Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdelaa musisz się po prostu zrelaksować. Są różne sposoby - kąpiel, ulubiona czekolada, film, wino. Ja niestety nie mogę tego ostatniego z powodu zastrzyków i leków na kręgosłup. A też myślę, że przy lekach które mam przepisane od ginekolog, to powinnam zrezygnować całkiem
wiadomo że do czasu ciąży tego nie zrobię
Czasami mam taką atmosferę w pracy, że muszę się odstresować, a że nie palę to dla odmiany się napije winka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:49
adelaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Adela jak wynik testu? Ja teraz jak dostałam okres to myślałam że jakiś dziwny z początku i cóż zrobiłam nawet dwa testy i chociaż wiedziałam że nie ma ciąży. I nowy cykl:) masia Tobie bardzo gratuluje:) a bierzesz luteinę? Ja aż nie mam takiego parcia. Mam synka i core która czasami też mi da
Właśnie kurczę nie biorę luteiny bo mi nie zalecił mój lekarz a tak nawet słyszałam ze po poronieniu powinno się przyjmować coś na początku kolejnej ciążyno nic... jeśli tylko @ nie przyjdzie to mam nadzieje ze mój ginekolog mnie szybko przyjmie i nie będę musiała się długo niepotrzebnie stresować
trzymajcie za mnie kciuki!
-
nick nieaktualny
-
Masia wrote:Właśnie kurczę nie biorę luteiny bo mi nie zalecił mój lekarz a tak nawet słyszałam ze po poronieniu powinno się przyjmować coś na początku kolejnej ciąży
no nic... jeśli tylko @ nie przyjdzie to mam nadzieje ze mój ginekolog mnie szybko przyjmie i nie będę musiała się długo niepotrzebnie stresować
trzymajcie za mnie kciuki!
pewnie jak mu dasz znać szybciej cie przyjmie i coś przepisze
Masia lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
A u mnie zaczął się festiwal objawów ciążowych...
Oprócz dziwnego epizodu z uczuciem gorąca w nocy, od 2 dni kilka razy dziennie swędzą mnie sutki, dziś mam lekko wrażliwe sutki, a przed chwilą przez moment czułam lekkie kłucie w eeee spojeniu łonowym? Nawet nie wiem jak to nazwać, tak bardzo nisko w podbrzuszu. Ciekawe :p dziś 7dpo, jeśli byłaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 20:59
Starania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Gula wrote:A u mnie zaczął się festiwal objawów ciążowych...
Oprócz dziwnego epizodu z uczuciem gorąca w nocy, od 2 dni kilka razy dziennie swędzą mnie sutki, dziś mam lekko wrażliwe sutki, a przed chwilą przez moment czułam lekkie kłucie w eeee spojeniu łonowym? Nawet nie wiem jak to nazwać, tak bardzo nisko w podbrzuszu. Ciekawe :p dziś 7dpo, jeśli była)po postu często nasza psychika robi sobie z nas jaja...
Gula lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Atyde wrote:Gula mogą to być objawy ciąży , ale również objawy zbliżającej się miesiączki, zaburzeń itp itd. ( oczywiście z całego serca życzę Ci aby było to to pierwsze
)po postu często nasza psychika robi sobie z nas jaja...
chociaż Twoja historia tę nadzieję może dawać
ten cykl mam stymulowany clo i dupkiem
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
-
Nera1986 wrote:Gula życzę Ci z całego serducha by coś na rzeczy było .Ja w jedyny objaw jaki uwierzę u siebie to brak okresu i dwie GRUBE kreski na teście ciążowym
tak mi się przynajmniej wydaje
Nera1986 lubi tę wiadomość
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
-
jagodowamery wrote:Adelaa musisz się po prostu zrelaksować. Są różne sposoby - kąpiel, ulubiona czekolada, film, wino. Ja niestety nie mogę tego ostatniego z powodu zastrzyków i leków na kręgosłup. A też myślę, że przy lekach które mam przepisane od ginekolog, to powinnam zrezygnować całkiem
wiadomo że do czasu ciąży tego nie zrobię
Czasami mam taką atmosferę w pracy, że muszę się odstresować, a że nie palę to dla odmiany się napije winka
ponoć od czasu do czasu dobrze jest wypić lampke wina w ciąży.Tak slyszalam.
Jak bierzesz leki to może lepiej nie pij, żebyś nie miała żadnych skutków ubocznych później
A ja teraz ani palenie, ani wino, czekolada mnie ratuje.Tylko u mnie teraz ciężko się zrelaksować, bo mam kłucia macicy i skurcze, wezmę nospę, a jak nie pomoże to mąż po karetkę zadzwoni, bo coraz bardziej sie zginam... Coraz gorzej, a zaczęło się od lewego jajnika, zaczął kłuć, boleć, teraz jeszcze prawy :'( tragedia. Teraz już ledwo żyję, nie wiem co bedzie dalej w tą noc. Mam nadzieje, ze mi przejdzie.
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Adelaa podczytuje komentarze ale nawet komentować nie mam ochoty bo co napisać...- nikt z dziewczyn na Ciebie nie naskakuje ale nie dziw się różnych reakcji .Pierw nakręciłaś się na ciążę chociaż objawy same za siebie mówiły .Później ,że wrzucasz na luz i faktycznie psychika/hormony płatają figle,później ,że masz torbiel na jajniku chyba ,później że mogłaś zrobić bete bo mama powiedziała Ci ,że mogłaś być w ciąży ,później znów ,że luzujesz . Następnie oczekiwanie na dni płodne , brak śluzu i o ile nie pomieszałam to ,że może jest bezowulacyjny bo śluzu płodnego brak, później ,że się pojawił i u Ciebie płodny to wodnisty a za chwilę temat o ciąży ,że może to jednak ciąża bo cały czas masz wodnisty albo coś się dzieje niedobrego bo brzuch.... Jeśli nie wyluzujesz naprawdę to dziewczyno zrobisz sobie taką blokadę ,że lekarze Ci nie będą w stanie pomóc . Jesteś fajną dziewczyną i aż mi Ciebie szkoda ,że tak sama siebie gnębisz za przeproszeniem a wszystko to skutek wyczytywania różności w internecie .
... A test wyjdzie Ci o każdej porze bo "18 dni" fazy lutealnej dawno minęłyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 21:51
izka2503, Winter86 lubią tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyadelaa wrote:ponoć od czasu do czasu dobrze jest wypić lampke wina w ciąży.
Tak slyszalam.
Jak bierzesz leki to może lepiej nie pij, żebyś nie miała żadnych skutków ubocznych później
A ja teraz ani palenie, ani wino, czekolada mnie ratuje.Tylko u mnie teraz ciężko się zrelaksować, bo mam kłucia macicy i skurcze, wezmę nospę, a jak nie pomoże to mąż po karetkę zadzwoni, bo coraz bardziej sie zginam... Coraz gorzej, a zaczęło się od lewego jajnika, zaczął kłuć, boleć, teraz jeszcze prawy :'( tragedia. Teraz już ledwo żyję, nie wiem co bedzie dalej w tą noc. Mam nadzieje, ze mi przejdzie.
Mnie teraz łapią takie skurcze w dole brzucha i w okolicach macicy też, z powodu tak bardzo opóźnionego okresu... Na szczęście lub nieszczęście pije te saszetki nimesil na bóle kręgosłupa, więc na miesiaczkowe też działają. Nie wyobrażam sobie co by było gdybym nic nie wzięła. Jak w nocy mnie porządnie złapie, to wezmę apap extra i nospe też. Plecy mi dokuczają z drugiej strony. Jak w prawej łopatce mnie dźgało tak teraz i w lewej zaczęłoTakie uczucie rozpalania mam. Współczuję Tobie z powodu tego brzucha. Jednak nie podzielam zdania "Żaden ginekolog nie chciał mnie przyjąć". Mnie jakby tak "rozwalało" jajnik, to bym poszła jak najszybciej prywatnie czy na NFZ żeby USG zrobił. W ostateczności jedź na pogotowie.
-
adelaa wrote:ponoć od czasu do czasu dobrze jest wypić lampke wina w ciąży.
Tak slyszalam.
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyMasia - gratulacje ! mam nadzieje ze posypią nam się teraz fasolki jedna za druga tak ja Tobie! tego sobie życzymy ❤️
justina wrote:mam nadzieje, że bedzie dobrze! pomimo mojej choroby (wzjg) byłam pełna optymizmu, dopóki nie odnalazłam przed chwilą tutaj dziewczyny z moją chorobą którym się nie udaje ;( mocno posmutniałam. musze myslec pozytywnie.
nasza choroba nie ma tu nic do rzeczy 😉 najważniejsze żeby zajść w ciąże w remisjiMasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAdelaa, NERCIA ma tutaj dużo racji. Taki nawet niewielki ból może siać spustoszenie. Z jajnikami nie ma żartów. Myślę że jakby to była torbiel, o której myślisz i Ty to raczej byś już dawno wylądowała na izbie przyjęć. Torbiel jak się rozwija i "rosnie" to wtedy też boli. Nigdy nie miałam ale koleżanka jak miała to miała tak straszny ból, że pojechała na pogotowie. Powiedzieli że jeszcze moment chwila i byłoby po niej, bo jej pęknęła ta torbiel. Zareagowali błyskawicznie.
-
mnie mery pękła torbiel większa niż jajnik i żyję ale chodzi o sam fakt ,że skoro bardzo boli to należy to "zbadać".Tym bardziej jeśli chce się zostać mamą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 21:59
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nospa mi pomogła. Nie ma co dziewczyny, jutro z samego rana dzwonię do ginekolog i mówię jaka jest sytuacja i musi mnie przyjąć. Ja się męczyć nie będę. Nie straszcie mnie z tymi torbielami
((((
Przed chwilą miałam klucia i skurcze jelit a do tego doszły jajniki, a najbardziej ten lewy i środek macicy. Już po wszystkim.. Boże drogi, mam nadzieję, że to nic poważnego. Nie ma opcji, jutro muszę być przyjęta u ginekologa.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Hej dziewczyny, witam się tak późno, ale dzisiaj kompletnie brak czasu
Adela męczysz swoją psychikę, zamiast zrobić test czy pójść na bete i mieć czarno na białym to Ty spekulujesz czy jesteś czy nie, takie zachowanie nie jest dobre dla zdrowia, obciążasz tylko swoją głowę... Co do ostrych bóli to nie wiem na co Ty czekasz, już dawno powinnaś skonsultować to z lekarzem, to chodzi o Twoje zdrowie a z tym nie ma żartów, zrób test i jeśli wykluczy ciąże to od razu się badaj od A do Z, bo nie wiadomo co może wywoływać takie bóle -
nick nieaktualnyadelaa wrote:Nospa mi pomogła. Nie ma co dziewczyny, jutro z samego rana dzwonię do ginekolog i mówię jaka jest sytuacja i musi mnie przyjąć. Ja się męczyć nie będę. Nie straszcie mnie z tymi torbielami
((((
Przed chwilą miałam klucia i skurcze jelit a do tego doszły jajniki, a najbardziej ten lewy i środek macicy. Już po wszystkim.. Boże drogi, mam nadzieję, że to nic poważnego. Nie ma opcji, jutro muszę być przyjęta u ginekologa.
Grunt to się nie nakręcać. Trzeba pamiętać ze przy intensywnym działaniu ukierunkowanym na poczęcie maluszka nasza gospodarka hormonalna tez się zmienia. Do tego dochodzą witaminy i suplementy, które nie były uzupełniane w cyklach bez starań 😉 -
nick nieaktualny