tarczyca a zajscie w ciaze ?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moj endo mowi ze tsh moze byc w dolnej a ft4 w gornej granicy. Ja mialam w listopadzie 2012 tsh wynik>4 a w lipcu 2013 mialam 2,5. Potem nie monitorowalam juz a bralam i biore euthyrox naprzemiennie raz 75 raz 100. W pazdziernikowym cyklu 2013 zaszlam w grudniu poronilam. Aktualnie mam tsh 0,44 ale endo mowi, ze w porzadku. Przy okaxji unormowania tsh zleciala mi tez prl. Obecnie podczas ost badania mialam 13. Odeszlam tez od seksu co drugi dzien i jestesmy aktywni codziennie:) w tym cyklu po raz pierwszy od poronienia chodze na ocene cyklu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:58
Iownka lubi tę wiadomość
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
Hej Dziewczyny, ja też mam niedoczynność tarczycy. Jak byłam w ciąży to lekarka kazała mi brać 1/2 125 euthyroxu i 100 jodidu natomiast po łyżeczkowaniu kazała mi odstawić wszystkie leki. i z 0.2 po miesiącu skoczyło na 3,66. Pani doktor wiedziała, że będziemy chcieli się od razu starać i nie rozumiem czemu mi kazała wszystko odstawić skoro dla "staraczek" norma to max 2. Po tygodniu od badania tsh z 3,66 SAMO spadło do 2,66 bez brania jakichkolwiek leków. Czy takie skoki tsh są normalne? Wizytę mam dopiero 29.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
tak, robiłam na czczo no i oczywiście przed badaniem nie wzięłam witamin dla kobiet starających się bo tam też jest jod.
No to najwyżej powtórzę badanie jeszcze w poniedziałek żeby na wtorkową wizytę mieć najbardziej aktualne.
Dzięki za odpowiedź! -
nick nieaktualny
-
wiem, że łatwo uregulować bo od 7 roku życia się leczę, ale nie kojarzę, żeby były takie wahania w krótkim czasie. Chodzi o to, że mam też nadciśnienie i jeżeli za bardzo mi zbijają TSH to z kolei zaczyna mi wariować serce i zaczyna się spora tachykardia...
Wiesz jak to mówią.. jak nie urok to...
Chodzi o to, że się staramy o maleństwo bo poroniłam w 9tc w maju a chciałabym, żeby wszystko było ok -
nick nieaktualny
-
Z wyniku histopatologicznego nic nie było wiadomo. Po prostu zanikła akcja serca zarodka. Przyczyna nieznana. Niby ginekolog stwierdził, że w momencie zajścia w ciąże TSH trochę za wysokie, ale bez tragedii (2,94).
Progesteronu, ani żadnych innych badań hormonalnych mi nie kazali robić. Teraz dostałam w końcu normalną miesiączkę więc prywatnie robię badania. Dzisiaj jest 3 dzień cyklu więc zrobiłam FSH, LH i ESTRADIOL. Wszystkie badania w normie.
Z tego co kojarzę to progesteron robi się ok 21 dnia cyklu- dobrze kojarzę?- więc muszę czekać żeby zrobić to badanie. -
nick nieaktualny
-
przed poronieniem miałam cykle 28 dniowe więc by wypadało, że 21 dzień.
Po 5 tygodniach od zabiegu miałam 3 dniowe plamienie i jajeczko też było i od tego czasu minęło 26 dni do okresu więc w sumie nie wiem jak mam teraz liczyć. Ale zaopatrzyłam się w paski owulacyjne, mierze temp więc pewnie uda się mniej więcej ustalić datę owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2014, 19:18
-
nick nieaktualny
-
witam. mam haschi i mam 35 lat. i jedno i drugie nie ułatwia zadania. nie wiem czy planowac dzieci, czy czekac na menopauze . w tym cyklu sie nie udało a jeszcze tarczyca powoduje rozregulowane okresy. nigdy nie wiadomo, kiedy sie konczy i ten sie własnie ciagnie. aktualnie hormony w normie, prolaktyna tez. biore letrox 100. ciesze sie, ze nie jestem sama.
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczęta, ostatnio robiłam sobie badania prywatnie FT3, anty-TPO i TG. Nie robiłam TSH bo miałam z marca, ale jutro pójdę sobie zrobić TSH, żeby wiedzieć czy nic się nie zmieniło. Mam okres, to nie przeszkadza w badaniu?
Kolejny cykl starań i nic z tego...@ przyszła i zburzyła mój spokój, który przywiozłam z urlopu. Już sama momentami nie wiem co myśleć.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33)