Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mishigami00 wrote:Patrząc na moje ostatnie wykresy to jeśli patrząc na śluz to w każdej mam inną ilość dni
11, 12 a teraz 10 a patrząc na skok 10, 11 i 10 ale ja tego nie ogarniam więc na pewno coś nie tak liczę
Mam nadzieję, że dowiem się kiedy i czy w ogóle mam owulację, bo może być też tak że albo mi nic nie pęka albo pęka ale jest pusteAjajaj
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Jak możesz Nera to zobacz 3 ostatnie cykle bo ja ciemna masa jestem
Przyjmijmy, że teraz w marcu wczoraj przyszła @
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60268b91bf6b.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 09:38
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
adaska wrote:Zgadzam się.
Ja miałam torbiel i sama się wchłonęła. Lekarz chciał mi dac tabletki ale jak powiedziałam, że sie staramy, to powiedziała, że mi ich nie przepisze.
Ja brałam anty bardzo długo i uważam, że to najgorsze GÓW*O świata. Tyle problemów ile ja mam przez to dziadostwo to szok...[/QUOTE
Tez tak uważam. Brałam anty 6 lat, żałuje ze tak długo...
Po odstawieniu zaczęły się problemy skórne, szczęście w nieszczęściu ze na plecach i dekoldzie a nie na twarzy....adaska lubi tę wiadomość
-
Mishigami00 wrote:Jak możesz Nera to zobacz 3 ostatnie cykle bo ja ciemna masa jestem
Przyjmijmy, że teraz w marcu wczoraj przyszła @
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/60268b91bf6b.pngW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nercia jak mogę się tak zwracać to myślisz że jeszcze może skoczyć temperatura w górę? No właśnie odkad sprawdzam to pierwsza faza jest zmienna a druga stała. Śluz też bym bez testów ovu rozpoznała bo jest mega rozciągliwy. A widać że skok temperatury teraz praktycznie wcale
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!
Mishigami bardzo mi przykroprzebrnij teraz przez te paskudę i do dzieła! Nie poddawaj się!
Nera właśnie od rana o tym testowaniu kwietniowym myślęzaraz dam dziewczynom informacje
Jak tak czytam przez co wy przychodzicie to serio podziwiam niesamowicie. Kobiety są jednak bardzo silne i zdeterminowane. Nie jeden facet gdyby napotkał takie trudności już dawno by się poddał. A my dalej przemy i dążymy do celu! I tak musimy trzymać!Mishigami00 lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Nercia jak mogę się tak zwracać to myślisz że jeszcze może skoczyć temperatura w górę? No właśnie odkad sprawdzam to pierwsza faza jest zmienna a druga stała. Śluz też bym bez testów ovu rozpoznała bo jest mega rozciągliwy. A widać że skok temperatury teraz praktycznie wcaleW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Mishigami00- Twoja faza lutealna wynosi 10 dni
Dziękuję kochana :* To nie za krótko? czy mieszczę się w normach jeszcze?
Właśnie się rozkręciła @ wredna jedna -.-28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Dziękuję kochana :* To nie za krótko? czy mieszczę się w normach jeszcze?
Właśnie się rozkręciła @ wredna jedna -.-W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ania 89 wrote:Myślałam że od razu jest piękny skok i potem jeszcze wyższy a przed samą @ spada. U mnie w dniu @ spada chyba że dzień wcześniej. Tego dokładnie nie wiem:)
Ta zmiana temperatury zachodzić może w czasie kilku dni. Ze względu na charakter zmian temperatury dzielimy skok temperatury na:
stromy (ostry, znamienny) - gdy przejście dokonuje się w ciągu 1-2 dni
gdy zmiana trwa kilka dni:
łagodny (stopniowy),
schodkowy,
zębaty.
„Dzień skoku” nie musi oznaczać dnia owulacji (i najczęściej nie oznacza!).W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Mieścisz się w normie ale wspomnij lekarzowi,że Twoja fl wynosi 10 dni .Niech wie
Ok, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję :*
Najwidoczniej jest coś nie tak bo z tego wynika że "powinniśmy trafić" - no trudno ;(
Miałam straszną ochotę na ajerkoniak jajeczny to się napije przynajmniej
Za miesiąc mam w sumie wyjazd za granicę więc może i lepiej...
Muszę sobie coś powmawiać pozytywnego28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Ok, baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo Ci dziękuję :*
Najwidoczniej jest coś nie tak bo z tego wynika że "powinniśmy trafić" - no trudno ;(
Miałam straszną ochotę na ajerkoniak jajeczny to się napije przynajmniej
Za miesiąc mam w sumie wyjazd za granicę więc może i lepiej...
Muszę sobie coś powmawiać pozytywnego
Wyjazd dobrze Ci zrobi a o tej fazie lutealnej powiedz bo zazwyczaj do zagnieżdżenia dochodzi najczęściej ok 6-8 dnia ale i może być 12 dnia niby .Poprostu zapytaj czy 10dni fazy lutealnej nie utrudnia bo teoretycznie mieście się w normie(norma 10-16dni fl) choć ja znam kobiety ktore maja długość fl 10--14 i jeszcze nie poznałam kobiety ,która miałaby dłuższąWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:07
Mishigami00 lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Witajcie.
Sporo mi napisałyście na temat tych tabletek anty i szczerze to jestem w szokuPowiem szczerze, że mi tabletki jakoś mega nie zaszkodziły, ja dziewczyny kiedyś miałam okres 9 dni tak jak moja mama. Po braniu anty do dnia dzisiejszego mój okres trwa 6/7 dni. Więcej nie.
Zaciekawiło mnie to co napisała Adaśka, bo miałam taką samą sytuację.
Byłam w sierpniu u ginekologa i gdy miałam usg powiedziała mi, że prawy jajnik jest super, a lewy trochę gorzej. (cytologia wyszła mi dobra a byłam po zapaleniu pęcherza) Myślałam, że nadal jest zdrowy więc nie pytałam ją o szczegóły, a ja sama w tym temacie byłam ciemna. Wczoraj u mnie zdiagnozowała torbiela, może miałam już wcześniej tylko nie wiem?? Bo jednak odpowiedź '' prawy super, lewy trochę gorzej '' daje coś do myślenia.
Dzwoniłam do niej i we wtorek mam przyjść. Pobierze mi cytologia, będę mieć zrobione te badania itd.
Mishigami00 ty napisałaś, że u ciebie nowotwór był często w rodzinie? O ile dobrze zrozumiałam? Niestety u mnie jest tak, że po stronie mamy wszyscy umierali na raka, jedynie prababcia i pradziadek na zawał. Moja mama była 2 miesiące temu u ginekologa i doktor jej powiedziała, że nie jedna młoda kobieta może jej pozazdrościć zdrowia jajników, wyglądu macicy itd. Tak bardzo bym chciała odziedziczyc to po mamie.
Dziewczyny nie wykupuje tych tabletek. Faktycznie nie chce ponieść tego konsekwencji i się czegoś nabawic.
Warto od razu zrobić sobie badanie progesteronu itd? A może u mnie nie ma też owulacji przez to, że brałam kiedyś tabletki? Po 2 latach nadal by były takie ceregiele?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
No i ja również miałam jakieś badania ale nie pamiętam nazw. Wtedy pobieranie krwi. Bo podejrzewałam, że mam za dużo męskich hormonów. Myślę, że każda brunetka wie co to znaczy mieć małego wąsa pod nosem, który denerwuje 😂 chodzę do kosmetyczki na wyrywanie woskiem, bo mimo, że jest mało widoczny to mi przeszkadza. ale niepokoily mnie małe czarne kłaczki przy brodawkach i na brzuchu. Wyniki wyszły w normie. Więcej badań mi nie zalecała.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.