Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiek1993 wrote:Niby biore vigantol 2000 jednostek ale nie zaszkodzi zrobic. Ja u siebie za hcg placilam 13zl. Także różnica duża😊
-
U mnie badanie witaminy D kosztuje 48 zl.
Na najbliższej wizycie zapytam lekarza jakie badania jeszcze zrobić bo miałam dopiero robione TSH i prolaktyne może jest coś jeszcze istotnego
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Dziewuszki, pytanie do dziewczyn z problemami z tarczyca. Od jakiegoś czasu biorę femibion 0, który zawiera jod. Dzisiaj zrobiłam sobie badanie TSH i wyszedł wynik 2,973 µIU/ml, gdzie norma u mnie w laboratorium wynosi 0,350-4,940. Czy to zły wynik?❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
DzulkaJ wrote:Dziewuszki, pytanie do dziewczyn z problemami z tarczyca. Od jakiegoś czasu biorę femibion 0, który zawiera jod. Dzisiaj zrobiłam sobie badanie TSH i wyszedł wynik 2,973 µIU/ml, gdzie norma u mnie w laboratorium wynosi 0,350-4,940. Czy to zły wynik?
Ja majac 2.9 i poszłam do endokrynologa i dowiedzialam sie ze mam niedoczynność tarczycy przy usg także na pewno zrobila bym ft3 i ft4 i z wynikami poszla bym do endo. Tym bardziej ze przy staraniach o dziecko powinno byc tsh około 1.5jagodowamery lubi tę wiadomość
-
Gosiek1993 wrote:Ja majac 2.9 i poszłam do endokrynologa i dowiedzialam sie ze mam niedoczynność tarczycy przy usg także na pewno zrobila bym ft3 i ft4 i z wynikami poszla bym do endo. Tym bardziej ze przy staraniach o dziecko powinno byc tsh około 1.5
Gosiek1993 lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Mysza1990 wrote:U mnie badanie witaminy D kosztuje 48 zl.
Na najbliższej wizycie zapytam lekarza jakie badania jeszcze zrobić bo miałam dopiero robione TSH i prolaktyne może jest coś jeszcze istotnego
Daj znac jakie badania sa jeszcze istotne ja bylam u mojego endo 4miesiące temu i musze isc do kontroli właśnie. Badania pewnie tez pasowalo by zrobić ogólne😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 19:11
-
Dziewczyny miałam dzisiaj tak intensywny dzień, ze aż mega udany
Migusiem posprzątałam pokój, garderobę, łazienkę, zrobiłam pranie, później wyczesałam buldoga, byłam z mama w ogrodzie, zrobiłam obiad, upiekłam ciasto, byłam na zakupach a teraz leżę i płacze bo stopy chcą mi pęknąć z bólu 😂
Wymigałam się dzisiaj od proszenia gości. Narzeczony pojechał z mama bo to jacyś znajomi jego rodziców.
Jak jutro temp spadnie to czekam na @ 🤔👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Gosiek1993 wrote:Niby biore vigantol 2000 jednostek ale nie zaszkodzi zrobic. Ja u siebie za hcg placilam 13zl. Także różnica duża😊
ja na bank bym kupila haha hahaGosiek1993, jagodowamery lubią tę wiadomość
-
DzulkaJ wrote:Dziewuszki, pytanie do dziewczyn z problemami z tarczyca. Od jakiegoś czasu biorę femibion 0, który zawiera jod. Dzisiaj zrobiłam sobie badanie TSH i wyszedł wynik 2,973 µIU/ml, gdzie norma u mnie w laboratorium wynosi 0,350-4,940. Czy to zły wynik?
to bylo pierwsze badanie jakie zrobilam jak zdecydowalam sie na kolejne dziecko .. na szczescie 1,18 -
babydust1 wrote:bosz to za taka kwote testow nie oplaca sie robic wogole jakby ktos wymyslil takie urzadzenie jak glukometr ale co wykrywa HCG z krwii to bylby milionerem
ja na bank bym kupila haha haha
Opatentuj ten glukobete !!!! Ja kupie na pewno! 😁😁😁😁 ja chyba lubię robic testy bete robiłam 3 razy chyba w życiu tylko dlatego ze nie lubię jak pielegniarki tak na mnie patrzą ze co chwila chodzę😁 a przy testach to takie emocje nieporównywalne z innymi 😍babydust1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny,
Zrobiłam test teraz niedawno. Nie wytrzymalam, chociaż wiem że miałam odczekać i iść na betę. Niestety tak jak się spodziewałam jedna kreseczka... Mam 43 dzień cyklu, mam 19 dni spóźnienia. Luteina do tej pory nie wywołala okresu. Ostatnia dawka dwa dni temu, 21.03. Nie wiem czy jest sens robić betę po tych pięciu dniach, to znaczy we wtorek. Według mnie żadnego sensu nie ma. -
OlaaM wrote:Hej
Pytanie do dziewczyn, które prowadzą wykresy. Tak z ciekawości- ile dni przed @ temperatura zaczyna spadać?
Jak to u Was wyglada?
Ola u mnie 2 dni przed
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Dziewczyny,
Zrobiłam test teraz niedawno. Nie wytrzymalam, chociaż wiem że miałam odczekać i iść na betę. Niestety tak jak się spodziewałam jedna kreseczka... Mam 43 dzień cyklu, mam 19 dni spóźnienia. Luteina do tej pory nie wywołala okresu. Ostatnia dawka dwa dni temu, 21.03. Nie wiem czy jest sens robić betę po tych pięciu dniach, to znaczy we wtorek. Według mnie żadnego sensu nie ma.
Moim zdaniem poczekaj i zrob jeszcze jeden test! Kiedy mnie miesięczna spóźniała się 14 dni byłam u ginekologa i on już widział u mnie zbliżający się @. Powiedział ze zaszly już zmiany wsteczne. Myśle, ze u Ciebie tez byłoby to zauważalne na tym etapie! Moim zdaniem nadzieja jeszcze jest -
jagodowamery wrote:Dziewczyny,
Zrobiłam test teraz niedawno. Nie wytrzymalam, chociaż wiem że miałam odczekać i iść na betę. Niestety tak jak się spodziewałam jedna kreseczka... Mam 43 dzień cyklu, mam 19 dni spóźnienia. Luteina do tej pory nie wywołala okresu. Ostatnia dawka dwa dni temu, 21.03. Nie wiem czy jest sens robić betę po tych pięciu dniach, to znaczy we wtorek. Według mnie żadnego sensu nie ma.
Kochana tule mocno 😘 może po prostu musisz zrobić z porannego siku?? Zaczekaj na spokojnie i zrób bete bedzie dobrze jak nie ten cykl to następny 😘 -
nick nieaktualnyMasia wrote:Moim zdaniem poczekaj i zrob jeszcze jeden test! Kiedy mnie miesięczna spóźniała się 14 dni byłam u ginekologa i on już widział u mnie zbliżający się @. Powiedział ze zaszly już zmiany wsteczne. Myśle, ze u Ciebie tez byłoby to zauważalne na tym etapie! Moim zdaniem nadzieja jeszcze jest
U mnie lekarka nic nie widziała oprócz płynu za macicą i cialka żółtego które się wytworzyło.. To było w poniedziałek no to wtedy miałam 13 dni spóźnienia licząc że 09.02 moje plamienie było okresem... -
nick nieaktualnyGosiek1993 wrote:Kochana tule mocno 😘 może po prostu musisz zrobić z porannego siku?? Zaczekaj na spokojnie i zrób bete bedzie dobrze jak nie ten cykl to następny 😘
Jaki następny kiedy poprzedni do tej pory się nie zaczął?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 21:47