Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mishigami - nie czekaj do soboty/niedzieli bo możesz pominąć - masz dość krótkawe cykle .Kiedy było ostatnie serducho ?
edit.skoro jeszcze nie jest przeźroczysty to jeszcze kilka dni ale nie czekaj na "ostatni dzwonek"
owulacyjne robisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2019, 18:30
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny bylam dzis na sciagnieciu szwów.
Pani doktor kazala odpocząć ze 2 mc i później sie zjawic. Jeśli nam sie nie uda to proponuje gonadotropiny (ok 200 zl za zastrzyk x4 w cyklu) - 2 proby. Jesli nie wyjdzie nic z tego to trzeba bedzie pomyslec o in vitro
Troche się zalamalam, bo tylko do 6 mc po laparo sa najwieksze szanse, a przyzwyczailam sie do opieki p. Doktor, do monitoringow, a teraz 2 miesiace niepewnosci kiedy co i jak. Niby okres mam dostawac normalnie bez wywolywania.
Dzis na usg te moje jajniki nadal mają wiele małych pecherzykow choc w kazdym po 5 nakluc jest. Z tych nerwow nie zapytalam sie kiedy mozemy juz serduszkowac.
Mam zle przeczucia do tego wszystkiego
Staramy się o drugie
Pięć lat temu:
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
Teraz brak owu hsg
-
No właśnie było wczoraj, boję się że się nie zregenerują plemniczki tak jak ostatnio, że za często będzie... dlatego chciałam dłuższe przerwy... teraz już sama nie wiem...
Jeszcze testów nie robię chciałam dopiero 15dc zrobić bo tak mi wcześniej pokazywało pozytyw. No ale jak będziew sobotę to mogę przeoczyć? To będzie 14dc wtedy... Ostatni cykl miałam 28dniowy więc już sama nie wiem. Teraz śluz jest kremowy, biały i nierozciągliwy... Nie kumam tego :p
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
jagodowamery wrote:Nera, królik jest super. Wciąż nie mogę się nadziwić, że to takie mądre zwierzę i w dodatku żyjące na wolności. Pierwszy raz taką odmianę królika widzę
króliczki mają mniejszy mózg niż żółw
ale jak na królisia naprawdę bystrawy jest
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Mishigami00 wrote:No właśnie było wczoraj, boję się że się nie zregenerują plemniczki tak jak ostatnio, że za często będzie... dlatego chciałam dłuższe przerwy... teraz już sama nie wiem...
Jeszcze testów nie robię chciałam dopiero 15dc zrobić bo tak mi wcześniej pokazywało pozytyw. No ale jak będziew sobotę to mogę przeoczyć? To będzie 14dc wtedy... Ostatni cykl miałam 28dniowy więc już sama nie wiem. Teraz śluz jest kremowy, biały i nierozciągliwy... Nie kumam tego :p
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:on nie do końca taki mądry
Chodziło mi bardziej o to, że mądrzejszy gatunek od tych w klatceuszy ma fajne
pokazałam mojemu chłopakowi, też się zdziwił
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Nera wspaniały króliczek nigdy nie myślałam że można to tak trzymać luzem 😁 człowiek uczy się całe życie.
Bibi bądź dobrej myśli masz teraz duże szanse zajść w ciążę. Głowa do góry włącz pozytywne myślenie i na pewno będzie dobrze.Nera1986, Bibi25 lubią tę wiadomość
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Nera1986 wrote:on nie do końca taki mądry
Ja miałam kiedyś 2 króliczki, w sumie ja jednego i siostra drugiego, moja była piękna błękitne oczy, maść biszkoptowo biało czarna ale wredniejszego stworzenia to ja nie spotkałam! Tyle ubrań mi pogryzła że szok ! A mojej siostry był cały biały i bardziej przypominał zająca z figury a był najcudowniejszy! Kiedyś gdy płakałam wzięłam go na ręce i mi zlizał łzy z policzków taki pocieszny był28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Ja miałam kiedyś 2 króliczki, w sumie ja jednego i siostra drugiego, moja była piękna błękitne oczy, maść biszkoptowo biało czarna ale wredniejszego stworzenia to ja nie spotkałam! Tyle ubrań mi pogryzła że szok ! A mojej siostry był cały biały i bardziej przypominał zająca z figury a był najcudowniejszy! Kiedyś gdy płakałam wzięłam go na ręce i mi zlizał łzy z policzków taki pocieszny byłW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera weszłam na ten kalendarz na t-time.pl i on mi pokazuje owulację 15 dc czyli w niedzielę. Czyli założył, że fazę lutealną mam 13dni a mi się wydaję, że mam krótszą ok. 10dni. Aj.
A w piątek jak będzie serducho a potem w poniedziałek to będzie ok?28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Nera1986 wrote:bo królisie jak ludzie - każdy ma swój charakterek i niektórych poprostu ,żeby nie wiem co to okiełznać się nie da
Oj tej mojej zołzy się nie dało:P Każdy bał się jej jeść dawać bo się agresywna robiłaOdpały miała
ale też je wolno puszczałam, jak pojawiła się psinka to je zaganiała do klatki haha
Nera1986 lubi tę wiadomość
28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Nera weszłam na ten kalendarz na t-time.pl i on mi pokazuje owulację 15 dc czyli w niedzielę. Czyli założył, że fazę lutealną mam 13dni a mi się wydaję, że mam krótszą ok. 10dni. Aj.
A w piątek jak będzie serducho a potem w poniedziałek to będzie ok?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adelaa wrote:Dziewczyny...
Llulaby - bardzo mi przykro, że test wyszedł negatywny i przyszła do ciebie wredna @. Pamiętaj, że nowy cykl to nowa nadzieja i nie załamuj się, widocznie tak miało być. To twój pierwszy cykl starań, tak? Z tego co pamiętam? To tym bardziej się nie załamuj.. Kochana, maleństwo na pewno do ciebie przyjdzie, ale potrzeba czasu. Nie nastawiaj się zbyt mocno, bo ja sama się przekonałam jakie przykre jest rozczarowanie, że jednak się nie udało. Wiem, że piszę teraz jak Święta Matka Teresa, ale przede wszystkim jesteśmy tu po to, aby wspierać się nawzajem.ściskam Cie mocno! :*
Winter - kochana moja, powtórz test za 2/3 dni! Moja kolezanka, która zaszła w ciążę w tamtym roku zrobiła test również 10dni po i nic, a nic jej nie wyszło, nawet cień! Zrobiła 12 dni po i to samo, nic. 13 dni po miała dostać @ i nie przyszła. Wtedy wykonała ostatni test rano, bo nie miała już nadzieji i jej oczom ukazały się dwie kreski. Z tym, że jedna była bladsza. Nie skreślaj tego cyklu, ale bądź też przygotowana na najgorsze. Najlepiej tak stać po środku między tym co by się chciało, a tym co może przyjść. Wiesz o co chodzi.trzymam mocno kciuki za Ciebie i ściskam mocno :*
Nera - kochana, u ciebie jest spora nadzieja, że się udało.byłoby super, gdyby się okazało dodatkowo, że będzie to twój ukochany synek. :* trzymam mocno kciuki i przytulam
:*
Adaśka - mi to obojętne czy Ada, Adela czy Adrianna. W każdym razie może Ci się to wydawać dziwne, ale podoba mi się to imię bardzo i chciałabym, aby moja córka miała tak samo, ale mąż mi powiedział, że jestem chora 🤔😂😂😂 więc odpada.kiedy testujesz kochana? Może jesteś taka nerwowa, bo coś dobrego do Ciebie idzie? Wiesz o co chodzi.
ja czasem też mam takie nerwy, chcę się płakać bez powodu i zawsze przed @, a ja se ciążę wmawiałam, ale wydaje mi się, że u ciebie będzie inaczej. Ten '' rysunek'' z fusów według mnie coś Ci wróży. Ja wierzę w takie rzeczy, także trzymam mocno kciuki, abyś miała dwie kreseczki w tym cyklu! Ściskam :*
Olaa - dlaczego już skreślasz ten cykl? Nic nie jest pewne, poczekaj i zrób test w dniu spodziewanej @, być może miło się zaskoczysz.wiadomo, że trzeba być nastawionym neutralnie (ah, to słowo ciągle mi mąci w głowie odkąd Nera mi napisała, że mam być neutralna, haha
) ale również możesz mieć nadzieję, że być może się udało. Trzymam mocno za ciebie kciuki i przytulam. :*
Dziewczyny, zapomniałam co dalej.. Kurcze.. Jak przewine do tyłu to wszystko to co napisałam zniknie mi i od nowa trzeba będzie pisać. 🤔
W każdym razie - nie zamartwiajcie się, bądźcie szczęśliwe i wierzcie mi, że każda z nas doczeka się tego pięknego cudu i wszystkie będziemy najbardziej szczęśliwymi mamusiami na całym świecie! Grunt to się nie poddawać
A jeśli chodzi o mnie - u mnie @ się skończyła, co już chyba pisałam. W jakiś dzień pójdę po testy owulacyjne i sobie zrobię, zacznę od 12 dni po i tak do 16 będę robić.w każdym razie zależy mi, aby staranka była przed owulacją w dni płodne (gdzie jeszcze nie będę wiedziała dokładnie na kiedy mam owulke więc będzie ciężko... Chyba że mi podpowiecie jak to sprawdzić?) w dzień owulacji i dzień po owulacji. A co mi tam, lecę na całego, seks to fajna sprawa i można się zrelaksować.
dzisiaj też lecę na całego, bo mam taką ochotę
nie można się tylko kochać w dni płodne, oczekując na dziecko, bo wtedy bardziej się myśli o tym dziecku, niż o przyjemnym serduszkowaniu! Trzeba dać na luz, dzięki wam dziewczyny się ogarnęłam, dlatego dziękuję wam, bo musiałam dostać trochę po tyłku, żebym zrozumiała.
Samanta - kochana ty się niczym nie przejmuj, dziewczyny musiały mnie sprowadzić na ziemię i dzięki nim ogarnęłam się.witamy cię gorąco i cieszymy się, że jest z nami kolejna kobietka.
Pogoda u mnie przepiękna, niebo czyste, piękne słoneczko, aż chce się wyjść na spacer a dziś... Mam wolne!niestety najpierw czeka mnie pranie i zrobienie porządków no i obiad.. Też mam dziś gołąbki!
Llulaby piękna kuchnia, ja również mam białą. Mogłabym wam też przesłać zdjęcie, ale niestety nie wiem jak tu się zdjęcia dodaje. Wiem, że można przez zapodaj a tak to nie wiem. 🤔
Miłego dnia dziewczyny!
Hej Adela ale pomyliła sobie Mnie z kim innym 🤦🏼😂Nera1986 lubi tę wiadomość
34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Nera1986 wrote:Zaznacz dziś na wykresie śluz rozciągliwy Mishigami00
Oki doki
To kiedy radzisz? Nie chce codziennie bo boję się, że nasienie męża nie da rady28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Witajcie wieczorkiem😁
Gołąbki wyszły smaczne wypad do lokalu też się udał posmialysmy się najadly i wróciły szczęśliwe...
Nera Ola32 czekam z niecierpliwością na wsze testowanie✊✊✊✊
34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Bibi25 wrote:Hej dziewczyny bylam dzis na sciagnieciu szwów.
Pani doktor kazala odpocząć ze 2 mc i później sie zjawic. Jeśli nam sie nie uda to proponuje gonadotropiny (ok 200 zl za zastrzyk x4 w cyklu) - 2 proby. Jesli nie wyjdzie nic z tego to trzeba bedzie pomyslec o in vitro
Troche się zalamalam, bo tylko do 6 mc po laparo sa najwieksze szanse, a przyzwyczailam sie do opieki p. Doktor, do monitoringow, a teraz 2 miesiace niepewnosci kiedy co i jak. Niby okres mam dostawac normalnie bez wywolywania.
Dzis na usg te moje jajniki nadal mają wiele małych pecherzykow choc w kazdym po 5 nakluc jest. Z tych nerwow nie zapytalam sie kiedy mozemy juz serduszkowac.
Mam zle przeczucia do tego wszystkiego
Kochana mocno t trzymam kciuki za Ciebie! ✊🤗Bibi25 lubi tę wiadomość
34Lata
starania od sierpnia2018
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙