Świeże staraczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Masia wrote:Cytrynka moje gratulacje! 😘Wiek 26 lat
14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
Pierworodny, nasza duma 😊
26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
05.2019 - ciąża biochemiczna
03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈 -
nick nieaktualny
-
Klara. 1 wrote:U mnie w pierwszej ciąży w 5tc nie było, w 6tc nie było, kolejna wizyta w 8tc i ❤️. Będzie dobrze.
Cześć Klara, rozgość się.
Dziękuję za słowa wsparcia. Po prostu jestem niecierpliwa i chciałam za szybko. Ale dzięki Waszym przykładom wiem że niemożliwe było usłyszenie wczoraj serduszka, więc czekam jeszcze ze dwa tygodnie.
Najlepiej to bym się teleportowała w czasie. Żeby był 1 sierpnia
Klara, wiecie co może być przyczyną niepowodzeń? O pierwsze dziecko długo się staliście? -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Tylko moim kolejnym problemem jest mąż. Bo co mi powiem?
On podchodzi do tego bardziej na luzie. Uważa na wszystko jest czas... że niepotrzebnie tak panikuje więc tez mu nic nie mówię...
Anetka musisz mu powiedzieć ze panikujesz bo bardzo się boisz o dzidziusia a nerwami tylko mu szkodzisz. I skoro nie potrafisz sama się uspokoić to taka wizyta na pewno Ci pomoze. Mój tez na początku nie rozumiał moich obaw i się na mnie denerwował, ale któregoś razu mu wytłumaczyłam, jak spokój psychiczny jest ważny dla mnie i dla dziecka. Od tej pory mnie uspokaja za każdym razem jak zaczynam panikować i zawsze pyta czy chce jechać do lekarza jak coś się zaczyna dziać (w sensie plamienia z polipa czy bóle brzucha). Faceci myślą ze my tak panikujemy bez powodu, ze to jakieś nasze fanaberie, nie myślą ze to chodzi o dziecko tylko o nasale spróbuj mu wytłumaczyć 😊myśle ze zrozumie 😘
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ktore jadly duphoston na plamienia powiedzcie mi prosze co mowil ginekolog o odstawianiu leku duphoston w przypadku ciazy? Czy kazal zazywac dalej ??? Ja mam jeac tylko przez 7 dni od 7 dnia cyklu. Ale nie mowil nic co w przypadku ciazy... Czy trzeba kontynuowac czy nie... I tak sie zastanawiam..
-
nick nieaktualnyGosiaaa28 wrote:Dziewczyny ktore jadly duphoston na plamienia powiedzcie mi prosze co mowil ginekolog o odstawianiu leku duphoston w przypadku ciazy? Czy kazal zazywac dalej ??? Ja mam jeac tylko przez 7 dni od 7 dnia cyklu. Ale nie mowil nic co w przypadku ciazy... Czy trzeba kontynuowac czy nie... I tak sie zastanawiam..
Od chyba 7dpo? A nie 7dc ?
Oczywiście że kontynuowacWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 14:48
-
Anetka32 wrote:Ale się teraz wkurzyłam . Siostra mi właśnie napisała że popadam w paranoję A to że jadę odwiedzić lekarza bo mam wątpliwości to ona nie rozumie. Bo one są zupełnie bezpodstawne !! Oszaleje poprostu nikt mnie nie rozumie ;-(
Masia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiaaa28 wrote:Jadlam 7 dni jak kazal lekarz wczoraj przestalam na jeden dzien ale on nic nie wspominal co w przypadku ciazy.....
Bardzo często jest tak że lekarze mówią o odstawieniu na kilka dni przed miesiączka następnie wykonanie testu i w razie pozytywnego powrót do tabletek.
Ja jednak zawsze tego pilnowalam żeby nie odstawiac przed terminem @ , aby uniknąć gwaltownego spadku w razie ciąży.
Dlatego też zawsze brałam lek do przynajmniej spodziewanego terminu. -
nick nieaktualnyMacie rację dziewczyny. Ten kto tego nie przeszedł poprostu nigdy nie zrozumie . Tyle lat czekałam na ta ciążę, doszukiwalam się wszystkich objawów. I kiedy w końcu w niej jestem A objawów nie ma - denerwuje się.
Nikt kto tego nie przeżył nie zrozumie A takie głupie gadanie tylko utwierdza mnie w fakcie że większość osób w mojej rodzinie ma ultrasonograf w oczach twierdząc że wszystko jest ok .
Pojadę jutro i na każde ich kolejne pytanie jak się czuje ( bo dostaje ich codziennie kilka ) będę odpowiadać że czuje ruchy !!
-
Anetka32 wrote:Macie rację dziewczyny. Ten kto tego nie przeszedł poprostu nigdy nie zrozumie . Tyle lat czekałam na ta ciążę, doszukiwalam się wszystkich objawów. I kiedy w końcu w niej jestem A objawów nie ma - denerwuje się.
Nikt kto tego nie przeżył nie zrozumie A takie głupie gadanie tylko utwierdza mnie w fakcie że większość osób w mojej rodzinie ma ultrasonograf w oczach twierdząc że wszystko jest ok .
Pojadę jutro i na każde ich kolejne pytanie jak się czuje ( bo dostaje ich codziennie kilka ) będę odpowiadać że czuje ruchy !!
-
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Macie rację dziewczyny. Ten kto tego nie przeszedł poprostu nigdy nie zrozumie . Tyle lat czekałam na ta ciążę, doszukiwalam się wszystkich objawów. I kiedy w końcu w niej jestem A objawów nie ma - denerwuje się.
Ja na Twoim miejscu nie mowilabym nikomu jak się czujesz. Mam takie samo zdanie jak Ola. Nikt kto nie był w podobnej sytuacji nie wie co Ty musisz czuć i przeżywać. Głupie docinki ze strony siostry bym olała. Niepotrzebnie się nasłuchasz i nie dostaniesz nawet wsparcia. Jestem ciekawa co ona by zrobiła na Twoim miejscu? Nikomu tego nie życzę, ale czasami próbuje się postawić na miejscu innych. Jednak to wcale nie jest takie proste. Jutro wsiadaj w auto i odwiedź obojętnie jakiego lekarza. Powiedz że brzuch Cię bardzo mocno boli i martwisz się o ciążę. Inaczej może Cię nie przyjąć. -
nick nieaktualnyJagodowa ona sama robiła to samo
Wręcz pamiętam jak krzyczala w szpitalu że ja brzuch boli i nikt nawet nie chce jej zrobić usg. Przypomniałam jej to dziś. Potwierdziła że tak było dlatego też mnie uczula żeby takim nie być. Więc pytam mówisz mi że bezpodstawnie czy paranoja A jeśli się okaże że jednak jest coś nie tak ? ( tfu tfu ) odpowiedź prosta- trudno i tak nie masz na to wpływu 😈😈
A do lekarza normalnie jestem jutro zarejestrowana przez portal znany lekarz -
Olaa..32 wrote:Talku nie masz co się stresować brakiem serduszka, 5 tydzień to jeszcze za wcześnie, czekaj cierpliwie, a serduszko na pewno się pojawi 😘
Olaa, cierpliwość to nie jest moja mocna strona, ale robię co mogę. Dostałam tutaj od każdej z Was tyle wiadomości, że w 5tygodniu nie ma szans na serduszko, że wiem że muszę poczekać tydzień/dwa.
Dziękuję 😘 -
nick nieaktualnyAnetka32 wrote:Jagodowa ona sama robiła to samo
Wręcz pamiętam jak krzyczala w szpitalu że ja brzuch boli i nikt nawet nie chce jej zrobić usg. Przypomniałam jej to dziś. Potwierdziła że tak było dlatego też mnie uczula żeby takim nie być. Więc pytam mówisz mi że bezpodstawnie czy paranoja A jeśli się okaże że jednak jest coś nie tak ? ( tfu tfu ) odpowiedź prosta- trudno i tak nie masz na to wpływu 😈😈
A do lekarza normalnie jestem jutro zarejestrowana przez portal znany lekarz
Nic się nie martw Anetko. Będzie dobrze:* -
nick nieaktualnytalku wrote:Dziękuję.
Rozumiem, że 6tydzien to 6t4d lub 6t5d. A nie 5t5d?
U mnie to było dokładnie 6+0, ale zaznaczam ze miałam monitoring i podany pregnyl wiec konkretnie wiedziałam kiedy doszło do owulacji i zapłodnieniamam tez wczesne zagnieżdżenia bo już w 7/8dpo. U Ciebie ciąża może być młodsza i mimo ze miesiączka wskazuje na 5 tydzień ciazy (czyli od 5+0 do 5+6 - ponieważ liczymy tylko skończone tygodnie) to owulacja mogła wystąpić kilka dni później i w zasadzie możesz być nadal w 4tc 😊 najwazniejsze ze już coś widać na USG
a teraz tylko trzeba czekać aż dzidzia podrośnie i serduszko będzie już na pewno bić 😘