Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    Julka ja sie staram do owu a pozniej raczej unikam przytalania , ,po pierwsze dlatego ze mi libido spada do zera haha a po drugie w zwiazku z tym ze mam problem zeby ciaze utrzymac to eliminuje wszystko co moze ewentulanie zaszkodzic :( :( na wszelki wypadek zeby sobie w brode nie pluc :( przy pierwszej cb po przytulankach zaczelam plamic i tego dnia beta przestala prawdilowo rosnac :( nie wiem czy to przypadek czy nie .. nie chce juz sprawdzac :(
    Wlasnie ja tez z tego powodu bo w trakcie owu mam bol podbrzusza jajnikow i zawsze bol trwa dlugo po owu dlatego zawsze mysle ze sie udalo i jestem happy i na tym sie konczy nasze przytulanie .W marcu w tym samym terminie owu i udalo sie tylko ciaza b.a teraz nie wiem o co chodzi albo juz przekwitlam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No jak mierzyć tempke to tylko rano i tylko po przebudzeniu inaczej nawet się nia nie sugeruj
    Ja jak wstaje mam lekko powyżej 36 , a teraz powyżej grubo 37 ;-)
    I w sumie odkąd wróciłam to też leżę cały czas:-P
    Mąż właśnie kolacyjke szykuje
    Mamy podział; on rano sobie śniadanie ( sobie i tylko sobie ) bo ja nie jem tych jego dziwnych składników ja robię drugie najczęściej jajecznica
    Obiad też ja A kolację on
    Sprzatnie podobnie- poniedziałki są jego ! Sprząta całe mieszkanie ja za to w tygodniu ogarniam tak z Wierzchu:-P Teraz tak myślę jak ja się mam dobrze:-P

Nie nie tak tylko zmierzylam z ciekawości. Nie biorę jej pod uwagę. Dzisiaj lekki katar mnie złapał, więc zmierzyłam temperaturę czy wszystko okay ze mną

• Asiek022 Debiutantka

Wysłany: 27 maja 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Po jakim czasie od starań zacząć się niepokoić? To dla mnie takie przykre,bo już przed staraniami bałam się,że może być coś nie tak,a teraz właściwie nie jestem pewna czy mam owulkę😢 i zaczynam w to wątpić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek022 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Po jakim czasie od starań zacząć się niepokoić? To dla mnie takie przykre,bo już przed staraniami bałam się,że może być coś nie tak,a teraz właściwie nie jestem pewna czy mam owulkę😢 i zaczynam w to wątpić.

Mówi się, że jeśli w ciągu roku żadnych pozytywnych skutków, to wtedy powinno się szukać przyczyny. Znam osoby, które po pół roku starania sobie odpuściły, żyły z myślą "Co ma być to będzie" i zostały szybko rodzicami :)

Asiek022 lubi tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U u mnie termin @ wypada coś około 4-5 czerwca. W urodzinki synka:)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    U u mnie termin @ wypada coś około 4-5 czerwca. W urodzinki synka:)
    Kiedy testujesz ile jestes po owu?

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    Hahah ❤️ Nie chce się nakręcać :)
    To byłby najpiękniejszy prezent ślubny!

Dziękuje Nera za pomoc 😘
    Polecam się na przyszłość :) , a objawy te późniejsze to mogły być efektem pracy ciałka żółtego a mylone jest z objawami "owulacyjnymi "

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nera uratuj ...
    Opowiem co nieco powiedz co myślisz
    Otóż od dwóch dni tzn wczoraj i przedwczoraj miałam dość mocne bóle miesiączkowe- przez chwilę nawet pomyślałam że @ nadchodzi - serduszkujemy jak widać na wykresie
    Dziś rano byłam już pewna że jestem po owu bo tak jak mówię brzuch bolał i wzięłam luteine , generalnie szyjka już jest twarda i zamknięta ( chyba ) bo czuje ja jak czubek nosa , tyle że może lekko " rozlazla " - myli mnie to trochę bo mam małą nadzerke i wyczuwalne " guzki " na szyjce więc ciężko mi teraz określić ale jej czysty bok jest na sto procent twardy . Tylko podczas badania kurde mam śluz rozciagliwy- możliwe że to pozostałości po wczorajszym wieczornym serduszkowaniu?
    Temperatura niby w górę choć szczerze mowiac zmierzyłam jak zawsze i miałam magiczne 36.1 - chwycilam za owulacyjny i zdecydowanie temperatura wyższa
    Nie będę się nią sugerować, miałam ciężkie 4 dni - jak nie ja ciągle w pracy praktycznie po 12 godzin właściwie wczoraj byłam cały dzień w pracy od 8 do 20 A dziś miałam na 6 rano możliwe że temperatura jest nie wiarygodna - już sama nie wiem co myśleć bo na <3 to Ja już nie mam ochoty Hahaah

Moim zdaniem Anetko serduszko w bardzo fajną porę padło i nie ma potrzeby serduchowania (tym bardziej z musu! ). Kiedy sprawdzałaś ten śluz rozciągliwy? (Ile czasu po serduszku) powinno się zachować 7-12 h przerwy. Jeśli masz wątpliwości jak odróżnić śluz od wydzieliny z podniecenia i spermy to na przyszlość -śluz nie wsiąka w papier i nie rozpuszcza się w wodzie a dwa pozostałe tak :)

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie zatestuje około 3 ciego czerwca więc jeszcze dużo czasu. Ale wcale się nie nakręcam. Żyje tym że w środę wylewkę w dostawionych pokojach robia i będziemy już z nich korzystać:)

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • adelaa Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera, mam pytanie, wiem, że już znasz się na tym.. A ja głupieje.

Jeśli w kwietniu miesiączka mi się spóźniała tydzień, a teraz wyznacza mi na 5 czerwiec (miesiączka była do 2 maja) to rozumiem, że dni płodne mam liczyć 14 dni po @?

Starania o pierwsze maleństwo <3
    Starania od 01.2019
    25lat
    4cs
    22.04 @
    4.04 - beta ujemna, wizyta u ginekologa, torbiel na lewym jajniku potwierdzona, - 24x44mm.
  • Nera1986 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:

Jeśli w kwietniu miesiączka mi się spóźniała tydzień, a teraz wyznacza mi na 5 czerwiec (miesiączka była do 2 maja) to rozumiem, że dni płodne mam liczyć 14 dni po @?
    Takie wyliczanie dni płodnych jest "zgubne". Dobrze by było abyś miesiąc w miesiąc obserwowała śluz przy szyjce . Będziesz widziała statystycznie od kiedy do kiedy masz ten najpłodniejszy czas. Żeby sobie tak wyliczać jak piszesz to musiałabyś mieć regularne cykle co do dnia . Śluz przy szyjce "prawdę Ci powie " . Tylko przy badaniu najlepiej "obiegnąć" palcem szyjkę dookoła bo śluz "lubi się schować " .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 23:36

adelaa lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adelaa wrote:

Ja z kolei słyszałam że *edit* owulacja występuje na około 2 tygodnie przed kolejną miesiączką. Nera ma rację, żeby się tym sugerować musiałabyś mieć regularne cykle. Statystycznie przy cyklu 28 dni, 2 tygodnie wstecz to właśnie w połowie cyklu. Z tym, że każdy organizm jest inny. Niektóre z nas mają owulacje później, inne wcześniej, mimo że cykle możemy mieć do siebie zbliżone według czasu trwania. Wpływają na to różne czynniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam znaczny spadek, dzisiaj temperatura znowu się pnie w górę. Hmm.. Mam nadzieję, że uniknę wykresu "góry i doliny". Nic już z tego nie rozumiem 🤣 Jedynie tyle, że tak chyba ma być :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Wczoraj miałam znaczny spadek, dzisiaj temperatura znowu się pnie w górę. Hmm.. Mam nadzieję, że uniknę wykresu "góry i doliny". Nic już z tego nie rozumiem 🤣 Jedynie tyle, że tak chyba ma być :P

Super:-) dobrze to wygląda;-)

Ja wczoraj podjęłam z mężem decyzję idę na kurs stylizacji paznokci :-)
    Generalnie mam w domu wszystko czego dusza zapragnie do robienia paznokci od października zeszłego roku zaczęłam się bawić głównie na sobie i najbliższej rodzinie nie oszczędzam na produktach, mam nawet porządną frezarke- czas zrobić ten krok do przodu
    Lubię to robić więc dlaczego miałabym nie zarabiac na tym :-P

Nera ogólnie to napewno minęło te 12 godzin, zresztą dziwne mi to było bo rano brałam luteine A późnym popołudniem sprawdzałam szyjke i śluz był rozciagliwy . Owu wyznaczył mi Wkoncu owulacje - średnio w to wierzę bo temperatura jak w mordę strzelił ciągle wychodzi mi ta sama
    Mój magiczny termometr dziś znów pokazal 36.1 :-)
    Dluuugo tej tempki nie zapomnę

No i już drugi dzień mnie rozkłada katar mega dziś doszedł kaszel - pewnie to klima w pracy

• Asiek022 Debiutantka

Wysłany: 28 maja 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taki spadek nagły temperatury jest po owulacji czy przed? 😊

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowamery - owulacja występuje ok 14 dni przed @ :) Dni płodne trwają dłużej (od 6 dni przed owulacją do 3 dni po )

Asiek022 - przed owulacją i po owulacji najczęściej miedzy 5 a8 dniem ale nie jest regułą,że musi się pojawić .

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • babydust1 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek022 wrote:
    Dziewczyny taki spadek nagły temperatury jest po owulacji czy przed? 😊
    u mnie jest na dzien przed owu

Nera masz urodziny dzien przede mna :) mi nasteone owu wypada w moje urodziny :D

Asiek022, Nera1986 lubią tę wiadomość

• Nera1986 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oficjalnie rozpoczynam kolejny -urodzinowy 6cs . 28czerwca kończy się pakiet na ovu więc akurat by zaznaczyć zielony ogonek na wykresie . Przewidywana @ 27.06 , 6 cykl starań, 6 miesiąc , 33lata wiek Chrystusowy 3+3=6 Liczę, że to znak i innej opcji nie przyjmuję 🤣

adaska lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Jagodowamery - owulacja występuje ok 14 dni przed @ :) Dni płodne trwają dłużej (od 6 dni przed owulacją do 3 dni po )

Asiek022 - przed owulacją i po owulacji najczęściej miedzy 5 a8 dniem ale nie jest regułą,że musi się pojawić .

No właśnie o tym mówię

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babydust1 wrote:
    u mnie jest na dzien przed owu

Nera masz urodziny dzien przede mna :) mi nasteone owu wypada w moje urodziny :D

Masz urodzjny 16czerwca? :)

Asiek022 lubi tę wiadomość

33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ