Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adaska wrote:Dziewczyny miałyscie sluz (nie wiem jak to określić) dużo/ kremowo/wodnistego z nitkami rozciągliwego?
Czyzby jakas infekcja? Szyjki nie dosięgam
Nic nie swędzi, nie piecze, sluz bez zapachu. -
Hej, mogę prosić o radę?
Jak pisałam wcześniej, w poniedziałek byłam na pierwszym monitoringu, cykl stymulowany clo. To był 10dc, pęcherzyk miał 10mm, endometrium 4-5mm. Lekarz mówił żeby przyjechać w środę/czwartek. I tu pytanie do bardziej doświadczonych - jechać dziś wieczorem czy jutro rano? Szczerze to kiepsko dziś się czuję, jakby mnie coś rozkładało. Ale może jest konieczność pojechania już dzisiaj? Jeśli pojechalabym dzisiaj to pewnie musiałabym tez skontrolować w piątek. Jeśli jutro pojadę to nie wiem kiedy kolejny raz, lekarz w weekend nie przyjmuje. Dodatkowo mój ginekolog zlecił mi Duphaston od 14dc, czyli od piątku.
Jak myślicie?Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Hej, miałam nie doszukiwać się żadnych objawów, poza tym jest na to stanowczo za wcześnie. W sobotę miałam zastrzyk, silny bol owulscyjny w poniedziałek. ❤️ w niedziele i w poniedziałek. Od wczoraj mam bardzo wrażliwe piersi, sutki twarde bolesne. Szyjka wysoko, rozpulchiona.
Przecież to dopiero 3dpo owu.
W tym cyklu nie mierzyłam temperatury ale wczoraj miałam 37,2... -
Gula wrote:Hej, mogę prosić o radę?
Jak pisałam wcześniej, w poniedziałek byłam na pierwszym monitoringu, cykl stymulowany clo. To był 10dc, pęcherzyk miał 10mm, endometrium 4-5mm. Lekarz mówił żeby przyjechać w środę/czwartek. I tu pytanie do bardziej doświadczonych - jechać dziś wieczorem czy jutro rano? Szczerze to kiepsko dziś się czuję, jakby mnie coś rozkładało. Ale może jest konieczność pojechania już dzisiaj? Jeśli pojechalabym dzisiaj to pewnie musiałabym tez skontrolować w piątek. Jeśli jutro pojadę to nie wiem kiedy kolejny raz, lekarz w weekend nie przyjmuje. Dodatkowo mój ginekolog zlecił mi Duphaston od 14dc, czyli od piątku.
Jak myślicie?
Hej, ja bym pojechała jutro. Pęcherzyk rośnie ok. 2mm na dobę.
-
Gula wrote:Hej, mogę prosić o radę?
Jak myślicie?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
OlaaM wrote:Hej, miałam nie doszukiwać się żadnych objawów, poza tym jest na to stanowczo za wcześnie. W sobotę miałam zastrzyk, silny bol owulscyjny w poniedziałek. ❤️ w niedziele i w poniedziałek. Od wczoraj mam bardzo wrażliwe piersi, sutki twarde bolesne. Szyjka wysoko, rozpulchiona.
Przecież to dopiero 3dpo owu.
W tym cyklu nie mierzyłam temperatury ale wczoraj miałam 37,2...
Skoro nie mierzyłaś temperatury od początku cyklu, to moim zdaniem nie ma sensu zaczynać po zastrzyku/owulacji bo wyniki moga byc niemiarodajne.👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Juli wrote:Cześć dziewczyny pisze na tym wątku bo wśród was na pewno są takie dziewczyny.
A mianowicie narazie o dziecko się nie staram, ale jakby przyszło na Świat na pewno bym była najszczesliwsza...
Od paru lat biorę tabletki antykoncepcyjne A teraz jest taka sytuacja że parę razy zapomniałam i od 3 miesięcy jest brak miesiączki...Ale wczoraj coś mnie tknelo żeby zrobić test wyszedl jakby pozytywny...chciałam wrzucić nawet zdjęcie ale nie wiem jak 😉😉
Zrobiłam drugi negatywny...okres z odstawienia powinnam mieć ok czwartek piątek ale tak jak pisze okresu nie mam już 3 miesiąc
Czy któraś może była w podobnej sytuacji?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adaska wrote:Dziewczyny miałyscie sluz (nie wiem jak to określić) dużo/ kremowo/wodnistego z nitkami rozciągliwego?
Czyzby jakas infekcja? Szyjki nie dosięgam
Nic nie swędzi, nie piecze, sluz bez zapachu.
Ja właśnie teraz taki mam u mnie najprawdopodobniej jest to śluz płodny -
katarynka9595 wrote:Dzięki dziewczyny za rady czyli wychodzi na to że u mnie owulacja jest 20-24dcW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
katarynka9595 wrote:Ja właśnie teraz taki mam u mnie najprawdopodobniej jest to śluz płodny👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Nera1986 wrote:Gula - myślę ,że możesz jechać jutro (będzie miał ok 16-18mm pewnie)
Dzięki dziewczyny!
Czy Duphaston trzeba brać dopiero po owulacji? Gdzieś czytałam że może opóźniać owulację jeśli wcześniej zacznie się braćNera1986 lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
adaska wrote:Mysza, a może faktycznie zatestuj jeszcze w dniu spodziewanej @?
Wiele przypadków jest, że testy 10dpo nie wychodzą a wyjdą np 13dpo.
Póki @ nie ma, trzymam kciukiNasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Długo mnie nie było ale starałam się doczytać wszystko
Gratulacje Zafasolkowanym Kobietkom:* Niech Maleństwa rosną zdrowo!
A my.. niby od piątku dni płodne A ja jakoś zaczęłam mieć znowu obawy, że nie dam rady z drugim dzieckiem.
Toczy się u mnie bitwa między rozumem A sercem.
Pierwszy poród ok ale dotknęła mnie depresja poporodowa, problemy z karmieniem itd.
Mąż jest bardzo optymistycznie nastawiony i ma do mnie pretensje, że myślę tylko o tym co było złe..
Przepraszam, że tutaj to piszę ale nie mam komu wyrzucić swoich obaw.
-
Ana_33 wrote:Ja mam chyba jakas infekcje, duzo sluzu zabarwionego na rozowo, a mam 18 dc, wiec to raczej nie plamienia przed @
Ana_33 lubi tę wiadomość