Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Oj Ola dziwna sytuacja A może niech poda ci inny lek A nie pregnyl na pęknięcie bo wiem że są jeszcze inne zastrzyki i może na inny lek twój organizm lepiej zareaguje
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
Mysza1990 wrote:Oj Ola dziwna sytuacja A może niech poda ci inny lek A nie pregnyl na pęknięcie bo wiem że są jeszcze inne zastrzyki i może na inny lek twój organizm lepiej zareaguje
Póki co nie dostałam recepty na pregnyl, przy pierwszym monitoringu w nowym cyklu zapytam o inne leki..Mam nadzieje, ze uhoduje więcej niż 1 dominujący.
Trochę się łudzę, ze może ciałko jest ale bardzo słabo było widać. Ale wiem, to bez sensu.
Jestem mądrzejsza o kolejne doświadczenie, kolejne rozczarowanie.
Muszę ułożyć plan na nowy cykl.
-
Ola nie trać nadzieji wszystko jest możliwe. Moja gin mówiła że kiedyś prowadziła symulację u kobiety dała jej zastrzyk i pęcherzyk nie pękł miała czekać do miesiączki i przyjść na kontrol żeby zobaczyć czy pęcherzyk się wchłonie A @ nie przyszła. Musiał pęknąć pęcherzyk który był za tym dominującym i tego W ogóle nie było widać bo był mniejszy
Nasz aniołek 05.2019 6tc
* kariotypy prawidlowe
*AMH 6,28
*fDNA plemnika 25%
03.2019 HSG jajowody drożne
12.2019 histeroskopia wszystko ok
01.2020 początek ivf
17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
22.02 1ET 🍀😭😭😭
20.04 beta 686,9 progesteron 40
22.04 beta 1509 progesteron 35
28.04 beta 23563 37 progesteron
05.05 mamy ❤
16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g
Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜 -
OlaaM wrote:Trochę poczytałam w internecie i nie jestem jedyna, która to spotkało..
Póki co nie dostałam recepty na pregnyl, przy pierwszym monitoringu w nowym cyklu zapytam o inne leki..Mam nadzieje, ze uhoduje więcej niż 1 dominujący.
Trochę się łudzę, ze może ciałko jest ale bardzo słabo było widać. Ale wiem, to bez sensu.
Jestem mądrzejsza o kolejne doświadczenie, kolejne rozczarowanie.
Muszę ułożyć plan na nowy cykl.ale mam nadzieje ze lekarz bedzie mial plan na nowy cykl
dobrze ze jestes pod opieka
ja chyba bede miala w tym miesiacu cykl bezowupo 2 dniach sluzu troche plodnego , szlak wszystko trafil i sluz znowu jest typowo nieplodny
a wiesiolek biore i nic z tego
-
Witajcie dziewczyny
Dosyć długo mnie tutaj nie było i zanim przeczytam wszystko co pisałyście to minie tydzień
Co u was słychać? Która już zobaczyła dwie kreski? ❤️ Nera, Ola, OlaM i reszta dziewczyn?
U mnie prawdopodobnie są dni płodne, pojawił się wodnisty śluz, ból jajnika i ból piersi. Albo jestem przed owulacją, albo po w każdym razie starania były, ale tylko raz, bo tak mieliśmy ochotę.już nic nie robimy na siłę. Ostatnio mam spory problem z trądzikiem, zaczęły mi wychodzić pojedyncze, czerwone chrosty, nie wiem czym to jest spowodowane. 😒😐 Może za dużo fast fodów... Czy któraś z was miała może takie bóle podbrzusza podobne do tzw. zakwasów brzucha po ćwiczeniach? Co prawda ja nie trenuje nic, ale chodzi o to, że po ❤️ z mężem na drugi dzień w podbrzuszu poczułam takie hmm.. bolące skurcze? Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, ból podobny do zakwasów. Boli tylko gdy się schylam, bądź wstaje..
Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę ujrzenia dwóch kresek w tym miesiącu, bądź w następnym, jak najszybciej.Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOla a może letrozole lepiej by się u Ciebie sprawdziły? Ja po pierwszym cyklu clo zmieniłam na lamette bo po clo pęcherzyk urósł w jednym jajniku i to w dodatku mały. A dawkę miałam 2x1. Po lametcie od razu dwa pecherzyki w prawym jajniku. Może to wcale nie wina pregnylu tylko złego leku stymulującego. Pregnyl jeszcze wspiera prace ciałka żółtego. A kto Ci zastrzyk podawał?
-
nick nieaktualnyadelaa wrote:Witajcie dziewczyny
Dosyć długo mnie tutaj nie było i zanim przeczytam wszystko co pisałyście to minie tydzień
Co u was słychać? Która już zobaczyła dwie kreski? ❤️ Nera, Ola, OlaM i reszta dziewczyn?
U mnie prawdopodobnie są dni płodne, pojawił się wodnisty śluz, ból jajnika i ból piersi. Albo jestem przed owulacją, albo po w każdym razie starania były, ale tylko raz, bo tak mieliśmy ochotę.już nic nie robimy na siłę. Ostatnio mam spory problem z trądzikiem, zaczęły mi wychodzić pojedyncze, czerwone chrosty, nie wiem czym to jest spowodowane. 😒😐 Może za dużo fast fodów... Czy któraś z was miała może takie bóle podbrzusza podobne do tzw. zakwasów brzucha po ćwiczeniach? Co prawda ja nie trenuje nic, ale chodzi o to, że po ❤️ z mężem na drugi dzień w podbrzuszu poczułam takie hmm.. bolące skurcze? Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, ból podobny do zakwasów. Boli tylko gdy się schylam, bądź wstaje..
Trzymam za was wszystkie kciuki i życzę ujrzenia dwóch kresek w tym miesiącu, bądź w następnym, jak najszybciej.
Ja mam teraz bardzo dziwny cykl od bólu podbrzusza, po bóle jajników, bóle jajników ciągnące nawet do pupy, skurcze w podbrzuszu, później pojawiły się wzdęcia, straszne ruchy jelit. To wszystko działo się od 8dc do 16dc. Dziś jest 17dc i jak ręką odjął.... -
OlaaM wrote:Teraz już nie zrobimy i tak, a w kolejnym cyklu jeszcze większa dawka clostilbegyt. Zastrzyków mam na razie nie kupować, żeby „nie przywołać”.
Próbował mnie pocieszyć, ze może coś tam jest...
Nie załamuj się kochana .Najważniejsze ,że jesteś pod opieką lekarza i jest przede wszystkim dalszy plan działania ,a teraz pozostaje czekać na dalszy rozwój sytuacji
adelaa u mnie wszystko w porządku -miło ,że pytaszprzygotowania do komunii idą pełną parą .To już za 9dni -czas gna jak szalony .Przede mną ciężkie dwa tygodnie - od 19maja do 30maja dzień w dzień kościół yyy .
U mnie zero dwóch kresek i tak pozostanie bynajmniej do 27czerwca .Maj odpuściłam bo za dużo na głowie choć serduszko padło i to przed samą owulacją ,ale to byłoby zbyt piękne by sprawę jednym serduchem załatwićDziś mamy z mężem 8rocznicę bycia razem i w prezencie dostałam ładny skok tempki hihi .Także sumując wszystko -zbieram siły na urodzinowy miesiąc i cichutko liczę na cud - to będzie już wtedy 6cs
Stosunkowo udanego cyklu Ci życzęW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualny
-
Masia wrote:Ola a może letrozole lepiej by się u Ciebie sprawdziły? Ja po pierwszym cyklu clo zmieniłam na lamette bo po clo pęcherzyk urósł w jednym jajniku i to w dodatku mały. A dawkę miałam 2x1. Po lametcie od razu dwa pecherzyki w prawym jajniku. Może to wcale nie wina pregnylu tylko złego leku stymulującego. Pregnyl jeszcze wspiera prace ciałka żółtego. A kto Ci zastrzyk podawał?
No właśnie pecherzyk był jeden ale ładny..
Zastrzyki zrobiła mi mama, która jest pielęgniarka. -
jagodowamery wrote:Hej dziewczyny 😘 dzisiaj pierwszy raz od dawna i ogólnie w tym cyklu, zmierzyłam temperaturę. 36.77 to chyba nie tak słabo jak na 11 dzień cyklu? Licząc że moje cykle trwają teraz 34 dni,bo się ostatnio przesunęły.
ja np poziom niskim temp mam ok 36,2 -36,3
a poziom wyzszych 36,5-36,7
i mam tak od lat przy ciazowym wykresie z synem 13 lat temu tez tak mialam -
nick nieaktualnybabydust1 wrote:mery sam poziom temp niewiele znaczy
ja np poziom niskim temp mam ok 36,2 -36,3
a poziom wyzszych 36,5-36,7
i mam tak od lat przy ciazowym wykresie z synem 13 lat temu tez tak mialam
Kiedyś mierzyłam już temperaturę przez cały cykl i najwyższą zawsze miałam 37.12Baby nie sugeruję się tą jedną, dopiero zaczęłam mierzyć i będę się starać robić to do końca cyklu.
Zobaczymy jak mi to wyjdzie