Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kruci, a spr poziom selenu we krwi? Bo co jak co ale z selenem to należy uważać.
RudaMaruda, ja też niestety póki co nie mogę, nie wiem ile miesięcy zajmie mi doprowadzenie się do porządku ale wolę się miło zaskoczyć niż paskudnie rozczarować dlatego się nie nastawiam na nic.
My mieliśmy Sylwestra w domu. Miśka obudziła się przed 22 i poszła spać tuż po 23, ale już tak spała że jej fajerwerki i petardy nie pobudziły my wypiliśmy gigantycznego szampana (200 ml) obejrzeliśmy odcinek serialu (z Netflixa) i po 1 byliśmy już w łóżkuKirunia - jesteś już z nami Maleńka -
pomarańczka_33 wrote:kruci, a spr poziom selenu we krwi? Bo co jak co ale z selenem to należy uważać.
RudaMaruda, ja też niestety póki co nie mogę, nie wiem ile miesięcy zajmie mi doprowadzenie się do porządku ale wolę się miło zaskoczyć niż paskudnie rozczarować dlatego się nie nastawiam na nic.
My mieliśmy Sylwestra w domu. Miśka obudziła się przed 22 i poszła spać tuż po 23, ale już tak spała że jej fajerwerki i petardy nie pobudziły my wypiliśmy gigantycznego szampana (200 ml) obejrzeliśmy odcinek serialu (z Netflixa) i po 1 byliśmy już w łóżku
Nie sprawdzałam poziomu selenu. Nawet nie wiedziałam,że trzeba. Ja męża nie zaciągnę na badanie krwi, igłofobia i już. Myślisz, że lepiej nie brać wtedy w ogóle?3 cs
kwas foliowy, Wit D, C, A i E, oeparol.
Cykle długie i nieregularne. -
Malinowykapelusz wrote:Ja też nie mogę się doczekać momentu starań, a przede mną jeszcze minimum pół roku, także, RudaMaruda, łączę się w bólu.
Ale mam nadzieję, że ten wątek będzie wysypem samych szybkich i dobrych wieści
Może gdzieś przegapiłam, ale czemu musisz czekać jeszcze pół roku?
Ja ochote na malucha miałam od 18 roku życia właściwie od zawsze coś lulalam, woziłam w wózku misie. Ciekawe jak to jest mieć takiego małego człowieka w sobie, jak to jest czuć ruchy malucha oby ten rok był dla nas wszystkich pomyślny3 cs
kruci wrote:Nie sprawdzałam poziomu selenu. Nawet nie wiedziałam,że trzeba. Ja męża nie zaciągnę na badanie krwi, igłofobia i już. Myślisz, że lepiej nie brać wtedy w ogóle?
https://pantabletka.pl/selen-tarczyca/?fbclid=IwAR3qFd8BcUWU1H8HwYibuYGqumZfyGApawlVspWTqQ9uEAwCQyRDvIcf7nYWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 20:09
Kirunia - jesteś już z nami Maleńka -
Malinowykapelusz wrote:Ani0nka, a jakie masz przeczucia?
Ruda Kochana jesteś ja też trzymam mocno kciuki za Ciebie
-
Jakieś 5 lat temu TSH miałam około 4, byłam u endo i na USG tarczycy. Nic nie brałam. Potem sprawdziłam sobie rok temu krew i znowu TSH blisko 4. Ostatnie badania robiłam 3 miesiące temu i TSH spadło do 1.4. Myślicie, że warto jeszcze raz teraz sprawdzić czy może znowu nie skacze?
Wiecie, w którym dniu bada się progesteron? Słyszałam o 12 dniu, ale też o 22. Już sama nie wiem.3 cs
kruci wrote:Jakieś 5 lat temu TSH miałam około 4, byłam u endo i na USG tarczycy. Nic nie brałam. Potem sprawdziłam sobie rok temu krew i znowu TSH blisko 4. Ostatnie badania robiłam 3 miesiące temu i TSH spadło do 1.4. Myślicie, że warto jeszcze raz teraz sprawdzić czy może znowu nie skacze?
Wiecie, w którym dniu bada się progesteron? Słyszałam o 12 dniu, ale też o 22. Już sama nie wiem.
-
Jak w tym miesiącu nie wypali to pójdę zbadać jeszcze raz. Jeszcze tyyyyyyyle czasu do owulacji. Jestem niecierpliwa bardzo to za karę mam takie długie cykle, żebym się cierpliwości nauczyła chyba3 cs
Natka1109 wrote:Ania9111 robienie testów wcześniej może być niemiarodajne. To trudne ale najlepiej poczekać do terminu @. Wtedy jest pewność. A czemu miałoby się nie udać za pierwszym razem? Są osoby którym się udaje. Dlaczego to nie masz być Ty?
Nie mam zamiaru robić nie wiadomo ile wcześniej, ale 2 dni przed terminem @ bo wydaje mi się ze owulację tez miałam wcześniej niż zwykle (pomiar temperatury na to wskazuje).
Bardzo bym chciała żeby tak było, ale staram się rozsądnie do tego podchodzić, biorę pod uwagę ze może się od razu nie udać. Wole to niż nakręcić się i rozczarować. W moim otoczeniu wszystkim tak się udawało za pierwszym razem, więc wiem, że się da ale statystyki są jakie są, środowisko jest jakie jest i moje TSH też jest jakie jest (czyli ciut za wysokie) -
Ania9111 wrote:Nie mam zamiaru robić nie wiadomo ile wcześniej, ale 2 dni przed terminem @ bo wydaje mi się ze owulację tez miałam wcześniej niż zwykle (pomiar temperatury na to wskazuje).
Bardzo bym chciała żeby tak było, ale staram się rozsądnie do tego podchodzić, biorę pod uwagę ze może się od razu nie udać. Wole to niż nakręcić się i rozczarować. W moim otoczeniu wszystkim tak się udawało za pierwszym razem, więc wiem, że się da ale statystyki są jakie są, środowisko jest jakie jest i moje TSH też jest jakie jest (czyli ciut za wysokie)
To mamy tak samo- pierwszy miesiąc starań i tsh ciut za wysokie. Idziesz do endo? Bierzesz coś oprócz kwasu foliowego. Kiedy masz spodziewany termin @. Ja mam 10 stycznia mieć okres 8 stycznia zacznę testować. Nie biorę żadnych leków tylko suplementują kwas foliowy.
-
Kruci, jestem pół roku po operacji- nowotwór jajnika. Nie miałam robionej laparoskopii, tylko tradycyjną laparotomię, więc raz, że blizna, dwa, że czekamy, aż (albo raczej czy) jajnik ruszy, no i trochę się bujam z hormonami, dlatego ten rok to takie minimumMalinowykapelusz
-
@ powinna być 14.01, biorę kwas foliowy i wit D. Planuje powtórzyć Tsh (bo jakiś rok temu miałam 2,5 ale wtedy się jeszcze nie staralam, teraz 2,98) i jak w tym cyklu się nie uda to pójdę do endo. A Ty się wybierasz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny