Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera1986 wrote:Ale przyznam Wam że mam 3 córki i z żadną nie miałam bzika uważaj na to na tamto nie glaskaj unikaj i 3 zdrowe panny. Fakt że w ciąży czuje się niczym jajko bo same zakazy i nakazy ale do reszty uwagi nie przywiązuje
Pamiętajmy, że niektórzy lekarze, a zwłaszcza internety też lubią wyolbrzymiać.. Kiedyś nie było takich badań jak teraz i jakoś kobiety żyły. Były zdrowe, urodziły zdrowe dzieci, a nie jedna uwielbiała tatarka zjeść.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Pamiętajmy, że niektórzy lekarze, a zwłaszcza internety też lubią wyolbrzymiać.. Kiedyś nie było takich badań jak teraz i jakoś kobiety żyły. Były zdrowe, urodziły zdrowe dzieci, a nie jedna uwielbiała tatarka zjeść.W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Zresztą wszystkie objawy które dziewczyny wymieniają ja mam w fazie lutealnej 🤣 także dla mnie chyba brak objawów to objaw będzie ewentualnie te nowości co się pojawiły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 21:10
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Ja nawet nie czytam ani objawów ciąży ani co wolno w ciąży itp bo bym chyba na wstępie ocipiała 😉
Dokładnie tak. Wystarczy unikać spożywania alkoholu, palenia papierosów, brać witaminy i luz bluzNera1986 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Nera1986 wrote:Zresztą wszystkie objawy które dziewczyny wymieniają ja mam w fazie lutealnej 🤣 także dla mnie chyba brak objawów to objaw będzie ewentualnie te nowości co się pojawiły
Niestety, ale po części u mnie też tak jest. Wymioty, nudności, obrzmiałe piersi, zachcianki, itp itp i co? i ciota przyszla. Miałam tak charakterystyczne objawy, że juz naprawdę myślalam,że się udało. Ale lepiej nic sobie nie wmawiać i nie wyolbrzymiać, bo poźniej rozczarowanie jest najgorszeNera1986 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Bo póki co podchodzę bardziej na luzie ze staraniami a chce dać czas organizmowi żeby mógł wrócić do normy. Niestety anty konty bardzo zle wpływają na mój organizm... Od lipca chcemy się mocniej zaczac starać. Więc do tego czasu chce się wstrzymać. No ten inofolic zacznę pić w tym cyklu. Może jutro go kupię
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Muki85 wrote:Witam Was wszystkie Staraczki i już zafasolkowane 😁
Ja jeszcze w wieku nastoletnim z siostrami zrobiłyśmy sobie taką wróżbę I pamiętam, że zawsze wychodziło mi, że będę mieć pięcioro dzieci 😲 Jak na razie mam prawie 34 lata i dzieciaczków brak 🙁. No ale kto wie, trochę czasu jeszcze mam. Pozdrawiam
Cześć Muki
Z Twojego opisu widzę, ze jesteśmy na tym samym etapie cyklu
Tez 16.03 miałam zastrzyk z pregnylu. Jak się czujesz? Kiedy testujesz?
Powiedz proszę jak wyglądały wcześniejsze stymulowane cykle?
Ja jestem na 1 stymulacji
-
adelaa wrote:Internety twierdzą, że kot może się zarazić tym pierwotniakiem gryząc myszy,ogólnie przebywając na dworze, więc chyba możemy być spokojne. Ponoć również trzeba uważać na surowe mięso, bo mogą też zawierać tego wirusa, czy jak to tam.
Eeee to mój Hrabia już mnie pozarażał wszystkim co się dało także luz Tak jak piszecie, nie ma co się stresować na zapas
A no właśnie tych wszystkich zakazów i nakazów to chyba dużo jest nie? Serio nie można pić kawy w ciąży? a herbata zielona? też czytałam, że max 2 na dzień... Ja piernicze, strach się bać...
Kochane już z dziećmi obalałyście jakieś mity?
Moja przyjaciółka jest w ciąży i ani kawy nie pije ani nawet siatki z zakupami nie weźmie no bo nosić nie można... Na prawdę tak jest?
A mnie zaczął napitalać lewy jajnik aaaał -.- czyżby owulacja?adelaa lubi tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka Amelka
-
Mishigami00 wrote:Eeee to mój Hrabia już mnie pozarażał wszystkim co się dało także luz Tak jak piszecie, nie ma co się stresować na zapas
A no właśnie tych wszystkich zakazów i nakazów to chyba dużo jest nie? Serio nie można pić kawy w ciąży? a herbata zielona? też czytałam, że max 2 na dzień... Ja piernicze, strach się bać...
Kochane już z dziećmi obalałyście jakieś mity?
Moja przyjaciółka jest w ciąży i ani kawy nie pije ani nawet siatki z zakupami nie weźmie no bo nosić nie można... Na prawdę tak jest?
A mnie zaczął napitalać lewy jajnik aaaał -.- czyżby owulacja?
Hmm.. Moja kuzynka będąc w ciąży jedna dziennie kawkę wypiła i dzidzia urodziła się zdrowa. nie bierz tak wszystkiego do siebie co ci powie lekarz/internet bo na końcu wszystkie ocipiejemy tak jak Nera napisała
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Ja już dzisiaj ocipiałam prawie , bo dosyć że ten jajnik mnie lekko poboluje to jeszcze bóle podbrzusza miałam, takie ciągnące. 🤷♀️ Jutro wezmę i zadzwonię jeszcze raz do tych ginekologów i najpierw do swojej, bo naprawdę nie wytrzymam🤦♀️Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Hmm.. Moja kuzynka będąc w ciąży jedna dziennie kawkę wypiła i dzidzia urodziła się zdrowa. nie bierz tak wszystkiego do siebie co ci powie lekarz/internet bo na końcu wszystkie ocipiejemy tak jak Nera napisała
Nie ja nie biorę do siebie tego :p tylko się tak zastawiam jak to faktycznie jest
A Ty mas teraz Adela jakoś owulkę czy już po?28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Też jestem zdania że nie ma co przesadzać, ciąża to nie choroba ale wiadomo że na pewne rzeczy trzeba bardziej uważać ale bez przesady znowu
Dziewczyny jestem 1 albo 2 dni po ovu a dziś mam szyjke strasznie nisko i jakoś dziwnie opuchnięta tak że ledwo mogę palca włożyć żeby zbadać. Czym to może być spowodowane?🤔 -
katarynka9595 wrote:Też jestem zdania że nie ma co przesadzać, ciąża to nie choroba ale wiadomo że na pewne rzeczy trzeba bardziej uważać ale bez przesady znowu
Dziewczyny jestem 1 albo 2 dni po ovu a dziś mam szyjke strasznie nisko i jakoś dziwnie opuchnięta tak że ledwo mogę palca włożyć żeby zbadać. Czym to może być spowodowane?🤔 -
katarynka9595 wrote:Też jestem zdania że nie ma co przesadzać, ciąża to nie choroba ale wiadomo że na pewne rzeczy trzeba bardziej uważać ale bez przesady znowu
Dziewczyny jestem 1 albo 2 dni po ovu a dziś mam szyjke strasznie nisko i jakoś dziwnie opuchnięta tak że ledwo mogę palca włożyć żeby zbadać. Czym to może być spowodowane?🤔
Niestety nie pomogę, bo moja szyjka robi co chce raz w górze raz w dole swoim życiem żyje 😂28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
adelaa wrote:Hmm.. Moja kuzynka będąc w ciąży jedna dziennie kawkę wypiła i dzidzia urodziła się zdrowa. nie bierz tak wszystkiego do siebie co ci powie lekarz/internet bo na końcu wszystkie ocipiejemy tak jak Nera napisała
Ja to sie śmiałam z niektórych zakazów...np ze pasztetu nie powinno sie jesc bo pasztet ma duzo wit a zeby nie przedawkowac 🤣... no prosze to ile tego pasztetu trzeba zjesc jak tam jest mniej 0.001% tej wit w skladzie.
Jesli kobieta dobrze sie czuje . Nie ma dolegliwosci. Chorob wspolistniejacych. Czy nie ma poronien za soba czy ciaz skomplikowanych to jak najbardziej moze normalbe zycie prowadzic tylko zaleca sie baczne obserwowanie siebie. I szybka reakcja gdy cos nie tak. Jedna podniesie 5 kg i wyladuje na ip z plamieniami inna bedzie swoje 15kg dziecko podnosic i nic sie nie stanie...nie ma jednego przeposu na sukces
Choc to tez jest dobry czas zeby siebie porozpieszczac troche. Spac tyle ile sie chce. Robic to co sie lubi etc..