Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Duphaston to syntetyczny progesteron, który wywołuje miesiączkę, a w przypadku ciąży podtrzymuje ją
i bierze się go w przypadku stwierdzenia złego poziomu progesteronu? jeśli jest go za mało może dojść do poronienia samoistnego i nawet nie wiemy ze byłyśmy we wczesnej ciąży a objawy już zaczynałyśmy odczuwać? -
Hejo dziewuszki, ja już po wizycie u lekarza. Mam mieszane uczucia i nie wiem co myśleć. Mianowicie na usg lekarz już nic nie widzi, nie może stwierdzić czy była owulacja, czy też nie. Cykle 31-32 dniowe, dzisiaj mój 19 dc, według kalendarzyka owulację powinnam mieć wczoraj, według ovu owulację miałam 3 dni temu, test pozytywny wyszedł mi przedwczoraj, więc sama nie wiem co myśleć, a 3 dni temu właśnie miałam okropny ból podbrzusza jak chodziłam to bolało i kłucie miałam i śluz pomarańczowy taki lekko zabarwiony krwią. Lekarz stwierdził, że jeżeli miałam 3 dni temu to mogło tak być, endometrium mam 14 mm, więc teoretycznie owulacja mogła mieć miejsce, bo jakby nie było to mówił, że wynosiłoby ok 10 mm. Zastanawiam się czy to nie cykl bezowulacyjny. W przyszłym miesiącu będziemy mi dokładnie sprawdzać owulację, jak będzie ok, to zbadamy mi jajowody, a malzowi nasienie, a jeżeli nie będę miała owulacji to będziemy stymulować cykl. Jeszcze jedno mnie zastanawia, w tamtym cyklu ovu wyznaczyło mi owulację w 20 dc, a na usg w 17 pęcherzyk miał 20 mm i owulację właśnie miałam mieć w 18-19 DC a dzisiaj wychodzi że jeżeli miałam owulację to w 16 dc, załamana jestem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb006e4952e1.jpg
Tu wam wstawiam moje owulacyjne. Od dołu jest w wczoraj, drugi od dołu jest z przed 2 dni a trzeci od dolu jest z przed 3 dni.❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
nick nieaktualnyDzulka mnie to się wydaje ze my tu testy, badanie, rozmyślanie, stresy, a nasz organizm robi nas w konia i robi jak mu się chce 😜 wydaje Ci się ze jesteś w ciąży bo wszystko na to wskazywało a tu dupa zbita. Wydaje Ci się ze na bank nie będzie nic z tego a tu cud. Pisze na podstawie tego co dziewczyny opisywały.
Wydaje mi się ze to w tym tkwi sedno, żeby odpuścić - pytanie czy się da 😜 skoro się tak bardzo chce 😉
skoro patole rozmnażają się bez problemu - dlaczego my nie możemy? bo oni maja w dupie, wręcz nie chcą. ich nie blokuje coś takiego jak ROZUM -
Zrobiłam przed chwila owulaka. Negatywny, bardzo delikatna druga kreska.
Ciążowy, negatywny. Nawet nie ma gdzie się doszukiwać cienia.
Oba o czułości 25. Zrobiłam takie, bo pink testy trzymam w razie gdyby okres się spóźniał -
nick nieaktualny
-
Kupiłam żel conceive plus z aplikatorem. Słyszałam o nich dużo dobrych opinii. Co prawda w dni płodne mam sporo śluzu i od 2 miesięcy tez wspomagam się wiesiołkiem. Myśle, ze nie zaszkodzi spróbować
Mąż tez łyka wiesiołka i zen szen.
-
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:Moja gin poleciła podawać mężowi Androvit Plus 😈👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
listek’ wrote:i bierze się go w przypadku stwierdzenia złego poziomu progesteronu? jeśli jest go za mało może dojść do poronienia samoistnego i nawet nie wiemy ze byłyśmy we wczesnej ciąży a objawy już zaczynałyśmy odczuwać?
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
nick nieaktualnyAdaska szacun za cierpliwość
Bol brzucha jak na @ jest również objawem ciąży, płacz jak Pms, to również może być objaw ciąży;-)
Trzymam mocno kciuki!!
Nera u mnie ciężko określić długość cykli bo przedłużam je luteina bez niej było by myślę maks 24 dni
Tymaczasem ja w kuchni robię pancakes odkąd się nauczyłam często goszczą w mojej kuchni , jeszcze na to masełko i syrop klonowy mmmm pychotkaNera1986 lubi tę wiadomość
-
Dzulka uszy do góry czasami organizm robi nas w konia. Tak jak mnie aktualnie teraz 😂
Z tego co pamietam to Edytka z naszej grupy miała cykl bezowulacyjny a dzisiaj ma maluszka w brzuszku
Co ma być to będzie 😘DzulkaJ, listek’ lubią tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Anetka32 wrote:Adaska szacun za cierpliwość
Bol brzucha jak na @ jest również objawem ciąży, płacz jak Pms, to również może być objaw ciąży;-)
Trzymam mocno kciuki!!
Nera u mnie ciężko określić długość cykli bo przedłużam je luteina bez niej było by myślę maks 24 dni
Tymaczasem ja w kuchni robię pancakes odkąd się nauczyłam często goszczą w mojej kuchni , jeszcze na to masełko i syrop klonowy mmmm pychotka
Anetka jest ciężko ale życie nauczyło, ze nie wooolno sobie do głowy wbijać jutro pójdę na badanie K będę wiedziała na czym stoję.
Poza tym sprawiałaś, ze zgłodniałam! Naszła mnie ochota na brzoskwinie z puszki ❤️ Lecę do kuchni!
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
listek’ wrote:Napisał ze trochę niskie ale nie jest to jakiś duży problem, najlepiej jakby było 0,5. Może masz za duża dawkę leku? Leczysz się czy dopiero się diagnozujesz?
-
adaska wrote:Dzulka uszy do góry czasami organizm robi nas w konia. Tak jak mnie aktualnie teraz 😂
Z tego co pamietam to Edytka z naszej grupy miała cykl bezowulacyjny a dzisiaj ma maluszka w brzuszku
Co ma być to będzie 😘
Listek to właśnie prawda, jak się nie chce to rodzą na potęgę, a jak się chcę to są problemy 😉 ja żałuje, że kiedyś użyłam slowa 'staramy sie' , może bez tego byłoby łatwiej zajść 😀 chociaż w tym cyklu serio na spokojnie było, tyle co temp mierzyłam i owulacyjne, nawet nacisku na seks nie było, ani mierzenia szyjki itp. alko i cuda na kiju, a tu takie walki hehe❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
DzulkaJ wrote:Hejo dziewuszki, ja już po wizycie u lekarza. Mam mieszane uczucia i nie wiem co myśleć. Mianowicie na usg lekarz już nic nie widzi, nie może stwierdzić czy była owulacja, czy też nie. Cykle 31-32 dniowe, dzisiaj mój 19 dc, według kalendarzyka owulację powinnam mieć wczoraj, według ovu owulację miałam 3 dni temu, test pozytywny wyszedł mi przedwczoraj, więc sama nie wiem co myśleć, a 3 dni temu właśnie miałam okropny ból podbrzusza jak chodziłam to bolało i kłucie miałam i śluz pomarańczowy taki lekko zabarwiony krwią. Lekarz stwierdził, że jeżeli miałam 3 dni temu to mogło tak być, endometrium mam 14 mm, więc teoretycznie owulacja mogła mieć miejsce, bo jakby nie było to mówił, że wynosiłoby ok 10 mm. Zastanawiam się czy to nie cykl bezowulacyjny. W przyszłym miesiącu będziemy mi dokładnie sprawdzać owulację, jak będzie ok, to zbadamy mi jajowody, a malzowi nasienie, a jeżeli nie będę miała owulacji to będziemy stymulować cykl. Jeszcze jedno mnie zastanawia, w tamtym cyklu ovu wyznaczyło mi owulację w 20 dc, a na usg w 17 pęcherzyk miał 20 mm i owulację właśnie miałam mieć w 18-19 DC a dzisiaj wychodzi że jeżeli miałam owulację to w 16 dc, załamana jestem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb006e4952e1.jpg
Tu wam wstawiam moje owulacyjne. Od dołu jest w wczoraj, drugi od dołu jest z przed 2 dni a trzeci od dolu jest z przed 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2019, 20:06
DzulkaJ lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja przez obecny cykl tuptam że spokojem bez testów owulacyjnych, badania szyjki ,monitoringu a nawet chyba raczej bez mierzenia temperatury . Będzie ochota to serducha wpadnie. Nie będzie to jeszcze wiele cykli przede mną. Nie wiem tylko po co wykupiłam Premium 🤣W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Nie patrz na ovu jak wyznaczył bo oszukuje. Ja miałam w poprzednim owulacje 13.03 potwierdzoną monitoringiem (11.03 wieczorem pecherzyki mialy 21mm) a ovu uparł się, że 11.03 była więc ustawiłam sobie sama oznaczenie. Moim zdaniem owulacje miałaś 18 dc. Jaki masz teraz śluz?❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
Starania od 11.2018 r. z przerwami