Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️

Nera mam ogromna prośbę. Mogłabyś spojrzeć na mój wykres na 28dni?
    Prowadzę jeszcze jeden wykres na OF i WYKAZAŁ owulacje 4 dni temu
    Zgłupiałam.
    Będę ogromnie wdzięczna ❤️

Ja również uważam, że 18dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:45

adaska lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja również uważam, że 18dc

Sutki cały czas bolą. Broń Boże dotykać.
    Wczoraj mnie zalało kremowym śluzem na wieczór. W zasadzie nie zwracałam na to uwagi, bo patrząc na początek cyklu byłam przekonana, ze cykl będzie bezowulacyjny. Dodatkowo byłam nie do życia wczoraj (zawroty głowy, katar i miałam gorączkę). Na bieliźnie zauważyłam brązowa plamkę i myslalam ze @ przybywa za wcześnie. (Albo ze znowu Endo coś fiksuje)
    Albo mnie łapie przeziębienie albo jestem już tak przemęczona, ze ogranizm krzyczy „ODPOCZNIJ W KOŃCU KOBIETO!”

.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Sutki cały czas bolą. Broń Boże dotykać.
    Wczoraj mnie zalało kremowym śluzem na wieczór. W zasadzie nie zwracałam na to uwagi, bo patrząc na początek cyklu byłam przekonana, ze cykl będzie bezowulacyjny. Dodatkowo byłam nie do życia wczoraj (zawroty głowy, katar i miałam gorączkę). Na bieliźnie zauważyłam brązowa plamkę i myslalam ze @ przybywa za wcześnie. (Albo ze znowu Endo coś fiksuje)
    Albo mnie łapie przeziębienie albo jestem już tak przemęczona, ze ogranizm krzyczy „ODPOCZNIJ W KOŃCU KOBIETO!”

.

Albo się udało 😁 mamy sporo opcji 😜

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Albo się udało 😁 mamy sporo opcji 😜
    Hahah ❤️ Nie chce się nakręcać :)
    To byłby najpiękniejszy prezent ślubny!

Dziękuje Nera za pomoc 😘

Nera1986 lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj brzuch boli podobnie do "przed okresowo".. Ginekolog mowila że owulacja między sobotą a niedzielą i wszystko wskazuje że faktycznie była. Szyjka zamknięta. Dzisiaj spadek temperatury, ale nie biorę jej pod uwagę, bo spałam 4 godziny, mierzyłam bardzo wcześnie dzisiaj. Piersi lekko wrażliwe na dotyk- typowe objawy na okres. Śluzu się pojawiło więcej ale już nie jest to śluz plodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera uratuj ...
    Opowiem co nieco powiedz co myślisz
    Otóż od dwóch dni tzn wczoraj i przedwczoraj miałam dość mocne bóle miesiączkowe- przez chwilę nawet pomyślałam że @ nadchodzi - serduszkujemy jak widać na wykresie
    Dziś rano byłam już pewna że jestem po owu bo tak jak mówię brzuch bolał i wzięłam luteine , generalnie szyjka już jest twarda i zamknięta ( chyba ) bo czuje ja jak czubek nosa , tyle że może lekko " rozlazla " - myli mnie to trochę bo mam małą nadzerke i wyczuwalne " guzki " na szyjce więc ciężko mi teraz określić ale jej czysty bok jest na sto procent twardy . Tylko podczas badania kurde mam śluz rozciagliwy- możliwe że to pozostałości po wczorajszym wieczornym serduszkowaniu?
    Temperatura niby w górę choć szczerze mowiac zmierzyłam jak zawsze i miałam magiczne 36.1 - chwycilam za owulacyjny i zdecydowanie temperatura wyższa
    Nie będę się nią sugerować, miałam ciężkie 4 dni - jak nie ja ciągle w pracy praktycznie po 12 godzin właściwie wczoraj byłam cały dzień w pracy od 8 do 20 A dziś miałam na 6 rano możliwe że temperatura jest nie wiarygodna - już sama nie wiem co myśleć bo na <3 to Ja już nie mam ochoty Hahaah

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ozesz jaki spadek :-O
    Czyżby? Śluz się zmienił więc wchodzić w druga fazę:-)
    Trzymam kciuki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby a kiedy ty mialas owulacjie .Robisz testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa ozesz jaki spadek :-O
    Czyżby? Śluz się zmienił więc wchodzić w druga fazę:-)
    Trzymam kciuki !

Anetka, wszystko się sprawdza. Za jakieś 14 dni równe mam mieć @ :D jeden kalendarz mi pokazuje na 08.06 a drugi (ten tutaj) na 10.06
    Poczekamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Anetka, wszystko się sprawdza. Za jakieś 14 dni równe mam mieć @ :D jeden kalendarz mi pokazuje na 08.06 a drugi (ten tutaj) na 10.06
    Poczekamy :D

Mój też mi pokazuje na 10 czerwca :-) !
    Testujemy razem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz temperatura po ponad godzinie spoczynku wynosi 37.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mój też mi pokazuje na 10 czerwca :-) !
    Testujemy razem :-)

Tak będzie! :) ja testuje dzień po, czyli 11.06 nie chce się nakręcić. A tak, ginekolog mówiła że jeśli się nie pojawi do 34 dnia cyklu to zrobić sobie test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:36

• Atyde Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka i jagodowamery trzymam kciuki za czerwiec :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż może i wcześniej już wykaże?

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Baby a kiedy ty mialas owulacjie .Robisz testy owulacyjne?
    nie musze robic testow bo ja owu mam bardzo wyczuwalna , sluz jest wyrazny, wzrost libido tuz przed owu i charakterystyczny bol, do tego tempka mi wspolgra z objawami :)

owu mialam tydzien temu zaczynam odliczanie ale tym razem nic nie wskazuje zeby sie udalo :( to bylby cud serio bylaby 4 ciaza z pierwszego cyklu staran w ciagu 8 miesiecy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Teraz temperatura po ponad godzinie spoczynku wynosi 37.08

No jak mierzyć tempke to tylko rano i tylko po przebudzeniu inaczej nawet się nia nie sugeruj
    Ja jak wstaje mam lekko powyżej 36 , a teraz powyżej grubo 37 ;-)
    I w sumie odkąd wróciłam to też leżę cały czas:-P
    Mąż właśnie kolacyjke szykuje
    Mamy podział; on rano sobie śniadanie ( sobie i tylko sobie ) bo ja nie jem tych jego dziwnych składników ja robię drugie najczęściej jajecznica
    Obiad też ja A kolację on
    Sprzatnie podobnie- poniedziałki są jego ! Sprząta całe mieszkanie ja za to w tygodniu ogarniam tak z Wierzchu:-P Teraz tak myślę jak ja się mam dobrze:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    nie musze robic testow bo ja owu mam bardzo wyczuwalna , sluz jest wyrazny, wzrost libido tuz przed owu i charakterystyczny bol, do tego tempka mi wspolgra z objawami :)

owu mialam tydzien temu zaczynam odliczanie ale tym razem nic nie wskazuje zeby sie udalo :( to bylby cud serio bylaby 4 ciaza z pierwszego cyklu staran w ciagu 8 miesiecy :(
    To nie masz problemu z zajsciem .Ja tez mam bol podbrzusza jak testy sa pozytywne tylko nie rozumiem dlaczego drugi raz z rzedu sie nie powiodlo.Juz nie wiem kiedy jaki objaw jest prawdziwy ale tak to jest jezeli ciagle wslochuje sie w najdrobnieszy bol czy klocie. A w ogole to nie jest powiedziane ze juz musi cos wskazywac na ciaze bo to my sobie tak wmawiamy .Trzymam za ciebie kciuki oby sie udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo moje cykle sa 28 dniowe a starania zaczynamy zaraz po okresie i co dwa dni. Od mamentu jak test jest pozytywny to kochamy sie codziennie.16 dc po raz ostatni i pytanie czy powinnismy dalej sie starac do konca czy to wystarczy.Faza po owu wychodzi mi 14 jezeli pozytywny test lh byl w 13dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to ze jezeli ostatnie staranko bylo 16dc to plemniki powiedzmy przetrwaja do 18 dc a w tedy faza bylaby 12 dniowa

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Mam pytanie bo moje cykle sa 28 dniowe a starania zaczynamy zaraz po okresie i co dwa dni. Od mamentu jak test jest pozytywny to kochamy sie codziennie.16 dc po raz ostatni i pytanie czy powinnismy dalej sie starac do konca czy to wystarczy.Faza po owu wychodzi mi 14 jezeli pozytywny test lh byl w 13dc.
    Julka ja sie staram do owu a pozniej raczej unikam przytalania , ,po pierwsze dlatego ze mi libido spada do zera haha a po drugie w zwiazku z tym ze mam problem zeby ciaze utrzymac to eliminuje wszystko co moze ewentulanie zaszkodzic :( :( na wszelki wypadek zeby sobie w brode nie pluc :( przy pierwszej cb po przytulankach zaczelam plamic i tego dnia beta przestala prawdilowo rosnac :( nie wiem czy to przypadek czy nie .. nie chce juz sprawdzac :(

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ