Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Listek to jest test o czułości 10uml więc do 3 dni nawet potrafi pokazywać pik bowiem lh szczytowego stężenia wynosi ok 30-50uml .Ja testy które robię mam pik dosłownie "chwilę" i się zmywa (ta chwila to kilka h)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:29
listek’ lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Listek to jest test o czułości 10uml więc do 3 dni nawet potrafi pokazywać pik bowiem lh szczytowego stężenia wynosi ok 30-50uml .Ja testy które robię mam pik dosłownie "chwilę" i się zmywa (ta chwila to kilka h)
Czyli na podstawie tego testu ciężko stwierdzić kiedy był ten moment ? a jakich to testów używasz i gdzie je można kupić? 🤗
ps.DZIEKUJĘ za odpowiedź 😘 co my byśmy tu bez Ciebie zrobiły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:34
-
listek’ wrote:Czyli na podstawie tego testu ciężko stwierdzić kiedy był ten moment ? a jakich to testów używasz i gdzie je można kupić? 🤗
ps.DZIEKUJĘ za odpowiedź 😘 co my byśmy tu bez Ciebie zrobiły?
dodatniego z allegro) Mnie np w poprzednim cyklu testy allegro wcale nie pokazały pozytywu A potwierdzona usg. Natomiast L-CHECK-1 midstream (40zl 5szt) pokazaływieczorem słabo,następnego dnia o 8 mega pozytyw , o 10:20 już po piku (11.03) a 13.03 owulacja i by się zgadzało bo zawsze trzeci dzień po teście mam skok .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:39
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Dodam ,że te testy wykrywają szczytowe stężenie i łatwo ominąć. Robię je z porannego drugiego moczu ( 10ml nawet) I wieczorem w odstępie 12h
To strumieniowy ale ja zanurzam w pojemniku . I jeszcze jedno -wynik tego testu jest pozytywny tylko wtedy gdy testowa mocniejsza od kontrolnejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:44
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnytak na prawdę wyglada na to ze w okolicach tych pozytywów przytulać się z szanownym małżonkiem codziennie?
ja przez silne leki miałam pod koniec zeszłego roku zafajdany cykl i nie czułam nic, teraz mam wrażenie ze się uczę siebie na nowo 😜
a masz jakieś sygnały od organizmu o tym ze ta owulacja jest? i to pobolewanie to jest jak pęcherzyk pęka? czy jak? -
listek’ wrote:tak na prawdę wyglada na to ze w okolicach tych pozytywów przytulać się z szanownym małżonkiem codziennie?
ja przez silne leki miałam pod koniec zeszłego roku zafajdany cykl i nie czułam nic, teraz mam wrażenie ze się uczę siebie na nowo 😜
a masz jakieś sygnały od organizmu o tym ze ta owulacja jest? i to pobolewanie to jest jak pęcherzyk pęka? czy jak?
Lekarz powiedział mi coś co do głowy mi nie przyszło. Na pierwszej wizycie zadał pytanie: czuje pani ból owulacyjny? Na co ja ,że nie i dlatego tu jestem. A on - nie koniecznie pani musi odczuwać ból jajników bo równie dobrze może to być ból/klucie w sutkach . Dzień po usg o godz 12 miałam mega kłucie w skutkach a następnego dnia po godz 12 śluz już ten mniej płody. O godz 18 brak pęcherzyka i potwierdzona owulacja. Także poluje na Klucie skutków bo być może to zbieg okoliczności ale równie dobrze nie koniecznieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:55
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Co do pozytywnych testów jeśli serducho było i na drugi dzień wyjdzie pozytywny test to ja bym ominęła ten dzień i na drugi z rana (by zachować jednak tą odległość co drugi dzien) ale wszystko zależy od śluzu bo jak jest ślisko i śluz jak białko jaja to nie czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 22:54
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Co do pozytywnych testów jeśli serducho było i na drugi dzień wyjdzie pozytywny test to ja bym ominęła ten dzień i na drugi z rana (by zachować jednak tą odległość co drugi dzien) ale wszystko zależy od śluzu bo jak jest ślisko i śluz jak białko jaja to nie czekam
nie widzę u mnie tego śluzu na zewnątrz, wczoraj i przedwczoraj było dużo i na zewnątrz ale taki rozciągliwy tyko ze taki mleczny a dziś to susza na zewnątrz
ale gin powiedziała mi ze jak jest częste serduszkowanie to to ciężko rozróżnić bo jest wymieszane z armią żołnierzyków 😏 -
nick nieaktualny
-
listek’ wrote:nie widzę u mnie tego śluzu na zewnątrz, wczoraj i przedwczoraj było dużo i na zewnątrz ale taki rozciągliwy tyko ze taki mleczny a dziś to susza na zewnątrz
ale gin powiedziała mi ze jak jest częste serduszkowanie to to ciężko rozróżnić bo jest wymieszane z armią żołnierzyków 😏)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2019, 23:00
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Mery mam nadzieję zw jutro neurolog ci przyjmie bo ile czasu można się męczyć no i mam nadzieję że @ przyjdzie tak jak planujesz 😊
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Nie miałam kiedy tutaj wejść i z wami pisać, praktycznie cały weekend spędziłam z mężem.
U mnie nadal nie ma dni płodnych na to wychodzi.. widzę białe plamki, a po sprawdzeniu śluz jest albo wodnisty albo lepki..
Jutro jeśli dam radę to poczytam o czym pisałyście, bo jest tego naprawdę dużo.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Dziewczyny... Nie mierzyłam wcześniej temperatury, także jest mi ciężko teraz cokolwiek powiedzieć.
Ile dni przed okresem spada temperatura? Zawsze w dniach płodnych i podczas owulacji musi być 37?czytalam, że kobiety czasem w dniu owulacji i podczas ciąży maja po 36,1 stopni i to ich najwyższą tempka w pochwie, a normalnie maja 35,6,35,7. Ja sobie zmierzylam na początku marca bodajże 3 razy i to było chwilę po owulacji i miałam 36,4. Słyszałam, że temperatura spada przed miesiączką. I przed miesiączką miałam już 36,2 i chyba wtedy wam pisałam, że tempka nawet się zmniejszyła. Dzisiaj od razu zmierzyłam rano i miałam 36,46. Wydaje mi się, ze to moja najwyższa temperatura. Zobaczę jak to będzie wyglądać w kolejnych dniach, choć mój błąd, że nie mierzyłam wcześniej. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy mam dni płodne. Mam cały czas wodnisty śluz teraz. Od kleistego i lepkiego po wodnisty teraz. 🤔 Być może u mnie śluz plodny to wodnisty, bo każda z nas jest inna.. Ale no nie wiem, zobaczę co będzie dalej. Słyszałam coś o dodawaniu paru kresek do temperatury. O co w tym chodzi? Ile trzeba doliczyć i w jakim momencie?
A u was jak tam?Jaką macie pogodę? Bo u mnie jest pięknie, aż chce się żyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2019, 07:26
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
katarynka9595 wrote:Adelaa śluz wodnisty to właśnie płodny
Poważnie? Szczerze? Nie wiedziałam.. Myślałam, że tylko występuje zazwyczaj przeźroczysty i rozciągliwy🤔Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:Poważnie? Szczerze? Nie wiedziałam.. Myślałam, że tylko występuje zazwyczaj przeźroczysty i rozciągliwy🤔
Tak
Gdzieś czytałam że śluz płodny wystarczy że ma tylko jedną cechę z przeźroczysty, wodnisty lub rozciągliwy i uznaje się go jako płodny
Ja w tym cyklu miałam tylko wodnisty, a w poprzednim rozciągliwyadelaa lubi tę wiadomość