Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
Odpowiedz

SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)

Oceń ten wątek:
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Cos cos kojarze... No ale jak widac cuda sie zdarzaja

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynka_ wrote:
    Wszystko zapisane.
    Moniu razem z Mona jestes na liście honorowych babli.
    Prosimy o wiruski pod wykresami i tutaj na watku.
    Mało tego, my z jednego miasta jesteśmy ;)

wombi lubi tę wiadomość

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z Was dumna

Mona_M lubi tę wiadomość

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 zapomniałam pogratulować więc: GRATULUJĘ i spokojnych 9 miesięcy :)

Dziewczyny szczerze mówiąc nie wierzę w czary mary z przechwytywaniem przez drugą stronę. Dla mnie to po prostu fizycznie nie możliwe, no bo jak? Ma się transformować czy co? Przecież jajowody i jajniki nie są ze sobą połączone.

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To raczej jest fizycznie niemożliwe.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę jej znaleźć, ale może rzeczywiście to jakieś głupoty.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie te ciąże niby z przechwycenia przez drugi jajnik to nie przechwycenia, a pojawienie się nowej komórki na tym drugim jajniku albo po prostu brak jest małego fragmenty jajowodu i jakoś ta komórka sobie wędruje. Niby też mało prawdopodobne, ale chyba bardziej możliwe niż teleportacja :) Ale ekspertem nie jestem w tej dziedzinie. Mogę się mylić i może po prostu nie być logicznego wytłumaczenia takiej sytuacji.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona ja osobiście też słyszałam o takich przypadkach zajścia w ciążę, ale po prostu jakoś w to nie wierzę, mój ginekolog też :)

• kasza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Cześć dziewczyny,pierwszy raz zapisałam się na testowanie,a teraz musze się wypisać z 6.12 i 31.12, bo... jestem w ciąży :) 5 tydz i 1 dzien:) stało się to zupełnie niespodziewanie, w cyklu,w którym doktor powiedział ze trzeba myśleć o inseminacji. Bądźcie dobrej myśli, życie potrafi zaskoczyć :)

Szok, super wiadomość! Wielkie gratulacje dla Ciebie a dla nas światło w tunelu :D :) <3

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola ja mam podobne zdania. Wydaje mi sie ze w takich przypadkach drugi jajnik na cito wyprodukował jajeczko;)
    Tak jak czasami dziewczynom lekarze przewidują cykl bez ovu a tu buuuum ciaza. I niby jak? Skoro ovulki miało nie być?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem też polega na tym ze często, lekarz wykonujacy USG, nie dojrzy pecherzyka.
    Ja tam miałam. Lewy jajnik mam jakos tak zakamuflowany ze zobaczyc na nim cokolwiek ciezko.

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie tak. Potem taki lekarz mówi pacjentce, że owu z jajnika bez jajowodu, ona zachodzi w ciążę i twierdzi,że komórka została przechwycona, a tak na prawdę ciąża jest z pęcherzyka na zdrowym jajniku. Pewnie stąd te historie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• koala82 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, jeśli pozwolicie to i ja się wpiszę na waszą szampańską imprezę :-) 5 lub 6 grudnia testowanko jeśli oczywiście nic nas z Mężem wcześniej nie zaskoczy podczas starań. Trzymam za nas wszystkie kciuki, oby to był dorodny miesiąc ;-)

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Mi też tak ktoś kiedyś powiedział, chyba nawet lekarz. Ja mam jeden jajowód niedrożny i ostatnio byłam bardzo bliska jego usunięcia, jednak w trakcie laparo dr zdecydował zostawić, zrobił plastykę, niby udrożnił, ale po miesiącu był już zarośnięty. Jak rozmawiałm z dr przed decyzją o usunięciu, to powiedziałam, że słyszałam, że może być tak, że ten drugi przejmie jego funkcję - dr się uśmiechnęła i powiedziała, że jeszcze nie spotkała się z czymś takim w naturze.

Ja słyszałam tylko o przejmowaniu pracy jajnika. Tzn jak masz jeden usunięty, to całkiem mozliwe ze bedziesz owulować normalnie, ze jajko będzie wytwarzane z tego jednego. Z jajowodami to faktycznie byłoby dziwne.

• jolaaa89 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym przejmowaniem funkcji przez jajnik to też różnie bywa. Ja na przykład w ciągu ostatniego roku monitoringów miałam owulację tylko raz z tego jajnika co mam jajowód. Reszta była niestety z tego bez. Ale każdy organizm jest inny.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Cześć Kobietki, jeśli pozwolicie to i ja się wpiszę na waszą szampańską imprezę :-) 5 lub 6 grudnia testowanko jeśli oczywiście nic nas z Mężem wcześniej nie zaskoczy podczas starań. Trzymam za nas wszystkie kciuki, oby to był dorodny miesiąc ;-)
    To wpisac cie na 5 czy na 6?
    Na mikolajki jest juz spora grupa to bedzie razniej ;) ale ty decydujesz ;)

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynko, proszę o wpisanie na 13 ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 17:23

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie 6 grudnia sporo nas do testowania :) No chyba każda chce wtedy dostać prezent na mikołajki.

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w sylwka was duzo...

Az dziw ze wigilia nie oblegana i pierwszy dzien swiat

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ