Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza1990 wrote:Dziewczyny zrobiłam test, wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu. Jedna kreska 😭😭😭
Myszka, ile dni po jesteś?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adaska wrote:Hej dziewczyny
Witam nowe osoby
Co u mnie? Wszystko do D... Problemy rodzinne, ja w nerwach chodzę więc nie liczę nawet na 2 kreski. Twarz mi wysypało w krostach, rano termometr się zepsuł, chodzę i chce mi się płakać Najchetniej poszłabym spać i przespała wszystkie problemy...
Kłócie w jajnikach dzisiaj zaczęło doskwierać jakby ktos stadem igiełek mnie dźgał. No i dodam, że zalewa mnie fala gorąca a ręce zimne jak lód.
Adelaa, wolisz jak sie do Ciebie mówi Adrianna czy Ada?
Obojętnie, można mówić /pisać tak i tak.
Kochana, ty się nie stresuj i nie płacz! Głowa do góry a kłucie w jajnikach nie musi oznaczać czegoś złego, na pewno o tym wiesz. bądź dobrych myśli, nie skreślaj od razu, że się nie udało. Można mieć nadzieję. ja trzymam za Ciebie kciuki. :*
Idę czytać dalej i odpisywać na dalsze wiadomościadaska lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Obojętnie, można mówić /pisać tak i tak.
Kochana, ty się nie stresuj i nie płacz! Głowa do góry a kłucie w jajnikach nie musi oznaczać czegoś złego, na pewno o tym wiesz. bądź dobrych myśli, nie skreślaj od razu, że się nie udało. Można mieć nadzieję. ja trzymam za Ciebie kciuki. :*
Idę czytać dalej i odpisywać na dalsze wiadomości
Nie dość, że mamy tak samo na imię, to jeszcze w tym samym wieku jesteśmyadelaa lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Ok kochane bo obiecalam wam pokazac meble kuchenne wiec przy pamieci pokazuje 😉
Oczywiscie kafelki sa z przed 9 lat i byly pomalowane farbą renowacyjna na bialo, sprzety kuchenne tez maja po 9 lat i tez juz do wymiany ale uwazam ze efekt koncowy jest boski patrzac na stara kuchnie jaka mam w pamięci
Szara Zaslonka z paryzem rowniez wisi 😉
adelaa, adaska, Olaa..32, Ana_33, Mysza1990 lubią tę wiadomość
¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Dziewczyny...
Llulaby - bardzo mi przykro, że test wyszedł negatywny i przyszła do ciebie wredna @. Pamiętaj, że nowy cykl to nowa nadzieja i nie załamuj się, widocznie tak miało być. To twój pierwszy cykl starań, tak? Z tego co pamiętam? To tym bardziej się nie załamuj.. Kochana, maleństwo na pewno do ciebie przyjdzie, ale potrzeba czasu. Nie nastawiaj się zbyt mocno, bo ja sama się przekonałam jakie przykre jest rozczarowanie, że jednak się nie udało. Wiem, że piszę teraz jak Święta Matka Teresa, ale przede wszystkim jesteśmy tu po to, aby wspierać się nawzajem. ściskam Cie mocno! :*
Winter - kochana moja, powtórz test za 2/3 dni! Moja kolezanka, która zaszła w ciążę w tamtym roku zrobiła test również 10dni po i nic, a nic jej nie wyszło, nawet cień! Zrobiła 12 dni po i to samo, nic. 13 dni po miała dostać @ i nie przyszła. Wtedy wykonała ostatni test rano, bo nie miała już nadzieji i jej oczom ukazały się dwie kreski. Z tym, że jedna była bladsza. Nie skreślaj tego cyklu, ale bądź też przygotowana na najgorsze. Najlepiej tak stać po środku między tym co by się chciało, a tym co może przyjść. Wiesz o co chodzi. trzymam mocno kciuki za Ciebie i ściskam mocno :*
Nera - kochana, u ciebie jest spora nadzieja, że się udało. byłoby super, gdyby się okazało dodatkowo, że będzie to twój ukochany synek. :* trzymam mocno kciuki i przytulam :*
Adaśka - mi to obojętne czy Ada, Adela czy Adrianna. W każdym razie może Ci się to wydawać dziwne, ale podoba mi się to imię bardzo i chciałabym, aby moja córka miała tak samo, ale mąż mi powiedział, że jestem chora 🤔😂😂😂 więc odpada. kiedy testujesz kochana? Może jesteś taka nerwowa, bo coś dobrego do Ciebie idzie? Wiesz o co chodzi. ja czasem też mam takie nerwy, chcę się płakać bez powodu i zawsze przed @, a ja se ciążę wmawiałam, ale wydaje mi się, że u ciebie będzie inaczej. Ten '' rysunek'' z fusów według mnie coś Ci wróży. Ja wierzę w takie rzeczy, także trzymam mocno kciuki, abyś miała dwie kreseczki w tym cyklu! Ściskam :*
Olaa - dlaczego już skreślasz ten cykl? Nic nie jest pewne, poczekaj i zrób test w dniu spodziewanej @, być może miło się zaskoczysz. wiadomo, że trzeba być nastawionym neutralnie (ah, to słowo ciągle mi mąci w głowie odkąd Nera mi napisała, że mam być neutralna, haha ) ale również możesz mieć nadzieję, że być może się udało. Trzymam mocno za ciebie kciuki i przytulam. :*
Dziewczyny, zapomniałam co dalej.. Kurcze.. Jak przewine do tyłu to wszystko to co napisałam zniknie mi i od nowa trzeba będzie pisać. 🤔
W każdym razie - nie zamartwiajcie się, bądźcie szczęśliwe i wierzcie mi, że każda z nas doczeka się tego pięknego cudu i wszystkie będziemy najbardziej szczęśliwymi mamusiami na całym świecie! Grunt to się nie poddawać
A jeśli chodzi o mnie - u mnie @ się skończyła, co już chyba pisałam. W jakiś dzień pójdę po testy owulacyjne i sobie zrobię, zacznę od 12 dni po i tak do 16 będę robić. w każdym razie zależy mi, aby staranka była przed owulacją w dni płodne (gdzie jeszcze nie będę wiedziała dokładnie na kiedy mam owulke więc będzie ciężko... Chyba że mi podpowiecie jak to sprawdzić?) w dzień owulacji i dzień po owulacji. A co mi tam, lecę na całego, seks to fajna sprawa i można się zrelaksować. dzisiaj też lecę na całego, bo mam taką ochotę nie można się tylko kochać w dni płodne, oczekując na dziecko, bo wtedy bardziej się myśli o tym dziecku, niż o przyjemnym serduszkowaniu! Trzeba dać na luz, dzięki wam dziewczyny się ogarnęłam, dlatego dziękuję wam, bo musiałam dostać trochę po tyłku, żebym zrozumiała.
Samanta - kochana ty się niczym nie przejmuj, dziewczyny musiały mnie sprowadzić na ziemię i dzięki nim ogarnęłam się. witamy cię gorąco i cieszymy się, że jest z nami kolejna kobietka.
Pogoda u mnie przepiękna, niebo czyste, piękne słoneczko, aż chce się wyjść na spacer a dziś... Mam wolne! niestety najpierw czeka mnie pranie i zrobienie porządków no i obiad.. Też mam dziś gołąbki!
Llulaby piękna kuchnia, ja również mam białą. Mogłabym wam też przesłać zdjęcie, ale niestety nie wiem jak tu się zdjęcia dodaje. Wiem, że można przez zapodaj a tak to nie wiem. 🤔
Miłego dnia dziewczyny!Llulaby, adaska, Olaa..32, Nera1986 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Myszka, ile dni po jesteś?
Według ovu 10 dp, wg mnie 12
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Adela ale sie rozpisałaś!
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie czuje się ciążowo, tylko normalnie, jak zawsze każdym cyklu.
Oszalałabym oczywiście ze szczęścia ale nie chce sobie wmawiać i później płakać w poduszkę
To był dopiero pierwszy cykl stymulowany. Co do "przepowiedni", cos w tym jest ale chyba nie teraz
Jestem poddenerwowana, bo malżeństwo moich rodziców się rozwaliło. Mimo tego, że mam 25 lat, nadal jestem ich dzieckiem i na mnie to też wpływa.
Chodzę sobie po domu i myślę, że może moja fasolka zmieniłaby wiele w życiu nas wszystkich, zwłaszcza mojej mamy..
Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Jedno sie kończy, a drugie zaczyna.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adela ja jestem pewna, że u mnie nic z tego, nie mam kompletnie żadnych objawów, nawet piersi przestają boleć, 7 dpo bolały nawet przy chodzeniu, tak teraz bardzo delikatnie, Nera pisze o jakimś śluzie beżowym, tu druga o bólu brzucha jak na @, a u mnie zupełnie nic, jedynie jajniki zakują od czasu do czasu, ale zwykle tak mam przed @, dlatego ja czekam na nowy cykl 😊
-
adaska wrote:Adela ale sie rozpisałaś!
Zobaczymy co z tego wyjdzie. Nie czuje się ciążowo, tylko normalnie, jak zawsze każdym cyklu.
Oszalałabym oczywiście ze szczęścia ale nie chce sobie wmawiać i później płakać w poduszkę
To był dopiero pierwszy cykl stymulowany. Co do "przepowiedni", cos w tym jest ale chyba nie teraz
Jestem poddenerwowana, bo malżeństwo moich rodziców się rozwaliło. Mimo tego, że mam 25 lat, nadal jestem ich dzieckiem i na mnie to też wpływa.
Chodzę sobie po domu i myślę, że może moja fasolka zmieniłaby wiele w życiu nas wszystkich, zwłaszcza mojej mamy..
Ale nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. Jedno sie kończy, a drugie zaczyna.
Czasem w życiu tak bywa, że rodzice chcą rozwodu i my jako ich dzieci nie mamy na to wpływu... Mojego męża rodzice też się rozstali i nie był zachwycony, był załamany. Ale wszystko się ułożyło i jakoś to idzie.
Fasolka zmieni Twoje życie, życie Twojego partnera, życie twoich rodziców, to jest pewne.
Nie załamuj się, jak to mówią '' po burzy zawsze wychodzi słońce. '' i tego się trzymaj.adaska lubi tę wiadomość
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Olaa..32 wrote:Adela ja jestem pewna, że u mnie nic z tego, nie mam kompletnie żadnych objawów, nawet piersi przestają boleć, 7 dpo bolały nawet przy chodzeniu, tak teraz bardzo delikatnie, Nera pisze o jakimś śluzie beżowym, tu druga o bólu brzucha jak na @, a u mnie zupełnie nic, jedynie jajniki zakują od czasu do czasu, ale zwykle tak mam przed @, dlatego ja czekam na nowy cykl 😊
To nadal nie oznacza, że musisz skreślać ten cykl. jest wiele dziewczyn, które nie mają żadnych objawów, a fasolka w brzuchu jest także głowa do góry, nie mów hop.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Llulaby głowa do góry, kolejny cykl to znowu nowa nadzieja i szansa
Dziewczyny, chyba czas przestać analizować objawy, czy są, czy ich nie ma wiele dziewczyn, które zaszły w ciążę mówiły że akurat w tym cyklu w którym zaszły to nie było żadnych objawów, albo te typowe jak na @ więc nie przekreślajcie od razu, ale lepiej też się nie nakręcać, wiem po sobie
U mnie dziś pojawił się wodnisto-kremowy i lekko rozciągliwy śluz więc będziemy dziś działać
A powiedzcie mi, jeśli mam cykle około 35 dniowe to w którym dniu może wypadać owulacja? -
Llulaby wrote:Ok kochane bo obiecalam wam pokazac meble kuchenne wiec przy pamieci pokazuje 😉
Oczywiscie kafelki sa z przed 9 lat i byly pomalowane farbą renowacyjna na bialo, sprzety kuchenne tez maja po 9 lat i tez juz do wymiany ale uwazam ze efekt koncowy jest boski patrzac na stara kuchnie jaka mam w pamięci
Szara Zaslonka z paryzem rowniez wisi 😉
Super kuchnia! I jasna!! Uwielbiam połączenia z drewnem więc blat mega mi się podoba. Ja dziś jadę oglądać projekt mojej kuchni 😍 Mam nadzieję będę zadowolona Marzy mi się kuchnia z granatowymi frontami, ale mam otwartą i połączoną z salonem. Bałam się, że może potem ten kolor mi przeszkadzać więc stanęło na szarych frontach i drewnianym blacie. Szary powinien zawsze do wszystkiego pasować więc będę mogła szaleć z kolorami w salonie29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
katarynka9595 wrote:Llulaby głowa do góry, kolejny cykl to znowu nowa nadzieja i szansa
Dziewczyny, chyba czas przestać analizować objawy, czy są, czy ich nie ma wiele dziewczyn, które zaszły w ciążę mówiły że akurat w tym cyklu w którym zaszły to nie było żadnych objawów, albo te typowe jak na @ więc nie przekreślajcie od razu, ale lepiej też się nie nakręcać, wiem po sobie
U mnie dziś pojawił się wodnisto-kremowy i lekko rozciągliwy śluz więc będziemy dziś działać
A powiedzcie mi, jeśli mam cykle około 35 dniowe to w którym dniu może wypadać owulacja?
-
Kimnełam się raptem na półtorej godziny a tu tyle do nadrobienia 😂
Mysza -ja również bym rzekła na 100% ,że to Twój 10dpo .
Adelaa dziękuję kibicowanie - ale byłaby radość!
Winter - narobilaś mi smaka ! Uwielbiam
Musze zrobić kawki by się rozbudzić i nadrobić dokładniej wpisyW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
katarynka9595 wrote:Llulaby głowa do góry, kolejny cykl to znowu nowa nadzieja i szansa
A powiedzcie mi, jeśli mam cykle około 35 dniowe to w którym dniu może wypadać owulacja?
Katarynka coś w tym jest. Ja na następny cykl odkładam kalendarzyk i nie patrzę. Bo ogłupieję. W tym momencie żyje tak: czekam aż skończy się okres, czekam aż będzie owulacja, a potem czekam będzie @ albo 2 kreski. I tak czekam i czekam. I zaczynam zupełnie tracić radość w tym wszystkim. Wczoraj dopadł mnie taki dół, takie zmęczenie tym wszystkim, że miałam ochotę rzucić wszystko w cholerę.
Owulacja chyba powinna być ok 16 dni przed @. Ale dziewczyny niech potwierdzą, żeby się nie okazało że głupoty Ci wciskam ;p29 lat
6 cs
Termin @ 29.03
Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️ -
Katarynka - "najczęściej" owulacja wypada 14dni przed @ Może byc 12-16 przed @ bo tyle trwa faza lutealna u kobiet. W moim obecnym cyklu na 33 dniowy -owulacja pojawiła się w 20 dnia (moja fl wynosi 13 dni) .
Możesz sobie pomóc TROSZKĘ tym kalendarzem
http://t-time.pl/dni-plodne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:49
babydust1 lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja już nie ogarniam tej owulacji itd. 🤦♀️ Ja mam raz 32 dni, raz 33 później 37, faza lutealna też różna... Jeśli na teście owulacyjnym druga kreska się pojawi ale blada to znaczy że są to dni płodne a owulacja będzie lada dzień?...Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adaska wrote:Uwielbiał połączenie białych mebli z drewnianymi blatami
Aadela dziekuje slicznie za mile slowa wsparcia jak i rowniez innym dziewczynom dziekuje ze sa, dziekuje ze jestescie! Wsparcie jest bardzo wazne!
Dodam ze kiedys sie z mezem staralismy kilka miesiecy i odpuscilismy calkowicie az do stycznia kiedy zaskoczylo.. zle się skonczylo.. wiec musze dac na luz a zauwazylam ze sie nakrecam strasznie a to blad¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..