X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka nie pytaj ich o zdanie :) nie masz uspokajać wszystkich wkoło tylko siebie :) mnie tez się łatwo uspokaja koleżanki a siebie już sama tak nie potrafię! Także nie patrz na opinie innych tylko na swoje dobro 😘

• talku Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    U mnie to było dokładnie 6+0, ale zaznaczam ze miałam monitoring i podany pregnyl wiec konkretnie wiedziałam kiedy doszło do owulacji i zapłodnienia :) mam tez wczesne zagnieżdżenia bo już w 7/8dpo. U Ciebie ciąża może być młodsza i mimo ze miesiączka wskazuje na 5 tydzień ciazy (czyli od 5+0 do 5+6 - ponieważ liczymy tylko skończone tygodnie) to owulacja mogła wystąpić kilka dni później i w zasadzie możesz być nadal w 4tc 😊 najwazniejsze ze już coś widać na USG :) a teraz tylko trzeba czekać aż dzidzia podrośnie i serduszko będzie już na pewno bić 😘

To wszytsko dla mnie takie nowe.
    Ale dziękuję bardzo za te słowa.

I wydaje mi się, że mogłam mieć owulację dość późno w tym cyklu.

Masia lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja czuje że u mnie nic z tego. Co jakiś czas czuje klucie w jajnikach, często odwiedzam WC, ale to wszystko na okres. Po prostu przyjdzie 16.07 ja to wiem. Przynajmniej poprawiło się u mnie - owulacja się pojawiła tego 03.07.
    Czekam na spadek temperatury jutro, pojutrze liczę że zacznę nowy cykl. Dzisiaj 30 dzień cyklu, 11 dni po owulacji, ostatnia dawka luteiny... zastanawiam się czy mimo potwierdzonej owulacji, luteina może wydłużyć mi nagle teraz fazę lutealna i przesunąć termin @??

Lekkie bóle jak na okres,ale nie ciągle tylko sporadycznie. Poza tym wrażliwe sutki i nic więcej. Żadnego bólu piersi ani nic z tych rzeczy..

Głupieje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 18:21

Masia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa polubiłam przez przypadek! Nie skreslaj kochana jeszcze tego cyklu - myśle ze jeszcze wszystko może się zdarzyć! Trzymam kciuki ❤️

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Dziewczyny, ja czuje że u mnie nic z tego. Co jakiś czas czuje klucie w jajnikach, często odwiedzam WC, ale to wszystko na okres. Po prostu przyjdzie 16.07 ja to wiem. Przynajmniej poprawiło się u mnie - owulacja się pojawiła tego 03.07.
    Czekam na spadek temperatury jutro, pojutrze liczę że zacznę nowy cykl. Dzisiaj 30 dzień cyklu, 11 dni po owulacji, ostatnia dawka luteiny... zastanawiam się czy mimo potwierdzonej owulacji, luteina może wydłużyć mi nagle teraz fazę lutealna i przesunąć termin @??

Lekkie bóle jak na okres,ale nie ciągle tylko sporadycznie. Poza tym wrażliwe sutki i nic więcej. Żadnego bólu piersi ani nic z tych rzeczy..

Głupieje.
    Raczej nie powinna wydłużyć fazy lutealnej, a ile mniej więcej trwa u Ciebie ta faza? 🤔

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:

Głupieje.

Tak szczerze szanse na ciążę w tym cyklu masz niewielkie bo przecież serduszek było dużo przed i to na 5 dni A to sporo . Ale mimo wszystko nadzieja zawsze jest! Bo przecież nie takie cuda się zdarzały;-)
    Co do objawów, wszystkie objawy na @ są takie same jak ciążowe- i jeśli coś zakłuje może być i na @ i na bobasa
    U Ciebie dopiero 11 dpo więc to bardzo wcześnie, czy luteina może wydłużyć cykl ? Myślę że tak - choć według mojej Pani Doktor jak ma przyjść @ to i przyjdzie na luteinie . Ja swoje wydluzylam o kilka dni i wcale nie żałuję, wolę mieć dłuższą fazę lutealna i mieć pewność że dzidzi miało czas się zagniezdzic. U mnie napewno wręcz jestem przekonana że niepowodzeniem była właśnie zbyt krótka no trwała 12 dni . A wszystko wskazuje na to że zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży właśnie w tym czasie nastąpiło zagniezdzenie. Jedne pewnie mają książkowo inne później A inne wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Tak szczerze szanse na ciążę w tym cyklu masz niewielkie bo przecież serduszek było dużo przed i to na 5 dni A to sporo . Ale mimo wszystko nadzieja zawsze jest! Bo przecież nie takie cuda się zdarzały;-)
    Co do objawów, wszystkie objawy na @ są takie same jak ciążowe- i jeśli coś zakłuje może być i na @ i na bobasa
    U Ciebie dopiero 11 dpo więc to bardzo wcześnie, czy luteina może wydłużyć cykl ? Myślę że tak - choć według mojej Pani Doktor jak ma przyjść @ to i przyjdzie na luteinie . Ja swoje wydluzylam o kilka dni i wcale nie żałuję, wolę mieć dłuższą fazę lutealna i mieć pewność że dzidzi miało czas się zagniezdzic. U mnie napewno wręcz jestem przekonana że niepowodzeniem była właśnie zbyt krótka no trwała 12 dni . A wszystko wskazuje na to że zarówno w poprzedniej jak i tej ciąży właśnie w tym czasie nastąpiło zagniezdzenie. Jedne pewnie mają książkowo inne później A inne wcześniej

Anetka mnie nie chodziło o wydłużenie cyklu, bo wiem że tak może być. Wcześniej wychodzi na to że luteinę brałam za wcześnie bo blokowała owulacje. Ale skoro mam czarno na białym, kiedy wystąpiła, to czy jest możliwe żeby nagle po tej owulacji okres pojawił się dopiero po trzech tygodniach? Według mnie powinien być do dwóch tygodni po owulacji. A według obliczeń mojej ginekolog mam czekać na okres do 24.07, więc wtedy wypadnie 3 tygodnie po owu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Jagodowa polubiłam przez przypadek! Nie skreslaj kochana jeszcze tego cyklu - myśle ze jeszcze wszystko może się zdarzyć! Trzymam kciuki ❤️

Już skreslilam przez seks 5 dni przed owulacja, więc nic z tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Raczej nie powinna wydłużyć fazy lutealnej, a ile mniej więcej trwa u Ciebie ta faza? 🤔

Trwa równo 12 dni, po 12 dniach od terminu owulacji pojawia się krwawienie i zaczynam nowy cykl. Jutro mam 12 dzień fazy lutealnej, więc okres pojutrze liczę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery mnie się wydaje że doktor podala Ci ostateczny termin kiedy @ może nadejść . Jest to bardzo naciagniete więc spokojnie:-)

• Paulinka4pt Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Pomóżcie bo już wariuję. Nie wiem czy te testy facelle są jakieś wadliwe czy jak :-\ owulację miałam w okolicy 13-14 dnia (pozytywne testy) dziś mój 26 dc (cykle 27-30 dni) od wczoraj zaczęłam testować i już sama nie wiem czy te cienie to jakas wada tych testów? Rozlozylam je na części pierwsze żeby było lepiej widać. Ja ogólnie myślę że taka ich uroda ponieważ cień od wczoraj nie przybrał na kolorze. Czy któras z Was spotkala się z czymś takim?
    Wrzucam fotkę, pierwszy od góry przypadkowy z wczorajszego popołudnia, nic nie ma, na reszcie cienie cieni. Czy to możliwe że mimo iż są super czułe byłyby takimi cieniami przy owulce 13-14 i w 26 dc? Lada moment powinna przyjść @

https://www.szybkiplik.pl/download/771fa45e94040c9ff69946c143015d17.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masia wrote:
    Anetka nie pytaj ich o zdanie :) nie masz uspokajać wszystkich wkoło tylko siebie :) mnie tez się łatwo uspokaja koleżanki a siebie już sama tak nie potrafię! Także nie patrz na opinie innych tylko na swoje dobro 😘

Robiłam to tylko i wyłącznie dlatego że same przechodziły to samo ( przynajmjiej tak mi się wydawało) jedna ( 5 dzieci ) pyta mnie jak się czuje więc mówię że ok , pyta zachwile A objawy jakieś masz? Mówię że nie , pyta A który to miesiąc odpowiadam zaczal się 3 to ta mi na to : no ja to spałam cały czas i wszystko mi smierdzialo hahahaha - dosłownie taka odpowiedź

Druga podobnie, natomiast druga to chodzący lekarz wie wszystko lepiej.

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary cuda się zdarzają, ja kochałam się z partnerem od 9 do 12 dc a owulacja była u mnie przy cyklach 29 dniowych około 16-17 dc, nie wiem czy wtedy cykl mi się skrócił, bo nie wiedziałam kiedy mam owulacje, ale nie wykluczam, że plemniczki mogły sobie poczekać do dnia owulacji, bo w dobrych warunkach plemniki są w stanie wytrzymać do 5 dni, może szanse nie są za wysokie, ale są i tego trzeba się trzymać 😉

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka4pt wrote:
    Dziewczyny,
    Pomóżcie bo już wariuję. Nie wiem czy te testy facelle są jakieś wadliwe czy jak :-\ owulację miałam w okolicy 13-14 dnia (pozytywne testy) dziś mój 26 dc (cykle 27-30 dni) od wczoraj zaczęłam testować i już sama nie wiem czy te cienie to jakas wada tych testów? Rozlozylam je na części pierwsze żeby było lepiej widać. Ja ogólnie myślę że taka ich uroda ponieważ cień od wczoraj nie przybrał na kolorze. Czy któras z Was spotkala się z czymś takim?
    Wrzucam fotkę, pierwszy od góry przypadkowy z wczorajszego popołudnia, nic nie ma, na reszcie cienie cieni. Czy to możliwe że mimo iż są super czułe byłyby takimi cieniami przy owulce 13-14 i w 26 dc? Lada moment powinna przyjść @

A po jakim czasie ten cień się pojawił?

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka4pt wrote:
    Dziewczyny,

Ciekawe bo ja tam kreskę widzę A wychodziły id razu czy po czasie

• Paulinka4pt Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spojrzałam na test po jakiś kilku minutach nie wiem może z 5-7?
    Ogolnie jestem sama zła na siebie po kiego grzyba robiłam te testy wcześniej bo nie chce sobie teraz roić nie wiadomo czego. Mam przeczucie że to jednak nie to bo chyba przybrałyby minimalnie na kolorze od wczoraj.
    Objawów prócz tkliwych piersi brak..

P.S to pierwszy cykl starań, prl 35, lekka niedoczynność - biorę euthyrox 25

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka4pt wrote:
    No spojrzałam na test po jakiś kilku minutach nie wiem może z 5-7?
    Ogolnie jestem sama zła na siebie po kiego grzyba robiłam te testy wcześniej bo nie chce sobie teraz roić nie wiadomo czego. Mam przeczucie że to jednak nie to bo chyba przybrałyby minimalnie na kolorze od wczoraj.
    Objawów prócz tkliwych piersi brak..

Na test patrzymy do 5 minut potem wywalamy. Jak nie masz pewności to zrób jutro jeszcze jeden i odczytaj wynik do 5 minut .
    Nie takie kreski się widziało i się okazały prawda nie zwidami :-)
    Trzymam kciuki! &&&&
    Prolatyna dość wysoko owulacje masz na pewno ? Bierzesz coś na nią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj to jeszcze niekoniecznie musiało przybrać na kolorze :) testy najlepiej robić co dwa dni bo wtedy jest to najbardziej miarodajne :)

• Paulinka4pt Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz potwierdził że występuje i powiedział że nie ma sensu męczyć mnie bromkiem bo to hormon stresu i wiele kobiet ma podobny poziom 🤔
    Nie do końca miałam pewność czy to dobrze że nic nie przepisał ale testy wychodzą, odczuwam ją również wuec na razie postanowiłam że nie będę drążyc tematu tylko biorę się do roboty 😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2019, 19:16

• Paulinka4pt Znajoma

Wysłany: 14 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, poczekam na spokojnie te 2,3 dni i zobaczę czy @ przyjdzie bo jeśli jutro rano znów ma wyjść jakiś cień to padnę 😃

‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ