Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane
Wyłączyłam się na weekend bo wyjechaliśmy z mężem odetchnąć
Oczywiście zapomniałam termometru, ale co tam
W sobotę padał u nas śnieg i odczuwalnie było -8st cudownie haha
Trochę wrzuciliśmy na luz, mam nadzieję, że to pomoże w staraniach
Żelu jeszcze nie używaliśmy no bo niestety śluz jeszcze nie płodny, ale w tym tygodniu już zaczniemy działać
A w środę idę do gina to może dowiem się o pęcherzykach co nie coJeden plus bo nie dzwonił z wynikami cytologii a to znaczy, że nie jest źle
Adaśka mocno trzymam kciuki, ja u siebie też mam wrażenie, że mój organizm utrudnia mi interpretację cyklu 😂
Nera u Ciebie rośnie tempka na tym malutkim wykresiku coś widzęHop hop w górę niech się pnie
28lat
12cs o pierwsze maleństwo
Cykle 26-28dni
1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
2.11.2019 - II kreseczki
4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml
30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije
30.12 wygląda na synka 😉
29.02 na 98% dziewczynka😍❤
21.04 Znowu potwierdzona dziewczynkaAmelka
-
Ania 89 wrote:Termin@ dziś lub jutro. No cóż nowy cykl nowe szanse:)
-
adaska wrote:Lekarz mi mówił, że przy moim PCOS temperatura nigdy nie bedzie wiarygodna. Poza tym testy pokazują inaczej, wykres inaczej, sluz nie sprzyja, jajniki w weekend to myślałam, że mi pękną. ..
JAK ZYĆ!? 😂
U mnie było tak, że w sobotę zauważyłam różowy śluz i był trochę rozciągliwy, a test owulacyjny w piątek negatywny, w niedziele szyjka była wysoko, miękka i średnio otwarta a test nadal negatywny, w poniedziałek szyjka już wysoko, twarda i zamknięta, śluz biały, mętny, a test owulacyjny pozytywny 😂 I o co chodzi to nawet Bóg nie wie 🤣Mishigami00 lubi tę wiadomość
-
Olaa..32 wrote:Adaska ja też uważam, że cykl kobiecy jest dość skomplikowany 😂
U mnie było tak, że w sobotę zauważyłam różowy śluz i był trochę rozciągliwy, a test owulacyjny w piątek negatywny, w niedziele szyjka była wysoko, miękka i średnio otwarta a test nadal negatywny, w poniedziałek szyjka już wysoko, twarda i zamknięta, śluz biały, mętny, a test owulacyjny pozytywny 😂 I o co chodzi to nawet Bóg nie wie 🤣
Ola no jakbyś opisywało moją sytuacje z ostatniego cyklu 😂 Dlatego ja dalej tego nie rozumiem bo to wszystko sobie nawzajem przeczy i w konia nas robi i weź tu ogarnij swój cykl😂
28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Ola no jakbyś opisywało moją sytuacje z ostatniego cyklu 😂 Dlatego ja dalej tego nie rozumiem bo to wszystko sobie nawzajem przeczy i w konia nas robi i weź tu ogarnij swój cykl
😂
-
Mishigami00 - dziś temperaturka oklapła hehe . Jeszcze 10dni i @ Już nie mogę doczekać się nowego cyklu !
Mam jeszcze 3 szt.żelu i nie zawaham się go użyć
Rano zapisałam córkę do przedszkola a tak się składa ,że zawsze jak moje dziecko było w ostatniej grupie przedszkolnej - to zachodziłam w ciążę hihi .Także mimo wszystko pokładam nadzieję w 2019 roku
Jutro pogrzeb także ciężki dzień przede mną ...W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera oby już się żel nie przydał ! Trzymam mocno kciuki
Mam dużą nadzieję, że żel mi pomoże obyA powiedzcie czy przed pójściem do gina w środę to we wtorek mogę serduszkować czy trzeba odpuścić ?
28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Mishigami00 wrote:Nera oby już się żel nie przydał ! Trzymam mocno kciuki
Mam dużą nadzieję, że żel mi pomoże obyA powiedzcie czy przed pójściem do gina w środę to we wtorek mogę serduszkować czy trzeba odpuścić ?
-
Olaa..32 wrote:Mi ginekolog powtarzała, że przed pójściem do ginekologa wstrzymać się 2 dni od serduszkowania, bo np jak sprawdza śluz wziernikiem to żeby nie zakłócać tego śluzu 🤔
Aaaa dzięki dobra to poczekamy do środy28lat
Cykle 26-28dni
2.11.2019 - II kreseczki
30.12 wygląda na synka 😉
-
Ja za niedługo jadę do pracy i do 23, ehh mam nadzieje, że ten tydzień szybko mi zleci 😏
-
Mishigami00 wrote:Nera oby już się żel nie przydał ! Trzymam mocno kciuki
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
A powiedzcie mi proszę, czy te żele są w stanie przedłużyc zywotność plemników, jeżeli sluz jest średnio sprzyjający?
Dzisiaj odebrałam paczkę i gdyby jutro temperatura poszla w góre to bym namówiła narzeczonego nai bym go użyła może 🤔
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
adaska wrote:A powiedzcie mi proszę, czy te żele są w stanie przedłużyc zywotność plemników, jeżeli sluz jest średnio sprzyjający?
Dzisiaj odebrałam paczkę i gdyby jutro temperatura poszla w góre to bym namówiła narzeczonego nai bym go użyła może 🤔
i nie czekaj z serduchem na skok tempki bo możesz nie zdążyć .Pewniejsze jest bardziej w spadek temperaturyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 13:45
adaska lubi tę wiadomość
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNera, dasz radę... takie nasze życie niestety... musimy być obecni przy narodzinach, szczęściach, troskach, weselach i niestety pogrzebach tez
kiedyś inni będą uczestniczyć i w naszych pochówkach - tego nie unikniemy
dlatego życzę nam wszystkim żebyśmy mogły cieszyć się nawet małymi sprawami (np. taka mała fasolka z bijącym serduszkiem) 😘 -
Witam was kochane!
Wczoraj z mężem zaczęliśmy starania o naszego maluszkapowiem wam szczerze ze jestem taka podekscytowana...
Marzy nam się wiosenna dziewczynka wiec narazie testujemy różne teorie ogólnodostępne o płci chociaż wiadomo ze co by nie było to będziemy najszczesliwsi na świecie
Ale poeksperymentowac zawsze można, szczególne na początku
Mishigami00 lubi tę wiadomość
-
Qastera witaj
Ja też strzelam w dziewczynkęPowodzenia w staraniach
A do mnie kurier zadzwonił, że miał mi paczke przywieźć ale nie było adresu na paczce (?) DZIWNE
i dopiero jutro będzie mój żel 😢
Wiecna jutro odkładam.
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adaska, opowiesz o waszych sposobach na dziewczynkę
? Ile dniu przed owu?
My wczoraj sprobowalismy a jestem najprawdopodobniej przez owulacja ( mieliśmy ciezki weekend i nie robilam testów, a wczoraj wyszedł jeszcze negatywny ) i zobaczymy jaki wyjdzie dzisiaj. Jeżeli pozytywny to chyba już się wstrzymamy :p -
Qastera wrote:Adaska, opowiesz o waszych sposobach na dziewczynkę
? Ile dniu przed owu?
My wczoraj sprobowalismy a jestem najprawdopodobniej przez owulacja ( mieliśmy ciezki weekend i nie robilam testów, a wczoraj wyszedł jeszcze negatywny ) i zobaczymy jaki wyjdzie dzisiaj. Jeżeli pozytywny to chyba już się wstrzymamy :p
Przede wszystkim zakwaszanie organizmu,przed owulacją (max 2 dni ale u mnie ciężko jest, bo cykle mam nieregularne, nie wiem dokładnie kiedy jest owu, do tego problem z pekaniem pęcherzyków) płytka penetracja, no i ja zawsze na górze i bez orgazmów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2019, 15:22
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️