X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Świeże staraczki 2019
Odpowiedz

Świeże staraczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter ty to masz duży brzusio :) ale piękny :)

Nasza kochana córeczka Jagódka
    20.02.2018r. - 01.03.2018r.

27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1990 wrote:
    Edytko piękna kobieta z Ciebie brzisio cudowny. Widać że jesteś wspaniała silna kobieta.
    Anetko mi elektryk robił specjały dowód pod płytę

Też chciałam, jednak ten do którego dzwoniłam stwierdził że to zupełnie zbędne, wystarczy jeden nie używany kontakt. Jak widać to już nie jest tak : place to wymagam 😂😂
    Najprosciej było by kupić taka już z wtyczką gotowa . Podpinam załaczam i gotowe . Tylko nie mam pewności czy mi korków wybijac nie będzie. Moc płyty to 3.7kw więc niby tak jak piekarnik- chyba że się mylę ?

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Winter właśnie taki mam plan, jak zacznę pierwszy cykl po poronieniu to mam zamiar pójść na monitoring, a jutro na wizycie się zapytam jakie badania mogę zrobić, bo takie podstawowe, jak glukozę, morfologię, krzepliwość mam zrobione, zobaczymy jakie jeszcze zleci mi ginekolog 🤔

Warto i będziesz wiedziesz wiedzieć jakie wyniki jak z monitoringiem i będziesz pod kontrolą 👍👍💜

34Lata
    Matka Polka na pełym etacie :D
    starania od sierpnia2018
    Pazdziernik 2018 Poronienie 5tc
    Luty 2019 Pozytywny test ciążowy -oczekuje kolejnego szczescia :)
    Niedoczynnosc tarczycy Ethyrox112

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dziewczyny zazdroszczę takich pięknych brzuszków, ja jak zaszłam w ciąże to nie mogłam się doczekać, aż brzusio zacznie być widoczny, no ale niestety nie doczekałam się, mam nadzieje, że niedługo jednak będę mogła cieszyć się z uroków bycia w ciąży 🙈

27.02.2025 - 39+3tc 49 cm i 2900g 👶🏻🩷

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

02.11.21 - 38+4tc 54cm i 3120g 👶🏻💙

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Winter86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Winter - nie zaczął się właśnie nowy cykl. Plamienie przypomina brudzenie. To śluz z domieszką blado brązowej krwi. Jeśli w ciągu dwóch dni się nie rozkręci to pisze do obecnej ginekolog. Mam nadzieję że nie jest na urlopie.

Najlepiej żeby to zbadać i wypytac oco chodzi🤔🤔

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowamery wrote:
    Tak tak myślę nad zmianą lekarza. Mój Artur też ma już dosyć tego że tak długo próbuje uregulować cykle i nic z tego nie wychodzi,bo z każdym miesiącem jest gorzej. U niej i tak nie mało wydaje, za sama wizytę z usg bierze ponad 200zl, jak z cytologia to około 300.

4 lata chodziłam do jednego lekarza , fakt kasowal 50 zł za wizytę czasem 70 zł nie rzadko dawał leki za darmo w gabinecie - ale w sumie nie zrobił nic .
    Jak byłam w pierwszej ciąży- nie widział jej długo na usg, kazał zostać na czczo ( W szpitalu ) i szykować się na laparoskopie . Dzień późnej inny lekarz pecherzyk znalazł normalnie w macicy. Sytuacja się teraz powtórzyła , ten sam lekarz i nie widział zarodka .
    Przeszłam do mojej Doktorki i odrazu zaczęła działać- długo na efekty nie trzeba było czekać:-)
    Lekarzowi trzeba ufać, jeśli są jakieś obawy co do jego pracy , lepiej skonsultować się z innym i zwyczajnie zmienić dotychczasowego.

Tak jak ja się teraz zastanawiam nad zmianą mojego lekarza . Wydaje się byc naprawdę super , wiedzę ma bardzo duża jest przyjazna jak trzeba to i opiepszy ale wydaje mi się że ma taki natlok pacjentek że ciężko się do niej dostać. Na wizytę nfz przynajmniej rok się czeka , a prywatnie ostatnio jak dzwoniłam to mi w październiku powiedziała w recepcji ( A dzwoniłam w czerwcu) . Ostatnio się z nią widziałam 10 maja . Niestety jak na ciążę zagrożona to troszke rzadko:-( Szkoda :-(

• Winter86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde szczerze to taki duży nie jest 😂😜 muszę zrobić jak stoję bo tak na wpół lezaco wygląda jakbym miała duży balon😂😂 ale i tak jest najmniejszy jak na 4 ciąże 😜😁😁

Co do wózka ja właśnie potrzebuje nie za ciężkiego bo muszę go ciągnąć na 3 pietro🤦🏼 poza tym pompowane koła muszą być żebym kur&$%&$cy nie dostała w zimie w śniegu ogólnie funkcjonalny... Ostatnio miałam coneco comodo był świetny 👌👌 polecam! Sprzedany został więc pomyślałam że kupię z innej firmy tyle jest na rynku wózków że głowa mała 🤪🤪

34Lata
    starania od sierpnia2018

💚💙💚💙💚💙💚💙💙💚💙💚💙💚💙💚

💙Pawełek 05.11.2019 💙
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Ale wam dziewczyny zazdroszczę takich pięknych brzuszków, ja jak zaszłam w ciąże to nie mogłam się doczekać, aż brzusio zacznie być widoczny, no ale niestety nie doczekałam się, mam nadzieje, że niedługo jednak będę mogła cieszyć się z uroków bycia w ciąży 🙈
    Będziesz mogła się cieszyć z uroków ciąży :) gwarantuje ci to:)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Też chciałam, jednak ten do którego dzwoniłam stwierdził że to zupełnie zbędne, wystarczy jeden nie używany kontakt. Jak widać to już nie jest tak : place to wymagam 😂😂
    Najprosciej było by kupić taka już z wtyczką gotowa . Podpinam załaczam i gotowe . Tylko nie mam pewności czy mi korków wybijac nie będzie. Moc płyty to 3.7kw więc niby tak jak piekarnik- chyba że się mylę ?
    Może on jakoś z gniazdka chce ci pociągnąć ten przewód, albo coś. Nie wiem czy wygodniej ci nie będzie podłączyć ja gdzieś niż do gniazdka podpiąć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 19:37

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Może on jakoś z gniazdka chce ci pociągnąć ten przewód, albo coś. Nie wiem czy wygodniej ci nie będzie podłączyć ja gdzieś niż do gniazdka podpiąć

No i niestety mam problem A mąż mi w tym nie pomoże 😂

• Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Będziesz mogła się cieszyć z uroków ciąży :) gwarantuje ci to:)
    Mam nadzieje :) Narazie staram się nie myśleć negatywnie, że mogę mieć jakieś problemy, aczkolwiek niekiedy przez myśl przechodzą, nie powiem, że nie, ale wiem, że zrobię wszystko by zostać matką i cieszę się, że w wieku 20 lat podjęłam już dezycję o dziecku, bo minął już rok i dziecka jak nie było tak nie ma i nie wiadomo ile jeszcze mi to zajmie, a zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 25 rokiem życia, powiem wam dziewczyny, że ja odkąd zaczęłam współżyć to zabezpieczałam się tylko przez 4 miesiące, 3 miesiące prezerwatywy i 1 miesiąc tabletki i żadnej wpadki nie zaliczyłam, a szkoda, bo byśmy mieli już z partnerem dzidziusia 🤣

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    No i niestety mam problem A mąż mi w tym nie pomoże 😂
    Zadzwoń po jakiegoś elektryka :) lub wykorzystaj swoje atuty kobiece, żeby mąż sam zadzwonił po elektryka :) faceci są prości daj mu trochę ciałka, a sam wszystko zalatwi, ja tak z mężem wszystko załatwiam :) haha

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Atyde Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaa..32 wrote:
    Mam nadzieje :) Narazie staram się nie myśleć negatywnie, że mogę mieć jakieś problemy, aczkolwiek niekiedy przez myśl przechodzą, nie powiem, że nie, ale wiem, że zrobię wszystko by zostać matką i cieszę się, że w wieku 20 lat podjęłam już dezycję o dziecku, bo minął już rok i dziecka jak nie było tak nie ma i nie wiadomo ile jeszcze mi to zajmie, a zawsze chciałam urodzić pierwsze dziecko przed 25 rokiem życia, powiem wam dziewczyny, że ja odkąd zaczęłam współżyć to zabezpieczałam się tylko przez 4 miesiące, 3 miesiące prezerwatywy i 1 miesiąc tabletki i żadnej wpadki nie zaliczyłam, a szkoda, bo byśmy mieli już z partnerem dzidziusia 🤣
    Widzisz i to jest jakiś plus, że wcześnie zdecydowałas się na ciąże :) teraz masz czas, żeby na spokojnie porobić badania i bezstresowo się starać :)

Zostałam mamą!
    Oliwia 🥰 27.09.2019r.

Zosia 🥰 17.05.2021r.
  • Olaa..32 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Widzisz i to jest jakiś plus, że wcześnie zdecydowałas się na ciąże :) teraz masz czas, żeby na spokojnie porobić badania i bezstresowo się starać :)
    Dlatego właśnie podchodzę do tego na luzie, bo czas mnie nie goni, teraz chcę się bardziej przygotować do ciąży i zobaczymy jakie będą tego skutki 😜

Atyde, Nera lubią tę wiadomość

05.2024 - 6tc 👼🏻💔

07.2019 - 6tc 👼🏻💔

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atyde wrote:
    Mamy na osobnym obwodzie, 230V

I właśnie też tak chce. Co się liczy z ciagnieciem kabla którego niemam i być może pruciem ścian
    A przed tym chciałam się uchronić - bo już słyszę te komentarze chłopa
    Myślałam o kablu takim do rurki i tak nie mam zamiaru tu życia spędzić w tym mieszkaniu
    Zobaczymy
    Jutro wybieram się do mieszkaniowki zobaczyć czy cała elektryke nam wymieniali- bo tego nie pamiętam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Winter86 wrote:
    Najlepiej żeby to zbadać i wypytac oco chodzi🤔🤔

Może coś głębiej jest nie tak, a lekarz mało dokładnie mnie bada żeby stwierdzić? Hmm myślę o badaniach,ale na własną rękę nie wiem jakie zrobić. Chyba lepiej znaleźć ginekologa który sam coś zaproponuje. Szczerze to już niedługo będę musiała szukać, bo przeprowadzamy się we wrześniu do Gliwic. Dlatego myślę o zwolnieniu z pracy. Mówiłam już wcześniej, że zostaje tylko do września.

Winter. Ja mam dzisiaj prawie taki brzuszek jak Ty,tylko że ja jem ile wlezie. Przed okresem na dwa trzy dni przed zawsze nie chce mi się jeść.. tak teraz jem wszystko i wcale sobie nie żałuję. Lepiej mnie ubierać niż karmić 🤔😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2019, 20:29

• Nulqa Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam glupie pytanie, ale ..
    Zrobilam sobie badanie TSH i wyszlo mi 2,170ulU/ml.
    I teraz sie zastanawiam czy to jednak nie za wysoko przy staraniach? bo jakos nam te starania poki co nie wychodza..
    Jak bylam w ciazy to TSH MI sie podnosilo i bralam Euthyrox. polowe tableti codziennie
    I teraz moje pytanie, --> Zostalo mi jeszcze sporo tego Euthyrozzxu z poprzedniej ciazy i sie zastanaiwam czy nie brac tego tak np. cwiartke tabletki codziennie?
    Nie wiem juz sama.. Sprawdzalam terminy dzis do endorkynologow to najbliszy na 12.09. i to normalnie chyba o 12:00 kiedy bede na bank w pracy...

1c9d649ec9752ed178aec608a57423f4.png

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
    7tc- 12.09.2019 - ciąża bezzarodkowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    Dziewczyny mam glupie pytanie, ale ..
    Zrobilam sobie badanie TSH i wyszlo mi 2,170ulU/ml.
    I teraz sie zastanawiam czy to jednak nie za wysoko przy staraniach? bo jakos nam te starania poki co nie wychodza..
    Jak bylam w ciazy to TSH MI sie podnosilo i bralam Euthyrox. polowe tableti codziennie
    I teraz moje pytanie, --> Zostalo mi jeszcze sporo tego Euthyrozzxu z poprzedniej ciazy i sie zastanaiwam czy nie brac tego tak np. cwiartke tabletki codziennie?
    Nie wiem juz sama.. Sprawdzalam terminy dzis do endorkynologow to najbliszy na 12.09. i to normalnie chyba o 12:00 kiedy bede na bank w pracy...

Lepiej umów się do endokrynologa, chociaż miałabyś czekać do września. Leków od specjalisty nie wolno brać na własną rękę. Czy to endokrynolog, czy ginekolog. To są jednak hormony a z nimi nie wolno sobie na własną rękę pomagać.
    Przy staraniach TSH trochę za wysokie, ale znam osoby, które miały wyższe a mają dzieci, więc nie ma reguły. Jednak najlepiej jakby było do 1.5.

Nulqa lubi tę wiadomość

• listek🍃 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a wiecie co się dzieje może z Mischigami? Coś dawno jej tu nie było 🤔

💙🧸&🧸💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek🍃 wrote:
    dziewczyny a wiecie co się dzieje może z Mischigami? Coś dawno jej tu nie było 🤔

No właśnie dawno Mishi nie widziałam 🤔

‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ