X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Boję się, że ta prawda może okazać się bardziej bolesna niż myślę.
    Szczerze?? Ja wolałabym się nastawiać że to coś złego, czy też neutralnego, a jakby okazało się że ciąża to przynajmniej bym się miło zaskoczyła :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery ja podziwam :) z 5 razy bylabym juz na badaniach Bety :)
    bije sie z myslami czy jutro juz nie isc ;) w zeszlym cyklu w 9dpo juz wyszla pozytywna ..

• Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    bije sie z myslami czy jutro juz nie isc ;) w zeszlym cyklu w 9dpo juz wyszla pozytywna ..
    Ja też bym już betę zrobiła :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czekałam na @, nie doczekałam się. Myślę, że to jakieś cuda, nie chce się rozczarować. A jak będzie ciąża, to dla mnie będzie szczęście ;) jak tak czekałam, to doczekałam się, ale wizyty a nie miesiączki 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Szczerze?? Ja wolałabym się nastawiać że to coś złego, czy też neutralnego, a jakby okazało się że ciąża to przynajmniej bym się miło zaskoczyła :)

Nie wykluczam. Będzie miłe zaskoczenie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:

Spróbować nie zaszkodzi :) Może ten dzień dla Nas wszystkich okaże się szczęśliwy?

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko to nie jest takie proste z ta beta u mnie ... niby chce a z drugiej strony sie boje bo ostatnio beta szybko przestala rosnac prawidlowo :(
    z jednej strony lepiej wiedziec szybciej zeby odstawic leki a z drugiej to takie uczucie ktorego nie chcialalbym powtarzac :( :( i zyc w swiadomosci ze test prawidlowy wiec ciaza jest ;)
    wiec chcialabym wiedziec ale sie boje bo moze lepiej w niewiedzy byc ... i traktowac wszystko jak spozniajaca sie miesiaczka :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 17:23

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie leniwa niedziela, cały dzień w łóżku 😅

Zazdroszczę wam dziewczyny u których jest piękna pogoda i świeci słoneczko, bo u mnie pochmurnie, deszczowo i zimno 😏

U mnie 22 dc, za tydzień ma przyjść @ i pewnie przyjdzie, bo jakże inaczej 😂 Czuje kłucia od czasu do czasu, piersi zaczęły boleć trochę mocniej, więc nic nie wskazuje na to, żeby franca miała nie przyjść 😜

21.10.2024 - 21t połówkowe, 403g szczęścia, potwierdzona dziewczynka 🩷

28.08.2024 - 13t2d prenatalne, ryzyko niskie, prawdopodobnie 🩷

08.07.2024 - 5t+6d (według USG) mamy zarodek z ❤️

06.2024 - ⏸️

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:

Zazdroszczę wam dziewczyny u których jest piękna pogoda i świeci słoneczko, bo u mnie pochmurnie, deszczowo i zimno 😏

U mnie 22 dc, za tydzień ma przyjść @ i pewnie przyjdzie, bo jakże inaczej 😂 Czuje kłucia od czasu do czasu, piersi zaczęły boleć trochę mocniej, więc nic nie wskazuje na to, żeby franca miała nie przyjść 😜

To ja z kolei na ten okres nie czułam nic. Dlatego stwierdziłam że poczekam na objawy. Jakieś pewne rzeczy zaczęły się dziać, ale zdecydowanie później niż powinny, więc mnie to zdziwiło ☺

• key_b Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, nie nadazam za wami hahah. u mnie wiele sie dzieje. moj bladzioch to juz ciaza potwierdzona 5t2d

i niespodzianka sa 2 pecherzyki i 2 zarodki :)

CaroM, DzulkaJ, jagodowamery, KARO, Nera1986, Mysza1990, Mishigami00, izka2503, Winter86 lubią tę wiadomość

16.04.2017 jestem żoną!!! ❤
    14.04.2018 jestem mamą :-)

Tymek ❤❤❤❤ moja miłość

czekamy na dwa bąbelki...❤❤
    8p3o43r8mb3ofhge.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    tylko to nie jest takie proste z ta beta u mnie ... niby chce a z drugiej strony sie boje bo ostatnio beta szybko przestala rosnac prawidlowo :(
    z jednej strony lepiej wiedziec szybciej zeby odstawic leki a z drugiej to takie uczucie ktorego nie chcialalbym powtarzac :( :( i zyc w swiadomosci ze test prawidlowy wiec ciaza jest ;)
    wiec chcialabym wiedziec ale sie boje bo moze lepiej w niewiedzy byc ... i traktowac wszystko jak spozniajaca sie miesiaczka :( :(
    Kurcze powiem Ci, że sama nie wiem. Twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione i nie zazdroszczę Ci twojej sytuacji. Mnie znowu męczy 20 tc i badania na choroby serca dziecka, bo córcia miała, także to dla mnie jest znowu ogromnym stresem. Także poniekąd rozumiem. Kurcze chyba jednak wolałabym wiedzieć, bo może akurat coś ci lekarz przepisze na utrzymanie ciąży i śpię uda :)

babydust1 lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:
    hej dziewczyny, nie nadazam za wami hahah. u mnie wiele sie dzieje. moj bladzioch to juz ciaza potwierdzona 5t2d

Gratulacje :) spokojnej ciąży życzę :)

key_b lubi tę wiadomość

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:

U mnie jest piękna pogoda, spacer oczywiście musiał być :) zobaczysz czy okres przyjdzie, różne rzeczy w przyrodzie się dzieją :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Jakie leki bierzesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:

Gratulacje podwójnego szczęścia :)

key_b lubi tę wiadomość

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:

ale super gratuluje !! zycze nudnej bezproblemowej ciazy

key_b lubi tę wiadomość

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jakie leki bierzesz?
    a jakie nie ;)
    WIT D3 - 10tys jed. , DHA, Q10, WIt PP, Wit E, Vit B12, Magnez z B6, acard i duphaston 2x1 actifolin co zawiera rowniez foliany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:21

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Kurcze powiem Ci, że sama nie wiem. Twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione i nie zazdroszczę Ci twojej sytuacji. Mnie znowu męczy 20 tc i badania na choroby serca dziecka, bo córcia miała, także to dla mnie jest znowu ogromnym stresem. Także poniekąd rozumiem. Kurcze chyba jednak wolałabym wiedzieć, bo może akurat coś ci lekarz przepisze na utrzymanie ciąży i śpię uda :)
    bardzo ci dziekuje za te slowa :) masz racje absolutnie mimo ze wiedza moze byc bolesna to lepiej wiedziec wczesniej :)

jesli chodzi o choroby to tak z czysto statystycznego punktu widzenia to bardzo rzadko 2 razy zdazaja sie takie choroby :) takze zycze zeby wszystko bylo w porzadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2019, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    a jakie nie ;)
    WIT D3 - 10tys jed. , DHA, Q10, WIt PP, Wit E, Vit B12, Magnez z B6, acard i duphaston 2x1
    Duphaston chcesz odstawić? Lepiej nie. Podtrzymuje ciążę jakby miało dość do tego. A tak wywołuje miesiączkę. Działa tak samo jak luteina, bo to też progesteron.

• KARO Autorytet

Wysłany: 17 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    key_b wrote:

O kurcze! Jak pięknie! :) Gratulacje!!

key_b lubi tę wiadomość

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ