X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • adaska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Jak mówiłam, tak wyszło - BIEL
    Więcej nie testuje 😉
    No nie podoba mi się to :(

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa no to kolejny cykl przed wami:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Niezupełnie, bo nawet się zacząć nie może.. A teraz mój będzie rzadko - wakacje, bilety drogie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

A u Ciebie jak sytuacja? Kiedy miałaś @ ostatnią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adaska wrote:
    No nie podoba mi się to :(

Odkąd się staramy to cykle mam w cztery światy. Zaczęłam już odpuszczać, nie myśleć o tym, nie kontrolować się. A mimo to @ zawsze się spóźnia. Mimo tego testu owulacyjnego 03.07 - teraz też się spóźnia.

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Niezupełnie, bo nawet się zacząć nie może.. A teraz mój będzie rzadko - wakacje, bilety drogie.
    U mnie właśnie też starania się przesuwają tylko dlatego, że partnera nie ma obok, inaczej by to wyglądało jakby partner cały czas był przy nas to wtedy może szybciej by zaskoczyło, mój partner w sierpniu już wraca na stałe, więc mam nadzieje, że te starania inaczej będą wyglądać, ale później znowu na 2 miesiące musi gdzieś jechać, a po tych 2 miesiącach będzie już cały czas na miejscu, nie wyobrażam sobie dłuższego życia na odległość, męczy mnie to strasznie 😏

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Odkąd się staramy to cykle mam w cztery światy. Zaczęłam już odpuszczać, nie myśleć o tym, nie kontrolować się. A mimo to @ zawsze się spóźnia. Mimo tego testu owulacyjnego 03.07 - teraz też się spóźnia.
    Jagodowa od następnego cyklu monitoring, bo pik LH mógł być a pęcherzyk mógł nie pęknąć, jak będziesz miała monitoring to będziesz miała czarno na białym czy owulacja jest i kiedy

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Jagodowa od następnego cyklu monitoring, bo pik LH mógł być a pęcherzyk mógł nie pęknąć, jak będziesz miała monitoring to będziesz miała czarno na białym czy owulacja jest i kiedy

Wiem że mógł nie pęknąć. Odpuszczam. Nie chce monitoringu, przynajmniej nie u tej ginekolog. Poza tym na wiekszosci ich i tak bym nie mogła być. Mam ruchomy grafik. Ostatnio się też rozczarowałam, więc muszę pomyśleć nad nowym lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 11:59

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś 8 dzień od owu. W tym że u mnie zawsze 16 dnia od owu jest @ i zapewne będzie

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • adaska Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Powiem ci tak. Ja pamietam jak moja endo kazała mi brać dupka od 16 do 25 dc. Okres przychodził kiedy chciał. Różnie było- raz cykle 20 pare dni, później 30 z hakiem a nawet po ponad 40 czy 50 dni. Od kiedy nie chodzę już do niej, nie biorę dupka cykle mam w miarę regularne 33-36 dni. Ostatnia @ przyszła dokładnie wtedy jak było wyliczone.

👼🏻6tc 👼🏻9tc

28.05.2020⏸🍀
    18.01.2021
    💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
    💙Staś 11:00, 47cm 2330g

Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dupek nie wpływa na cykl. Biorę go od drugiego dnia od pozytywnego testu owu i odstawiam na dwa dni przed okresem. I okres zawsze przychodzi. Zrobiłam dziś nawet test sprawdzić czy nie wychodzą te testy zafałszowane i też czysta biel. Także już nawet się nie nastawiam że coś się w tym temacie zmieni.

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    preg.png
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    A mi dupek nie wpływa na cykl. Biorę go od drugiego dnia od pozytywnego testu owu i odstawiam na dwa dni przed okresem. I okres zawsze przychodzi. Zrobiłam dziś nawet test sprawdzić czy nie wychodzą te testy zafałszowane i też czysta biel. Także już nawet się nie nastawiam że coś się w tym temacie zmieni.
    Ania 8 dpo to za wcześnie na teścik, nie trać nadziei kochana 😘

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

8 dni po to tak trochę za wcześnie :) poczekaj jeszcze do terminu miesiączki :)

• Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u rodzinnego. Tak jak przypuszczałam stary dziad nic mi nie pomógł. Powiedział, że z takim wynikiem mogę spokojnie czekać do poniedziałku a on nie chce mi przypisywać żadnych leków bez konsultacji z ginekologiem. Nie wiem już co mam robić. Chyba umrę z nerwowo przez ten weekend:(

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼
    Pierworodny, nasza duma 😊
    26.03.2018 - usunięcie endometroizy z blizny po CC
    05.2019 - ciąża biochemiczna :(

03.01.2020 - Nikoś [*] 28 tc
    Czuwaj nad nami Maleńki 👼❤
    22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    U mnie właśnie też starania się przesuwają tylko dlatego, że partnera nie ma obok, inaczej by to wyglądało jakby partner cały czas był przy nas to wtedy może szybciej by zaskoczyło, mój partner w sierpniu już wraca na stałe, więc mam nadzieje, że te starania inaczej będą wyglądać, ale później znowu na 2 miesiące musi gdzieś jechać, a po tych 2 miesiącach będzie już cały czas na miejscu, nie wyobrażam sobie dłuższego życia na odległość, męczy mnie to strasznie 😏

Ja z moim od początku na odległość. On już ponad 10 lat pracuje za granicą. Przyjeżdża ale zazwyczaj mijamy się z terminem owulacji, ja wcześniej też nie wiedziałam kiedy ona wypada i czy w ogóle ją mam. Nie miałam jej, według ginekolog, ale może za wcześnie albo za późno byłam na wizytach u niej. Cykle mam nieregularne od początku roku. Nieważne kiedy biorę luteine, czy to jest od 16 do 25 dnia cyklu,jak to było wcześniej, czy biorę ją później. Raz musiałam brać podwójnie w cyklu, w którym miesiączka przyszła po 40 paru dniach i po 50 dniach. Różnie reaguje na progesteron. Nie wiem jakie bym mogła zrobić jeszcze badania, bo może to jednak we mnie głębszy problem siedzi skoro tego okresu tak notorycznie nie ma w terminie.
    Mój jak zjedzie do Polski (nastąpi to pewnie pod koniec tego roku), to obiecał że wtedy pomyśli o badaniach, żeby sprawdzić siebie. Sądzę że on czeka na moment, w którym uda się bez tego, bo nie jest przekonany o tym, że w nim też może być coś do podreperowania. Ja nie chce swojego związku opierać na mówieniu o dziecku, o okresie że się spóźnia że mam problem, nie chce żeby on wiedział o tym bo źle to odbiera. Chciałabym porządnie odpuścić żeby wiedzieć że te spóźnienie nie jest z ewentualnej ciąży. Chciałabym mieć regularny cykl. Byłoby mi wtedy też latwiej się starać. Muszę iść do nowego lekarza i nie mówić o wszystkich podejrzeniach. Jestem ciekawa co on by na to powiedział, na ten mój okres.

• Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery bardzo nie lubię Twojego białego testu :( Przykro mi, następnym razem napewno się uda :*

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

22.06.2023 - Felicja 👶🏻 ❤️ 38 tc (cesarskie cięcie) Tęczowy skarb, nasz roześmiany promyczek 🥰🌈
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka648 wrote:
    Mery bardzo nie lubię Twojego białego testu :( Przykro mi, następnym razem napewno się uda :*

Czekam do "następnego razu", bo póki co to jeszcze nowy cykl się nie zaczyna..

• Cytrynka648 Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Czekam do "następnego razu", bo póki co to jeszcze nowy cykl się nie zaczyna..
    Życzę w takim razie aby rozpoczął się jak najszybciej. A jak się ogólnie czujesz? Lepiej troszkę?

Wiek 26 lat
    14.06.2015 - Leo ❤️👦🏼

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Ja z moim od początku na odległość. On już ponad 10 lat pracuje za granicą. Przyjeżdża ale zazwyczaj mijamy się z terminem owulacji, ja wcześniej też nie wiedziałam kiedy ona wypada i czy w ogóle ją mam. Nie miałam jej, według ginekolog, ale może za wcześnie albo za późno byłam na wizytach u niej. Cykle mam nieregularne od początku roku. Nieważne kiedy biorę luteine, czy to jest od 16 do 25 dnia cyklu,jak to było wcześniej, czy biorę ją później. Raz musiałam brać podwójnie w cyklu, w którym miesiączka przyszła po 40 paru dniach i po 50 dniach. Różnie reaguje na progesteron. Nie wiem jakie bym mogła zrobić jeszcze badania, bo może to jednak we mnie głębszy problem siedzi skoro tego okresu tak notorycznie nie ma w terminie.
    Mój jak zjedzie do Polski (nastąpi to pewnie pod koniec tego roku), to obiecał że wtedy pomyśli o badaniach, żeby sprawdzić siebie. Sądzę że on czeka na moment, w którym uda się bez tego, bo nie jest przekonany o tym, że w nim też może być coś do podreperowania. Ja nie chce swojego związku opierać na mówieniu o dziecku, o okresie że się spóźnia że mam problem, nie chce żeby on wiedział o tym bo źle to odbiera. Chciałabym porządnie odpuścić żeby wiedzieć że te spóźnienie nie jest z ewentualnej ciąży. Chciałabym mieć regularny cykl. Byłoby mi wtedy też latwiej się starać. Muszę iść do nowego lekarza i nie mówić o wszystkich podejrzeniach. Jestem ciekawa co on by na to powiedział, na ten mój okres.
    Najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie znalezienie dobrego ginekologa, który pokieruje Cię w dobrą stronę, może ta luteina wcale nie jest Ci potrzebna? Ja bym narazie odstawiła luteinę i sprawdziła jak wypadnie cykl bez tej luteiny i 7 dpo (po potwierdzonej owulacji) sprawdziła wtedy proga, bo może faktycznie przez tą luteinę tak rozregulowałaś sobie cykl

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Najlepszym rozwiązaniem będzie właśnie znalezienie dobrego ginekologa, który pokieruje Cię w dobrą stronę, może ta luteina wcale nie jest Ci potrzebna? Ja bym narazie odstawiła luteinę i sprawdziła jak wypadnie cykl bez tej luteiny i 7 dpo (po potwierdzonej owulacji) sprawdziła wtedy proga, bo może faktycznie przez tą luteinę tak rozregulowałaś sobie cykl

Teraz jak tylko się zacznie nowy cykl, nie będę już na żadnych lekach, to zacznę myśleć o nowym ginekologu.

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ