X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
Odpowiedz

SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę bicz na ridzoslawie! Taki wielki żebym mogła go pol dnia chłostać zeby juz do mnie nie przyszedł :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołgiem :) kto dziś jeszcze się nie przyznał do kresek? :)

Luiza, przykro mi, weź go wychłostaj porządnie :)

U której jeszcze pada deszcz po wczorajszym myciu okien? Leżę, zerkam na szybę i serce mi się kraje jak robota Męża idzie w zapomnienie :(

age.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję @... Zaciążonym gratuluję, a tym które czekają na testowanie życzę powodzenia :)

justi:: lubi tę wiadomość

• Musik Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:27

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Cześć i czołgiem :) kto dziś jeszcze się nie przyznał do kresek? :)

Ja się nie przyznałam :D Do jednej kreski :P czekam na ridża, więc zamawiam deficytowy towar, co by się nie okazało, że faktycznie dla mnie zabraknie.

Miłej niedzieli :) Gratuluję zaciążonym i trzymam kciuki za testujące w drugiej połowie grudnia ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • inaa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nigdy się nie zaglebiałam w temat tsh, owszem zrobiłam sobie badanie tsh by zobaczyc czy promieniowanie mojego męża nie wpłyneło na moj organizm i niezwykle się ucieszyłam kiedy zobaczyłam ze jest w normie 2,82 . A tu proszę ! Nigdy nie pomyślalabym ze mimo iż jest w normie to i tak za wysokie na staraczke. Zalamałam się.

Możecie wykreślic mnie z listy bo najwidoczniej przez to nic z tego znowu nie bedzie...:( no cóż. Muszę się jednak wybrać do endo i gina.

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa, z podwyższonym tsh też się da zajść także nie ma co skreślać cyklu. Natomiast obowiązkowo trzeba je zbić tak czy inaczej

age.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie ;) prosze sie tu nie zalamywac :p

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa ja teraz mial 3,6 i zaszlam, tylko od razu do endo polecialam...wiec wyzsze TSH wcale nie przekresla mozliwosci zajscia w ciaze

Shafuli lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby,

To dobrze, że lekarz chce sprawdzić antyTG. Jak pierwszy raz zbadałam tarczycę (TSH, Ft3 i Ft4) to wyniki miałam w normie, trochę mało ft3 (Zwei wyłapała możliwą niedoczynność na podstawie norm). AntyTPO wyszło w normie, ale już antyTG mam trzykrotnie przekroczone, a na USG tarczycy widać zmiany charakterystyczne dla Hashi.

Lekarz postępuje racjonalnie i niczego nie bagatelizuje, myślę, że warto mu zaufać.

Inaa, kobiety zachodzą w szczęśliwe ciąże z różnymi wynikami TSH, ft3 i ft4 (najważniejsze jest i tak wysycenie wolnymi hormonami), nie ma co generalizować, więc nie panikuj zawczasu. Zbadaj się i znajdź dobrego endo, który przygotuje Twoją tarczycę do ciąży i będzie ją w ciąży kontrolował :)

ktosiowa lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, mam skierowanie (i moja mama tez) na trójce tarczycową. Zastanawiam sie czy dorobić prywatnie antyTG i antyTPO. Podobno to koszt ponad 120 zł za osobę. Na prawdę tyle one kosztują?

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa,

Nie pamiętam dokładnie, ile płaciłam za każde z badań, bo robiłam je hurtem, ale wydaje mi się, że w diagnostyce cena za jedne przeciwciała wyniosła ok 30-40 zł, więc te 120 zł bardziej dotyczy badań dla dwóch osób :P

ktosiowa lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vesper wrote:
    Ktosiowa,

Nie pamiętam dokładnie, ile płaciłam za każde z badań, bo robiłam je hurtem, ale wydaje mi się, że w diagnostyce cena za jedne przeciwciała wyniosła ok 30-40 zł, więc te 120 zł bardziej dotyczy badań dla dwóch osób :P
    Dla dwóch to mogę dać. Może mama źle usłyszała jak poszła się zapytać o cenę tych anty.... Do Diagnostyki oczywiście poszła.

Vesper lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • emaj Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Diagnostyce jakieś 36 zł każde anty + 18 zł tarczycowe czyli 126 za pełen komplet :/ Ze zniżką 120 ...

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze podali mamie koszt całego kompletu :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shafuli wrote:
    W Diagnostyce jakieś 36 zł każde anty + 18 zł tarczycowe czyli 126 za pełen komplet :/ Ze zniżką 120 ...

Dobrze wiedziećile kosztują te badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie jutro pierwszy dzien bez mierzenia temp od pwu dobrych miesiecy :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam hurtem TSH, FT4, FT3, FSH, LH, estradiol, prolaktyne, anty TPO i antyTG. Zaplacilam 200zl. Wyniki mam z synevo, krew pobierana w NZOZ-ie w innym miescie. Wiec chyba tanio mnie to wynioslo:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fsh, lh i estradiol w diagnostyce chyba ok 18zł, więc podobnie jak wszędzie ;)

‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ