Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Cześć dziewczyny ❤️

Nera mam ogromna prośbę. Mogłabyś spojrzeć na mój wykres na 28dni?
    Prowadzę jeszcze jeden wykres na OF i WYKAZAŁ owulacje 4 dni temu
    Zgłupiałam.
    Będę ogromnie wdzięczna ❤️

Ja również uważam, że 18dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 13:45

adaska lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Ja również uważam, że 18dc

Sutki cały czas bolą. Broń Boże dotykać.
    Wczoraj mnie zalało kremowym śluzem na wieczór. W zasadzie nie zwracałam na to uwagi, bo patrząc na początek cyklu byłam przekonana, ze cykl będzie bezowulacyjny. Dodatkowo byłam nie do życia wczoraj (zawroty głowy, katar i miałam gorączkę). Na bieliźnie zauważyłam brązowa plamkę i myslalam ze @ przybywa za wcześnie. (Albo ze znowu Endo coś fiksuje)
    Albo mnie łapie przeziębienie albo jestem już tak przemęczona, ze ogranizm krzyczy „ODPOCZNIJ W KOŃCU KOBIETO!”

.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Sutki cały czas bolą. Broń Boże dotykać.
    Wczoraj mnie zalało kremowym śluzem na wieczór. W zasadzie nie zwracałam na to uwagi, bo patrząc na początek cyklu byłam przekonana, ze cykl będzie bezowulacyjny. Dodatkowo byłam nie do życia wczoraj (zawroty głowy, katar i miałam gorączkę). Na bieliźnie zauważyłam brązowa plamkę i myslalam ze @ przybywa za wcześnie. (Albo ze znowu Endo coś fiksuje)
    Albo mnie łapie przeziębienie albo jestem już tak przemęczona, ze ogranizm krzyczy „ODPOCZNIJ W KOŃCU KOBIETO!”

.

Albo się udało 😁 mamy sporo opcji 😜

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Albo się udało 😁 mamy sporo opcji 😜
    Hahah ❤️ Nie chce się nakręcać :)
    To byłby najpiękniejszy prezent ślubny!

Dziękuje Nera za pomoc 😘

Nera1986 lubi tę wiadomość

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj brzuch boli podobnie do "przed okresowo".. Ginekolog mowila że owulacja między sobotą a niedzielą i wszystko wskazuje że faktycznie była. Szyjka zamknięta. Dzisiaj spadek temperatury, ale nie biorę jej pod uwagę, bo spałam 4 godziny, mierzyłam bardzo wcześnie dzisiaj. Piersi lekko wrażliwe na dotyk- typowe objawy na okres. Śluzu się pojawiło więcej ale już nie jest to śluz plodny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 14:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera uratuj ...
    Opowiem co nieco powiedz co myślisz
    Otóż od dwóch dni tzn wczoraj i przedwczoraj miałam dość mocne bóle miesiączkowe- przez chwilę nawet pomyślałam że @ nadchodzi - serduszkujemy jak widać na wykresie
    Dziś rano byłam już pewna że jestem po owu bo tak jak mówię brzuch bolał i wzięłam luteine , generalnie szyjka już jest twarda i zamknięta ( chyba ) bo czuje ja jak czubek nosa , tyle że może lekko " rozlazla " - myli mnie to trochę bo mam małą nadzerke i wyczuwalne " guzki " na szyjce więc ciężko mi teraz określić ale jej czysty bok jest na sto procent twardy . Tylko podczas badania kurde mam śluz rozciagliwy- możliwe że to pozostałości po wczorajszym wieczornym serduszkowaniu?
    Temperatura niby w górę choć szczerze mowiac zmierzyłam jak zawsze i miałam magiczne 36.1 - chwycilam za owulacyjny i zdecydowanie temperatura wyższa
    Nie będę się nią sugerować, miałam ciężkie 4 dni - jak nie ja ciągle w pracy praktycznie po 12 godzin właściwie wczoraj byłam cały dzień w pracy od 8 do 20 A dziś miałam na 6 rano możliwe że temperatura jest nie wiarygodna - już sama nie wiem co myśleć bo na <3 to Ja już nie mam ochoty Hahaah

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa ozesz jaki spadek :-O
    Czyżby? Śluz się zmienił więc wchodzić w druga fazę:-)
    Trzymam kciuki !

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby a kiedy ty mialas owulacjie .Robisz testy owulacyjne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jagodowa ozesz jaki spadek :-O
    Czyżby? Śluz się zmienił więc wchodzić w druga fazę:-)
    Trzymam kciuki !

Anetka, wszystko się sprawdza. Za jakieś 14 dni równe mam mieć @ :D jeden kalendarz mi pokazuje na 08.06 a drugi (ten tutaj) na 10.06
    Poczekamy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Anetka, wszystko się sprawdza. Za jakieś 14 dni równe mam mieć @ :D jeden kalendarz mi pokazuje na 08.06 a drugi (ten tutaj) na 10.06
    Poczekamy :D

Mój też mi pokazuje na 10 czerwca :-) !
    Testujemy razem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz temperatura po ponad godzinie spoczynku wynosi 37.08

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mój też mi pokazuje na 10 czerwca :-) !
    Testujemy razem :-)

Tak będzie! :) ja testuje dzień po, czyli 11.06 nie chce się nakręcić. A tak, ginekolog mówiła że jeśli się nie pojawi do 34 dnia cyklu to zrobić sobie test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 18:36

• Atyde Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka i jagodowamery trzymam kciuki za czerwiec :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż może i wcześniej już wykaże?

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Baby a kiedy ty mialas owulacjie .Robisz testy owulacyjne?
    nie musze robic testow bo ja owu mam bardzo wyczuwalna , sluz jest wyrazny, wzrost libido tuz przed owu i charakterystyczny bol, do tego tempka mi wspolgra z objawami :)

owu mialam tydzien temu zaczynam odliczanie ale tym razem nic nie wskazuje zeby sie udalo :( to bylby cud serio bylaby 4 ciaza z pierwszego cyklu staran w ciagu 8 miesiecy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Teraz temperatura po ponad godzinie spoczynku wynosi 37.08

No jak mierzyć tempke to tylko rano i tylko po przebudzeniu inaczej nawet się nia nie sugeruj
    Ja jak wstaje mam lekko powyżej 36 , a teraz powyżej grubo 37 ;-)
    I w sumie odkąd wróciłam to też leżę cały czas:-P
    Mąż właśnie kolacyjke szykuje
    Mamy podział; on rano sobie śniadanie ( sobie i tylko sobie ) bo ja nie jem tych jego dziwnych składników ja robię drugie najczęściej jajecznica
    Obiad też ja A kolację on
    Sprzatnie podobnie- poniedziałki są jego ! Sprząta całe mieszkanie ja za to w tygodniu ogarniam tak z Wierzchu:-P Teraz tak myślę jak ja się mam dobrze:-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    nie musze robic testow bo ja owu mam bardzo wyczuwalna , sluz jest wyrazny, wzrost libido tuz przed owu i charakterystyczny bol, do tego tempka mi wspolgra z objawami :)

owu mialam tydzien temu zaczynam odliczanie ale tym razem nic nie wskazuje zeby sie udalo :( to bylby cud serio bylaby 4 ciaza z pierwszego cyklu staran w ciagu 8 miesiecy :(
    To nie masz problemu z zajsciem .Ja tez mam bol podbrzusza jak testy sa pozytywne tylko nie rozumiem dlaczego drugi raz z rzedu sie nie powiodlo.Juz nie wiem kiedy jaki objaw jest prawdziwy ale tak to jest jezeli ciagle wslochuje sie w najdrobnieszy bol czy klocie. A w ogole to nie jest powiedziane ze juz musi cos wskazywac na ciaze bo to my sobie tak wmawiamy .Trzymam za ciebie kciuki oby sie udalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo moje cykle sa 28 dniowe a starania zaczynamy zaraz po okresie i co dwa dni. Od mamentu jak test jest pozytywny to kochamy sie codziennie.16 dc po raz ostatni i pytanie czy powinnismy dalej sie starac do konca czy to wystarczy.Faza po owu wychodzi mi 14 jezeli pozytywny test lh byl w 13dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzi mi o to ze jezeli ostatnie staranko bylo 16dc to plemniki powiedzmy przetrwaja do 18 dc a w tedy faza bylaby 12 dniowa

• babydust1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Mam pytanie bo moje cykle sa 28 dniowe a starania zaczynamy zaraz po okresie i co dwa dni. Od mamentu jak test jest pozytywny to kochamy sie codziennie.16 dc po raz ostatni i pytanie czy powinnismy dalej sie starac do konca czy to wystarczy.Faza po owu wychodzi mi 14 jezeli pozytywny test lh byl w 13dc.
    Julka ja sie staram do owu a pozniej raczej unikam przytalania , ,po pierwsze dlatego ze mi libido spada do zera haha a po drugie w zwiazku z tym ze mam problem zeby ciaze utrzymac to eliminuje wszystko co moze ewentulanie zaszkodzic :( :( na wszelki wypadek zeby sobie w brode nie pluc :( przy pierwszej cb po przytulankach zaczelam plamic i tego dnia beta przestala prawdilowo rosnac :( nie wiem czy to przypadek czy nie .. nie chce juz sprawdzac :(

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ