytałam i byłam bardzo zdziwiona 😆

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ja tez z trojmiasta :)

OlaaM lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wczoraj czytałam i byłam bardzo zdziwiona 😆
    W moim przypadku po prostu cud, pęcherzyk był za mały, nie miał już rosnąć, a ten się uparł i urósł i owulacje miałam około 1,5 tygodnia później czego oczywiście byłam nie świadoma, bo miałam już umówiona wizytę na monitoring cyklu kolejny :) ll także cykl na pełnym luzie i się udało, po tym widać jak stres i napięcie negatywnie może wpływać na nasze organizmy :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    W moim przypadku po prostu cud, pęcherzyk był za mały, nie miał już rosnąć, a ten się uparł i urósł i owulacje miałam około 1,5 tygodnia później czego oczywiście byłam nie świadoma, bo miałam już umówiona wizytę na monitoring cyklu kolejny :) ll także cykl na pełnym luzie i się udało, po tym widać jak stres i napięcie negatywnie może wpływać na nasze organizmy :)

W takim razie nie odbierasz mi nadziei 😁 być może u mnie też się wszystko przesunęło do przodu, kto wie? 😀

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W takim razie nie odbierasz mi nadziei 😁 być może u mnie też się wszystko przesunęło do przodu, kto wie? 😀
    Po tym moim doświadczeniu już wiem, że wszystko jest możliwe :) już bliżej niż dalej do poznania prawdy :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Po tym moim doświadczeniu już wiem, że wszystko jest możliwe :) już bliżej niż dalej do poznania prawdy :)

Boję się, że ta prawda może okazać się bardziej bolesna niż myślę.

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ