Forum Starając się - ogólne SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)
Odpowiedz

SZAMPAŃSKIE BĄBELKI czyli lista testujących w grudniu :)

Oceń ten wątek:
  • Bobby29 Autorytet
    Postów: 1748 2195

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwei_kresken wrote:
    Lekarz widocznie chce się upewnić czy to TSH jest takie samo z siebie, czy też coś przeszkadza tarczycy pracować, stąd badanie antyTg. Czasem zdarza się, że antyTPO są w normie, a mimo to rozwija się hashimoto, bo antyTG są podwyższone.

    A jakie miałaś dokładnie te wyniki FT4- jak chcesz to podaj, koniecznie wraz z normami. A miałaś robione FT3? Oba wyniki powinny się znajdować conajmniej w połowie normy.

    zwei_kresken dziękuję za komentarz! FT4 dokładnie miałam 1,07 przy normach 0,93-1,7 (to chyba ok?), a na FT3 nie dostałam skierowania, ani od tego pierwszego lekarza (gin-endo) ani od tego drugiego do którego poszłam skontrolować wyniki (endo).
    Ten drugi jak się zapytałam o ft3 powiedział że ft3 jest tak naprawdę tylko w niewielkim stopniu zależny od tarczycy samej w sobie, i zdecydowana większość tego hormonu powstaje w organizmie z ft4, więc oznaczanie samego ft4 ma wystarczającą wartość diagnostyczną w moim pryzpadku. Znacie dziewczyny jakies inne opinie?

    Może dla własnej ciekawości oznaczę też ft3 kiedy bedę robić pozostałe badania.

    Swoją droga ja oznaczania p.ciał anty-tpo nie miałam w abonamencie i zapłaciłam za w luxmedzie 86zł!!! o_O


    ♥️ Matylda jest z nami od 15.08.2019 ♥️

    Novum ICSI
    Czynnik męski (azoospermia -> cryptozoospermia)
    Punkcja 17.06.2017 -> 6 zapłodnionych komórek = 6 zarodków
    ET 20.06.2017 :(
    Crio 31.10.2018 :(
    Crio 01.12.2018 Beta - 9dpt 109 - 11dpt 370 - 26dpt <3 Harmony OK. Dziewczynka <3
    2 mrożaki
  • Vesper Autorytet
    Postów: 2378 1813

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobby29 wrote:
    zwei_kresken dziękuję za komentarz! FT4 dokładnie miałam 1,07 przy normach 0,93-1,7 (to chyba ok?), a na FT3 nie dostałam skierowania, ani od tego pierwszego lekarza (gin-endo) ani od tego drugiego do którego poszłam skontrolować wyniki (endo).
    Ten drugi jak się zapytałam o ft3 powiedział że ft3 jest tak naprawdę tylko w niewielkim stopniu zależny od tarczycy samej w sobie, i zdecydowana większość tego hormonu powstaje w organizmie z ft4, więc oznaczanie samego ft4 ma wystarczającą wartość diagnostyczną w moim pryzpadku. Znacie dziewczyny jakies inne opinie?

    Może dla własnej ciekawości oznaczę też ft3 kiedy bedę robić pozostałe badania.

    Swoją droga ja oznaczania p.ciał anty-tpo nie miałam w abonamencie i zapłaciłam za w luxmedzie 86zł!!! o_O

    Bobby,

    Twój wynik jest taki:
    http://www.chorobytarczycy.eu/kalkulator
    FT4 18.18% [ wynik 1.07, norma (0.93 - 1.7)]

    Mieści się w normach, ale przy ciąży to ponoć trochę mało. Dobrze jest (Zwei mnie poprawi jak się mylę), jeśli wysycenie Ft3 i Ft4 jest przynajmniej 50% lub większe, bo w ciąży dziecko korzysta z hormonów matki.

    staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

  • JoHanna Autorytet
    Postów: 593 488

    Wysłany: 13 grudnia 2015, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax - gratuluje :)

    rosax3 lubi tę wiadomość

    "Sko­ro nie można się cofnąć, trze­ba zna­leźć naj­lep­szy sposób, by pójść naprzód" P. Coelho
  • Gabi. Przyjaciółka
    Postów: 162 40

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 01:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    mi się udało w tym listopadowo-grudniowym cyklu...naszym 12 cs - beta: 20,21 ...ale ta cudowna przeogromna radość nie trwała długo :( tego samego dnia, po otrzymaniu wyniku zaczęłam plamić, potem krwawić. Szybko wdrożony Duphaston już nic nie pomógł...choć próbowałam uratować tą ciąże...leżałam dwa dni i faszerowałam się dupkiem (oczywiście po zaleceniu lekarza), mój progesteron wynosił 1,09! :/. Skurcz i krwawienie dzisiaj znacznie się zwiększyły, beta z dzisiaj 4,96 :( także po wszystkim.

    Straszne doświadczenie :(

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8564 7373

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, przykro mi bardzo :( trzymaj się :*

    zem3qps6in5tddof.png
  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi współczuje :( Ale nie poddawaj się, kiedyś musi się ułożyć

    ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi bardzo mi przykro. niestety to nie ma znaczenia, czy kobieta traci swoje dziecko w 10 tyg czy 30 tyg lub na samym początku. Ta strata bardzo boli..
    Pocieszać się w tym nie da, ale przynajmniej będziecie mogli się od razu starać nie czekać tych 3 cykli.

  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi tule mocno.
    Jak juz Paulette pisala przynajmniej możecie od razu sie starać.
    Tylko wez od gina lutke wywalcz. Przy takim progu to dupek sam nie wiele zdziala

  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

    Ja stwierdziłam, że skoro się zapisałam na ten dzień to i zrobię ten test mimo, że wg. ovu jestem 10 dpo no i jest cień? :)

    Lecę na bete zaraz...

    b5e766d24eaa9637gen.jpg

    ktosiowa, bar, Mama_Ali, Morwa, przyszła mama 2, kaarolaa, pepsunieczka, emaj, Kjopa3, Vesper lubią tę wiadomość

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Musik Autorytet
    Postów: 282 247

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywisvie ze jest... a nie mowilam?!! Ahhh lec na bete:)

  • kamika23 Autorytet
    Postów: 1826 645

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toż to nie cień! To kreska, blada ale kreska ;) 3mam kciuki za bete :)

    emaj lubi tę wiadomość

    ckaidqk34aroni5a.png
  • ktosiowa Autorytet
    Postów: 1837 1530

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Witam się :)

    Ja stwierdziłam, że skoro się zapisałam na ten dzień to i zrobię ten test mimo, że wg. ovu jestem 10 dpo no i jest cień? :)

    Lecę na bete zaraz...
    Jest, jest!!!

    No cóż mogę rzecz... taki fajny wątek cię ominie (styczniowy) ;-).
    A tak na serio: gratuluję i trzymam kciuki!

    2r7Ip1.png

    jVVIp2.png
  • letty Autorytet
    Postów: 458 314

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :)

    Ktosiowa... no a ja się już nawet zadomowiłam na styczniowym wątku :P

    wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ktosiowa Autorytet
    Postów: 1837 1530

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ktosiowa... no a ja się już nawet zadomowiłam na styczniowym wątku :P
    Wiem :D,
    dlatego ci współczuję ;-), że Cię ominie taki fajny miesiąc... i taki winny :D


    Ps. dodzwoniłam się do mojej diagnostyki. Badania anty 36,70 każde. (ps2. diagnostyka diagnostyce nierówna, ta u mnie ma wyższe ceny i nie daje zniżek za karty.)

    2r7Ip1.png

    jVVIp2.png
  • Cytrynka_ Autorytet
    Postów: 4402 1914

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktosiowa a ta diagnostyka to nie jest siec ze wszędzie tak samo być powinno?


    Letty mam nadzieje ze wynik wieczorem a nie za tydzień...

  • żabka04 Autorytet
    Postów: 16105 6011

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-(
    Póżniej was dogonię bo dopiero przyjechałam od gina no i dziecko chore! :-(

    Ja poproszę bicza na RIŻdża pomimo że go jeszcze nie ma ale już wszystko jasne!!!
    K..........aa!!!!!!

    Byłam właśnie u gina na podglądzie niestety pęcherzyk nie pękł!!!!! Gin w ogóle sfochowany i mnie załatwił w 5 sekund hihi. Bo przyjmował na NFZ. A prywatnie taki miluśki wrrrr
    Na @ sie nie zapowiada tak szybko miała byc 17.12 przez siofor sie poprzestawia:-(
    Kazał napisać smsa w dniu 1 dc a on oddzwoni i się umówimy na dzień owulki i poda mi zastrzyk z pregnylu. Martwię się bo chce podać tyko 1 zastrzyk . Czy to nie zamało???
    No nic doła trochę mam bo można było już dawno wpaść na ten pomysł.
    Wiec mamy chyba kolejny powód nie powodzeń : nie pękające pęcherzyki!

    Weekend u mnie ok.
    Wczoraj kumpela zadzwoniła i go zepsuła.
    W dodatku 25.12 parwdopodobnie dostanę wypowiedzenie do domu bo przechorowałam w ciągu roku 182 dni!!
    Taki ma plan mój dyro bo doszły mnie słuchy :-(
    A ona też na l4 przez naszego dyr prawie miala wylew, tak jeździł wymyślał i denerwował w pracy na zmianie że dziewczyna ledwo doszła do chaty. Lekarz ją wysłał do psychiatry okazało si,ę że ma głeboką depresję.
    Co ten człowiek wyprawia!? Świnia !!!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:49

    atdcanli8h4z4x2q.png


    Październik 2011- urodziłam córeczkę <3
    Marzec 2015- poronienie, Hashimoto, niedoczynność
    Maj 2015- ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
    Październik 2015- poronienie;insulinooporność
  • Agata25 Przyjaciółka
    Postów: 81 38

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty- Gratulacje:)
    Gabi- bardzo Ci współczuje:)


    Nie wiem czemu to życie jest takie nie sprawiedliwe... Ja staram się "dopiero" 11 cykl.. Wy niektóre po 30-parę i nic z tego nie wychodzi.. a moja sąsiadka 14-latka wpadła na dyskotece andrzejkowej bez żadnych trudności jak to się mówi "od kopa" a Ty człowieku mierz temp.,zdrowo się odżywiaj i trzymaj dietę,bierz leki,itd... Gdzie tu ta sprawiedliwość?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Witam się :)

    Ja stwierdziłam, że skoro się zapisałam na ten dzień to i zrobię ten test mimo, że wg. ovu jestem 10 dpo no i jest cień? :)

    Lecę na bete zaraz...

    b5e766d24eaa9637gen.jpg

    Ale Ci zazdroszcze...no i gratuluje oczywiscie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi. wrote:
    Hej Dziewczyny,
    mi się udało w tym listopadowo-grudniowym cyklu...naszym 12 cs - beta: 20,21 ...ale ta cudowna przeogromna radość nie trwała długo :( tego samego dnia, po otrzymaniu wyniku zaczęłam plamić, potem krwawić. Szybko wdrożony Duphaston już nic nie pomógł...choć próbowałam uratować tą ciąże...leżałam dwa dni i faszerowałam się dupkiem (oczywiście po zaleceniu lekarza), mój progesteron wynosił 1,09! :/. Skurcz i krwawienie dzisiaj znacznie się zwiększyły, beta z dzisiaj 4,96 :( także po wszystkim.

    Straszne doświadczenie :(

    Nie zapisało mi wiadomości. Przechodziłam przez to samo. Przykro mi ;(

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14294 19430

    Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 12:17

‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

„Nie mogę zajść w ciążę!” – najczęstsze problemy z płodnością u kobiet

Czy zastanawiałaś się kiedy powinnaś zacząć martwić się, jeśli pomimo waszych starań nie możesz zajść w ciążę? Czy lepiej cierpliwie czekać, czy może gdy nadejdą pierwsze obawy, od razu skonsultować się z lekarzem? Przeczytaj jakie są niepokojące objawy, których nie powinnaś ignorować i jakie są potencjalne rozwiązania zwiększające szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego