X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowykapelusz wrote:

A jeszcze z dentystycznych ciekawostek, to moja dentystka twierdzi, że leczenie zębów w ciąży jest jak najbardziej bezpieczne w II trymestrze i można to robić ze znieczuleniem, bo podobno bardziej szkodliwa jest próchnica niż zastrzyk.
    Ja miałam w ciąży robione i ze znieczuleniem ale nie było to najprzyjemniejszd biorąc pod uwagę zapach dentystyczny i mdłości :D dlatego wolę przed ciążą tym razem :D

Trochę jestem przerażona tym że już 2019 :o

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja jestem planistą produkcji w branży polograficznej na rynek włoski.

Noo ale niespodzianka w pracy, po takim czasie ja nie mam zdolności bo byłam ponad miesiąc, no i czekam na skierowanie z kadr na badania.
    No fakt! Też mnie to czeka, dobrze, że mi o tym przypomniałaś :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Mirka1996 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie . Staramy sie z mężem od 10 miesięcy w tym 3 ostatnie cykle z Clo i zastrzykiem na pękanie, efektów brak poki co. Podejrzenie jest PCO ale lekarz nie do konca stwiwrdza ten fakt . Ostatnie wyniki z dwoch cykli 3dc

AMH 4,82
    E2 84,92 ubiegly cykl , w tym 87 (gin mowi ze powinien wynosic ponizej 50 w 3dc.norma 12-230
    FSH 6,49
    LH 7.10
    Prl 48,81 ubiegly cykl , w tym po 30 dniach bromergonu 9.42

TSH 1,10
    Testosteron 39.21

Cholesterol 198
    Hdl 62
    Nie hdl 136
    Ldl 126
    Trójglicerydy 49
    DHEA-SO4 -506,40
    SHGB 107,60

Proszę o jakikolwiek komentarz

• Miśka1234 Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, i ja do Was dołączam .. staramy się z Mężem już 8 miesięcy i na razie lipa .. chodziłam do ginekologa, teraz już od 2 miesięcy leczę się w klinice niepłodności .. niby wszystko ok a ciąży nadal brak i szukamy przyczyny :(
    Teraz miałam cykl z Clo + zastrzyk na pękniecie ovitrelle i dzisiaj wizyta kontrolna, co tam wyszło ale szczerze- przeczucie mam że znowu się nie udało ..

Starania od 2016- 2 lata sami
    od 2018 lipiec pod opieką kliniki
    hormony ok, immunologia ok
    zespól luf
    amh 4,12 - brak pcos
    u męża wszystko w porządku
    2 lUl nieudane
    8.11 pierwsze IVF - udane :)
    9.12 - bijące serduszko.

Zostań z Nami i rośnij zdrowo <3
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    "Nie ma wiary czy przeznaczenia, z którymi nie możemy nic zrobić- wszystko, co jeszcze się nie wydarzyło może zostać zmienione(...)"
  • kruci Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka1996 wrote:
    Witajcie . Staramy sie z mężem od 10 miesięcy w tym 3 ostatnie cykle z Clo i zastrzykiem na pękanie, efektów brak poki co. Podejrzenie jest PCO ale lekarz nie do konca stwiwrdza ten fakt . Ostatnie wyniki z dwoch cykli 3dc

AMH 4,82
    E2 84,92 ubiegly cykl , w tym 87 (gin mowi ze powinien wynosic ponizej 50 w 3dc.norma 12-230
    FSH 6,49
    LH 7.10

TSH 1,10
    Testosteron 39.21

Cholesterol 198
    Hdl 62
    Nie hdl 136
    Ldl 126
    Trójglicerydy 49
    DHEA-SO4 -506,40
    SHGB 107,60

Nie pomogę niestety, zupełnie nie znam się na tych badaniach, bo jesteśmy na początku drogi. To dopiero 3cs. Moze spróbuj w wątku, gdzie dziewczyny mają problem z zajściem. Np. Długoterminowe staraczki. Tam mają już doświadczenie. Trzymam mocno kciuki,że w końcu zobaczycie dwie kreski :)

3 cs
    kwas foliowy, Wit D, C, A i E, oeparol.
    Cykle długie i nieregularne.
  • kruci Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka1234 wrote:
    Cześć dziewczyny, i ja do Was dołączam .. staramy się z Mężem już 8 miesięcy i na razie lipa .. chodziłam do ginekologa, teraz już od 2 miesięcy leczę się w klinice niepłodności .. niby wszystko ok a ciąży nadal brak i szukamy przyczyny :(
    Teraz miałam cykl z Clo + zastrzyk na pękniecie ovitrelle i dzisiaj wizyta kontrolna, co tam wyszło ale szczerze- przeczucie mam że znowu się nie udało ..
    A sprawdzaliście nasienie?

3 cs

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka1996 wrote:

AMH 4,82
    FSH 6,49
    LH 7.10

TSH 1,10
    Testosteron 39.21

Cholesterol 198
    Hdl 62
    Nie hdl 136
    Ldl 126
    Trójglicerydy 49
    DHEA-SO4 -506,40
    SHGB 107,60

Medycyna nie jest zero jedynkowa. Ktoś może mieć takie same wyniki ale mogą one oznaczać co innego niż u Ciebie bo ma inne dolegliwości i wynikają z czego innego. Prośba o pomoc w interpretacji wyników w necie jest jedną z najgorszych rzeczy jaką można sobie zrobić. Idź do lekarza a on wszystko Ci wyjaśni :)

• Mirka1996 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby wszyscy tak myśleli jak Ty piszesz to żadnego tematu by nie bylo na forum.

Beti82 lubi tę wiadomość

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio tak uważasz?
    Na tym forum jestem od ponad roku i uwierz mi że jest wiele tematów do rozmowy. A wsparcie od interpretacji znacząco się różni

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spoko, róbcie co uważacie za słuszne, ja tylko napisałam co myślę. Wtrącać się nie będę :)

• Spirit Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirka1996 wrote:

AMH 4,82
    FSH 6,49
    LH 7.10

TSH 1,10
    Testosteron 39.21

Cholesterol 198
    Hdl 62
    Nie hdl 136
    Ldl 126
    Trójglicerydy 49
    DHEA-SO4 -506,40
    SHGB 107,60

Gadałaś wcześniej kiedykolwiek prolaktyle?

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • Mirka1996 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak , zawsze byla ponad normę albo w gornej granicy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj strasznie boli brzuch, biorę tabletki anty, teraz obecnie kończę puste w których powinno wystąpić krwawienie, a tu nic :/ znów mi się chyba coś pomieszało

• Malinowykapelusz Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit, oj, no fakt, o tym to nie pomyślałam :D Ten zapach dentystyczny jest okrutny.

A ja dzisiaj pomykam na kontrolę do gina, zobaczymy, co tam się dzieje :)

Malinowykapelusz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że wcinam się w wątek, jestem z tych dinozaurow w staraniach.
    Mirka kiedy miałaś robione badania w którym dniu cyklu
    4.82 nie musi oznaczać pco, mam podobnie i owulacje potwierdzone
    Dziewczyny doczytałam o tsh najlepsze dla starających się to w granicach 1.5 wyższe należy zbijac.

EDIT
    Ok doczytałam 3 dzień cyklu. Prolaktyna najlepiej badać około 21 dc ( przed badaniem nie wpolzyc nie masować piersi być wypoczętym ), ja bym dorzucila jeszcze progesteron 7 dpo i wysłała męża na badania bo zdaje się że Twoje wyniki są dobre.
    Progesteron oprócz monitoringu daje obraz owulacji ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 16:20

• Mirka1996 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 dc wszystkie badania . Badanie nasienia wyszlo bardzo dobrze , pod 50 mln w ml , pozostale parametry tez powyzej sredniej badane w kriobanku Białystok

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostało hsg i/ lub histeroskopia
    Polecam to drugie bo przy histero często też robią drożność. 10 miesięcy to nie jest wcale aż tak długo w staraniach - trzymam kciuki ! Ciąża przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie:-)

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża chcę wysłać na badanie nasienia, ale jestesmy w temacie zieloni.

• Natka1109 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona29 wrote:
    Dziewczyny doczytałam o tsh najlepsze dla starających się to w granicach 1.5 wyższe należy zbijac.

)
    Nie wiedziałam, że normy dla starających się są tak wyśrubowane. Ja mam 1,9. Buuu

• kruci Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no myślę, że przy TSH 1.9 też można zajść :) tylko potem trzeba obniżać, bo ponoć w ciąży ten poziom rośnie. Zamówiłam też żel conceive plus dla starających się :) co ja bym dała żeby ten cykl był udany..

3 cs
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ