SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Morwa wrote:Szczęście w nieszczęściu. Odpoczywaj, dojdź do pełni sił i wracaj do starań :*
Długą macie teraz przerwę? Ja miałam 3 miesiące (miałam cięty brzuch jak do cesarki). Ale lekarz dał nam zielone światło już po drugim cyklu. W 4c po tym wszystkim ,zaszłam w kolejną ciążę , której już nie ma -poroniłam samoistnie w 10tc- także obyło się bez zabiegu. Odczekałam do pierwszej @, tak jak kazali i znów wracam do gry. Musi się wreszcie udać Twój synek doczeka się rodzeństwa:) daj mu całusa od cioci Morwy :*
Calusek przekazany
No ja mam brac tabletki antykoncepcyjne max 6 miesiecy. Moze lekarz zlituje sie i juz po 3 bede mogla odstawic.. Jak na razie 5 dzien z tabletka za mna.. Ahh... Ciezko sie je bierze jak nie wiem co... ;(
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bobo_frut wrote:wiem co czujesz... przeszłam to samo... 3maj się dzielnie. musimy myśleć, że wszystko będzie dobrze i nam też się uda!
Zawsze myślałam, że najtrudniej jest zajść w ciąże. Teraz wiem, że cholernie trudno ją utrzymać. Lekarz, który przygotowywał mnie do zabiegu twierdzi, że obecnie 50% ciąż kończy się przedwcześnie...
Wracasz do pracy? Ja nie wiem co zrobić? Może ktoś coś poradzi??
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
nick nieaktualnyNika8686 wrote:Zawsze myślałam, że najtrudniej jest zajść w ciąże. Teraz wiem, że cholernie trudno ją utrzymać. Lekarz, który przygotowywał mnie do zabiegu twierdzi, że obecnie 50% ciąż kończy się przedwcześnie...
Wracasz do pracy? Ja nie wiem co zrobić? Może ktoś coś poradzi??
Do pracy wrócę prawie po 4tyg. Ale to przez to,że mam od 1 do 14 lutego ferie,a pracuje w szkole.Ale lekarz internista sam zaproponował ogólnie 3tyg.
Co robić...hm... chyba nie ma takiego lekarstwa,które pomoże. Ja mam męża,który jest cały czas ze mną i podnosi mnie na duchu...
Masz rację że zajście w ciążę to można rzec pikus,gorzej utrzymać...Ale znów te dziewczyny co nie mogą zajść to pewnie tak nie mówią...
Nie ma lekko, trzeba mieć nadzieję,ze szczęście i na nas trafi...Nika8686 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Przechodziłam to samo przed świętami. Teraz wracam do żywych, jutro kontrola, zrobiłam trochę badań na własną rękę, ale niewiele z tego wyszło. Zobaczymy co jutro powie lekarz. Trzymaj się Teraz ciężko w to uwierzyć, ale będzie lepiej... Dobrze, że przy tym nam się nic nie stało.
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:TSH, FT3, FT4, Cytomegalia, przeciwciała antykardiolipidowe, anty TPO, anty TG, antykoagulant tocznia, przeciwciała pezciwjądrowe ANA wyszły mi dodatnie w niskim mianie i dorabiałam ANA 2
Aaa widzę,że na własną rękę robiłaś...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 17:14
-
nick nieaktualnyJa krwawilam w dniu po zabiegu mocno,a kolejne 4 dni to było plamienie,ale bardzo bardzo skąpe.co do boli to jedynie czuję czasami pracę jajników,trochę macice, no ale ona musi się obkurczyc.
Pamiętaj jednak,że każda z nas może inaczej reagować po zabiegu.jeśli jednak cos Cię nie pokoi zgłoś się lepiej do gina. -
Ja wczoraj kiepsko się czułam i trochę się zmartwiłam. Dziś jest już lepiej chyba przestaje krwawić. Dzwoniłam do lekarza i za tydzień mam wizytę kontrolną.
Liczę, że szybko się zregeneruje. Może 2-3 miesiące wystarczą.
Pozdrawiam Was
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-
Ja po lyzeczkowaniu w 2013 roku mialam dlugo krwawienie ok 2 tygodni. A pozniej pol roku bardzo obfite miesiaczki ze az lozko zalewalam..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
Mialam bardzo skromne i delikatnie. 5 dni ale dwa ze lecialo tak normalnie a 3 ostatnie to plamienia. A niestety po lyzeczkowaniu byla masakra... Musialam az isc do lekarza. Przepisam mi tabletki i sie uspokoilo. Pier mowil ue normalne ale jak po 6 msc poszlam do niego w trzeci dzien cyklu i bylam taka zlana ze badac nie mogl dobrze to od razu tabletki.
07.11.2012 Julian
Jestem po wizycie kontrolnej po zabiegu i mój lekarz twierdzi, że wystarczy odczekać 2 cykle i rozpocząć starania.
Zdecydowałam się też na powrót do pracy. Myślę, że miesiąc siedzenia w domu dał mi tyle do myślenia (szczególnie po nocach) że muszę się czymś zająć by nie oszaleć w 4 ścianach.
Wszystkim starającym się życzę powodzenia
21.09.16 Beta 87- 8dpt
21.01.16 Aniołek 9 tc
-