Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiała któraś z Was może w ciąży podwyższony wynik glukozy we krwi? Ja dzisiaj robiłam badanie i wyszło mi 96,3... niby mieszczę sie w normie laboratoryjnej, ale czytałam ze max dla kobiet w ciazy to 92... i się zestresowałam
podobno taki wynik może już oznaczać cukrzyce ciążowa... Moze u którejś z Was tak było a pozniej magicznie wynik spadł?
-
Masia wrote:Miała któraś z Was może w ciąży podwyższony wynik glukozy we krwi? Ja dzisiaj robiłam badanie i wyszło mi 96,3... niby mieszczę sie w normie laboratoryjnej, ale czytałam ze max dla kobiet w ciazy to 92... i się zestresowałam
podobno taki wynik może już oznaczać cukrzyce ciążowa... Moze u którejś z Was tak było a pozniej magicznie wynik spadł?
Ja miałam cukrzycę ciążowa. Poczatkowo byłam na samej diecie, później dolozono mi insulinę bo dieta nie wystarczała.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
Mój Kochany Dziadziuś (*) - 7.06.2020r. 🖤
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Starania od : luty 2019 r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMasia, ja myślę że tak. Kiedyś mialam podwyższony poziom glukozy we krwi, lekarka mówiła że minimum 8 godz przed pobraniem nic nie jeść i nie pić. Jedynie w ostateczności woda niegazowana. Wszystko co zjemy to ma znaczenie. A glukoza we krwi podnosi się nie tylko podczas zjedzenia słodkości.
Uciekam spać dziewczyny. Mam dosyć wrażeń na dzisiaj. Wzięłam kolejną nospe forte, już drugą. Od jutra mam ranne zmiany w pracy. Postaram sie zamienić z kimś na 13.05 i przepisać wizytę. Jak będzie znowu boleć to nie wytrzymam do 23.05 z wizytą i bólem.
DobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:36
-
Masia wrote:Koło 19 zjadłam 2 kostki czekolady i babeczkę, a w okolicach 21 kolację. Pobranie miałam o 9:00. Myślisz ze to mogło mieć jeszcze wpływ?
nie jada się przed badaniem słodyczy
i lekka kolacja
Kiedyś na spokojnie zbadaj sobie jeszcze razWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 22:46
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
jagodowamery wrote:Masia, ja myślę że tak. Kiedyś mialam podwyższony poziom glukozy we krwi, lekarka mówiła że minimum 8 godz przed pobraniem nic nie jeść i nie pić. Jedynie w ostateczności woda niegazowana. Wszystko co zjemy to ma znaczenie. A glukoza we krwi podnosi się nie tylko podczas zjedzenia słodkości.
Uciekam spać dziewczyny. Mam dosyć wrażeń na dzisiaj. Wzięłam kolejną nospe forte, już drugą. Od jutra mam ranne zmiany w pracy. Postaram sie zamienić z kimś na 13.05 i przepisać wizytę. Jak będzie znowu boleć to nie wytrzymam do 23.05 z wizytą i bólem.
Dobranoc
W ciąży musiałam badać cukier przed posiłkami i po (norma do 120, nie wiem jak jest teraz). Zero słodyczy.
Pamiętam jak w tłusty czwartek teściowa prźyniosla paczki swojej roboty. ..miałam prawie 300 cukru 😮 i ciężko było mi zbić insulina.Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Molly 🐕
- 17.03.2021r. 🖤
💊 Euthyrox N100
Aaa co to za program.. Dzis 25dc, owulacji miałam 15dc 😂zaznaczona, potwierdzona monitoringiem testem, wszystko naniesione, dziś miałam 37,03 teemp, zaznaczyłam i od nowa pokazuje, że owulacji nie wykryta hahWrzesień 2018-ciąża biochemiczna,
niedoczynność tarczycy-Letrox50
hiperprolaktynemia(dostinex) wyrownana-tsh-1,2,prolaktyna-11,
-badanie nasienia uległo poprawie(profertil)
-Hyfosy - 27grudnia 2019 drozne!
-Ureaplasma... - pokonana!!!!!
15.01.20-betahcg 247,56 🐻progesteron 39,70
17.01.20-beta 626,7
29.01.20-❣️😘
Walczę o cud:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Anetka już fajnie widać kreseczkę
po cichu gratuluję
Martwi mnie to że to już 14 dpo Krecha powinna być wyrazniejsza . Choć Nera pisała że bladzioch powinien pojawić się za dwa dni
Zobaczymy- narazie nie dziękuję żeby nie zapeszac
A jak się u Ciebie ma sytuacja ? Wczoraj 9 dpo dziś 10 testowalas ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia 89 wrote:Anetka nie mam testu i nie testowałam:) u mnie to za pewne będzie negatyw. Nawet złudzeń sobie nie robię. Może jutro zrobię test.
Oj
Zrób nic nie szkodzi , albo poczekaj przynajmniej do 12 dpo
Nadzieję trzeba mieć
Mnie wczoraj dopadł nastrój placzliwy
Ledwo się powstrzymałam na reklamie mleka dla dzieci ale buzię mi wykrzywialo na wszystkie strony, w pracy poklocilam się z koleżanką i tu już nie wytrzymałam się poryczalam w domu się poklocilam z mężem bo wybrałam sobie nowe auto pojechaliśmy zobaczyć jakiś tydzień temu jak dla mnie piękne ale mężowi coś nie pasowało ( cena ) wynajął rzeczoznawcę i okazało się że powypadkowe i że bedziemy szukać dalej - dostałam takiego ataku że dziś bije się z wyrzutami ah te hormony . Wczoraj byłam pewna że to pms dziś już mam mieszane uczucia -
nick nieaktualny