Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Winter86 wrote:Witajcie🙋♀️🙋♀️🙋♀️
Mishigami kochana przykro mi😢
Adela ja się dziwię ginekolog że Ci przepisała antykoncepcyjne - po cholere??? Też pomyślałam jak Nera żeby Ci zrobiła cytologie... (ja robię raz lub 2 razy do roku jak i usg piersi)
Na twoim miejscu najpierw zaczęła bym od cytologie badań ogólnych i skonsultowanie się z dobrym ginekologiem
Nera a robiłaś badanie TSH? Naprawdę to już długo się starasz jak piszesz ze od 2013... 🤔
Winter od porodu się nie zabezpieczałam po prostu ale tak wiesz... "uważaliśmy" ale nieraz się nie zdążyło. Od 2016 te uważania już znikały bo chcieliśmy (no i się udało ale na krótko) A w 2018 w sumie 9 miesięcy wyjęte z życia staranek przez leczenie. Więc stąd mówię że staram się od 2019 bo od stycznia zielone światło po antykoncepcyjnych 😒W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyadaska wrote:U mnie było tak. Po odstawieniu anty mialam bardzo "nieregularne" cykle. raz albo 2 razy musiałam mieć wywołaną @ lekami. Na USG miałam bardzo duzo pęcherzyków na lewym i prawym jajniku, dlatego skierowano mnie na badania i na ich podstwie potwierdzono PCOS.
Ale mój nowy (kochany i cudowny) pan doktor powiedział mi ostatnio, że prawy jajnik wygląda ładnie, ale ten lewy gorzej. Więc nie wiem, czy sie poprawiło, czy tamta pani doktor mnie w CH* robiła...
Ja miałam taką samą sytuacje i Pani doktor poleciła mi OVARIN. Suplement diety na regulacje gospodarki hormonalnej. Świetnie się spisywał na początku, jednak po 3 miesiącach wydłużył mi cykl,ale myślę że moja choroba też się do tego przyczyniła. Teraz w piątym miesiącu stosowania moje jajniki wyglądały "super", prawie żadnych pęcherzyków na usg,które mogłyby nie pęknąć. Stwierdziła wtedy niedawna owulacje, ale w tym czasie po wizycie nie było staranek. A może teraz byłabym już w ciąży, kto wie? 🤰 hihi co się odwlecze to nie uciecze. Najważniejsze zdrowieA i na cytologii wychodziły małe zmiany, ale tak poza tym lekkim stanem zapalnym, nigdy nic. Miałam dosyć często robioną cytologię w ciągu tamtego okresu, bo mam nadżerkę, podobno ona też wywołuje zmiany, bo to jednak stan zapalny..
-
babydust1 wrote:no niskoweglowodanowa
taka jak przy cukrzycy tylko rzadziej musze jesc bo po posilku insulina w kosmos mi wyskakuje
Naprawdę nie zazdroszczę i mogę się tylko domyślać przez co przechodzisz... 😔34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
nick nieaktualnyMishigami00 wrote:Hej,
Ja miałam i raczej dalej mam torbiele na jajnikach. Wcześniej miałam torbiel czekoladową, potem się niby wchłonęła, ale pojawiła się na drugim jajniku. Moja gina podejrzewa endometriozę, kazała jak najszybciej zajść w ciążę, powiedziała że torbiele są za małe i nie kwalifikują się na zabieg, a o tabletkach nawet nie wspomniała... Teraz poszłam do drugiego i zobaczymy czy znowu coś będzie po @ Bo jak teraz byłam to mam "liczne" zmiany... k#%!@# mać.
Dzisiaj mam fatalny dzień... Raczej nie mam na co liczyć, że to plamienie, dzisiaj znowu jest i jak nic to @, wczoraj w nocy tak mnie bolało, że aż musiałam popłakać sobie i wziąć Ibuprom Max... Przy plamieniach raczej chyba nic nie boli?
W moim wypadku taktyka co 2 dni nie zadziałała w ogóle... Niby się nie nastawiałam, a i tak czuję się jakbym dostała w twarz... Jest mi przykro, a równocześnie jestem wściekła... Najwyraźniej mam coś tam "popsute"
Z góry przepraszam za moje żale...
Mishi głowa do góry 😘Mishigami00 lubi tę wiadomość
-
Nera1986 wrote:Winter od porodu się nie zabezpieczałam po prostu ale tak wiesz... "uważaliśmy" ale nieraz się nie zdążyło. Od 2016 te uważania już znikały bo chcieliśmy (no i się udało ale na krótko) A w 2018 w sumie 9 miesięcy wyjęte z życia staranek przez leczenie. Więc stąd mówię że staram się od 2019 bo od stycznia zielone światło po antykoncepcyjnych 😒34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
nick nieaktualnyWinter86 wrote:Oczywiście że się nie obrazimy😉 masz swoje obowiązki ukochany przyjeżdża-trzeba się nim zajac😁😁
Ja Tobie życzę upragnionych 2 kreseczke na tescie😊 i pięknego widoku na pierwszym usg ❤️❤️❤️ Trzymam mocno kciuki za Twoje starania❤️
Ojejku dziękuję, cieplutko mi na serduszkujak dobrze pójdzie to może w maju będę mogła testować.. chociaż się nie nastawiam że tak szybko po Clo uda mi się.
Winter86 lubi tę wiadomość
-
Winter86 wrote:Ojjj kochana to też przeszłas... Ale co ginekolog nie wie dlaczego nic nie wychodzi?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
A może ja mam za krótką tą fazę lutealną? Bo mi na oko wychodzi albo 9 albo10dni, że trwa.
Ale żeby to stwierdzić musiałabym wiedzieć kiedy jest dokładnie owulacja i potem czekać na @ i zobaczyć ile dni było pomiędzy?
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
nick nieaktualnyMishigami00 wrote:A może ja mam za krótką tą fazę lutealną? Bo mi na oko wychodzi albo 9 albo10dni, że trwa.
Ale żeby to stwierdzić musiałabym wiedzieć kiedy jest dokładnie owulacja i potem czekać na @ i zobaczyć ile dni było pomiędzy?
Z tego co rozumiem, to faza lutealna jest liczona od owulacji do następnej miesiączki. Wtedy trzeba wiedzieć kiedy dokładnie jest owu. Ale mogę się mylic, więc może ktoś inny się wypowie kto wie jak to jest -
jagodowamery wrote:Z tego co rozumiem, to faza lutealna jest liczona od owulacji do następnej miesiączki. Wtedy trzeba wiedzieć kiedy dokładnie jest owu. Ale mogę się mylic, więc może ktoś inny się wypowie kto wie jak to jest
Też tak to rozumiemCzyli muszę iść tak czy siak na monitoring
28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
nick nieaktualny
-
Mishigami00 wrote:A może ja mam za krótką tą fazę lutealną? Bo mi na oko wychodzi albo 9 albo10dni, że trwa.
Ale żeby to stwierdzić musiałabym wiedzieć kiedy jest dokładnie owulacja i potem czekać na @ i zobaczyć ile dni było pomiędzy?W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Wystarczy prowadzić obserwacje regularne by poznać swoją fl. Nie trzeba monitoringu bo jak pójdzie się dwa dni po owulacji i lekarz powie była kilka dni temu to jak policzyć? A obserwacja to obserwacja
jagodowamery lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Fazę lutealna ja liczę od dnia po szczycie śluzu (jeśli nie mierze tempki ) A tak to od pierwszego skoku tempki . Szczyt śluzu z tempką mi się pokrywa (3mies temu tylko różnica dwa dni była) . Tak to liczę właśnie od skoku i jak byk 13dni fl A 14dnia @
Patrząc na moje ostatnie wykresy to jeśli patrząc na śluz to w każdej mam inną ilość dni11, 12 a teraz 10 a patrząc na skok 10, 11 i 10 ale ja tego nie ogarniam więc na pewno coś nie tak liczę
Mam nadzieję, że dowiem się kiedy i czy w ogóle mam owulację, bo może być też tak że albo mi nic nie pęka albo pęka ale jest pusteAjajaj
28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Ania 89 wrote:Nercia jak robię testy owu to gdy jest pozytywny test owu to od tego dnia 16 dnia pojawia się@ . W tym cyklu mam zaznaczone że albo w niedziele albo poniedziałek byl owu pozytywny. Ale moje cykle ostatnio to 23 dnia @
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:33
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie