X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Uważam tak samo :) żeby był pozytywny powinna być widoczna kreska druga. Tutaj bardzo często dziewczyny mają takie testy i jak się później okazuje nie świadczą one o ciąży, także test najlepiej najwcześniej robić w dniu spodziewanej miesiączki, nie trzeba się niepotrzebnie wcześnie stresować :)

Cień cienia czyli tak naprawdę nic nie mówią takie testy i prawda co piszesz Atyde okazuje się że ciąży brak...

A jak się czujesz kochana? 😊

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam cie Winter pytać o to samo!!

ja czuję się bardzo dobrze i Oliwka też bo się mała tak rozbrykała, że teraz oprócz rozpychania czuje też lekkie kopniaki :) póki co ( wizyta tydzień temu) wszystko jest ok, mam nadzieję że pod kątem ciąży będzie tak jak z Jagódka - czyli do końca bezproblemowo :) ruchy czuje ponad pepkiem, więc wydaje mi się że dalej mam wszystko dobrze i wysoko :)

A u ciebie jak tam?? Ciekawe jaka płeć, masz jakieś przeczucie co do niej ?? Nad jakimi imionami myślałaś?? Kurcze milion pytań :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 14:45

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:-)
    Ale się rozpisujecie , ciężko nadrobić
    Faktycznie co do cieni to i ja się wypowiem bo ciągle je mam A ciąży nie widać i niema .
    Też widziałam u siebie takie kreski i to całkiem niedawno ;-)
    Zrobiłam dziś owulaka i zdecydowanie już wiem jak powinny wyglądać cienie - różnica ogromna

Któraś z dziewczyn pytała który to mój dzień cyklu 27 :-) A 15 dpo :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przykro mi to pisać, ale wyłączam swoją aktywność na forum, na jakiś czas. Trzymam za Was kciuki, niedługo maluszki przybędą niespodziewanie. Życzę każdej z Was cierpliwości, dwóch kresek na teście i powodzenia. Trzymajcie się cieplutko.

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Miałam cie Winter pytać o to samo!!

ja czuję się bardzo dobrze i Oliwka też bo się mała tak rozbrykała, że teraz oprócz rozpychania czuje też lekkie kopniaki :) póki co ( wizyta tydzień temu) wszystko jest ok, mam nadzieję że pod kątem ciąży będzie tak jak z Jagódka - czyli do końca bezproblemowo :) ruchy czuje ponad pepkiem, więc wydaje mi się że dalej mam wszystko dobrze i wysoko :)

A u ciebie jak tam?? Ciekawe jaka płeć, masz jakieś przeczucie co do niej ?? Nad jakimi imionami myślałaś?? Kurcze milion pytań :)

I do rozwiazania życzę Ci żeby ciąża była bezproblemowa❤️ właśnie nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy 😁
    Wczoraj miałam skorcze co jakiś czas trochę się zmartwilam ale przeszły... Przez to niskie ułożenie łożyska pewnie bardziej odczuwam rosnaxa macice🤔🤔tak mi się przynajmniej wydaje??! Na tą zmianę pogody głową mnie nie boli a ćmi okropnie 😣 a co do płci to pisałam jak byłam na prenatalnych że wygląda na to i mam się nastawić że to chlopczyk☺️ jak narazie imiona mam w głowie nie chce zapeszac jak będzie potwierdzone że napewno chłopczyk to napisze😁😁😁😊

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny, przykro mi to pisać, ale wyłączam swoją aktywność na forum, na jakiś czas. Trzymam za Was kciuki, niedługo maluszki przybędą niespodziewanie. Życzę każdej z Was cierpliwości, dwóch kresek na teście i powodzenia. Trzymajcie się cieplutko.

Kochana jeżeli jest taka twoja wola szanuję twoja decyzję ale będziemy czekać na Ciebie i na to co u Ciebie slychac❤️❤️❤️❤️
    Trzymaj się cieplutko i zdrowo 😘😘😘😘

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ok, ale masz tu wrócić!! I pochwalić się testem z dwoma kreskami :) i powodzenia życzę :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Tylko wracaj do nas szybko :* Tobie też niedługo przybędzie maleństwo, na pewno. Powodzenia kochana :*

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
    Pierworodny, nasza duma 😊
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
    22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 🙋🏻‍♀️

Ania tak krótkie masz cykle? Widzę, że u Ciebie dopiero 15 dc i @ ma przyjść w piątek? Dobrze zrozumiałam? 🤔 Idziemy łeb w łeb, u mnie 16 dc a @ ma przyjść dopiero 22 maja 🤔

Jagodowamery rozumiem Cię i Twoje rozczarowanie, też tak raz miałam, że się mocno nastawiłam, że jednak się udało, wyłapywałam objawy i porównywałam je do objawów ciążowych innych dziewczyn i były identyczne a jak przyszła wredna @ to był wielki smutek i przygnębienie.. Dlatego kochana, jeżeli odpoczynek od forum Ci pomoże to odpoczywaj tak długo ile będziesz chciała, ale zerknij czasem do nas i napisz co tam u Ciebie słychać 😘

Gosiaczek widać delikatny plusik na oby dwóch testach, ale dziwne, że tylko na tych coś wychodzi a na innych nie, sprawdź może datę przydatności, czy nie są czasem przeterminowane 🤔

Panan coś się tam przebija jakiś cień cienia, ten cień pokazał się w ciągu kilku minut czy po czasie? Najlepiej jak zrobisz w dniu spodziewanej @, bo nie ma co testować przed czasem i się nakręcać, bo później tylko smutek i rozczarowanie, dlatego ja nie testuje przed @, tylko czekam aż przyjdzie i zawsze przychodzi, więc przynajmniej oszczędzam na testach 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 16:39

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Przykro mi moja sasiadko💗

• Atyde Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    I do rozwiazania życzę Ci żeby ciąża była bezproblemowa❤️ właśnie nie mogę się doczekać kiedy poczuje pierwsze ruchy 😁
    Wczoraj miałam skorcze co jakiś czas trochę się zmartwilam ale przeszły... Przez to niskie ułożenie łożyska pewnie bardziej odczuwam rosnaxa macice🤔🤔tak mi się przynajmniej wydaje??! Na tą zmianę pogody głową mnie nie boli a ćmi okropnie 😣 a co do płci to pisałam jak byłam na prenatalnych że wygląda na to i mam się nastawić że to chlopczyk☺️ jak narazie imiona mam w głowie nie chce zapeszac jak będzie potwierdzone że napewno chłopczyk to napisze😁😁😁😊
    Ja dosyć wcześnie poczułam rozpychanie takie, bo już w 15-16 tyg, aż w szoku byłam :) może być ze to łożysko powoduje różne inne dolegliwości związane z ciąża :) ciekawe co ci lekarz powie :) u mnie miał być chłopak Mikołaj :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery wracaj do Nas niedługo z grubymi kreskami!! Trzymam kciuki :)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny aby cienie cieni i biele przeistoczyły się w piękne różowe kreski!

Atyde lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa niestety ten cykl będzie tak mega krótki. A ogólnie moje cykle i tak są krótkie . Czekam na okres i umawiam się na wizytę

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Olaa niestety ten cykl będzie tak mega krótki. A ogólnie moje cykle i tak są krótkie . Czekam na okres i umawiam się na wizytę
    A ile trwa Twoja faza lutealna? 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa właśnie druga faza trwa ładnie bo z 13-14 dni natomiast pierdzieli się widać ta pierwsza faza. Może przez TSH mam 2.8

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Olaa właśnie druga faza trwa ładnie bo z 13-14 dni natomiast pierdzieli się widać ta pierwsza faza. Może przez TSH mam 2.8
    Aniu a bierzesz coś na zbicie tsh?

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udanej jutrzejszej wizyty Olu życzę ♡ same dobre wiadomości prosimy

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nera1986 wrote:
    Udanej jutrzejszej wizyty Olu życzę ♡ same dobre wiadomości prosimy

Nie dziękuje 😛
    Mam nadzieje, ze pecherzyki i endo ładnie podrosły i będę mogła zrobić zastrzyk. Wizytę mam dopiero o 17..
    Ogólnie jakaś spokojniejesza jestem w tym cyklu, pozytywnie nastawiona.

Nera1986 lubi tę wiadomość

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa nigdy nie brałam leku na TSH żeby zbić. A może od tego trzeba zacząć. Nera u Ciebie już po owu:)?

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ