tarczyca a zajscie w ciaze ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzięki dziewczyny za opinię. a co oprócz TSH powinnam zrobić, żeby mieś pełny obraz tarczycy? dopiero z pełnymi wykonami warto by się wybrać do endokrynologa. bo szkoda pieniędzy jak wiem, że zleci i tak aktualne badania i wtedy dopiero konsultacja.
-
nick nieaktualny
-
oj nie pomoge CI kochana...sama sie mało na tym znam i leki mnie dobijaja
w sensie non stop o tym mysle, czy da sie to jakos unormowac itd! ehhhhhhhhh
no nic, za jakies 2-3 tyg robie powtórke z rozywki i znów jade do endo -
nick nieaktualny
-
Dziewczynki
moje tsh wynosiło 1,2 czyli super a aTPO 288 czyli bardzo duze...biore leki od ok 1,5 mca
W pierwszym cyklu z lekami udało sie !!
Przedstawiam Wam mojego KTOSIA
http://wrzucaj.net/images/2014/06/10/10447285782418198459026567621166nVQkHd.jpgEwelcia, motyl1993, Ida, lys lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rudasku - gratulacje!
Nona ma rację - wyniki a obraz tarczycy nie są zawsze jednoznaczne. Ja miałam tsh w normie (dla normalnych ludzi) 2,6 wszelkie inne parametry z panelu tsh w normie, a aTPO 133, co wskazuje na Hashimoto, czyli zapalenie tarczycy. A na usg tarczyca w idealnym stanie! Po miesiący brania Letroxu 25 tsh idealnie spadło do 1,5 a aTPO samo do 117 (bo aTPO nie da się niczym zbić).
Tak więc Rudasku dajesz jak najbardziej nadzieję -
Dziewczynki...czy jest tu ktoraś ktora ma stały kontakt ze swoim ENDO ???????
nie moge sie dodzwonic do tej swojej niestety
a nie wiem co z tymi lekami co biore
Może któraś jest w stałym kontakcie z endo i zadzwoni zapytac o mnie???
help !!!!!!!!! -
Kochana, ja niestety nie jestem na telefon z moją endo... Ale spokojnie, nie denerwuj się. Będzie dobrze. Wiele kobiet nawet nie wie jakie ma wartości tsh i rodzą piękne dzieci. Tylko spokojnie. Na pewno któraś coś Ci poradzi i pewnie sama się dodzwonisz.
-
Wiem, ze nie wie ale ja mam leki, i tego sie obawiam, czy zwiekszyc dawke. mam tez taki lek jak metypred, to steryd..co prawda to minimalna dawka ale zawsze! i nie wiem czy go brac czy odlozyc!
Myslicie ze lekarka rodzinna bedzie sie orientować ? -
Nie sądzę, żeby lekarka rodzinna orientowała się w Metypredzie, bo to nie jest generalnie nawet leczenie tarczycy ten metypred...
A może pojedź do tego endokrynologa?
A tak w ogóle gratuluję
Z tego co wiem, to sterydy się odstawia stopniowo w którymś tygodniu ciąży, ale na pewno nie samemu.
Lekarka na pewno dając Ci go przewidziała, że zajdziesz w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:18
-
Iownka wrote:Nie sądzę, żeby lekarka rodzinna orientowała się w Metypredzie, bo to nie jest generalnie nawet leczenie tarczycy ten metypred...
A może pojedź do tego endokrynologa?
A tak w ogóle gratuluję
Z tego co wiem, to sterydy się odstawia stopniowo w którymś tygodniu ciąży, ale na pewno nie samemu.
Lekarka na pewno dając Ci go przewidziała, że zajdziesz w ciążę.
Kochana mam bardzo daleko do niej ok 200km:( tak czy siak musze jechać za jakies 2-3 tyg z powtórnymi wynikami
a dawke metypredu mam mała, bo tylko 2 mg, mam nadzieje ze nie zaszkodzi! fuck.....boje sie!!!!!!!