Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
adelaa wrote:Ja już nie ogarniam tej owulacji itd. 🤦♀️ Ja mam raz 32 dni, raz 33 później 37, faza lutealna też różna... Jeśli na teście owulacyjnym druga kreska się pojawi ale blada to znaczy że są to dni płodne a owulacja będzie lada dzień?...
Test owulacyjny wspomaga niby i dodatni informuje że owulacja nastąpi w ciągu 8-40h
ale nie polegaj zbytnio na testach bo potrafią oszukać . Obserwuj śluzadelaa lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Katarynka - "najczęściej" owulacja wypada 14dni przed @ Może byc 12-16 przed @ bo tyle trwa faza lutealna u kobiet. W moim obecnym cyklu na 33 dniowy -owulacja pojawiła się w 20 dnia (moja fl wynosi 13 dni) .
Możesz sobie pomóc TROSZKĘ tym kalendarzem
http://t-time.pl/dni-plodne¤ 34 letnia matka polka..
¤ starania o drugiego maluszka ❤
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
adelaa wrote:Ja już nie ogarniam tej owulacji itd. 🤦♀️ Ja mam raz 32 dni, raz 33 później 37, faza lutealna też różna... Jeśli na teście owulacyjnym druga kreska się pojawi ale blada to znaczy że są to dni płodne a owulacja będzie lada dzień?...
-
Nera1986 wrote:Nierealne ze faza lutealna różna bo fl jest jest bezwzględnie stała!
Test owulacyjny wspomaga niby i dodatni informuje że owulacja nastąpi w ciągu 8-40h
ale nie polegaj zbytnio na testach bo potrafią oszukać . Obserwuj śluzWiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 12:56
¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Cześć dziewczyny pisze na tym wątku bo wśród was na pewno są takie dziewczyny.
A mianowicie narazie o dziecko się nie staram, ale jakby przyszło na Świat na pewno bym była najszczesliwsza...
Od paru lat biorę tabletki antykoncepcyjne A teraz jest taka sytuacja że parę razy zapomniałam i od 3 miesięcy jest brak miesiączki...Ale wczoraj coś mnie tknelo żeby zrobić test wyszedl jakby pozytywny...chciałam wrzucić nawet zdjęcie ale nie wiem jak 😉😉
Zrobiłam drugi negatywny...okres z odstawienia powinnam mieć ok czwartek piątek ale tak jak pisze okresu nie mam już 3 miesiąc
Czy któraś może była w podobnej sytuacji? -
Llulaby wrote:Tym bardziej sie zastanawiam ze u mnie nie zaskoczylo skoro biarac pod uwage dzien w ktorym serduszkowalismy a margines fazy lutealnej 14-16 dni ☹☹☹ teraz to sie dobilam 😫W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Llulaby wrote:Tym bardziej sie zastanawiam ze u mnie nie zaskoczylo skoro biarac pod uwage dzien w ktorym serduszkowalismy a margines fazy lutealnej 14-16 dni ☹☹☹ teraz to sie dobilam 😫
-
3go wg kalendarzyka bylo ovu a 4go mialam szczyt sluzu plodnego bo pozniej juz go nie było.. 3go serduszkowalismy a dzisiaj dostalam @ wiec moja faza lutealna ile moze wynoscic? 14-16 dni i. Ie zaskoczylo patrzac na zywotnosc plemnikow? ☹🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:02
¤ 34 letnia matka polka..
¤ 2cs..
¤ @ 17.04.
¤ poronienie luty 2019..
-
Jeżeli 4 był szczyt śluzu to 4 miałaś owulacje, kochana nie martw się, każda z nas serduchuje w okolicach owu, czy nawet w dzień samej owu i nic narazie się nie udaje, więc głowa do góry 😉 Twoja fl trwa mniej więcej 15 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 13:05
-
Ja swoją fl liczę od skoku temperatury i zawsze wynosi 13 dni . W cyklu poprzednim szczyt śluzu nie zgadzał mi się ze skokiem (skok miałam na 4dzien po szczycie i odliczając 13dni fl -14 dnia przyszła @)W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Juli wrote:Cześć dziewczyny pisze na tym wątku bo wśród was na pewno są takie dziewczyny.
A mianowicie narazie o dziecko się nie staram, ale jakby przyszło na Świat na pewno bym była najszczesliwsza...
Od paru lat biorę tabletki antykoncepcyjne A teraz jest taka sytuacja że parę razy zapomniałam i od 3 miesięcy jest brak miesiączki...Ale wczoraj coś mnie tknelo żeby zrobić test wyszedl jakby pozytywny...chciałam wrzucić nawet zdjęcie ale nie wiem jak 😉😉
Zrobiłam drugi negatywny...okres z odstawienia powinnam mieć ok czwartek piątek ale tak jak pisze okresu nie mam już 3 miesiąc
Czy któraś może była w podobnej sytuacji?👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Nera1986 wrote:Ja swoją fl liczę od skoku temperatury i zawsze wynosi 13 dni . W cyklu poprzednim szczyt śluzu nie zgadzał mi się ze skokiem (skok miałam na 4dzien po szczycie i odliczając 13dni fl -14 dnia przyszła @)
-
Juli wrote:Cześć dziewczyny pisze na tym wątku bo wśród was na pewno są takie dziewczyny.
Czy któraś może była w podobnej sytuacji?
-
Dziewczyny miałyscie sluz (nie wiem jak to określić) dużo/ kremowo/wodnistego z nitkami rozciągliwego?
Czyzby jakas infekcja? Szyjki nie dosięgam
Nic nie swędzi, nie piecze, sluz bez zapachu.babydust1 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️