Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera tak z ciekawości sprawdzałam teraz termometrem. Więc np tak jak wkładałam plytko termometr to wychodza różnice w pomiarze a dużo głębiej cały czas jednakowe. I to według mnie dość duża różnica bo płytko załóżmy że 36.82 ale też pokazało 36.58 a głęboko 37.07 więc od jutra mierze jak należy. Akurat nie pomyślałam że to ma wpływ jak głęboko się wkłada termometr:) wydaje mi się że im bliżej wyjścia tym bardziej zmienna temperatura
Nera1986 lubi tę wiadomość
-
Nera1986 wrote:adaska - to ja pozwolę sobie Ciebie wykorzystać !
sucha skóra na ciele , na buzi sucha w okolicach nosa (uczulenie na kremy mam więc na twarz tylko nivea)
Co polecasz ? bo generalnie pisać sobie mogę po skórze i mnie to już wkurrr
Skończyłam studium kosmetyczne, także potwierdzam Adaskę bardzo ważne jest nawodnienie od wewnątrzPeeling enzymatyczny 1-2 razy w tygodniu i nawilżające maseczki np. algowe
Polecam maseczkę z siemienia lnianego a raczej z jego glutka
Mega nawilżające działanie, a na włosach jak się cudownie sprawdza
Przy suchej skórze najlepsze są składniki które zatrzymują wodę w skórze np aloes, algi, glikol, alantoina.
Gliceryna również zatrzymuje wodę, ale w składzie kosmetyku nie powinna być na 3 pierwszych miejscach ponieważ gdy jest jej za dużo paradoksalnie ma właściwości wysuszające.
Ważne jest też dostarczanie NNKT czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w różnych olejach jak z pestek winogron, orzechowy, lniany itd albo w tabletkach
Możesz spróbować też wodę termalną. Ja nie dość, że mam suchą skórę to do tego wrażliwą i naczynkową, ale stosuję bardzo dobre kremy DERMAQUEST od mojej kosmetyczki jak na razie najlepsze, widzę efekty już, skóra nie jest taka sucha jak kiedyś28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
Nera1986 wrote:Patrząc po wykresach (faza lutealna) to od dziś
Dobra, spróbuje zmienićNera1986 lubi tę wiadomość
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
Ania 89 wrote:Nera tak z ciekawości sprawdzałam teraz termometrem. Więc np tak jak wkładałam plytko termometr to wychodza różnice w pomiarze a dużo głębiej cały czas jednakowe. I to według mnie dość duża różnica bo płytko załóżmy że 36.82 ale też pokazało 36.58 a głęboko 37.07 więc od jutra mierze jak należy. Akurat nie pomyślałam że to ma wpływ jak głęboko się wkłada termometr:) wydaje mi się że im bliżej wyjścia tym bardziej zmienna temperatura
bo temperatura najbardziej wiarygodna przy "obecności śluzu" a płytko włożony termometr to takie trochę mierzenie "w powietrzu "
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Mishigami00 wrote:Skończyłam studium kosmetyczne, także potwierdzam Adaskę bardzo ważne jest nawodnienie od wewnątrz
Peeling enzymatyczny 1-2 razy w tygodniu i nawilżające maseczki np. algowe
Polecam maseczkę z siemienia lnianego a raczej z jego glutka
Mega nawilżające działanie, a na włosach jak się cudownie sprawdza
Przy suchej skórze najlepsze są składniki które zatrzymują wodę w skórze np aloes, algi, glikol, alantoina.
Gliceryna również zatrzymuje wodę, ale w składzie kosmetyku nie powinna być na 3 pierwszych miejscach ponieważ gdy jest jej za dużo paradoksalnie ma właściwości wysuszające.
Ważne jest też dostarczanie NNKT czyli niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w różnych olejach jak z pestek winogron, orzechowy, lniany itd albo w tabletkach
Możesz spróbować też wodę termalną. Ja nie dość, że mam suchą skórę to do tego wrażliwą i naczynkową, ale stosuję bardzo dobre kremy DERMAQUEST od mojej kosmetyczki jak na razie najlepsze, widzę efekty już, skóra nie jest taka sucha jak kiedyśW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Miałam nie wyliczać nic w tym cyklu i nie wyliczam ale podświadomość znania swojego cyklu mówi " za 7 dni serducho " haha .Przerypane te obserwacje bo się za dużo wie haha .Mózg mój nie wylicza a ciało swoje ! i jak tu żyć ?! 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 11:37
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ania 89 wrote:Nercia także bierz męża w ,,obroty,,
dzięki za wyjaśnienie. Aż jestem ciekawa jaka jutro ta temperatura będzie. Oby choć troszkę wyższa jak dziś. Ale już jestem mądrzejsza w tej kwestii. Sama bym nie pomyślała aby tak głęboko wkładać termometr:)
A męża w obroty wezmę jak będziemy mieli chęci z namiętności a nie z wykresu. Potrzebuje odpoczynku. Dwa miesiące odpuszczone i amen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:24
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Jakaś specjalna firma ?Konkretny produkt ?
Po prostu idź do apteki i poproś o maść z witamina A. Jest ona dość tłusta więc nie przesadzaj z ilością ☺️20.04.2019r.aniołek (*)
24.07.2019r. Test pozytywny
20.08.2019r. ❤️Bije,
27.08.2019r. Wszystko ok,
Rosnij I Zostan z nami kruszynko 😘
1.02.2023r.test pozytywny
3.03.2023r.aniołek(*)(zabieg łyżeczkowania )
13.04.2023r beta hcg 58,5
15.04.2023r.beta hcg 189,10
17.04.2023r.beta hcg 505,80
22.04.2023r.beta hcg 5609,70
Progesteron 9,28
25.04.2023r.pęcherzyk 9mm 5t4d(luteina )
04.04.2023r.Jest ❤️7t3dMały krwiaczek 0.5cm😞
On34lat
Ona34lat -
izka2503 wrote:Po prostu idź do apteki i poproś o maść z witamina A. Jest ona dość tłusta więc nie przesadzaj z ilością ☺️W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adaska wrote:Kochana trochę się interesuję kosmetologią i szczerze Ci nie polecam depilacji woskiem ani wąsika ani brwi bo tak ci to osłabi skórę, że jak będziesz starsza, to bedzie ci wszystko opadać. zastanów sie może nad depilacja laserową, jeżeli oczywiscie Twój problem jest spory
To jestem w szoku.. Bo u mnie zawsze obowiązkowo Wąsik i brwi do zrobienia woskiem. A brwi od dobrych 2 lat mam wyrywane woskiem pensetą i robione henną aczkolwiek używam olejku rycynowego na brwi i są ciemniejsze i ladniejsze. Pomyślę nad tym laserem, tylko dowiem się ile to kosztuje itd. (chodzi o Wąsik) 🤔 Moja koleżanka podjęła się laserowego usuwania włosków z miejsc intymnych ja na jej miejscu bym się bała. Co prawda golic się już nie musi, ale czy to takie zdrowe? Nie wiem... To już chyba wolę się sama golić niż w takie laserowe cuda się bawić w tych miejscach.
Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adaska wrote:A może u Ciebie będzie podobny problem jak u mnie, że masz problem z pękającymi pęcherzykami?
Ja bym na twoim miejscu znalazła jakiegoś super ginekologa-endokrynologa (ale takiego z powołania i z wiedzą) i poszła do niego.
Tak myślisz? Pamiętam doktor słowa do dziś - '' prawy jajnik jest w porządku, lewy trochę gorzej ''
Zbagatelizowałam to, bo nic innego się nie dowiedziałam, a tak jak już napisałam wyżej - byłam w tym ciemna. Co miesiąc boli mnie lewy jajnik i zawsze w okresie owulacji albo w czasie, albo przed albo po, nie wiem bo nie robiłam testów owulacyjnych nigdy wcześniej i wy mnie dopiero uświadomiłyście, że jest coś takiego. A tym razem mam na tym jajniki torbiela, więc może faktycznie jest coś na rzeczy. Porozmawiam jeszcze o tym ze swoją ginekolog.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
izka2503 wrote:Piszesz ze nie kończył w Tobie to jak miałaś zajść w ciążę?
Skoro się staracie od tego roku to na spokojnie, nic się nie dzieje i nawet bym się wstrzymała z badaniami.
No tak, ale przy stosunku ponoć trochę wypływa spermy przed dojściem mężczyzny i stosunek przerywany nie jest dobrą antykoncepcja. A co ja już się nasłyszałam, że przez takie stosunki przerywane kobiety zachodziły w ciążę... W pewnym momencie już myślałam, że coś jest ze mną nie tak bądź z mężem.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
izka2503 wrote:Nera jestem kosmetologiem, sproboj maść z witamina A przy takich dolegliwościach powinna poskutkowac
Izka, a co sądzisz o kremie bambino na twarz? Slyszalam dobre opinie. Ja miałam skórę tłustą, miałam trądzik ropny, dermatolog mnie wyleczył i teraz mam skórę mieszaną. Raz tłusta, raz sucha jak wiór i nie za bardzo wiem co by mi pomogło na to. Jak nakładam podkład na twarz to mam pełno grudek a zwłaszcza na nosie, więc na samym końcu zmywam i wychodzę bez podkładu. No i generalnie to mam mega problem z wągrami, mam ich pełno na nosie i policzkach, czasem same wychodzą już... I jak się już naprawdę wkurzałam to sobie robiłam parę na twarz a potem wyciskalam i oczyszczałam buzię.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
adelaa wrote:No tak, ale przy stosunku ponoć trochę wypływa spermy przed dojściem mężczyzny i stosunek przerywany nie jest dobrą antykoncepcja. A co ja już się nasłyszałam, że przez takie stosunki przerywane kobiety zachodziły w ciążę... W pewnym momencie już myślałam, że coś jest ze mną nie tak bądź z mężem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:50
adelaa lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
adelaa wrote:Izka, a co sądzisz o kremie bambino na twarz? Slyszalam dobre opinie. Ja miałam skórę tłustą, miałam trądzik ropny, dermatolog mnie wyleczył i teraz mam skórę mieszaną. Raz tłusta, raz sucha jak wiór i nie za bardzo wiem co by mi pomogło na to. Jak nakładam podkład na twarz to mam pełno grudek a zwłaszcza na nosie, więc na samym końcu zmywam i wychodzę bez podkładu. No i generalnie to mam mega problem z wągrami, mam ich pełno na nosie i policzkach, czasem same wychodzą już... I jak się już naprawdę wkurzałam to sobie robiłam parę na twarz a potem wyciskalam i oczyszczałam buzię.
Ale błagam- NIGDY nie wyciskaj tego, co się na buzi robi, bo możesz sobie blizn narobić, a poza tym moze sie to rozprzestrzenićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 13:51
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️