X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Do listopada niedaleko 🤣 tylko pół roku niecałe 🤣

No ja mam nadzieje ze wystarczy mu urodzić sie w maju 😛

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Właśnie tak! :) najważniejsze zdrowie od samego początku. Dziewczyny biorę kwas foliowy już prawie 2 tygodnie, wczoraj pominęłam jedną tabletkę. Czy można to uzupełnić dzisiaj jako dwie tabletki na dzień, czy lepiej wziąć tylko jedną dawkę i nie mieszać już dawkowania?

Edytko aż się boję co to będzie. U mnie w rodzinie obciążenie genetyczne bliźniętami...🤷‍♀️🤣
    Nie bój się u mnie e rodzinie też jest obciążenie bliźniakami, mam 4 rodzeństwa i każdego z nas na razie to ominęło. Ale z kolejną ciąża jakby były już blizniaki to bym się nie pogniewala :)

Myślę że nic się nie stało że pominelas, ja bym wzięła normalnie dzisiaj jedna.

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Martwi mnie ten ból brzucha podobny do miesiaczkowego :(
    No właśnie tak ma być! Mnie tak czasem do teraz boli :) jest to całkowicie normalne... Zobaczymy co ci wyjdzie w teście :) kiedy testujesz??

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    No właśnie tak ma być! Mnie tak czasem do teraz boli :) jest to całkowicie normalne... Zobaczymy co ci wyjdzie w teście :) kiedy testujesz??

W poniedziałek idę na betę bo ginekolog wczoraj odpisała że prosi o oznaczenie bHCG

Nera1986 lubi tę wiadomość

• Atyde Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    W poniedziałek idę na betę bo ginekolog wczoraj odpisała że prosi o oznaczenie bHCG
    Jej byłoby cudownie :) wadze problemy z relacjami rozwiązaly by się same :) może akurat chłop by zmadrzal :) zaraz po becie dawaj znać co i jak :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Jej byłoby cudownie :) wadze problemy z relacjami rozwiązaly by się same :) może akurat chłop by zmadrzal :) zaraz po becie dawaj znać co i jak :)

Jakby co to mam wytłumaczenie na burzę nastrojów podczas kłótni 😅 dam znać w poniedziałek wieczorem, bo jak rano zrobię badanie to około 18stej będą dopiero. Jestem w pracy wtedy na popołudnie, więc nie wiem czy mi się uda sprawdzić. Mam wyniki na stronie internetowej dlatego tak szybko mam dostępne.

Mam dość, zmęczona jestem już tą pracą moja. Powiedziałam dzisiaj że zostaje max do września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 16:20

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery a przypomnij proszę w którym dc miałaś widoczny pecherzyk dominujący?

p19ucsqvrm65zofq.png
  • Bara112 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowamery i Anetka trzymam za Was kciuki ❤️

jagodowamery lubi tę wiadomość

Mój aniołek [*] ❤️ 1.07.2014
    n59y20mmfn8x8tla.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Mery a przypomnij proszę w którym dc miałaś widoczny pecherzyk dominujący?

Byłam na wizycie 23.05. Mialam wtedy 17 dzień cyklu (czwartek). Ginekolog powiedziała że owulacja nastąpi okolo soboty/ niedzieli i mamy próbować. Miał to być mój 20 dzień cyklu. A pęcherzyki były dwa w prawym jajniku, ale największy w lewym i miał 15mm, ale mial podrosnac. Endometrium 7mm. Dlatego na jego poprawę dostałam estrofem. Bo jakby doszło do zapłodnienia to bez leków moje endo było za cienkie na zagnieżdżenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 17:52

OlaaM lubi tę wiadomość

• OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Byłam na wizycie 23.05. Mialam wtedy 17 dzień cyklu (czwartek). Ginekolog powiedziała że owulacja nastąpi okolo soboty/ niedzieli i mamy próbować. Miał to być mój 20 dzień cyklu. A pęcherzyki były dwa w prawym jajniku, ale największy w lewym i miał 15mm, ale mial podrosnac. Endometrium 7mm. Dlatego na jego poprawę dostałam estrofem. Bo jakby doszło do zapłodnienia to bez leków moje endo było za cienkie na zagnieżdżenie.

Estrofem bardzo dobrze działa.
    Wiesz, tak podpytuje bo szukam jakiejś nadziei, ze u mnie tez coś się w poniedziałek pojawi. Trzymam kciuki za Ciebie!! :)

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:
    Wiesz, tak podpytuje bo szukam jakiejś nadziei, ze u mnie tez coś się w poniedziałek pojawi. Trzymam kciuki za Ciebie!! :)

Mnie to nic nie rusza biorę estrofem 3x1 przez cały cykl i endometrium nawet nie drgnie.
    Zrobiłam owulacyjny test prawie pozytyw A może i nawet pozytyw.

Jagodowa ja dziś poinformowalam kierowniczke o wypowiedzeniu, regionalna z bólem ale zgodzila się za porozumieniem stron - rzucam ta pracę w pizdu! To jest za ciężka praca wyzysk 100 % co druga na l4 dziś nawet w pracy na zmianie byłam ja jedna ! Na cały sklep plus kierownik ! Brak słów. Mam dość. Zwolnila się dziewczyna to nam jej etat zabrali- Nie ma przyjęć i koniec kropka więc ja za 3 robić nie będę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaaM wrote:

Ja się boję że nic z tego, że pęcherzyk nie pękł. Że beta wyjdzie ujemna. A z kolei ten progesteron zaprzecza temu że owulacji nie było, bo widać się pojawiła..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja była na 100 % tym się nie martw

Mój owulacyjny
    Moim zdaniem pozytyw
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7dbf5b9624b9.jpg

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko - ten test jest negatywny

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko moim zdaniem to też jeszcze nie jest pozytywny test

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Mnie to nic nie rusza biorę estrofem 3x1 przez cały cykl i endometrium nawet nie drgnie.
    Zrobiłam owulacyjny test prawie pozytyw A może i nawet pozytyw.

Jagodowa ja dziś poinformowalam kierowniczke o wypowiedzeniu, regionalna z bólem ale zgodzila się za porozumieniem stron - rzucam ta pracę w pizdu! To jest za ciężka praca wyzysk 100 % co druga na l4 dziś nawet w pracy na zmianie byłam ja jedna ! Na cały sklep plus kierownik ! Brak słów. Mam dość. Zwolnila się dziewczyna to nam jej etat zabrali- Nie ma przyjęć i koniec kropka więc ja za 3 robić nie będę!

A gdzie pracujesz? U nas tyle brakowało osób... dwa dni temu przyszedł facet pytać o pracę u mnie w Biedronie to zastępca kierownika sklepu odesłała go na tą biedronke na której ja byłam wcześniej. Tłumacząc to tym że u nas nie ma miejsc...ręce mi kur..czaczek opadły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Anetko - ten test jest negatywny

Ok to akurat dobrze he , bo złożyłam wypowiedzenie i w ciąży teraz nie mogę być:-P

Jagodowa ja w Stokrocie

Julka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Ok to akurat dobrze he , bo złożyłam wypowiedzenie i w ciąży teraz nie mogę być:-P

Jagodowa ja w Stokrocie

Czyli wcale nie ma tak fajnie jak mówiła mi koleżanka. Bo ona właśnie w Stokrocie i tak zachwalała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Czyli wcale nie ma tak fajnie jak mówiła mi koleżanka. Bo ona właśnie w Stokrocie i tak zachwalała.

Zależy pewnie gdzie - ja pracuje w super markecie
    Podejrzewam że w marketach jest lepiej bo mniejsze ,mniej towaru A za ta sama kasę robisz
    Ja też sobie chwaliłam dopóki główna kierownik się nie zwolnila - prze babka i od tego czasu zaczęło się sypać. Do dziś nic ma kierownika na sklepie samowolka totalna

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Zależy pewnie gdzie - ja pracuje w super markecie
    Podejrzewam że w marketach jest lepiej bo mniejsze ,mniej towaru A za ta sama kasę robisz
    Ja też sobie chwaliłam dopóki główna kierownik się nie zwolnila - prze babka i od tego czasu zaczęło się sypać. Do dziś nic ma kierownika na sklepie samowolka totalna

To faktycznie :/ kiepsko. Ja mam na tej nowej Biedronie nawet spoko kierowniczkę, ale robota i ludzie dają mi popalić. To nie na moje nerwy. Człowiek stara się być miły, to uważają że do tyłka się im pchamy :/ ludziom się nie dogodzi niestety. Praca wszędzie jest ciężka i stresująca. Niedługo zmieniam miejsce zamieszkania (raczej się nic nie zmieniło pod tym względem :D) i prace może uda mi się zmienić na lepszą. Nie tyle co finansowo, ale trochę chce się odciążyć z obowiązkami. Może w innej branży niż handel 🙈 widziałam fajną ofertę pracy w selgrosie. Rozkładanie towaru na dziale alkohole. Praca w godzinach porannych, po 8 godzin. Co drugi dzień pon środa i piątek. Płatne jak za pół etatu. W sam raz dla mnie przy nauce w trybie zaocznym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 10:42

‹‹ 710 711 712 713 714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ