Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
Odpowiedz

SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Lekarz widocznie chce się upewnić czy to TSH jest takie samo z siebie, czy też coś przeszkadza tarczycy pracować, stąd badanie antyTg. Czasem zdarza się, że antyTPO są w normie, a mimo to rozwija się hashimoto, bo antyTG są podwyższone.

A jakie miałaś dokładnie te wyniki FT4- jak chcesz to podaj, koniecznie wraz z normami. A miałaś robione FT3? Oba wyniki powinny się znajdować conajmniej w połowie normy.

zwei_kresken dziękuję za komentarz! FT4 dokładnie miałam 1,07 przy normach 0,93-1,7 (to chyba ok?), a na FT3 nie dostałam skierowania, ani od tego pierwszego lekarza (gin-endo) ani od tego drugiego do którego poszłam skontrolować wyniki (endo).
    Ten drugi jak się zapytałam o ft3 powiedział że ft3 jest tak naprawdę tylko w niewielkim stopniu zależny od tarczycy samej w sobie, i zdecydowana większość tego hormonu powstaje w organizmie z ft4, więc oznaczanie samego ft4 ma wystarczającą wartość diagnostyczną w moim pryzpadku. Znacie dziewczyny jakies inne opinie?

Może dla własnej ciekawości oznaczę też ft3 kiedy bedę robić pozostałe badania.

Swoją droga ja oznaczania p.ciał anty-tpo nie miałam w abonamencie i zapłaciłam za w luxmedzie 86zł!!! o_O

♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Vesper Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    zwei_kresken dziękuję za komentarz! FT4 dokładnie miałam 1,07 przy normach 0,93-1,7 (to chyba ok?), a na FT3 nie dostałam skierowania, ani od tego pierwszego lekarza (gin-endo) ani od tego drugiego do którego poszłam skontrolować wyniki (endo).
    Ten drugi jak się zapytałam o ft3 powiedział że ft3 jest tak naprawdę tylko w niewielkim stopniu zależny od tarczycy samej w sobie, i zdecydowana większość tego hormonu powstaje w organizmie z ft4, więc oznaczanie samego ft4 ma wystarczającą wartość diagnostyczną w moim pryzpadku. Znacie dziewczyny jakies inne opinie?

Może dla własnej ciekawości oznaczę też ft3 kiedy bedę robić pozostałe badania.

Swoją droga ja oznaczania p.ciał anty-tpo nie miałam w abonamencie i zapłaciłam za w luxmedzie 86zł!!! o_O

Bobby,

Twój wynik jest taki:
    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
    FT4 18.18% [ wynik 1.07, norma (0.93 - 1.7)]

Mieści się w normach, ale przy ciąży to ponoć trochę mało. Dobrze jest (Zwei mnie poprawi jak się mylę), jeśli wysycenie Ft3 i Ft4 jest przynajmniej 50% lub większe, bo w ciąży dziecko korzysta z hormonów matki.

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

• JoHanna Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax - gratuluje :)

rosax3 lubi tę wiadomość

"Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Gabi. Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    mi się udało w tym listopadowo-grudniowym cyklu...naszym 12 cs - beta: 20,21 ...ale ta cudowna przeogromna radość nie trwała długo :( tego samego dnia, po otrzymaniu wyniku zaczęłam plamić, potem krwawić. Szybko wdrożony Duphaston już nic nie pomógł...choć próbowałam uratować tą ciąże...leżałam dwa dni i faszerowałam się dupkiem (oczywiście po zaleceniu lekarza), mój progesteron wynosił 1,09! :/. Skurcz i krwawienie dzisiaj znacznie się zwiększyły, beta z dzisiaj 4,96 :( także po wszystkim.

Straszne doświadczenie :(

• kattalinna Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, przykro mi bardzo :( trzymaj się :*

preg.png
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi współczuje :( Ale nie poddawaj się, kiedyś musi się ułożyć

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi bardzo mi przykro. niestety to nie ma znaczenia, czy kobieta traci swoje dziecko w 10 tyg czy 30 tyg lub na samym początku. Ta strata bardzo boli..
    Pocieszać się w tym nie da, ale przynajmniej będziecie mogli się od razu starać nie czekać tych 3 cykli.

• Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tule mocno.
    Jak juz Paulette pisala przynajmniej możecie od razu sie starać.
    Tylko wez od gina lutke wywalcz. Przy takim progu to dupek sam nie wiele zdziala

• letty Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Ja stwierdziłam, że skoro się zapisałam na ten dzień to i zrobię ten test mimo, że wg. ovu jestem 10 dpo no i jest cień? :)

Lecę na bete zaraz...

b5e766d24eaa9637gen.jpg

ktosiowa, bar, Mama_Ali, Morwa, przyszła mama 2, kaarolaa, pepsunieczka, emaj, Kjopa3, Vesper lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywisvie ze jest... a nie mowilam?!! Ahhh lec na bete:)

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż to nie cień! To kreska, blada ale kreska ;) 3mam kciuki za bete :)

emaj lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:

Ja stwierdziłam, że skoro się zapisałam na ten dzień to i zrobię ten test mimo, że wg. ovu jestem 10 dpo no i jest cień? :)

Lecę na bete zaraz...
    Jest, jest!!!

No cóż mogę rzecz... taki fajny wątek cię ominie (styczniowy) ;-).
    A tak na serio: gratuluję i trzymam kciuki!

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

Ktosiowa... no a ja się już nawet zadomowiłam na styczniowym wątku :P

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ktosiowa... no a ja się już nawet zadomowiłam na styczniowym wątku :P
    Wiem :D,
    dlatego ci współczuję ;-), że Cię ominie taki fajny miesiąc... i taki winny :D

Ps. dodzwoniłam się do mojej diagnostyki. Badania anty 36,70 każde. (ps2. diagnostyka diagnostyce nierówna, ta u mnie ma wyższe ceny i nie daje zniżek za karty.)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Cytrynka_ Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa a ta diagnostyka to nie jest siec ze wszędzie tak samo być powinno?

Letty mam nadzieje ze wynik wieczorem a nie za tydzień...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-(
    Póżniej was dogonię bo dopiero przyjechałam od gina no i dziecko chore! :-(

Ja poproszę bicza na RIŻdża pomimo że go jeszcze nie ma ale już wszystko jasne!!!
    K..........aa!!!!!!

Byłam właśnie u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
    Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
    Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???
    No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
    Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!

Weekend u mnie ok.
    Wczoraj kumpela zadzwoniła i go zepsuła.
    W dodatku 25.12 parwdopodobnie dostanę wypowiedzenie do domu bo przechorowałam w ciągu roku 182 dni!!
    Taki ma plan mój dyro bo doszły mnie słuchy :-(
    A ona też na l4 przez naszego dyr prawie miala wylew, tak jeździł wymyślał i denerwował w pracy na zmianie że dziewczyna ledwo doszła do chaty. Lekarz ją wysłał do psychiatry okazało si,ę że ma głeboką depresję.
    Co ten człowiek wyprawia!? Świnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:49

• Agata25 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty- Gratulacje:)
    Gabi- bardzo Ci współczuje:)

Nie wiem czemu to życie jest takie nie sprawiedliwe... Ja staram się "dopiero" 11 cykl.. Wy niektóre po 30-parę i nic z tego nie wychodzi.. a moja sąsiadka 14-latka wpadła na dyskotece andrzejkowej bez żadnych trudności jak to się mówi "od kopa" a Ty człowieku mierz temp.,zdrowo się odżywiaj i trzymaj dietę,bierz leki,itd... Gdzie tu ta sprawiedliwość?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:

Lecę na bete zaraz...

b5e766d24eaa9637gen.jpg

Ale Ci zazdroszcze...no i gratuluje oczywiscie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi. wrote:
    Hej Dziewczyny,
    mi się udało w tym listopadowo-grudniowym cyklu...naszym 12 cs - beta: 20,21 ...ale ta cudowna przeogromna radość nie trwała długo :( tego samego dnia, po otrzymaniu wyniku zaczęłam plamić, potem krwawić. Szybko wdrożony Duphaston już nic nie pomógł...choć próbowałam uratować tą ciąże...leżałam dwa dni i faszerowałam się dupkiem (oczywiście po zaleceniu lekarza), mój progesteron wynosił 1,09! :/. Skurcz i krwawienie dzisiaj znacznie się zwiększyły, beta z dzisiaj 4,96 :( także po wszystkim.

Straszne doświadczenie :(

Nie zapisało mi wiadomości. Przechodziłam przez to samo. Przykro mi ;(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:17

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ