Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnybabydust1 wrote:Julka ja sie staram do owu a pozniej raczej unikam przytalania , ,po pierwsze dlatego ze mi libido spada do zera haha a po drugie w zwiazku z tym ze mam problem zeby ciaze utrzymac to eliminuje wszystko co moze ewentulanie zaszkodzic
na wszelki wypadek zeby sobie w brode nie pluc
przy pierwszej cb po przytulankach zaczelam plamic i tego dnia beta przestala prawdilowo rosnac
nie wiem czy to przypadek czy nie .. nie chce juz sprawdzac
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:No jak mierzyć tempke to tylko rano i tylko po przebudzeniu inaczej nawet się nia nie sugeruj
Ja jak wstaje mam lekko powyżej 36 , a teraz powyżej grubo 37
I w sumie odkąd wróciłam to też leżę cały czas:-P
Mąż właśnie kolacyjke szykuje
Mamy podział; on rano sobie śniadanie ( sobie i tylko sobie ) bo ja nie jem tych jego dziwnych składników ja robię drugie najczęściej jajecznica
Obiad też ja A kolację on
Sprzatnie podobnie- poniedziałki są jego ! Sprząta całe mieszkanie ja za to w tygodniu ogarniam tak z Wierzchu:-P Teraz tak myślę jak ja się mam dobrze:-P
Nie nie tak tylko zmierzylam z ciekawości. Nie biorę jej pod uwagę. Dzisiaj lekki katar mnie złapał, więc zmierzyłam temperaturę czy wszystko okay ze mną -
nick nieaktualnyAsiek022 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Po jakim czasie od starań zacząć się niepokoić? To dla mnie takie przykre,bo już przed staraniami bałam się,że może być coś nie tak,a teraz właściwie nie jestem pewna czy mam owulkę😢 i zaczynam w to wątpić.
Mówi się, że jeśli w ciągu roku żadnych pozytywnych skutków, to wtedy powinno się szukać przyczyny. Znam osoby, które po pół roku starania sobie odpuściły, żyły z myślą "Co ma być to będzie" i zostały szybko rodzicamiAsiek022 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
adaska wrote:Hahah ❤️ Nie chce się nakręcać
To byłby najpiękniejszy prezent ślubny!
Dziękuje Nera za pomoc 😘, a objawy te późniejsze to mogły być efektem pracy ciałka żółtego a mylone jest z objawami "owulacyjnymi "
W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Anetka32 wrote:Nera uratuj ...
Opowiem co nieco powiedz co myślisz
Otóż od dwóch dni tzn wczoraj i przedwczoraj miałam dość mocne bóle miesiączkowe- przez chwilę nawet pomyślałam że @ nadchodzi - serduszkujemy jak widać na wykresie
Dziś rano byłam już pewna że jestem po owu bo tak jak mówię brzuch bolał i wzięłam luteine , generalnie szyjka już jest twarda i zamknięta ( chyba ) bo czuje ja jak czubek nosa , tyle że może lekko " rozlazla " - myli mnie to trochę bo mam małą nadzerke i wyczuwalne " guzki " na szyjce więc ciężko mi teraz określić ale jej czysty bok jest na sto procent twardy . Tylko podczas badania kurde mam śluz rozciagliwy- możliwe że to pozostałości po wczorajszym wieczornym serduszkowaniu?
Temperatura niby w górę choć szczerze mowiac zmierzyłam jak zawsze i miałam magiczne 36.1 - chwycilam za owulacyjny i zdecydowanie temperatura wyższa
Nie będę się nią sugerować, miałam ciężkie 4 dni - jak nie ja ciągle w pracy praktycznie po 12 godzin właściwie wczoraj byłam cały dzień w pracy od 8 do 20 A dziś miałam na 6 rano możliwe że temperatura jest nie wiarygodna - już sama nie wiem co myśleć bo nato Ja już nie mam ochoty Hahaah
Moim zdaniem Anetko serduszko w bardzo fajną porę padło i nie ma potrzeby serduchowania (tym bardziej z musu! ). Kiedy sprawdzałaś ten śluz rozciągliwy? (Ile czasu po serduszku) powinno się zachować 7-12 h przerwy. Jeśli masz wątpliwości jak odróżnić śluz od wydzieliny z podniecenia i spermy to na przyszlość -śluz nie wsiąka w papier i nie rozpuszcza się w wodzie a dwa pozostałe takW oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Nera, mam pytanie, wiem, że już znasz się na tym.. A ja głupieje.
Jeśli w kwietniu miesiączka mi się spóźniała tydzień, a teraz wyznacza mi na 5 czerwiec (miesiączka była do 2 maja) to rozumiem, że dni płodne mam liczyć 14 dni po @?Starania o pierwsze maleństwo
Starania od 01.2019
25lat
4cs
22.04 @
4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm. -
adelaa wrote:Nera, mam pytanie, wiem, że już znasz się na tym.. A ja głupieje.
Jeśli w kwietniu miesiączka mi się spóźniała tydzień, a teraz wyznacza mi na 5 czerwiec (miesiączka była do 2 maja) to rozumiem, że dni płodne mam liczyć 14 dni po @?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:36
adelaa lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyadelaa wrote:Nera, mam pytanie, wiem, że już znasz się na tym.. A ja głupieje.
Jeśli w kwietniu miesiączka mi się spóźniała tydzień, a teraz wyznacza mi na 5 czerwiec (miesiączka była do 2 maja) to rozumiem, że dni płodne mam liczyć 14 dni po @?
Ja z kolei słyszałam że *edit* owulacja występuje na około 2 tygodnie przed kolejną miesiączką. Nera ma rację, żeby się tym sugerować musiałabyś mieć regularne cykle. Statystycznie przy cyklu 28 dni, 2 tygodnie wstecz to właśnie w połowie cyklu. Z tym, że każdy organizm jest inny. Niektóre z nas mają owulacje później, inne wcześniej, mimo że cykle możemy mieć do siebie zbliżone według czasu trwania. Wpływają na to różne czynniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 17:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjagodowamery wrote:Wczoraj miałam znaczny spadek, dzisiaj temperatura znowu się pnie w górę. Hmm.. Mam nadzieję, że uniknę wykresu "góry i doliny". Nic już z tego nie rozumiem 🤣 Jedynie tyle, że tak chyba ma być
Super:-) dobrze to wygląda;-)
Ja wczoraj podjęłam z mężem decyzję idę na kurs stylizacji paznokci
Generalnie mam w domu wszystko czego dusza zapragnie do robienia paznokci od października zeszłego roku zaczęłam się bawić głównie na sobie i najbliższej rodzinie nie oszczędzam na produktach, mam nawet porządną frezarke- czas zrobić ten krok do przodu
Lubię to robić więc dlaczego miałabym nie zarabiac na tym
Nera ogólnie to napewno minęło te 12 godzin, zresztą dziwne mi to było bo rano brałam luteine A późnym popołudniem sprawdzałam szyjke i śluz był rozciagliwy . Owu wyznaczył mi Wkoncu owulacje - średnio w to wierzę bo temperatura jak w mordę strzelił ciągle wychodzi mi ta sama
Mój magiczny termometr dziś znów pokazal 36.1
Dluuugo tej tempki nie zapomnę
No i już drugi dzień mnie rozkłada katar mega dziś doszedł kaszel - pewnie to klima w pracy -
Jagodowamery - owulacja występuje ok 14 dni przed @
Dni płodne trwają dłużej (od 6 dni przed owulacją do 3 dni po )
Asiek022 - przed owulacją i po owulacji najczęściej miedzy 5 a8 dniem ale nie jest regułą,że musi się pojawić .W oczekiwaniu na czwarty cud ...
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
Ja oficjalnie rozpoczynam kolejny -urodzinowy 6cs . 28czerwca kończy się pakiet na ovu więc akurat by zaznaczyć zielony ogonek na wykresie . Przewidywana @ 27.06 , 6 cykl starań, 6 miesiąc , 33lata wiek Chrystusowy 3+3=6 Liczę, że to znak i innej opcji nie przyjmuję 🤣
adaska lubi tę wiadomość
33lata
2.05.2016r-poronienie
-
nick nieaktualnyNera1986 wrote:Jagodowamery - owulacja występuje ok 14 dni przed @
Dni płodne trwają dłużej (od 6 dni przed owulacją do 3 dni po )
Asiek022 - przed owulacją i po owulacji najczęściej miedzy 5 a8 dniem ale nie jest regułą,że musi się pojawić .
No właśnie o tym mówię