Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adelaa wrote:No tak, ja mam powyżej 30. Wydaje mi się, że w tamtym cyklu owulacja musiała mi się przesunąć na marzec, bo pierwszy raz by się zdarzyło, żeby moja faza lutealna trwała 16 dni.. Max trwa 13/14 dni. Ale dziękuję za podpowiedź, będę wiedziała kiedy mniej więcej testować. testy owulacyjne dostanę w aptece czy raczej trzeba przez internet zamówić?
Ale na internecie jest ogromny wybór i nawet można kupić taniej jak stacjonarnie 😉adelaa lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Ja kupowałam w rossmanie z domowego laboratorium, na Allegro zamawiałam też, ale te z Allegro teraz używałam do dnia kilka dni przed owulacją a w okolicach owu te z domowego, ponieważ te z domowego mają czułość 30 a te z Allegro czułość 10 i nawet kilka dni po owulacji mogą wyjść pozytywne i nie da się określić dokładnie dzień owulacji przez te testy 🤔
Ale na internecie jest ogromny wybór i nawet można kupić taniej jak stacjonarnie 😉
W takim razie wybiorę się do rossmana. Od 13 dnia zacznę 😉 potrzebuje jednak tych testów, zwłaszcza, że miesiączki mam nieregularne.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Mishigami00 - miałam w pewnym momencie to samo - zero przyjemności z seksu, a myślenie tylko o dziecku. Ale skończyłam z tym. trzeba czerpać przyjemność i trzymać się zasady - co będzie to będzie. Najlepiej nie doszukiwać się żadnych objawów tak jak ja to robiłam, bo rozczarowanie jest naprawdę przykre. Od tego cyklu pełen spontan, dorzucam tylko witaminy i testy owulacyjne. Szkoda, że Nery teraz nie ma.
A testy owulacyjne najlepiej kiedy robić? 13 dnia, 14 czy 15? Nie zbyt jestem '' ogarnięta'' w tym temacie. 🤔
Wrzucamy na luz
Ja mam niby cykle 28 dni średnio, myślałam że mam ok 14dc owu a testy pokazywały od 16 aż do 18 pozytyw
Pierwszym razem zaczęłam robić testy 9dc żeby obczaić kiedy może być owulak, a ostatnio chyba od 13dc, więc może od 13 próbuj:)adelaa lubi tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Mishigami00 wrote:Wrzucamy na luz
Ja mam niby cykle 28 dni średnio, myślałam że mam ok 14dc owu a testy pokazywały od 16 aż do 18 pozytyw
Pierwszym razem zaczęłam robić testy 9dc żeby obczaić kiedy może być owulak, a ostatnio chyba od 13dc, więc może od 13 próbuj:)
To się ciesz, że taki ładny wynik owulki miałaś.
Ja od 13dc zacznę
Dzięki za podpowiedź :*
A teraz lecę spać, bo późno już dobranoc dziewczynyStarania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Hey kobietki, ja juz po remoncie czekam tylko na meble.. wczoraj miala byc @ i nie ma.. robilam kolejny test dzisiaj i w sumie moze widac cos a moze nie, wiec pewna nie jestem. Test z czwartku pokazal cos (10uml) dzisiejszy pokazal mniej, prawie nic (25uml) moze to czułość testu jest inna i stad inny wynik. A moze nic nie ma ..
Ehhh sama nie wiem.. brzucy nie boli jak na @ i @ nie ma.. brzuch tylko pobolewa.. piersi bola.. sama nie wiem i zglupialam..
¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Mishigami00 wrote:Mnie też czeka przeprowadzka, ale już nie ogarniałam mojego chaosu w pokoju, czułam się jeszcze dodatkowo zdołowana nim i trafiłam na książkę "Magia sprzątania" Przesłanie tej książki oprócz sprzątania to zostawienie wokół siebie rzeczy, które sprawiają nam radość, a mnie ostatnio za dużo spraw przygniotło(najbardziej nieudane starania) i moja radość się gdzieś ulotniła. Ale wróciła w końcu! I niech zostanie
Czuje, że oprócz posprzątania pokoju (i wyrzuceniu 7 worów zbędnych i "nie radosnych" rzeczy) poukładałam też sobie sprawy w głowie
Kochana to sprzątanie zajęło mi prawie tydzień ! od razu po pracy od 15 do 23 sprzątałam codziennie
No właśnie ostatnio nie podziałały częste serducha więc w nosie to mam, już pomijam, że po drodzę zgubiłam całą przyjemność z seksu przez to, ale koniec! na luzie teraz zamierzam do tego podejść
Atyde widzę właśnie, że ciężko nadążyć Jak tam się czujesz kochana? :*
To prawda, że jak nazbiera się w pokoju/domu to i człowiek w głowie czuje jakieś takie niepoukładanie, jest trudniej. To samo w pracy - jak mam trudniejszy tydzień to sama widzę, że im więcej irytacji się pojawią to i też więcej bałaganu stworzyłam na biurku. I samo ułożenie papierów pomaga. Niby prosta, głupia rzecz , a stawia do pionu i jest łatwiej.
Tak czytam co napisałaś i mimo planu na przegląd rzeczy przed przeprowadzką i obawą, że zakopię się w ich tabunie chyba usiądę po pracy i małe kawałki pokoju zacznę ogarniać. Pewnie też zrobi mi się lżej w głowie, a w końcu o to chodzi. I na wszelkie wypadek zajmę głowę, żeby nie zacząć myśleć o tym czy się udało tym razem czy nie. Choć coraz bardziej czuję, że to znów nie ten miesiąc i to kwiecień może być szczęśliwy.
Czyli po pracy czas start i reset29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
Llulaby wrote:Hey kobietki, ja juz po remoncie czekam tylko na meble.. wczoraj miala byc @ i nie ma.. robilam kolejny test dzisiaj i w sumie moze widac cos a moze nie, wiec pewna nie jestem. Test z czwartku pokazal cos (10uml) dzisiejszy pokazal mniej, prawie nic (25uml) moze to czułość testu jest inna i stad inny wynik. A moze nic nie ma ..
Ehhh sama nie wiem.. brzucy nie boli jak na @ i @ nie ma.. brzuch tylko pobolewa.. piersi bola.. sama nie wiem i zglupialam..Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ania 89 wrote:Llulaby może wstaw zdjęcie testu . I najlepiej zrob test o tej samej czułości co ten pierwszy:)Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
KARO wrote:Llulaby, tak jak mówi Ania - zrób test o takiej samej czułości. Łatwiej będzie porównać.¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Witajcie Kobietki!
Neta na weekend odpuscilam mialam za duzo na glowie poza tym zle sie czulam ... Naprodukowałyscie ze ho ho
Witaj babydust!
Key Wielkie gratulcje podwojne szczescie Spokojnej Ciazy Ci zycze :*
Olaa Adaska Kochane czy dobrze pamietam w tym tygodniu tesujecie? czy tylko Olaa ?
Adela nowy cykl nowe nadzieje suplementuj sie -z rozwaga- a najlepiej jak pojdziesz do gina i bedziesz wszystko wiedziec trzymam kciuki za udany cykl!
Lulaby kochana idz na bete bedzie wszystko jasne!
Mishigami kochana gratuluje ogarniecia szafy ja nie moge sie zabrac a mam tego multum ....nawet nie bede sie rozpisywac...
34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
lulaby to jakas kosmiczna cena 50 zl !!! :o ja sie nie spotkalam z taka cena ..ja dawalam prywatnie 32zl ..34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Hej dziewczyny witam was z rana 😘
Mary jak się czujesz dobrze że masz dziś lekarza
Lulaby poczekaj jak @ nie przyjdzie powtorz test i myślę że wtedy będzie wszystko jasne.
Adelaa jak kupisz testy owulacyjne tam w instrukcji jest tabelka o pisze przy jakich cyklach w jakie dni najlepiej robić testy
Ja dziś miałam dziwny sen niby staram się nie myśleć o ciąży nie szukać objawów żeby nie zwariować A śniło mi się za mam mdłości i jak się obudziłam to zastanawiałam się czy to mi się śniło czy naprawdę źle się czuje ach ta nasza psychika 😅😅😅
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
u nas beta tez droga 42 zl + 5 zl pobranie bo bez skierowania
zbijaja kase na "desperatkach "
ale z drugiej strony jakbym miala zrobic ze 4 testy to wychodzi to samo a mam 100% pewnosci
tylko tez trzeba powtorzyc pozniejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 08:16
-
Racja dziewczyny ale maz mi suszy glowe ze jestem desperatka i trace kase. Jak ciaza ma byc to bedzie takie zalozenie ma moj facet😄 bo jakby nie zliczyc to juz maly majatek stracilam na testy i bete 😄😄😄¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Llulaby wrote:Racja dziewczyny ale maz mi suszy glowe ze jestem desperatka i trace kase. Jak ciaza ma byc to bedzie takie zalozenie ma moj facet😄 bo jakby nie zliczyc to juz maly majatek stracilam na testy i bete 😄😄😄W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie