Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie.
Na wstępie już zacznę, że przeczytałam takie bzdury, że śmiać mi się zachciało. Dotyczy to Oli i Ani.
Nie strzeliłam żadnego FOCHA, a miałam dzisiaj bardzo pracowity dzień.
Ola, masz 20 lat, a piszesz takie bzdury, że mi się nawet tego komentować nie chce, jak nie masz nic mądrego do napisania to nie udzielaj się na mój temat.
Nie miałam kiedy dzisiaj tutaj wchodzić, a widzę, że Ola niezłego zamieszania zrobiła z tym, co napisała. Dziewczyno, skończ szukać powodu, żeby się do mnie przyczepić, jesteś bardzo złośliwa. Czy ja muszę komukolwiek udowadniać, że miałam na teście dwie kreski, czy jedną? No nie sądzę. Absurdalna jesteś Ty i twoje bzdury pisane na mój temat, powtarzam, że mój mąż wziął test do pracy, a czy wierzysz czy nie to gówno mnie to interesuję, naprawdę. Nudne życie masz, że do takich błahych rzeczy się musisz przyczepić? Widocznie tak.
Byłam dzisiaj na becie i beta była ujemna. U ginekologa również byłam i okazało się, że mam torbiela na jajniku. Kiedy zapytałam skąd w takim razie dwie kreski, odpowiedziała mi, że czasem test jest wadliwy, więc mój pech. Moja doktor przepisała mi tabletki hormonalne, za 3 tygodnie mam kolejną wizytę. Co prawda powiedziała mi, że tabletki są zbędne, ale poprosiłam ją,abym miała pewność, że torbiel zniknie. Nie było z tym problemu i uprzedziła mnie, że nie zajdę w ciąże zażywając je. Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. Przepisała mi tabletki daylette. Powiedziała również, że na moim miejscu mogłabym się starać o dziecko bez problemu, ale nie ryzykuję, boję się. Mój mąż załamany, dziś się popłakał i mówił, że żałuję, że pochwalił się w pracy moją "ciążą". Oczywiście nie tylko my byliśmy załamani, bo rodzina również. Po zaniknięciu torbiela zaczynam znów starać się o dziecko, tym razem będę chodzić na monitoring, aby doktor potwierdziła owulację. Jestem teraz trochę wyczulona i chce mieć pewność, że pęcherzyk pękł. Póki co starania odpuszczam. Jestem umówiona z Panią Doktor, że jeśli będzie działo się coś niepokojącego to od razu dzwonię i do niej przychodzę. Kazała dalej mi brać kwas foliowy i witaminy. Dowiedziałam się również, że kobieta w momencie gdy zaczyna się starać w pierwszych miesiącach o dziecko może mieć zmiany hormonalne. Czyli Nera - miałaś rację.Jest mi trochę przykro, ale podejrzewałam, że to torbiel. Drugi test w takim razie zostawiam na kolejne staranka, na pewno się przyda. Jeśli do października nie uda mi się zajść w ciąże, ( a mam nadzieję, że starania będę mogła zacząć od czerwca) to przejdę razem z mężem wszystkie badania.
PS. Mam prawo do prywatnego życia, nie muszę wiecznie siedzieć na internecie i na wszystko odpisywać, chyba rozumiecie.Ania - cały czas się udzielałam, ale mam prawo do gorszych dni i braku chęci pisania, zdarza się. musiałam się też dzis oswoić z tą świadomością, że znów się nie udało.
Udzielać będę się bardzo rzadko, żeby później nie czytać takich komentarzy jakie udzieliła na mój temat Ola.Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury.
Nera, i wszystkie dziewczyny, które nie były złośliwe i wspierały - bardzo wam dziękuję za to i życzę wam szybkiego zaciążeniaAle mimo to, Tobie też Ola życzę szybkiego zaciążenia, bo ja nie należę do kobiet złośliwych i szukających atencji.
Spadam spać, bo ten dzień mnie wykończył, MOŻE jutro się odezwę o ile znów nie zostanę "zlinczowana"
Dobranoc, miłych snów dziewczyny :*Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Adelaa wyleczysz torbiel i będziesz raz dwa w ciąży
pamiętaj tutaj nikt dla ciebie nie chce źle, a wręcz przeciwnie życzymy Ci szybkiej ciąży i zarazem bardzo nudnej bez problemów
adelaa, Nera1986 lubią tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Adelaa- jakiej wielkości jest torbiel? Poproś ginekolog o badania dotyczące pozytywnego testu. Przepraszam ale muszę-przeczytaj . Niech porobi badania profilaktycznie (nie stresuj się tylko) pisze w szczerej intencji
https://bonavita.pl/test-ciazowy-moze-wykryc-nowotworWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:45
adelaa lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja też tu mało jestem. Teraz powoli wracam do sprawności i staram się ogarniać w domu. Ciągle siedzialam, a robota leżała bo nie mogłam palcem ruszyć nawet.. Nie gniewajcie się proszę, jeśli w najbliższym czasie będę tutaj tyle, co "kot napłakał". Jutro przyjeżdża mój ukochany
i mimo że wiem, że w tym miesiącu nici z dwóch kreseczek, to się nie załamuje. Niestety nie bedzie go w szczytowym momencie cyklu, ale trudno. Ta mała fasolka czeka po prostu na swoją kolej.
Moze pojawi się w najmniej oczekiwanym momencie, ale kiedyś w końcu będzie
Czego każdej z Was życzę 😘😘
Zmykam z forum dzisiajbuziaki! 😘😘🌹
adelaa lubi tę wiadomość
-
Atyde wrote:Adelaa wyleczysz torbiel i będziesz raz dwa w ciąży
pamiętaj tutaj nikt dla ciebie nie chce źle, a wręcz przeciwnie życzymy Ci szybkiej ciąży i zarazem bardzo nudnej bez problemów
Dziękuję. A ja Tobie życzę oraz wszystkim innym dziewczynom, które też zaciążyły, aby wasza ciąża była bez problemów i aby dzidziuś urodził się zdrowy, a wy, żebyście były szczęśliwe mając swojego skarba u boku.
Życzę również tego samego tym dziewczynom, które są w czasie starania o dzieciątko.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Jagodowamery- chociaż dzieci z tego to nie będzie ale my będziemy z Tobą w tym szczytowym momencie
byle do przodu ku marzeniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:48
jagodowamery lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Olaa..32 wrote:Kurczę, że ten małpiszon musiał przyjść, jakby nie mógł sobie odpuścić na 9 miesięcy 😑
Eh... aktualnie zdycham... strasznie boli 😭😞 jeszcze 25dniowego cyklu nie miałam kurna co się dzieje że tak się skracają te cykle? 😕😔28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
Nera1986 wrote:A wiecie co mi chodzi po łbie- endometrioza hmmm A może kurde mam i nie zdaję sobie sprawy z tegoStarania od sierpnia 2018
09.2019 - 10tc puste jajo płodowe 💔
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
25.08.2021 - 6mm człowieka z bijącym💚
15.09.2021 - 2,43cm/❤️177
-
Nera1986 wrote:No właśnie- a ja mam strasznie bolacą @ leci jak z kranu, od 3 lat nie zaszłam...
myślę że rozmowa z dobrym lekarzem powinna rozwiać Twoje wątpliwości
Starania od sierpnia 2018
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
-
A badałaś hormony? Wszystko w normie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 23:03
Starania od sierpnia 2018
09.2020 - cb 😔
13.08.2021 - II 🍀
-
Czesc dziewczyny. Zrobilam dzis kolejny test lh
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbe0b03cefad.jpg
Po prawej dzisiejszy dla porownania.
Od kilku dni bola mnie krzyże jak nigdy, a to dopiero 25 lat
Dziewczyny powtorzyc test jeszcze jutro?
Szyjka wysoko i miekka, ze sluzem roznie raz ciagna sie niteczki raz malo i kremowo. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 23:07
Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
Nera - 24x44mm torbiel czynnościowa
Dzięki, zrobię coś z tym w tym kierunku, jutro do doktor zadzwonię i jej powiem.. Dobrze, że mnie poinformowałaś, bo jedyne co słyszałam to to, że ponoć jak facet sobie zrobi taki test to może wyniknąć nowotwór. Jutro będę dzwonić, najwyżej pójdę do ginekolog jeszcze raz.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
Gula wrote:A badałaś hormony? Wszystko w normie?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adelaa wrote:Nera - 24x44mm torbiel czynnościowa
Dzięki, zrobię coś z tym w tym kierunku, jutro do doktor zadzwonię i jej powiem.. Dobrze, że mnie poinformowałaś, bo jedyne co słyszałam to to, że ponoć jak facet sobie zrobi taki test to może wyniknąć nowotwór. Jutro będę dzwonić, najwyżej pójdę do ginekolog jeszcze raz.W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie