Te olane .
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOjj nie da rady was dogonić
Ja jestem z Kielc . Chyba nikogo stąd nie ma . Samotna jestem
Kochane mogłaby mi któraś powiedzieć jakie konkretnie zrobić badania planując dziecko ? Bo co inna to mówi mi co innego z moich koleżanek .Jackie lubi tę wiadomość
-
Hej! Ale wy szalone jestescie! Nadrobilam wszystko, ale odpisze dopoero wieczorem jak dosiade sie do laptopa, bo narazie telefon okupuje
Humor juz dzisiaj calkiem znosny, wczoraj chyba ze mnie wszystko wyszloi oczywiscie ten glupi @ przylazl:.. Tak wiec 8 cykl uwazam za rozpoczety
-
nick nieaktualnyLandrynka wrote:Ojj nie da rady was dogonić
Ja jestem z Kielc . Chyba nikogo stąd nie ma . Samotna jestem
Kochane mogłaby mi któraś powiedzieć jakie konkretnie zrobić badania planując dziecko ? Bo co inna to mówi mi co innego z moich koleżanek .
Podstawowe badania zalecane do wykonania przed zajściem w ciążę to:
- badanie grupy krwi Twojej i partnera
- poziom glukozy
- badanie ogólne moczu
- morfologia oraz płytki krwi
- krzepliwość krwi – taka informacja może się okazać przydatna w sytuacji, gdy we wczesnej fazie ciąży pojawiają się krwawienia, które zwykle są objawem poronienia zagrażającego. Może się jednak okazać, że powodem krwawienia jest niska krzepliwość krwi kobiety.
- badanie na obecność przeciwciał toksoplazmozy
- badanie na obecność przeciwciał wirusa cytomegalii
- badania na obecność przeciwciał różyczki
- hormonalne badania tarczycy – jeśli wykażą niedoczynność, płodność kobiety może być obniżona
- podstawowe badania hormonalne, określające poziomy hormonów kobiecych
- badanie na obecność antygenu HBS
- cytologia i czystość pochwy
- USG narządu rodnego i piersi
00monika00, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyXxMoniaXx wrote:
Matko kochana, ja ma to samo!!!!!!!!!!!!!!
Ciągnie mnie że nie wiem, ale wszystko jest "czysto" że tak się wyraże, bez zadnych plamień itp. Nigdy czegoś takiego nie miałam i nie wiem czy się cieszyć czy smucić... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarmelek wrote:Hej! Ale wy szalone jestescie! Nadrobilam wszystko, ale odpisze dopoero wieczorem jak dosiade sie do laptopa, bo narazie telefon okupuje
Humor juz dzisiaj calkiem znosny, wczoraj chyba ze mnie wszystko wyszloi oczywiscie ten glupi @ przylazl:.. Tak wiec 8 cykl uwazam za rozpoczety
Weź na luz... jestem pewna, że pewnego dnia Pan Bóg przyjrzy Ci się bliżej i zostaniesz szczęśliwą mamusią - czego życzę Ci z całego serca :*
karmelek lubi tę wiadomość