X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Duphaston to syntetyczny progesteron, który wywołuje miesiączkę, a w przypadku ciąży podtrzymuje ją

i bierze się go w przypadku stwierdzenia złego poziomu progesteronu? jeśli jest go za mało może dojść do poronienia samoistnego i nawet nie wiemy ze byłyśmy we wczesnej ciąży a objawy już zaczynałyśmy odczuwać?

• DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewuszki, ja już po wizycie u lekarza. Mam mieszane uczucia i nie wiem co myśleć. Mianowicie na usg lekarz już nic nie widzi, nie może stwierdzić czy była owulacja, czy też nie. Cykle 31-32 dniowe, dzisiaj mój 19 dc, według kalendarzyka owulację powinnam mieć wczoraj, według ovu owulację miałam 3 dni temu, test pozytywny wyszedł mi przedwczoraj, więc sama nie wiem co myśleć, a 3 dni temu właśnie miałam okropny ból podbrzusza jak chodziłam to bolało i kłucie miałam i śluz pomarańczowy taki lekko zabarwiony krwią. Lekarz stwierdził, że jeżeli miałam 3 dni temu to mogło tak być, endometrium mam 14 mm, więc teoretycznie owulacja mogła mieć miejsce, bo jakby nie było to mówił, że wynosiłoby ok 10 mm. Zastanawiam się czy to nie cykl bezowulacyjny. W przyszłym miesiącu będziemy mi dokładnie sprawdzać owulację, jak będzie ok, to zbadamy mi jajowody, a malzowi nasienie, a jeżeli nie będę miała owulacji to będziemy stymulować cykl. Jeszcze jedno mnie zastanawia, w tamtym cyklu ovu wyznaczyło mi owulację w 20 dc, a na usg w 17 pęcherzyk miał 20 mm i owulację właśnie miałam mieć w 18-19 DC a dzisiaj wychodzi że jeżeli miałam owulację to w 16 dc, załamana jestem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb006e4952e1.jpg

Tu wam wstawiam moje owulacyjne. Od dołu jest w wczoraj, drugi od dołu jest z przed 2 dni a trzeci od dolu jest z przed 3 dni.

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka mnie to się wydaje ze my tu testy, badanie, rozmyślanie, stresy, a nasz organizm robi nas w konia i robi jak mu się chce 😜 wydaje Ci się ze jesteś w ciąży bo wszystko na to wskazywało a tu dupa zbita. Wydaje Ci się ze na bank nie będzie nic z tego a tu cud. Pisze na podstawie tego co dziewczyny opisywały.

Wydaje mi się ze to w tym tkwi sedno, żeby odpuścić - pytanie czy się da 😜 skoro się tak bardzo chce 😉

skoro patole rozmnażają się bez problemu - dlaczego my nie możemy? bo oni maja w dupie, wręcz nie chcą. ich nie blokuje coś takiego jak ROZUM

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam przed chwila owulaka. Negatywny, bardzo delikatna druga kreska.
    Ciążowy, negatywny. Nawet nie ma gdzie się doszukiwać cienia.
    Oba o czułości 25. Zrobiłam takie, bo pink testy trzymam w razie gdyby okres się spóźniał :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to te pink testy są takie nadzwyczajne? 😈

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam żel conceive plus z aplikatorem. Słyszałam o nich dużo dobrych opinii. Co prawda w dni płodne mam sporo śluzu i od 2 miesięcy tez wspomagam się wiesiołkiem. Myśle, ze nie zaszkodzi spróbować :)
    Mąż tez łyka wiesiołka i zen szen.

p19ucsqvrm65zofq.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    a to te pink testy są takie nadzwyczajne? 😈

Na kilku wątkach widziałam ze dziewczyny polecały. Tak samo jak te clearblue.
    Te co mam maja czułość 10.

p19ucsqvrm65zofq.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde musze mojego faceta namówić na jakieś suplementy i witaminki.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Kurde musze mojego faceta namówić na jakieś suplementy i witaminki.

Moja gin poleciła podawać mężowi Androvit Plus 😈

• adaska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    Moja gin poleciła podawać mężowi Androvit Plus 😈
    Zaraz sprawdzę co to i każde mu jutro kupić jak będzie w aptece 😁 dzięki 😘

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• adaska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    i bierze się go w przypadku stwierdzenia złego poziomu progesteronu? jeśli jest go za mało może dojść do poronienia samoistnego i nawet nie wiemy ze byłyśmy we wczesnej ciąży a objawy już zaczynałyśmy odczuwać?
    To zależy od diagnozy postawionej przez lekarza moim zdaniem. Mi poprzedni ginekolog dał dupka od 16-25dc na „uregulowanie” miesiączek. Ale średnio to działało w moim przypadku.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaska szacun za cierpliwość
    Bol brzucha jak na @ jest również objawem ciąży, płacz jak Pms, to również może być objaw ciąży;-)
    Trzymam mocno kciuki!!

Nera u mnie ciężko określić długość cykli bo przedłużam je luteina bez niej było by myślę maks 24 dni ;-)

Tymaczasem ja w kuchni robię pancakes odkąd się nauczyłam często goszczą w mojej kuchni , jeszcze na to masełko i syrop klonowy mmmm pychotka ;-)

Nera1986 lubi tę wiadomość

• adaska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka uszy do góry :) czasami organizm robi nas w konia. Tak jak mnie aktualnie teraz 😂
    Z tego co pamietam to Edytka z naszej grupy miała cykl bezowulacyjny a dzisiaj ma maluszka w brzuszku :)
    Co ma być to będzie 😘

DzulkaJ, listek’ lubią tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• adaska Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Adaska szacun za cierpliwość
    Bol brzucha jak na @ jest również objawem ciąży, płacz jak Pms, to również może być objaw ciąży;-)
    Trzymam mocno kciuki!!

Nera u mnie ciężko określić długość cykli bo przedłużam je luteina bez niej było by myślę maks 24 dni ;-)

Tymaczasem ja w kuchni robię pancakes odkąd się nauczyłam często goszczą w mojej kuchni , jeszcze na to masełko i syrop klonowy mmmm pychotka ;-)

Anetka jest ciężko ale życie nauczyło, ze nie wooolno sobie do głowy wbijać :) jutro pójdę na badanie K będę wiedziała na czym stoję.
    Poza tym sprawiałaś, ze zgłodniałam! Naszła mnie ochota na brzoskwinie z puszki ❤️ Lecę do kuchni!

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021

• Martys92 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek’ wrote:
    Napisał ze trochę niskie ale nie jest to jakiś duży problem, najlepiej jakby było 0,5. Może masz za duża dawkę leku? Leczysz się czy dopiero się diagnozujesz?
    Leczyłam się w tamtym roku.Choroba grasbasedowa ale wyleczyłam. I nadczynność tarczycy...

c55fyx8djqdgl5at.png
  • Martys92 Przyjaciółka

Wysłany: 29 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jeszcze tym razem mogę zapomnieć o rodzeństwie dla mojego syna 😢 może powiecie mi coś dla otuchy..

c55fyx8djqdgl5at.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Dzulka uszy do góry :) czasami organizm robi nas w konia. Tak jak mnie aktualnie teraz 😂
    Z tego co pamietam to Edytka z naszej grupy miała cykl bezowulacyjny a dzisiaj ma maluszka w brzuszku :)
    Co ma być to będzie 😘
    Ja się nie nastawiam, chciałabym, aby się okazało, że jednak owulacje mam, to już zawsze jakiś plus 😉

Listek to właśnie prawda, jak się nie chce to rodzą na potęgę, a jak się chcę to są problemy 😉 ja żałuje, że kiedyś użyłam slowa 'staramy sie' , może bez tego byłoby łatwiej zajść 😀 chociaż w tym cyklu serio na spokojnie było, tyle co temp mierzyłam i owulacyjne, nawet nacisku na seks nie było, ani mierzenia szyjki itp. alko i cuda na kiju, a tu takie walki hehe

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Hejo dziewuszki, ja już po wizycie u lekarza. Mam mieszane uczucia i nie wiem co myśleć. Mianowicie na usg lekarz już nic nie widzi, nie może stwierdzić czy była owulacja, czy też nie. Cykle 31-32 dniowe, dzisiaj mój 19 dc, według kalendarzyka owulację powinnam mieć wczoraj, według ovu owulację miałam 3 dni temu, test pozytywny wyszedł mi przedwczoraj, więc sama nie wiem co myśleć, a 3 dni temu właśnie miałam okropny ból podbrzusza jak chodziłam to bolało i kłucie miałam i śluz pomarańczowy taki lekko zabarwiony krwią. Lekarz stwierdził, że jeżeli miałam 3 dni temu to mogło tak być, endometrium mam 14 mm, więc teoretycznie owulacja mogła mieć miejsce, bo jakby nie było to mówił, że wynosiłoby ok 10 mm. Zastanawiam się czy to nie cykl bezowulacyjny. W przyszłym miesiącu będziemy mi dokładnie sprawdzać owulację, jak będzie ok, to zbadamy mi jajowody, a malzowi nasienie, a jeżeli nie będę miała owulacji to będziemy stymulować cykl. Jeszcze jedno mnie zastanawia, w tamtym cyklu ovu wyznaczyło mi owulację w 20 dc, a na usg w 17 pęcherzyk miał 20 mm i owulację właśnie miałam mieć w 18-19 DC a dzisiaj wychodzi że jeżeli miałam owulację to w 16 dc, załamana jestem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb006e4952e1.jpg

Tu wam wstawiam moje owulacyjne. Od dołu jest w wczoraj, drugi od dołu jest z przed 2 dni a trzeci od dolu jest z przed 3 dni.
    Nie patrz na ovu jak wyznaczył bo oszukuje. Ja miałam w poprzednim owulacje 13.03 potwierdzoną monitoringiem (11.03 wieczorem pecherzyki mialy 21mm) a ovu uparł się, że 11.03 była więc ustawiłam sobie sama oznaczenie. Moim zdaniem owulacje miałaś 18 dc. Jaki masz teraz śluz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:06

DzulkaJ lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez obecny cykl tuptam że spokojem bez testów owulacyjnych, badania szyjki ,monitoringu a nawet chyba raczej bez mierzenia temperatury . Będzie ochota to serducha wpadnie. Nie będzie to jeszcze wiele cykli przede mną. Nie wiem tylko po co wykupiłam Premium 🤣

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 29 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Nie patrz na ovu jak wyznaczył bo oszukuje. Ja miałam w poprzednim owulacje 13.03 potwierdzoną monitoringiem (11.03 wieczorem pecherzyki mialy 21mm) a ovu uparł się, że 11.03 była więc ustawiłam sobie sama oznaczenie. Moim zdaniem owulacje miałaś 18 dc. Jaki masz teraz śluz?
    Wczoraj by był 18 dc, więc lekarz dzisiaj by coś widział, a zupełnie nic nie było, jeżeli owulacja była to właśnie wtedy kiedy ovue wyznaczył owulację czyli 3 dni temu, albo w ogóle nie było owulacji. Śluz wodnisty ale już mleczny.

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ