Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera, doktor mi przepisała jedno opakowanie.
Posłucham Ciebie i nie będę ich brała, skoro też twierdzisz, że to zbędne. Mam tylko nadzieję, że torbiel nie urośnie.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Po zakończeniu tabletek należy odczekać 3 miesiące na regenerację
A później miesiączki z dupy. Sory ale.. Nera masz rację. W trzy strony świata się popierdzieli.. A torbiel wchłonie się sama. Jeśli nie jesteś pewna Adelaa, to za 3 tygodnie umowisz się znowu na wizyte by zobaczyc czy wszystko okay.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 00:27
adelaa, Nera1986 lubią tę wiadomość
-
adelaa wrote:Nera, doktor mi przepisała jedno opakowanie.
Posłucham Ciebie i nie będę ich brała, skoro też twierdzisz, że to zbędne. Mam tylko nadzieję, że torbiel nie urośnie.
Dziwnie że ci przepisała I to jeszcze jedno opakowanie i kazała ci. Przyjść do kontroli za 3 tyg. Przecież tabletki zaczyna się brać od dnia miesiączki jest to sporo dawka hormonów potem je odstawisz i nie wiadomo jak twój organizm zareaguje, może się to rozregulowac.Twoj torbiel jest mały bardzo, też bym nie brała narazie tabletek przecież to nie jest przeciwskakzanie do planowania rodziny. Takie torbielki to się powinny wchlanac same.
Nie podwazajac slow twojego lekarza, ale pierwszy raz słyszę kuracja hormonalna na jeden miesiąc 😅jagodowamery, Nera1986, listek’ lubią tę wiadomość
20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
nick nieaktualnyizka2503 wrote:Dziwnie że ci przepisała I to jeszcze jedno opakowanie i kazała ci. Przyjść do kontroli za 3 tyg. Przecież tabletki zaczyna się brać od dnia miesiączki jest to sporo dawka hormonów potem je odstawisz i nie wiadomo jak twój organizm zareaguje, może się to rozregulowac.Twoj torbiel jest mały bardzo, też bym nie brała narazie tabletek przecież to nie jest przeciwskakzanie do planowania rodziny. Takie torbielki to się powinny wchlanac same.
Nie podwazajac slow twojego lekarza, ale pierwszy raz słyszę kuracja hormonalna na jeden miesiąc 😅
Zgadzam się z tym i też uważam że tabletki są zbędne..
A teraz naprawdę uciekam bo znowu tu zajrzałam A miałam iść spać 😂😂😂 tak mnie ciągnie do Was 😁😁 -
izka2503 wrote:Dziwnie że ci przepisała I to jeszcze jedno opakowanie i kazała ci. Przyjść do kontroli za 3 tyg. Przecież tabletki zaczyna się brać od dnia miesiączki jest to sporo dawka hormonów potem je odstawisz i nie wiadomo jak twój organizm zareaguje, może się to rozregulowac.Twoj torbiel jest mały bardzo, też bym nie brała narazie tabletek przecież to nie jest przeciwskakzanie do planowania rodziny. Takie torbielki to się powinny wchlanac same.
Nie podwazajac slow twojego lekarza, ale pierwszy raz słyszę kuracja hormonalna na jeden miesiąc 😅
No tak, bo doktor mi powiedziała, że nie ma sensu przepisywać więcej tabletek, bo ta torbiel się wchłonie i, że zupełnie bez sensu w ogóle je brać, ale skoro bardzo chce to przepisze mi jedno opakowanie. (może chciała mnie w jakiś sposób uspokoić) te tabletki maja mały poziom hormonów, bo tak mi powiedziała doktor. To w końcu wykupywać je czy nie?....Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
jagodowamery wrote:A później miesiączki z dupy. Sory ale.. Nera masz rację. W trzy strony świata się popierdzieli.. A torbiel wchłonie się sama. Jeśli nie jesteś pewna Adelaa, to za 3 tygodnie umowisz się znowu na wizyte by zobaczyc czy wszystko okay.
Ja tak czy siak jutro dzwonię do ginekolog i albo jutro albo w poniedziałek idę do niej znowu, żebym miała zrobione te badania w celu wykluczenia nowotworu i już się boję... Rozumiem, że doktor mi daje skierowanie na coś takiego?
No oby torbiel się nie powiększył, bo są przypadki, że nie znikają a się powiększają i tego się boję i dlatego mi tak zależało na tych tabletkach. A ginekolog mi mówiła, że mam wziąć pierwszą tabletkę w pierwszy dzień miesiączki, miesiączka przypada mi na 19/ 20 kwietnia, a wizytę mam u niej na 26 kwietnia, czyli po miesiączce już będę. I zależy mi żeby mi zrobiła to usg i potwierdziła, że torbiela już nie ma.
2 lata temu brałam antykoncepcyjne to pierwszy miesiąc miałam taki, że po okresie miałam jeszcze 6 dni brązowych plamień, (razem 12 dni '' okres'') więc nie wiem co to będzie teraz. Ginekolog odradziła, wy odradzacie więc może faktycznie dam sobie spokój.. Bo jak mi się cykl rozreguluje to mam przesraneStarania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2020, 13:41
ultra długi protokół:
8dojrzałych komórek
7 się zapłodniło
❄4AA na pokładzie-jest z nami na świecie 👣
została ❄ 4AA
13.02 kriotransfer ❄️4AA
14.03 jest serduszko❤️
endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2 -
JUdt niestety nie znam
Nera jak od tylu lat sie nie zabezpieczasz i nic to faktycznie juz czas na przebadanie .. wiadomo kosztuje to mega duzo(ja za same badania na zespol antyfoslfolipidowy zaplacilam 600 a nastepne badania w kolejce czekaja)
ale przynajmniej bede wiedziec na czym stoje to tez dotyczy przyszlosci wyklucze choroby ktore moga mi zaszkodzic kiedys
ja wogole jestem przeciwna tabletkom antykoncepcyjnym, bardzo podwyzszaja ryzyko raka piersi (takiego hormonozaleznego) ... moja kumpela mowi ze prawdopodobnie przez nie miala raka, kazdy lekarz u ktorego bylam na usg piersi (a robie je co roku od ladnych kilkunastu lat) od pytania "Czy brala pani tabletki antykoncepcyjne "zaczyna badanie bo to podwyzsza ryzyko .
nie chce straszyc ale zebyscie byly swiadome
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Jutro niestety w temacie leków nie pomogę
Adelaa pierwsze podstawowe badanie jakie powinna robić każda kobieta chociaż raz w roku (Tak mi się wydaje) jest cytologia. Co do nowotworu - wiem,że testy potrafią wykryć niewielkie zmiany ale zapewne to rąbnięty test . Tak czy siak warto sie zbadać bo co szkodzi?
Co do anty- ja po anty zawsze mam torbiele . Na zasuszenie dostałam tabletki jak miałam 16lat ale za chiny nie pamiętam jakie. Podejrzewali wtedy u mnie ciążę (choć ja z tych rozsądnych dziewczyn byłam) No i wyszło że mam torbiel (wymiarów nie pamietam) . Te leki na zasuszenie to nie były raczej antykoncepcyjne ale może się mylę.za dużo lat minęło . Tabletki anty "rozbijają" życie hormonalne . Ich zadaniem jest zablokowanie owulacji. Starając się o pierwszego dzidziusia i wprowadzając takie "zmiany" różnie później może być. Jak mnie przepisał lekarz antykoncepcyjne w czerwcu by zatrzymać krwawienie to plakałam niemiłosiernie bo jak tu starać się biorąc tabletki anty . A później jeszcze ta przerwa 3 mies od skończenia brania . Ale podkreślam-ja musiałam bo żadne leki nie zatrzymały mi krwawienia. Pamiętam jak dzisiaj - wzięłam pierwszą tabletkę 11.06 a 16.06 przestałam krwawic. Prezent na urodziny 17.06 wymarzony. Oczywiście brałam 3 opakowania bo tak musialam by w miarę uregulowac
Babydust dam sobie czas do lipca i zacznę iść w kierunku badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:19
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ania 89 wrote:Nera poradź mi czy wypicie piwa wpływa na temperature? Bo mi się wydaje że podnosi po czym obniża. Hmm ja prawie codziennie wypije coś piwa wieczorem i nie wiem
U mnie nie wpływa jeśli wypije jedno /dwa poprzedzajac 7godzinnym snem Ale u Ciebie może być inaczej. Moja temp najwyższa w fazie folikularnej wynosi 36,53 i jak przekrocze to wiem ,że Alko wpłynął na pomiarW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Masia - zamelduj się na kwietniowym testowaniu. Widzę , że jesteś zapisana . Zawsze to o serduszko więcej na pierwszej stronie i pocieszy oko 😉😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:29
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
jagodowamery wrote:A później miesiączki z dupy. Sory ale.. Nera masz rację. W trzy strony świata się popierdzieli.. A torbiel wchłonie się sama. Jeśli nie jesteś pewna Adelaa, to za 3 tygodnie umowisz się znowu na wizyte by zobaczyc czy wszystko okay.
Ja miałam torbiel i sama się wchłonęła. Lekarz chciał mi dac tabletki ale jak powiedziałam, że sie staramy, to powiedziała, że mi ich nie przepisze.
Ja brałam anty bardzo długo i uważam, że to najgorsze GÓW*O świata. Tyle problemów ile ja mam przez to dziadostwo to szok...Nera1986 lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
babydust1 wrote:nera idz do internisty i wydeb na razie skierowanie na takie podstawowe badania typu morfologie, glukoze , (wez tez na insuline ) TSHW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ania 89 wrote:Poczekam jeszcze kolejny cykl jak znowu nie będzie wyraźnego skoku temperatury to znaczy że pomimo pozytywnych testow owu jak i płodnego śluzu nie ma owulacji. A w takim wypadku to może jakieś działanie będzie potrzebneW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie