X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka i ja pamiętam. Super gratuluje:) oj sama bym chciała a mnie kompletna cisza . No cóż chociaż cieszę się waszym szczęściem:)

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    13 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • Mysza1990 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynko gratulacje życzę spokojnej ciąży i trzymam kciuki

1usaj44jiie83zb2.png
    Nasz aniołek 05.2019 6tc

* kariotypy prawidlowe
    *AMH 6,28
    *fDNA plemnika 25%
    03.2019 HSG jajowody drożne
    12.2019 histeroskopia wszystko ok
    01.2020 początek ivf
    17.02 pick up 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
    22.02 1ET 🍀😭😭😭

20.04 beta 686,9 progesteron 40
    22.04 beta 1509 progesteron 35
    28.04 beta 23563 37 progesteron
    05.05 mamy ❤
    16.06 badanie prenatalne maleństwo ma 6,3 cm
    18.08 polowkowe. 80% chlopiec, 460g

Cudzie trwaj .💚💛🧡❤💙💜
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    Witam wszystkie zacięte staraczki. Nie wiem czy mnie pamiętacie, w maju po poronieniu zrobiłam sobie przerwę od forum. A teraz wracam, steskniona z takim oto cudem, przywiezionym z nad morza.
    9dc9c4ee9365.jpg
    <3

Cytrynko gratulacje :)
    Ja testowałam tydzień przed Tobą i też robiłam kilka testów bo mąż nie widział żadnych kresek. Potem się okazało, że myślaly że ta druga musi być taka sama ciemna jak ta pierwsza :):)

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przychodzę po poradę bo oszaleje z nerwów i stresu. Może macie doświadczenie w temacie.

Wczoraj miałam poważny wypadek samochodowy. Nie mam żadnych większych obrażeń, ale jak na SORZe powiedziałam, że jestem w ciąży zaczęli od badań ginekologicznych.
    I nie było serduszka :(
    Był pęcherzyk ciążowy 5,5 mm ale echa płodu brak.
    Umieram ze strachu :(
    Wiecie kiedy powinno być echo płodu, przy jakim pęcherzyku?

Wg miesiączki jestem w 5 tyg 3 dni w ciąży.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Dziewczyny, przychodzę po poradę bo oszaleje z nerwów i stresu. Może macie doświadczenie w temacie.

Wczoraj miałam poważny wypadek samochodowy. Nie mam żadnych większych obrażeń, ale jak na SORZe powiedziałam, że jestem w ciąży zaczęli od badań ginekologicznych.

Spokojnie , ale to bardzo spokojnie przy 5mm pecherzyk i nie będzie echa , niewiem dokładnie przy jakim ale myślę że około 20mm powinnaś się wtedy martwić albo nawet i więcej. Spokój:-*

Cytrynka gratuluję!!!! <3

Adaśka zabiłas tekstem😂😂😂😂

• talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Spokojnie , ale to bardzo spokojnie przy 5mm pecherzyk i nie będzie echa , niewiem dokładnie przy jakim ale myślę że około 20mm powinnaś się wtedy martwić albo nawet i więcej. Spokój:-*

Anetka, staram się. Bardzo się staram uspokoić i myśleć pozytywnie. Dziękuję 😘
    Czyli może ciąża jest młodsza niż mi się wydaje wg miesiączki. Pierwszy cykl nie monitorowalam owulacji więc nie wiem dokładnie kiedy była.

A Ty pamiętasz kiedy dokładnie usłyszałas serduszko?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:
    Anetka, staram się. Bardzo się staram uspokoić i myśleć pozytywnie. Dziękuję 😘
    Czyli może ciąża jest młodsza niż mi się wydaje wg miesiączki. Pierwszy cykl nie monitorowalam owulacji więc nie wiem dokładnie kiedy była.

A Ty pamiętasz kiedy dokładnie usłyszałas serduszko?

Ciaza napewno jest młodsza u Ciebie, widać to po becie. Nieiwem Ci dokładnie który to był dzień, ale beta była około 10 tyś. Chyba 6t1d ale tu pewności nie mam jeśli liczyć od miesiaczki to jakiś 7t

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 08:04

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Mnie 6t5d było serduszko. Także spokojnie:)

Inseminacja 1 marca
    Test pozytywny 12 marca🍀
    13.03 beta HCG-51🍀
    15.03 beta HCG-159🍀
    18.03 beta HCG-579🍀
    Pierwsze USG serduszkowe 1.04 🍀❤️
    1.04 jest ❤️🍀☺️
    13 kwietnia wizyta❤️🍀
    13 maja wizyta ❤️🍀
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀
    preg.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, Ania

Dziękuję dziewczyny 😘
    Nawet nie wiecie ile te słowa dla mnie znaczą.
    Czyli muszę poczekać cierpliwie i za tydzień zgłosić się na USG.

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Jestem nowa i chciałabym do Was dołączyć. Mam już córkę 5latke i od 2 lat staramy się o drugą dzidzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talku wrote:

U mnie w pierwszej ciąży w 5tc nie było, w 6tc nie było, kolejna wizyta w 8tc i ❤️. Będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Klara! <3 życzę Ci jak najszybciej upragnionych dwóch kresek:-)

Masia chodź tu bo zwiariuje , zapisałam się na jutro do lekarza kolejnego nie znanego - bo nadal objawów brak żadnych dziś nawet mąż bez problemu mógł mietosic cycy . Mam iść? Czy dac sobie spokój... Nie mam żadnych ale to żadnych i jeszcze raz żadnych objawów nawet podbrzusze jest miękkie ( Chyba bo Niechce za bardzo naciskać) od czasu do czasu zaboli jedynie brzuch tak miesiaczkowo - nic więcej:-(

Klara. 1 lubi tę wiadomość

• Lena986 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Masia chodź tu bo zwiariuje , zapisałam się na jutro do lekarza kolejnego nie znanego - bo nadal objawów brak żadnych dziś nawet mąż bez problemu mógł mietosic cycy . Mam iść? Czy dac sobie spokój... Nie mam żadnych ale to żadnych i jeszcze raz żadnych objawów nawet podbrzusze jest miękkie ( Chyba bo Niechce za bardzo naciskać) od czasu do czasu zaboli jedynie brzuch tak miesiaczkowo - nic więcej:-(

Szkoda, ze nie ma dostępnych takich USG jak w reklamie Samsunga. Ciekawe czy za 20 a
    Lat domowe podglądanie rosnących jajeczek i dzidziusia będzie juz norma. I wystarczy tylko jeden bzyk w miesiącu

• Nera1986 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku- serduszko moich dzieci usłyszałam w 7tyg
    Myślę, że będzie dobrze - grunt to zero stresu bo to wróg ♡

Hej dziewczynki 😘 Oznajmiam wszem i wobec ,że staranka u mnie powróciły (mąż sam się zaczął starać więc doszłam do wniosku, że mu pomogę)
    Trudny czas pojawił się w moim życiu. 12 lipca myślałam, że Dziadziuś odszedł w moich ramionach ale całe szczęście "powrócił" . Co przeszłam to moje . Koszmarny dzień. Dzis 17dc i na owulacje się nie zapowiada . Śluz płodny Wsiakł więc dłuższy cykl się zapowiada (myślę, że 20dc owu nastąpi biorąc pod uwagę najdłuższy cykl jaki miałam)

Gratuluję pięknych suwaczków. Coraz więcej ich. Aż miło patrzeć! :)

Witaj Klara i życzę upragnionych kresek ♡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 11:39

Klara. 1 lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie

o1489x0hv91qnmu5.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Anetka idź dla własnego spokoju, na pewno wszystko jest w porządku, ale lepiej dmuchać na zimne, pójdziesz sprawdzić, że z dzidzią jest wszystko w porządku i przynajmniej przestaniesz się stresować 😘

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku nie masz co się stresować brakiem serduszka, 5 tydzień to jeszcze za wcześnie, czekaj cierpliwie, a serduszko na pewno się pojawi 😘

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka gratulacje i nudnej ciąży życzę :)

Talku to wczesna ciąża, na następnej wizycie na pewno serduszko będzie widać :) ja usłyszałam w 6 tygodniu, a miałam późniejszą owulacje jak lekarz uznał, więc wg miesiączki był to 8 tydzień a USG wskazało że ciąża jest o prawie dwa tygodnie młodsza:) także miesiączka miesiączka, a owulacja swoje :)

ANETKA ja tam ogólnie nigdy jakiś specjalnych objawów nie miałam, może jedynie piersi, znam kobiety, które wogole nie czuły, że są w ciąży :) dla swojego spokoju pójdź do lekarza, przynajmniej się uspokoisz :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:

Anetko pewnie ze idź dla własnego spokoju! Na pewno widok dzieciątka zadziała jak relanium 😘 u mnie do tej pory można cycki ściskać i nic nie boli 😁 pierwsze mdlosci miałam dopiero gdzieś w 9tc (a przypominam ze było ich 2 góra 3 razy :D) a innych objawów - brak 😁 ale wiem co przezywasz bo sama sie strasznie tym stresowałam i jak sie zawsze okazywało - zupełnie niepotrzebnie :) idź kochana i zdawaj nam relacje ❤️❤️❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka moje gratulacje! 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku u mnie serduszko tez pojawiło się w 6 tyg :) także nie masz się co stresować :*

‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ