X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Llulaby Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    W kwietniowym może Nam się poszczęści adaska <3
    Zycze wam tego dziewczyny! 😉

Nera1986, adaska lubią tę wiadomość

¤ 34 letnia matka polka..
    ¤ starania o drugiego maluszka ❤
    ¤ 2cs..
    ¤ @ 17.04.
    ¤ poronienie luty 2019..
    65vqxzdv62dvx6d0.png
    mhsvwn156xwvasns.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulaby dziękuję 😊 Tobie również !

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... ja pierdziele .... serio nie moge w to uwierzyc ...
    zrobilam dzisiaj znowu bete i wyszla 15,79 :O :O jestem 11dpo :O :O

a dzisiaj robilam obciazenie glukoza ... i wyszla mi nie najlepiej ...
    o ja pierdziu i co teraz ??

adaska lubi tę wiadomość

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:

Po pierwsze to gratulacje kochana!!! 😊
    A po drugie to musisz skonsultować się z lekarzem co dalej, bo ja się kompletnie nie znam na tym cukrze 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:

Z ta betą to dobrze czy źle? 😀Chyba była ujemna wcześnie tak? Już się gubię w tych wszystkich informacjach 😣 Bo chyba dobrze a z reszta konsultacja lekarska konieczna !

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydust robiła bete 9 dpo i wyszła <0,1 z tego co dobrze pamiętam, ale może się mylę, za dużo tych informacji 😅

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Z ta betą to dobrze czy źle? 😀Chyba była ujemna wcześnie tak? Już się gubię w tych wszystkich informacjach 😣 Bo chyba dobrze a z reszta konsultacja lekarska konieczna !
    no dobrze dobrze.. poszlam dzisiaj jeszcze raz bo ten sluz nie dawal mi spokoju ... no i ten kalendarz implantacji :D :D OMG jestem swiezo po biochemicznej i w listopdzie po poronieniu samoistnym ...
    dzisiaj rano odstawilam juz duphaston i jak odebralam wyniki to jak naszybciej wzielam znowu ...
    mam nadzieje ze do 3 razy sztuka ... rety dziewczyny trzymajcie kciuki \

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    no dobrze dobrze.. poszlam dzisiaj jeszcze raz bo ten sluz nie dawal mi spokoju ... no i ten kalendarz implantacji :D :D OMG jestem swiezo po biochemicznej i w listopdzie po poronieniu samoistnym ...
    dzisiaj rano odstawilam juz duphaston i jak odebralam wyniki to jak naszybciej wzielam znowu ...
    A jaki ten śluz masz? 🤔 A jakieś inne objawy Ci doskwierały? 🤔

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2019, 07:45

babydust1 lubi tę wiadomość

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Trzymam rękoma i stopami!!!!!! Gratulacje 😘😘😘

babydust1 lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • KARO Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:

Trzymamy mocno!!!! ;*

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    ja w ostatniej ciazy w lutym mialam duzo sluzu na zewnatrz bialy mleczny troche wodnisty ..\ i szybko mi sie taki pokazal bo kilka dni po owu praktycznie
    ale nie sugeruj sie tym bo teraz tez taki mam a beta ujemna ;)

ale jak patrze na notatki z wykresu ktory prowadzilam bedac w ciazy z synem to ten sluz pojawil sie tuz przed @ dopiero - ale wtedy nie mialam wcale objawow tylko tempka wysoko bardzo stad tez i test zrobilam :)

A niedawno pisałaś ten post haha widzisz - życie jest nieprzewidywalne ! 😘
    "Faktycznie nie sugeruj się " 😀

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • KARO Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana_33 wrote:
    Jejku dziewczyny, ale naprodukowalyscie stron :-)
    Ja juz tez nie mam złudzeń, dzis drugi dzien mam dużo różowego śluzu, a tak mnie jajniki bolały, ze tez pewnie jakies torbiele mam. Poczekam do @ i chyba odwiedze lekarza, choc mam ich wszystkich szczerze dość.

Ja dzis mam fatalny dzien, padam na pysk, okrutnie boli mnie glowa, i na dodatek mam mega doła, sorry, ale tak tylko chciałam sie pozalic :-)

Postanowilam za to, ze musze w koncu wziac sie w garsc i zmienic pracę, od 11 lat daje z siebie wszystko, i juz jestem zmęczona tym ciaglym wyscigiem szczurów, postaram sie nie wylądować znowu w korporacji, choc pewnie ciezko sie bedzie wyrwac :-)

A na dodatek, raczej znowu musze sie znowu przyzwyczaic do mysli, ze chyba z dziecka nici, bo przez to wszystko wali mi sie małżeństwo, i właściwie to chwilowo czuje sie w potrzasku... ech, mowilam ze dzis naprawdę mam gorszy dzien...

To Ci się biedna pozbierało ;* Nie dziwię się, że humor masz gorszy . I praca i cała ta sytuacja... Życzę Ci kochana, żeby udało Ci się znaleźć inną pracę, która da Ci satysfakcję, nie będzie tak stresująca i chętnie będziesz chodziła. I żeby wraz z wracająca pogodą poprawiło się też w Twoim małżeństwie ;* Masz już jakiś plan na nową pracę? Coś na oku? Trzymam mocno kciuki za zwrot w dobrym kierunku;*

Ana_33 lubi tę wiadomość

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dzisiaj mam 30 dzień cyklu ( cykle 28/29 dniowe ) , bóle brzucha się pojawiają od wczoraj jak zawsze w pierwsze dni miesiączki a tutaj cisza ....
    Miałam monitoring 15 dc pęcherzyk 20mm ze śladem płynu w zatoce douglasa , duphaston brałam do 26 dc.....
    Wcinam jak szalona i co chwile jestem głodna , obecnie jestem w pracy do 8 rano i na myśl o testowaniu mam stres ;((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 20:54

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ja za to nie badam szyjki, nie mierze temperatury, bo mnie zawiodła kiedyś. Miałam dosyć wysoką, później spadała i nie było akurat miesiączki w tym czasie. Każdy organizm jest inny. Jedyne na czym mogę polegać to obserwacja śluzu, piersi. Zawsze przed @ były takie bardziej jędrne ;) A teraz, to już sama nie wiem jakie są. Zmieniają się jak w kalejdoskopie. Jedno jest pewne - nie ma <3 bo czuje opór, więc nie próbujemy dalej. Zresztą sama nie wiem jak będzie. Mojego chłopa i tak więcej nie ma niż jest. Jak przyjedzie to raz na dwa tygodnie. Ale akurat w tym czasie, co ginekolog mówiła że mogło by zaskoczyć, to serduszka były :D czytam te wszystkie komentarze i jest różnie, więc się nie nastawiam. Ile dziewczyn, tyle opinii.
    Temperatura niezawodzi a spadek nie odrazu oznacza ,że już teraz @ przyjdzie :) chyba że masz na myśli - Temperatura spadła poza linię a ciąża mimo wszystko była :)

jagodowamery lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Hej dziewczyny ja dzisiaj mam 30 dzień cyklu ( cykle 28/29 dniowe ) , bóle brzucha się pojawiają od wczoraj jak zawsze w pierwsze dni miesiączki a tutaj cisza ....
    Miałam monitoring 15 dc pęcherzyk 20mm ze śladem płynu w zatoce douglasa , duphaston brałam do 26 dc.....
    Wcinam jak szalona i co chwile jestem głodna , obecnie jestem w pracy do 8 rano i na myśl o testowaniu mam stres ;((
    Może po pracy zajedź do laboratorium i zrób bete, albo w domu test 😉

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Co ma być to będzie jak to mówię <3

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Xjoanna Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Może po pracy zajedź do laboratorium i zrób bete, albo w domu test 😉
    Jutro jak będę wracać z pracy i nadal nie będzie @ to podjade do apteki ;)

Nera1986 lubi tę wiadomość

Pierwsza ciąża 🤰🏽
    Termin 17 luty 2020 ❤️
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    A jaki ten śluz masz? 🤔 A jakieś inne objawy Ci doskwierały? 🤔
    no mam taki mlecznobialy duuzo go i jest taki wodnisty troche
    wczoraj miaalm zgage ;) ale w zwiazku z tym ze beta wczensiej byla <0,1 to nie wzielam sobie do glowy
    no i mam takie laskotania w podbrzuszu - to taki moj charkterystyczny objaw :P nigdy u nikogo o takim nie slyszalam :P a ja mam go zawsze

i serio wykres temperatur mam prawie identyczny do tego co mialam 12 lat temu z synem :D

KARO, Mishigami00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:

Spokojnej ciąży:) A przede wszystkim gratulacje ;) dużo zdrówka :)

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ