Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1109 wrote:
    Nie wiedziałam, że normy dla starających się są tak wyśrubowane. Ja mam 1,9. Buuu
    Natka, ja zaszłam w pierwszą ciążę przy tsh 2,1 a potem w ciąży mi spadło do 1,2 ;)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi TSH jak sprawdzam wyniki zawsze waha się między 1,69, a 2,09. Moja ginekolog wie, że planuje zostać mamą, a mimo to nie budziło to jej niepokoju. Faktem jest też, że TSH mam do powtórzenia - zalecenie nowego endokrynologa, ale to sobie zrobię może w sobotę.

• Mirka1996 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszt badania to ok 150-200 zl . Minimum 3 dni wstrzemięźliwości.

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Nieśmiało się przyłączam do grupy gdyż już mamy 2019 :)
    3 cs

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Natala1906 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie, że TSH 3,170 to powód do zmartwień? Gdzieś tu czytałam, że przy staraniach powinno być maksymalnie 2 i zaczęłam się martwić...

• Malinowykapelusz Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala1906, ogólnie u kobiety w wieku rozrodczym TSH powinno oscylować w granicach 2 i to lepiej w stronę poniżej niż powyżej. Także przy staraniach można porozmawiać z ginekologiem, co o.tym sądzi.

Malinowykapelusz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda żaden problem poprostu nie wspolzyjecie przed 3 dni i będzie dobrze , można oddać w domu do kubka trzymać blisko ciała i przrtransportowac do pobliskiego laboratorium ważne żeby nie trwało to dłużej niż 30 min I utrzymało się w temperaturze takiej jak ciało- Ja nigdy nie ryzykowalam mąż poprostu sobie radził zawsze na miejscu .

1.9 to też nie tragedia , ale tak jak mówię najlepiej w okolicach 1.5 - A że Twoja ginekolog nic nie mówi ok bo zły wynik nie jest natomiast szczerze nie zarzucam że masz złego lekarza ja na swoją dobra lekarke trafiłam po 9 latach starań...

Tsh z rzędu 3 jest zdecydowanie za wysokie

• Natala1906 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że to przez to TSH mogę mieć problem z zajęciem w ciążę? Nie mam pojęcia jak długo jest ono na takim poziomie :/

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala 1906

Poniżej link odnośnie TSH , warte przeczytania - wpis 1

https://forum.mjakmama24.pl/threads/7004-TSH-Prosze-przeczytajcie-WSZYSTKIE-%29

Ja obecnie mam poziom 1,96

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od endokrynologa też słyszałam, ze górna granica przy staraniach to 2,4-2,5, a IDEALNIE to poniżej 2. Dlatego nie czuję, żebym miała się czym martwić. Każda kobieta jest inna, endokrynolog kazała mi powtórzyć, bo za 3 miesiace odkładam antykoncepcję i zleci mi pozostałe hormony, których teraz oznaczyć się nie da, bo nie jest to miarodajne. Do tego czasu za zadanie domowe mam się rozliczyć z tarczycą, na razie zrobiłam sobie usg i wszystko ok.

kamila0530 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh dlatego też nie lubię się udzielać na wątku gdzie wszystko mam już dawno za sobą- bo po co skoro wszyscy wiedzą lepiej ? Mnie mój pan doktor przez 4 lata wmawial że wszystko jest ok - jak się późnej okazało nie było
    No nic powodzenia dziewczyny ! Predzej czy późnej wszystkie będziemy mamami <3

• Zuduarineczka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    ja właśnie wracam do żywych po sylwestrze. Spałam dwie godziny wczoraj i jakaś taka niedobita jestem, ale było cuuuudoooownie! Bawiliśmy się do 4. Był bal, drinkbar dj i przyjaciele. Stwierdziłam, że skoro i tak się nie udaje to jeden cykl sobie po prostu odpuszczę i się w końcu napije i powiem wam, że nie żałuje.
    Owulacja wypadła akurat 31.12 no ale mówi się trudno.

U mnie Tsh coś koło 1,0 i ginekolog mi powiedział, że takie jest najlepsze do starań więc chociaż tego nie muszę naprawiać.

Dzisiaj chłopak wyjechał na dwa tygodnie do pracy i w domu jakaś taka pustka;/

Postanowienia noworoczne zrobione i doszłam do wniosku, że muszę skupić się bardziej na schudnięciu niż zajściu w ciąże i może wtedy się uda. Kto wie.

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka1996 wrote:
    Tak , zawsze byla ponad normę albo w gornej granicy
    No to u mnie to było powodem niepowodzeń. Dobrze dobrany lek załatwił sprawę za pierwszym razem ale musiałam "testować" wszystkie.

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Ohhh dlatego też nie lubię się udzielać na wątku gdzie wszystko mam już dawno za sobą- bo po co skoro wszyscy wiedzą lepiej ? Mnie mój pan doktor przez 4 lata wmawial że wszystko jest ok - jak się późnej okazało nie było
    No nic powodzenia dziewczyny ! Predzej czy późnej wszystkie będziemy mamami <3

Nie odbieraj z mojej strony to jako atak :) ja doceniam to co piszesz i dzielę się moją opinią. Każda kobieta jest inna i gdybym bagatelizowała to nie chodziłabym po doktorach i badała się.
    Jeśli Cię uraziłam - przepraszam, nie to było moim celem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuduarineczka wrote:
    Hej dziewczyny,
    ja właśnie wracam do żywych po sylwestrze. Spałam dwie godziny wczoraj i jakaś taka niedobita jestem, ale było cuuuudoooownie! Bawiliśmy się do 4. Był bal, drinkbar dj i przyjaciele. Stwierdziłam, że skoro i tak się nie udaje to jeden cykl sobie po prostu odpuszczę i się w końcu napije i powiem wam, że nie żałuje.
    Owulacja wypadła akurat 31.12 no ale mówi się trudno.

U mnie Tsh coś koło 1,0 i ginekolog mi powiedział, że takie jest najlepsze do starań więc chociaż tego nie muszę naprawiać.

Dzisiaj chłopak wyjechał na dwa tygodnie do pracy i w domu jakaś taka pustka;/

Postanowienia noworoczne zrobione i doszłam do wniosku, że muszę skupić się bardziej na schudnięciu niż zajściu w ciąże i może wtedy się uda. Kto wie.

Kochana ja też właśnie na dietkę przeszłam, po hormonach mi sie przytyło. Nie jestem jakas spasiona, ale jak mam zajść to wolę startować z mniejszej wagi.
    Laska, możemy się nawzajem motywować ! :)

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwa testy w aptece, korci mnie aby zrobić już :-D

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda - nie odbieram jako atak
    Pamiętaj jedno to nie działa tak że każda kobieta jest inna
    Hormony są jedne i jedne normy do nich przypisane. Czasem trzeba poprostu przemyśleć. Zobacz koleżanka wyżej napisała że jej tsh oscyluje w granicach 1 i według jej lekarza to też dobry wynik ... A jednak różnice są spore w granicach.
    Staram się 10 lat , co prawda nadal z niepowodzeniem ale te tony badań i słów lekarzy przerabialam już kilkaset razy. Co prawda lekarzem nie jestem i nigdy nie będę ale wiem już co nieco więcej niż te 10 lat temu...

Natka1109 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chcę sobie po prostu wkręcac, ze coś ze mną nie tak, skoro lekarze twierdzą że w porządku, nie chcę sobie na razie zaprzątać tym głowy :)
    Tym bardziej chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia, skoro masz już trochę tego za sobą - ja jestem świeżynka :)

• Natka1109 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że ginekologów trzeba dopytywać i przyciskać. Lubią bagatelizować pewne sprawy. Inaczej traktują wyniki badań nawet nieznacznie przekroczone normy , kiedy mówi im się, że starasz się już dwa lata a inaczej kiedy dopiero zaczynasz. Moja ginka, która bardzo lubię zreszta, jak dowiedziała się, że się zaczynam starać zleciła podstawowe badania: tsh, prolkatyne, morfo etc. Ale wszelkie moje paranoje zbijała, że norma dla zdrowej pary to rok starań. To fajne podejście jak wszystko kończy się sukcesem w przeciągu tego roku. Pewnie inaczej człowiek patrzy jak zaczyna się przeciągać i wychodzi, że to zdroworozsądkowe podejście oznaczało zaniedbanie.

• Natka1109 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka wrote:
    Kupiłam dwa testy w aptece, korci mnie aby zrobić już :-D

Trzymam kciuki niezależnie kiedy zdecydujesz się ich użyć.

Ani0nka lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ