X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    40...
    Teraz 40 lat to nie jest późno na dziecko, fakt że może być ci trudniej jak dziewczynom po 20, ale teraz przy tak rozwiniętej ginekologii, taki wiek to żaden problem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 14:55

babydust1, jagodowamery lubią tę wiadomość

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ostatnią taką normalną miesiączkę miałam 18.01. Miewam ją co 23/24 dni maksymalnie do 25 dnia, ale zawsze wiem kiedy przyjdzie. Przechodzę je ciężko, bo są bolesne, i zawsze przed mam oznaki, że to już. Tak teraz dostałam 09.02, w terminie @, plamienia które trwało tydzień. Od tamtej pory nie mam. Jeśli mam się sugerować, że to plamienie było słabszą miesiączka to spóźnia się już 13 dni 🙄

A może to ciąża? ;)

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adaska Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie pogoda przepiekna! Słonko swieci jest ciepło, a ja mam dzisiaj takie nerwy na wszystko, ze mała rzecz i już jestem wściekła i bym kogos zabiła. 🙄

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    ooo dziekuje kochana :) :) miod na moje serce :) moja ginka tez mowi ze to wcale nie tak pozno ;) ze coraz wiecej jest kobiet co dopiero o pierwsze teraz sie stara w tym wieku
    mam juz starszaki :) pierwsze dziecko urodzilam majac 27 lat :) znowu w pieluchy nam sie chce zagrzebac :)

jestem jakas poddenerwowana dzisiaj jakby PMS mial przyjsc :( :( mezowi juz sie oberwalo i corce tez :( echh

Dokładnie, teraz coraz więcej kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w wieku 40 lat, a zdarzają się takie kobiety, które pierwsze swoje dzieciątko mają w wieku 48 lat. ;) Głowa do góry, życzę Ci dwóch kreseczek i zdrowego dzieciątka. :) Ja się starałam 3 cykle, ostatnio wszystko wskazywało na to, że się udało, ale niestety - miesiączka przyszła i to bolesna. Teraz będzie 4 cykl starań i mam nadzieję, że tym razem się uda. ;) Zacznę brać od jutra kwas foliowy, witaminę D i może olej lniany. Muszę zadbać o swoje zdrowie, a kolejny mój minus taki, że jestem nałogową palaczką i zamierzam rzucić palenie jak najszybciej, bo nie wyobrażam sobie, aby w ciąży palić papierosy 🚬

babydust1 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny.
    U mnie pogoda przepiekna! Słonko swieci jest ciepło, a ja mam dzisiaj takie nerwy na wszystko, ze mała rzecz i już jestem wściekła i bym kogos zabiła. 🙄

Przybij piątkę, bo ja też dziś jestem bardzo nerwowa. :( u mnie też na chwilę obecną świeci słońce, byle żeby się to utrzymało. :)

Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny.
    oo to tak jak ja :(

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    Dokładnie, teraz coraz więcej kobiet decyduje się na pierwsze dziecko w wieku 40 lat, a zdarzają się takie kobiety, które pierwsze swoje dzieciątko mają w wieku 48 lat. ;) Głowa do góry, życzę Ci dwóch kreseczek i zdrowego dzieciątka. :) Ja się starałam 3 cykle, ostatnio wszystko wskazywało na to, że się udało, ale niestety - miesiączka przyszła i to bolesna. Teraz będzie 4 cykl starań i mam nadzieję, że tym razem się uda. ;) Zacznę brać od jutra kwas foliowy, witaminę D i może olej lniany. Muszę zadbać o swoje zdrowie, a kolejny mój minus taki, że jestem nałogową palaczką i zamierzam rzucić palenie jak najszybciej, bo nie wyobrażam sobie, aby w ciąży palić papierosy 🚬
    ja w ciaze zachodze w miare bezproblemu tylko z utrzymaniem jest gorzej :( ale jakby to nie tylko wina wieku bo jak mialam 28 lat to tez mialam poronienie. tylkok teraz az 2 ... i to w ciagu 4 miesiecy ... :( :( czyli odczekanie tych przepisowach 3 miesiecy nic nie dalo :( no ale trzeba myslec pozytywnie :) musi sie udac :) ufam ze tak bedzie
    \

a ty koniecznie przestan palic :) oczysc organizm zanim zajdziesz w ciaze :) to dobrze zrobi zarowno tobie jak i dziecku :) probowals kiedys tych gum czy cos takiego ? moze sprobuj
    faszerowanie sie witaminami nic nie da jak trujesz sie papierosami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 15:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Czeka na odpowiedni moment :) wybierasz się do lekarza??

Jutro mam zapowiedzianą wizytę, którą umawiałam prawie 1.5 miesiąca temu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    A tak w ogóle dziewczyny jak macie na imię, ile macie lat, z jakiej części Polski jesteście?
    :)

Maryla, niespotykane:), 25lat, woj. śląskie

OlaaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:
    A może to ciąża? ;)

Nie wiąże tego wszystkiego z ciąża, bo byłoby za piękne żeby mogło być prawdziwe 😄 jutro się okaże.

adelaa lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jutro mam zapowiedzianą wizytę, którą umawiałam prawie 1.5 miesiąca temu :)
    O to ciekawe czego się dowiesz ;)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie przedstawiłam
    Ola, 26 lat rocznikowo, Gdansk :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    O to ciekawe czego się dowiesz ;)

Pewnie zaburzenia, chociaż gdybać mogę 😉

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Pewnie zaburzenia, chociaż gdybać mogę 😉
    Wszystko jest możliwe, ja zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza :) także wyobraź sobie moje zdziwienie :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Wszystko jest możliwe, ja zaszłam w ciążę w Cyklu bezowulacyjnym potwierdzonym przez lekarza :) także wyobraź sobie moje zdziwienie :)
    Wczoraj czytałam i byłam bardzo zdziwiona 😆

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola ja tez z trojmiasta :)

OlaaM lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wczoraj czytałam i byłam bardzo zdziwiona 😆
    W moim przypadku po prostu cud, pęcherzyk był za mały, nie miał już rosnąć, a ten się uparł i urósł i owulacje miałam około 1,5 tygodnia później czego oczywiście byłam nie świadoma, bo miałam już umówiona wizytę na monitoring cyklu kolejny :) ll także cykl na pełnym luzie i się udało, po tym widać jak stres i napięcie negatywnie może wpływać na nasze organizmy :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    W moim przypadku po prostu cud, pęcherzyk był za mały, nie miał już rosnąć, a ten się uparł i urósł i owulacje miałam około 1,5 tygodnia później czego oczywiście byłam nie świadoma, bo miałam już umówiona wizytę na monitoring cyklu kolejny :) ll także cykl na pełnym luzie i się udało, po tym widać jak stres i napięcie negatywnie może wpływać na nasze organizmy :)

W takim razie nie odbierasz mi nadziei 😁 być może u mnie też się wszystko przesunęło do przodu, kto wie? 😀

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W takim razie nie odbierasz mi nadziei 😁 być może u mnie też się wszystko przesunęło do przodu, kto wie? 😀
    Po tym moim doświadczeniu już wiem, że wszystko jest możliwe :) już bliżej niż dalej do poznania prawdy :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Po tym moim doświadczeniu już wiem, że wszystko jest możliwe :) już bliżej niż dalej do poznania prawdy :)

Boję się, że ta prawda może okazać się bardziej bolesna niż myślę.

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ