SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Monia85 zapomniałam pogratulować więc: GRATULUJĘ i spokojnych 9 miesięcy
Dziewczyny szczerze mówiąc nie wierzę w czary mary z przechwytywaniem przez drugą stronę. Dla mnie to po prostu fizycznie nie możliwe, no bo jak? Ma się transformować czy co? Przecież jajowody i jajniki nie są ze sobą połączone.Mona_M lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Według mnie te ciąże niby z przechwycenia przez drugi jajnik to nie przechwycenia, a pojawienie się nowej komórki na tym drugim jajniku albo po prostu brak jest małego fragmenty jajowodu i jakoś ta komórka sobie wędruje. Niby też mało prawdopodobne, ale chyba bardziej możliwe niż teleportacja Ale ekspertem nie jestem w tej dziedzinie. Mogę się mylić i może po prostu nie być logicznego wytłumaczenia takiej sytuacji.
-
Monia85 wrote:Cześć dziewczyny,pierwszy raz zapisałam się na testowanie,a teraz musze się wypisać z 6.12 i 31.12, bo... jestem w ciąży 5 tydz i 1 dzien:) stało się to zupełnie niespodziewanie, w cyklu,w którym doktor powiedział ze trzeba myśleć o inseminacji. Bądźcie dobrej myśli, życie potrafi zaskoczyć
Szok, super wiadomość! Wielkie gratulacje dla Ciebie a dla nas światło w tuneluKto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda..
-
nick nieaktualny
-
W sumie tak. Potem taki lekarz mówi pacjentce, że owu z jajnika bez jajowodu, ona zachodzi w ciążę i twierdzi,że komórka została przechwycona, a tak na prawdę ciąża jest z pęcherzyka na zdrowym jajniku. Pewnie stąd te historie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Mi też tak ktoś kiedyś powiedział, chyba nawet lekarz. Ja mam jeden jajowód niedrożny i ostatnio byłam bardzo bliska jego usunięcia, jednak w trakcie laparo dr zdecydował zostawić, zrobił plastykę, niby udrożnił, ale po miesiącu był już zarośnięty. Jak rozmawiałm z dr przed decyzją o usunięciu, to powiedziałam, że słyszałam, że może być tak, że ten drugi przejmie jego funkcję - dr się uśmiechnęła i powiedziała, że jeszcze nie spotkała się z czymś takim w naturze.
Ja słyszałam tylko o przejmowaniu pracy jajnika. Tzn jak masz jeden usunięty, to całkiem mozliwe ze bedziesz owulować normalnie, ze jajko będzie wytwarzane z tego jednego. Z jajowodami to faktycznie byłoby dziwne. -
koala82 wrote:Cześć Kobietki, jeśli pozwolicie to i ja się wpiszę na waszą szampańską imprezę 5 lub 6 grudnia testowanko jeśli oczywiście nic nas z Mężem wcześniej nie zaskoczy podczas starań. Trzymam za nas wszystkie kciuki, oby to był dorodny miesiąc
Na mikolajki jest juz spora grupa to bedzie razniej ale ty decydujesz