Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nera1986 wrote:Ola moim zdaniem w tym cyklu trafiliście idealnie 😊
-
Olaa..32 wrote:No okaże się za 2 tygodnie, podchodzę do tego na luzie, jak nie teraz, to kiedy indziej, ale w końcu się uda 😊
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 12:33
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:To złota zasada kochana bo inaczej to ześwirować idzie . A ja trzymam kciuki ( luzackie)
-
Olaa..32 wrote:Tobie Nera kiedy wypada owulacja? 🤔
Teoretycznie ten cykl powinien trwać 29dni ale że poprzedni trwał 33 A nie 31 to do obecnego dwa dni dodałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 12:40
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:Tak jak wspominałam-nie prowadzę obserwacji (amen) ale wczoraj pojawił się rozciagliwy śluz przeźroczysty z zew. i nie dało się jego nie zauważyć więc owulacja albo 11.04 albo to psikus i owulacja będzie 13.04
Teoretycznie ten cykl powinien trwać 29dni ale że poprzedni trwał 33 A nie 31 to do obecnego dwa dni dodałam... -
Ola32 no to rzeczywiście cieplusio mieliscie🌞🌞🌡️ u mnie dziś też pogoda jakby nie mogła się zdecydować pochmurno raz słońce wyjdzie raz nie chce😁😁🙈🙈
Oj no to trzymam kciuki kochana... 😉😊✊✊✊✊34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
Nera również trzymam kciuki 😉😊😁✊✊✊✊
Nera1986 lubi tę wiadomość
34Lata
Matka Polka na pełym etacie
starania od sierpnia2018
Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia
Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112
💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚
💙Pawełek 05.11.2019 💙 -
izka2503 wrote:No właśnie mi chodzi o czysty szacunek, ogólnie że to niedziela, niedziela jest dniem odpoczynku relaksu i dnia dla rodziny dlatego mnie to zdziwiło 😲
Lubię sprzątać, prać i dla mnie to nie problem, aby posprzątać mieszkanie w niedzielę. Z rodziną nie spotykam się co niedziele.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Nera1986 wrote:Witam Cię serdecznie i powodzenia w staraniach
Jakiej długości masz cykle ? Bo wykres nie wyglada mi na zakończone dni płodne
Przed ciąża były 28 dniowe a teraz bardzo różnie, ale ok 30 dni. Dopóki nie zaczęliśmy się starać o drugie maleństwo to nie obserwowałam cykli tak dokładnie. Poprzedni trwał na pewno ponad 40 dni. Tylko kurcze przed ciąża dokładnie czułam owulacje a teraz mam takie pobolewania jakby jajniki ale trochę jak ból miesiaczkowy i nie wiem czy to to. Strasznie mnie to wszystko stresuje, spinam się bardzo, chociaż wiem że niepotrzebnie. Chciałabym żeby między dziećmi nie było dużej różnicy wieku. Ale dopiero poczułam się gotowa na kolejną ciążę i myślałam że łatwo pójdzie. W poprzednim cyklu jak był taki długi to już miałam nadzieję że się udało ale nic z tego i w tym też tracę nadzieję -
adelaa wrote:Piszecie zazwyczaj o śluzie rozciągliwym.. Jest to najbardziej plodny śluz.
Ja nigdy takiego nie posiadałam. Jedyne jakie u siebie zauważyłam to albo wodnisty albo lepki bądź kleisty.
Normalne jest to, że w lutym po dniach płodnych do samej miesiączki utrzymywał mi się śluz wodnisty, plodny?
Teraz jestem prawdopodobnie już po owulacji i dniach płodnych i jest albo wodnisty albo w większości lepki. W tamtym cyklu tak nie było. Szyjki macicy nie umiem badać.
Powinnam jakieś badania zrobić w tym kierunku?
Każda kobieta powinna mieć ten śluz rozciągliwy?
Po okresie miałam wręcz kleisty, później lepki połączony z wodnistym na przemian, w dniach płodnych wodnisty a w czasie owulacji miałam powódź. Znaczy przypuszczam że owulacja, bo w tym dniu jedynie mi tak leciało jak z kranu.
Powinnam się martwić? Czy to normalne że po dniach płodnych do miesiączki miałam cały czas wodnisty śluz?
Teraz mam czasem wodnisty, czasem lepki..Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
Mojaciaza2019 wrote:Przed ciąża były 28 dniowe a teraz bardzo różnie, ale ok 30 dni. Dopóki nie zaczęliśmy się starać o drugie maleństwo to nie obserwowałam cykli tak dokładnie. Poprzedni trwał na pewno ponad 40 dni.
W takim razie póki co nie masz się co stresować bezowulacyjnym cyklem bo jak na moje oko to owulacja u Ciebie 17-20 dc . Odczekaj jeszcze 3-4 dni i zobaczysz jak się zachowa temperatura a" taktyki" serduszek jeszcze nie przerywaj
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera1986 wrote:W takim razie póki co nie masz się co stresować bezowulacyjnym cyklem bo jak na moje oko to owulacja u Ciebie 17-20 dc . Odczekaj jeszcze 3-4 dni i zobaczysz jak się zachowa temperatura a" taktyki" serduszek jeszcze nie przerywaj
Obyś miała rację 😊 przy pierwszej ciąży też tak panikowałam, w sumie to przy drugiej bo pierwszą poroniłam i może stąd te moje nerwy za każdym razem -
Mojaciaza2019 wrote:Obyś miała rację 😊 przy pierwszej ciąży też tak panikowałam, w sumie to przy drugiej bo pierwszą poroniłam i może stąd te moje nerwy za każdym razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 15:02
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja Tobie również tego życzę. Ciągle myślę czy nie będzie problemu z zajściem przez kp. U nas bardzo dużo karmię w nocy niestety...
-
Mojaciaza2019 wrote:Ja Tobie również tego życzę. Ciągle myślę czy nie będzie problemu z zajściem przez kp. U nas bardzo dużo karmię w nocy niestety...W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
U mnie też taka raczej będzie. Synek ma aktualnie 2.5 roku. Chciałam max 2 latka różnicy ale jakoś nie myślałam wcześniej o ciąży.
Nera1986, Olaa..32 lubią tę wiadomość